Onbevooroordeelde Acana Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Een toewijding aan verse regionale ingrediënten en vleesrijke formuleringen hebben ertoe bijgedragen dat Acana een van de meest aanbevolen merken voor dierenvoeding op de markt is. Maar is het een goede keuze voor je kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Acana kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling acana op wat belangrijk is

We hebben Acana geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van die zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 6/10

Algemene score: 6.6/10

We geven Acana kattenvoer een 40 uit 60 rating of een B-grade.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van het merk, hebben we een steekproef van Temptations Originele Kip Traktaties voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerde voedseltesten en analyselab. We kochten het product tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van het kattenvoerbedrijf.

Analytische tests in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macrovoedingsstof en micronutriënten van het product, waardoor een duidelijk beeld wordt geschetst van wat u in de kom van uw kat stopt.

Vergeet niet dat, als het gaat om het gehalte aan voedingsstoffen, het kattenvoerlabel ons alleen een gegarandeerde analyse, een reeks minimum- en maximumwaarden—geen beschrijving van wat er in het eten zit. In werkelijkheid kan het gehalte aan voedingsstoffen van het voedsel wezenlijk anders van wat je op het etiket ziet.

Naast de volgende beoordeling van het merk, hopen we dat de informatie in dit laboratoriumrapport u in staat stelt om een wetenschappelijke, datagestuurde benadering te volgen om te beslissen of dit merk de juiste keuze is voor uw kat.

Over Acana

Acana is een katten- en hondenvoermerk gecreëerd door Champion Petfoods, een Canadees bedrijf dat vooral bekend staat om vleesrijk, graanvrij droogvoer gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten.

Champion Petfoods werd in 1985 opgericht door de Canadese ondernemer Reinhard Mühlenfeld. Oorspronkelijk een kleine operatie ten dienste van lokale boeren in Alberta, is het bedrijf nu canada’s grootste bedrijf voor de productie van dierenvoeding en verkoopt het aan meer dan 70 landen over de hele wereld.

Champion Petfoods zit achter twee merken: Orijen en Acana. In vergelijking met Orijen hebben Acana-voedingsmiddelen een lager vleesgehalte en lagere prijzen, waardoor het toegankelijker is voor kopers met een beperkt budget.

Inkoop en productie

Acana voedingsmiddelen worden gemaakt in Canada en de Verenigde Staten.

Kopers uit de Verenigde Staten, Midden-Amerika en Zuid-Amerika ontvangen Acana-voedsel dat is vervaardigd in de DogStar-keukens van het bedrijf in Kentucky. Degenen die in Canada, Europa en Azië wonen, kopen Acana gemaakt in de NorthStar-keuken van het bedrijf, die zich in Alberta bevindt.

Vanwege de toewijding van het bedrijf aan verse regionale ingrediënten, variëren de leveranciers en formuleringen op basis van waar het is gemaakt.

In dit artikel zullen we ons concentreren op de formuleringen die worden geproduceerd in de DogStar-keuken van het bedrijf.

Champion’s DogStar-keukens zijn centraal gelegen in de boerengemeenschap van Kentucky, waardoor ze toegang hebben tot verse regionale ingrediënten. Volgens het bedrijf komen de meeste Acana-ingrediënten binnen 48 uur na de oogst aan in de DogStar-keuken. Om deze verse ingrediënten op te slaan, zijn de DogStar-keukens uitgerust met 25.000 vierkante voet koelere ruimte die meer dan 500.000 pond verse ingrediënten kan bevatten.

Acana weigert hun productie uit te besteden aan co-packers en ze produceren geen dierenvoeding voor iemand anders.

Is Acana kattenvoer teruggeroepen?

Acana is niet teruggeroepen, maar het zustermerk Orijen wel.

Vóór 2009 vereiste de Australische importregelgeving alle ruwe of lichtgecooerdeingevoerde ked-levensmiddelen ondergaan een gammabestralingsbehandeling voordat ze in de winkels worden verkocht. Omdat Orijen-voedingsmiddelen verse en gevriesdroogde ingrediënten bevatten, werden ze onderworpen aan deze verplichte doorstralingsbehandeling.

