Waarom houdt mijn kat meer van mijn man dan van mij?

Waarom geeft mijn kat de voorkeur aan mijn vriend?

Zodra we kitty mee naar huis nemen, verandert ons leven onmiddellijk. We hebben een nieuwe obsessie die spint en bedekt is met magische vacht en ons een goed gevoel van binnen geeft wanneer ze in de buurt zijn. De eindeloze foto’s op onze telefoons, de warme en wazige gevoelens die ze ons geven, zeker, met alle liefde die we hen geven, kunnen we alleen maar hopen dat het gevoel wordt beantwoord.

Maar dan, vaker wel dan niet, zullen onze katachtige vrienden besluiten dat ze onze partner leuker vinden dan wij. Het is moeilijk om niet een beetje maar te praten over de situatie, en terecht. Als je je ooit hebt afgevraagd: “Waarom houdt mijn kat meer van mijn man dan ik?” ben je niet de eerste. Blijf lezen om de reden te ontdekken waarom het is dat je kostbare kat je man bevoordeelt …

Lees ook: 6 subtiele tekenen dat je kat van je houdt

Katten houden ervan om de controle te hebben.

Je kat is de dominante in je relatie, of je het nu leuk vindt of niet.

Je kat is de dominante in je relatie, of je het nu leuk vindt of niet. Want katten zullen tenslotte doen wat ze willen. Denk na over de dynamiek van je relatie met je kat. Zoek je je kat op om genegenheid van hem te krijgen, of laat je je kat bepalen wanneer het tijd is om genegenheid aan je te geven?

Lees ook: Waarom is mijn kat niet aanhankelijk?

Kortom, je kat is een enorme controlefreak. En als wij degenen zijn die ervoor kiezen om die controle niet op te geven, welp, dan kunnen onze katten ervoor kiezen om de andere persoon in ons huis te domineren … dat zijn typisch onze echtgenoten.

Wie voedt de kat?

We weten allemaal dat katten gewoon graag eten. En katten zijn de meesters om mensen hen op hun commando te laten voeren. Jij bent misschien de regelvolger of degene die de wet vastlegt, terwijl je man of je vriend aan de andere kant snel toegeeft aan de voedselcommando’s van de kat.

Bovendien kan het voedingsschema van uw kat er iets mee te maken hebben. Stel dat je man een vroege vogel is, en de kat weet dat. Als uw man degene is die uw kat regelmatig voedt of snel toegeeft aan de traktatiecommando’s van uw kat, kan dit een reden zijn waarom uw kat uw man boven u verkiest.

Waarom slaapt mijn kat met mijn man en niet met mij?

Het is algemeen bekend dat katten graag warm zijn – en ze staan erom bekend dat ze zich aangetrokken voelen tot warmte. Dit is waarschijnlijk de reden waarom uw kat liever op uw man zit en slaapt.

Je kat geeft misschien de voorkeur aan je man, simpelweg omdat hij warmer is.

Ruzies over de thermostaat komen vaak voor in huishoudens van echtparen. Meestal is de vrouw aan het bevriezen terwijl de man zijn innerlijke ijsbeer kanaliseert en vraagt om de thermostaat lager te zetten. Het is algemeen bekend dat katten graag warm zijn – en ze staan erom bekend dat ze zich aangetrokken voelen tot warmte.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom uw kat liever op uw man zit en slaapt. Hij geeft waarschijnlijk meer lichaamswarmte af dan jij, en katten houden ervan om lekker geroosterd te zijn, ongeacht het seizoen.

Lees ook: Waarom slaapt mijn kat op mijn borst?

Stel jezelf de volgende vragen: Wie is degene die de kat genegenheid geeft op hun voorwaarden?

Als het gaat om katten, heeft alles de voorkeur strikt op hun voorwaarden. Dit komt neer op eten, slapen en vooral genegenheid.