In 2008 vernietigde de behandeling meer dan microbiële verontreinigingen in Orijen-voedsel. Het putte vitamine A uit en bevorderde de vorming en verspreiding van vrije radicalen. Gecombineerd leidden deze effecten tot ziekte – soms dodelijke ziekte – bij verschillende katten die het behandelde Orijen-voedsel aten.

In 2018 hebben Amerikaanse consumenten een rechtszaak aangespannen tegen Acana’s moederbedrijf, Champion Petfoods.

De class-action-rechtszaak beweerde dat Champion hun voedsel verkeerd voorstelde door de aanwezigheid van zware metalen en toxines niet bekend te maken. Uit tests van het Clean Label Project bleek dat zowel Orijen- als Acana-voedingsmiddelen arseen, BPA, cadmium, kwik en lood bevatten. U kunt de documentatie van die gifstoffen hier bekijken. De gemiddelde hoeveelheid zware metalen in Orijen en Acana-voedingsmiddelen viel binnen de maximaal aanvaardbare niveaus die door de FDA waren vastgesteld.

Welke soorten kattenvoer biedt Acana aan?

Hoewel Acana verschillende lijnen voor honden aanbiedt, is hun kattenvoerselectie beperkt tot de Regionals-lijn, die vier recepten bevat.

Acana Regionals-voedingsmiddelen van Amerikaanse makelij zijn geïnspireerd op regio’s van de Verenigde Staten, waaronder Meadowland, Wild Atlantic en Grasslands.

De Canadese line-up bevat ook vier recepten, elk geïnspireerd op regio’s in het westen van Canada, waaronder Wild Prairie, Pacifica, Grasslands en Ranchlands.

Alle regionale voedingsmiddelen zijn ten minste 70% vlees, waarvan de helft vers is – nooit bevroren, alleen gekoeld – of rauw, wat betekent dat het vóór de verwerking is ingevroren. Spiervlees, organen en kraakbeen zijn opgenomen in elk recept in wat Acana “WholePrey-verhoudingen” noemt.

Acana-voedingsmiddelen worden minimaal aangevuld en bevatten toegevoegd zink, koper en choline. Andere noodzakelijke vitamines, mineralen en aminozuren worden geleverd door vlees, organen, kraakbeen en een verscheidenheid aan groenten, fruit en plantaardige producten. Ze verschijnen in de voedingsanalyse, maar niet op de ingrediëntenlijst.

Acana Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kippen- en kippenlever lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit Acana Regionals-recept is geïnspireerd op de weiden van Kentucky en gemaakt met ingrediënten die veel voorkomen in de regio, waaronder kip, kalkoen, meerval en regenboogforel.

Het recept is 75% vlees. Elk pakket van 12 pond is gemaakt met 9 pond dierlijke ingrediënten. Volgens Acana begint elke zak met ongeveer 2 pond kip en kippenlever, 1 3/4 lb kalkoen en giblets, 1/4 lb zoetwatermeerval, 1/4 lb hele nest gelegde eieren en 1/4 lb regenboogforel. Naast deze verse of rauwe ingrediënten, is het voedsel gemaakt met 4 1/2 lb gedroogde kip, meerval en koolvisingrediënten.

In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen die alleen spiervlees bevatten, is dit voedsel gemaakt met spiervlees, organen en kraakbeen om hele prooi-geïnspireerde voeding te leveren.

De overige 25% van het recept bestaat uit plantaardige ingrediënten. Het eten is gemaakt met rode en groene linzen, pintobonen, erwten en kikkererwten. Linzenvezel, pompoen, hele pompoen en sporen van andere groenten en fruit worden later op de ingrediëntenlijst opgenomen.

Het voedsel bevat koolvisolie en kippenvet als bronnen van dierlijk vet. Het wordt aangevuld met probiotica, plantaardige producten en een paar toegevoegde mineralen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd droogvoer met matige eiwitten, veel vet en een matig koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 458 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip met been, Ontbeende Kalkoen, Kippenlever, Kippenmeel, Meervalmeel, Kalkoen Giblets, Hele Rode Linzen, Hele Pinto Bonen, Koolvismeel, Kippenvet, Hele Groene Linzen, Hele Groene Erwten, Hele Kikkererwten, Hele Blauwe Meerval, Hele Eieren, Regenboogforel, Koolvisolie, Linzenvezel, Natuurlijke Kippensmaak, Kippenkraakbeen, Kalkoenkraakbeen, Cholinechloride, Hele Pompoen, Hele Butternut Squash, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Gedroogde kelp, zinkproteïne, boerenkool, spinazie, mosterdgroenten, collard greens, raapstelen, hele wortels, hele appels, hele peren, gevriesdroogde kippenlever, gevriesdroogde kalkoenlever, pompoenpitten, zonnebloempitten, niacine, thiaminemononitraat, koperproteïne, cichoreiwortel, kurkuma, sarsaparillawortel, altheawortel, rozenbottels, jeneverbessen, gedroogde lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium animalisfermentatieproduct, gedroogde lactobacillus caseifermentatie Product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 22.22%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 34.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.55%

Vet: 42.39%

Koolhydraten: 27.06%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeende kip, uitgebeende kalkoen, kippenlever, kalkoengiblets, kippenvet, hele eieren, koolvisolie, kippenkraakbeen, kalkoenkraakbeen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele rode linzen, hele pintobonen, hele groene linzen, hele groene erwten, hele kikkererwten

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren, Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Bevat spiervlees, organen en kraakbeen
 • Laag in koolhydraten in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

Koop op Chewy Koop op Amazon

Uitgebeend lamsvlees en eend blijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Acana Regionals Grasslands is geïnspireerd op de graslanden van het Amerikaanse zuidoosten en midwesten, met vlees, organen, kraakbeen en vet van dieren die vaak in de regio worden aangetroffen. Deze omvatten lamsvlees, eend, regenboogforel en kwartel afkomstig uit Kentucky, Idaho en South Carolina.

Het eten bestaat voor 75% uit vlees, wild en vis. De helft van die dierlijke ingrediënten is vers of rauw volgens de definities van Acana. De overige helft zijn gedroogde ingrediënten of oliën.

In elk 12 pond pakket van Acana Grasslands zijn er 9 pond dierlijke ingrediënten, waaronder 1 1/4 lb lamsvlees, pens en lever, 1 1/4 lb eend, eendengiblets en lever, een heel pond hele eieren, 2/3 lb regenboogforel en 1/3 lb vrije kwartel. Deze ingrediënten verschijnen in wat Acana WholePrey-verhoudingen™ noemt met hoeveelheden vlees, organen en kraakbeen geïnspireerd op het natuurlijke prooidieet van een kat.

Naast vlees bestaat het voedsel voor 25% uit fruit, groenten en plantaardige producten. Vlees- en vleesmaaltijden zijn goed voor de eerste zes ingrediënten, gevolgd door een reeks peulvruchten. Deze omvatten groene erwten, rode linzen en pintobonen. Later in de ingrediëntenlijst zijn kikkererwten, groene linzen en hele gele erwten.

Het recept bevat sporenhoeveelheden fruit, groenten en plantaardige producten, waaronder gedroogde kelp, hele pompoen, boerenkool, spinazie, mosterdgroenten en appels. Het voedsel is verrijkt met probiotica en aanvullende mineralen.

Over het algemeen is dit een op vlees gebaseerd droogvoer met matige eiwitten, veel vet en een matig koolhydraatgehalte.

Elke kop Acana Grasslands bevat 454 calorieën.

Ingrediënten

Lamsvlees met been, Eend met been, Hele eieren, Lamsmeel, Meervalmeel, Geitenmeel, Hele Groene Erwten, Rode Linzen, Pintobonen, Regenboogforel, Lamsvet, Kikkererwten, Groene Linzen, Hele Gele Erwten, Haringolie, Kwartel, Eendenmeel, Linzenvezel, Natuurlijke Lamssmaak, Lamspens, Lamslever, Lamsnier, Eendengiblets (Lever, Hart, Nier), Eendenkraakbeen, Gedroogd Kelp, Hele Pompoen, Hele butternut squash, boerenkool, spinazie, mosterdgroenten, collard greens, raapstelen, wortelen, appels, peren, gevriesdroogde lamslever, gevriesdroogde eendenlever, pompoenpitten, zonnebloempitten, cholinechloride, zinkproteïne, koperproteïne, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), cichoreiwortel, kurkuma, sarsaparillawortel, altheawortel, rozenbottels, jeneverbessen, gedroogd lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium animalisfermentatieproduct, gedroogd lactobacillus casei Fermentatie product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 22.22%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 34.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.55%