Zelfs de vriendelijkste katachtigen kunnen je snel laten weten dat ze genegenheid alleen op hun voorwaarden en hun voorwaarden leuk vinden. Dus als je iemand bent die genegenheid van je kat eist, zullen ze dat onthouden. En als je man het tegenovergestelde is, nou, dan houden ze dat in gedachten!

Ze kunnen zelfs zo ver gaan dat ze je de koude schouder geven – of een berucht kattenoog op jouw manier werpen. Doe gewoon je best om het je gevoelens niet te laten kwetsen. Vergeet niet dat katten van nature geen hatelijke wezens zijn – ongeacht de vieze blikken die ze je kunnen geven als ze op de schoot van je man zitten.

Lees ook: 7 veel voorkomende kattenvocalisaties en wat ze betekenen

Denk aan hoe kinderen zich vaak hechter aan één ouder; katten kunnen ook op deze manier vergelijkbaar zijn.

Katten en mensen kunnen veel eigenschappen delen. En de ene ouder bevoordelen boven de andere is er een van. Als je mensenkinderen hebt, weet je dat maar al te goed.

Of denk gewoon terug aan hoe je leven als kind was, want de kans is groot dat je de ene van je ouders bevoordeelde boven de andere. Je kat kan je man leuker vinden dan jij omdat hij zich meer op zijn gemak voelt bij hem of haar. Dit wil niet zeggen dat je kat je niet leuk vindt.

Misschien friemelt je man niet als hij zit, of heeft je kat hem meer getraind dan hij jou heeft getraind om toe te geven aan zijn eisen. Hoe dan ook, het is volkomen natuurlijk en normaal dat een kat er een kiest van hun menselijke ouders boven de ander.

Je kat houdt misschien meer van je man dan van jou, omdat dat is met wie ze eerst een band hebben.

Als je kat je man boven je verkiest, doe dan je best om geen aanstoot te nemen.

Vaak, wanneer een kat de man kiest, is dit niet noodzakelijkerwijs vanwege iets dat je hebt gedaan. En vaak geven vrouwelijke katten van nature de voorkeur aan mannen en vice versa. Hetzelfde kan ook gezegd worden met veel honden. Een beetje zoals het gezegde in de mensenwereld als je hoort dat iemand een ‘papa’s meisje’ is.

Als je kat je man boven je verkiest, doe dan je best om geen aanstoot te nemen. Zelfs als het bijzonder frustrerend lijkt, probeer dan te waarderen dat je kat zich geliefd voelt door iemand in je huis. Katten zullen katten zijn, wat soms betekent dat uw kat uw man boven u zal verkiezen.

Ben je benieuwd hoe katten hun favoriete mensen kiezen? We hebben het antwoord voor je hier op All About Cats. Bekijk dit volgende artikel over dit onderwerp waar veel katteneigenaren zich over afvragen.

Katten zullen katten zijn, wat soms betekent dat uw kat uw man boven u zal verkiezen.

Veelgestelde vragen

Waarom houdt mijn kat meer van mijn huisgenoot dan ik?

Als je kat je huisgenoot boven je verkiest, doe dan je best om geen aanstoot te nemen. Zelfs als het bijzonder frustrerend lijkt, probeer dan te waarderen dat je kat zich geliefd voelt door iemand in je huis. Bovendien, als uw huisgenoot degene is die uw kat regelmatig voedt, kan dit een reden zijn waarom uw kat uw huisgenoot verkiest boven u.

Waarom vindt mijn kater mijn man leuker?

Het is algemeen bekend dat katten graag warm zijn – en ze staan erom bekend dat ze zich aangetrokken voelen tot warmte. Dit is waarschijnlijk de reden waarom uw kater het liefst op uw man zit en slaapt.

Waarom vindt mijn kat mijn vriend leuker dan ik?

Je kat vindt je vriendje misschien leuker dan jij, omdat dat waarschijnlijk is met wie ze het eerst een band hebben. Probeer degene te zijn die uw kat regelmatig voedt of snel toegeeft aan de traktatiecommando’s van uw kat om een sterkere band met haar op te bouwen.