Vet: 42.39%

Koolhydraten: 27.06%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsvlees zonder been, Eend met been, Hele eieren, Lamsvet, Haringolie, Kwartel, Lamspen, Lamslever, Lamsnier, Eendenkraak, Eendenkraakbeen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele groene erwten, rode linzen, pintobonen, kikkererwten, groene linzen, hele gele linzen

Veel voorkomende allergenen: Eieren, Vis

Pros

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Gelaatstreks een prooi-geïnspireerde mix van spiervlees, organen en kraakbeen
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

Tegens

Koop op Chewy Koop op Amazon

Rundvlees, runderlever en runderpens lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit voedsel is rijk aan vlees van ranches, boerderijen en meren in Kentucky en de Appalachen. Het is 75% vlees met 9 pond dierlijke ingrediënten in elke zak van 12 pond. Elke zak bevat 1 1/2 lb rundvlees, runderlever en runderpens, 1 lb varkensvlees, varkenslever en varkensnier, 1 lb lamsvlees, lever en pens, 1/2 lb Amerikaanse bizon en 1/2 lb zoetwatermeerval.

De helft van de dierlijke ingrediënten is vers of rauw, terwijl de overige helft bestaat uit gedehydrateerde vleesmaaltijden of oliën. Het recept bevat spiervlees, organen en kraakbeen in wat Acana WholePrey-verhoudingen™ noemt die het natuurlijke kattendieet weerspiegelen.

De ingrediëntenlijst begint met rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, rundvleesmeel, lamsmeel en varkensvleesmeel voordat een paar peulvruchten worden vermeld. Het voedsel bevat hele groene erwten, rode linzen, pintobonen, kikkererwten en gele erwten. Het is gemaakt met een handvol sporengroenten en fruit, waaronder pompoen, pompoen, boerenkool, spinazie en raapstelen.

Het bevat haringolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren en wordt aangevuld met probiotica, plantaardige en mineralen.

Over het algemeen heeft dit op vlees gebaseerde voedsel matige niveaus van eiwitten, veel vet en matige koolhydraten. Er zitten 454 calorieën in elk kopje Acana Regionals Appalachian Ranch kattenvoer.

Ingrediënten

Uitgebeend rundvlees, uitgebeend varkensvlees, lamsvlees, rundvleesmeel, lamsmeel, varkensmeel, hele groene erwten, rode linzen, pintobonen, rundvleeslever, rundvleesvet, meervalmeel, kikkererwten, groene linzen, hele gele erwten, uitgebeende bizon, hele meerval, haringolie, natuurlijke varkenssmaak, linzenvezel, runderpens, lamspen, lamslever, varkenslever, rundernier, varkensnier, varkenskraakbeen, Gedroogde Kelp, Hele Pompoen, Hele Butternut Squash, Boerenkool, Spinazie, Mosterdgroenten, Boerenkool, Raapstelen, Wortelen, Appels, Peren, Gevriesdroogde Runderlever, Gevriesdroogde Lamslever, Gevriesdroogde Varkenslever, Pompoenpitten, Zonnebloempitten, Cholinechloride, Zinkproteïne, Koperproteïne, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Cichoreiwortel, Kurkuma, Sarsaparillawortel, Altheawortel, Rozenbottels, Jeneverbessen, Gedroogde Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogde Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, gedroogd Lactobacillus Casei fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 35%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.89%

Vet: 22.22%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 34.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.55%

Vet: 42.39%

Koolhydraten: 27.06%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeend rundvlees, uitgebeend varkensvlees, lamsvlees, runderlever, rundvet, uitgebeende bizon, haringolie, runderpens, lamspen, lamslever, varkenslever, rundernier, varkensnier, varkenskraakbeen, probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Hele groene erwten, rode linzen, pintobonen, kikkererwten, groene linzen, hele gele erwten

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Vis

Pros

 • Rijk aan dierlijke ingrediënten
 • Bevat spiervlees, organen en kraakbeen in WholePrey-verhoudingen™
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Tegens

 • Relatief veel koolhydraten

Wat vinden klanten van Acana Kattenvoer?

Acana krijgt gemengde beoordelingen. Hoewel het merk over het algemeen goed wordt gewaardeerd en voornamelijk positieve recensies krijgt, is Acana getroffen door kritiek sinds de opening van hun DogStar-keuken in Auburn, Kentucky. Sinds de overgang naar de fabriek in de Verenigde Staten zeggen klanten dat Acana-voedingsmiddelen anders smaken, er anders uitzien en volgens sommigen hun huisdieren ziek maken.

Hier zijn vier beoordelingen van Acana-klanten:

Positieve beoordelingen

“Toen ik mijn kat adopteerde, wilde ik haar het beste kattenvoer geven dat er is, dus ik googelde Best Cat Food en Acana dook op. Na een paar weken was haar jas glanzend en zag ze er gezonder uit dan toen ik haar adopteerde. Zelfs de dierenarts zei dat haar vacht glanzend en zacht was. Gezonder eten, gezondere kat!” – Donna Brown, recensie van Acana Regionals Grasslands Cat Food

“Ik voer het al ongeveer een maand aan onze twee katten en de oudste kat of 12 jaar, doet zoals ze deed toen ze 5 was. Meer energie, vacht niet zo vettig, alerter…. Ik keek altijd naar recensies die zeiden wat ik net zei als een beetje overhyped, maar het is waar, net als bij mensen, je eet beter, je ziet er beter uit en je voelt je beter. Dit is het beste kattenvoer dat we ooit hebben geprobeerd en beide katten zijn er dol op. Het is altijd een uitdaging geweest om een voedsel te vinden dat BEIDE even lekker vinden. Kanttekening: we mengden het aanvankelijk met hun oude voedsel, maar ze aten uiteindelijk niet het oude voedsel, ze lieten het gewoon in de kom. Het voedsel heeft een lange houdbaarheidsdatum, dus wees niet bang om wat geld te besparen en de zak van 12 pond te krijgen. Het overschot slaan we op in luchtdichte Tupperware-achtige containers.” – Vespasian, recensie Acana Regionals Meadowland

Negatieve beoordelingen

“Er is iets mis met onze beide katten sinds we zijn overgestapt op dit voedsel. Ze hebben bloederige diarree gehad, zijn kieskeurige eters geworden, stoten meer af en poepen als een gek. Een voedsel van hoge kwaliteit zou niet moeten zijn dat ze 3x per dag de kattenbak bezoeken en vullen – of zoveel poepen dat ze op de grond zijn gaan. Toen we ze overschakelden op dit voedsel, deden we dat langzaam en goed en volgden we de voedingsrichtlijnen (niet om te veel te voeren). Het heeft niet gewerkt. Sinds ze zijn overgestapt op een ander voedsel zijn ze weer normaal. Het punt is, toen we in Canada woonden, voerden we onze katten Orijen en ze waren prima. Nu we in de VS wonen, lijkt het erop dat hun Amerikaanse product niet aan dezelfde standaard voldoet.” – John Smith, beoordeelt Acana Appalachian Ranch

“Niet cool. Ik heb nu 4 van deze tassen gekocht, en deze – de 4e – maakt mijn kat ineens ziek als de hel aan beide uiteinden. Ik haalde de kat van dit voedsel en de ziekte was verdwenen. Zet kat weer een klein beetje op en BOEM daar zijn we weer. Ik ga een terugbetaling aanvragen en hopelijk worden er geen andere katten ziek van dezelfde partij, maar er is iets heel erg misgegaan en ik zal NIET meer zoveel geld uitgeven aan dit merk.” – Kyle S., recensie van Acana Regionals Grasslands

Hoeveel kost Acana Kattenvoer?

Acana is een redelijk geprijsd kattenvoermerk. Volgens de voedingsrichtlijnen van het bedrijf voor een kat van 11 pond, kost Acana ongeveer $0.64 tot $0.75 per dag. Dit plaatst Acana in dezelfde prijsklasse als Merrick Backcountry, Taste of the Wild en Wellness CORE graanvrij droog kattenvoer.

Voor degenen die Acana wegen tegen zijn vlezigere en duurdere broer of zus, is het ongeveer 20% goedkoper dan Orijen, waardoor u ongeveer $ 87 per jaar bespaart.

Kortom, is Acana een goede keuze?

Acana is een van de beste droog kattenvoermerken op de markt. Acana’s ongewoon hoge vleesinsluitsels, het gebruik van spiervlees, organen en kraakbeen in WholePrey-verhoudingen™ en het relatief lage koolhydraatgehalte onderscheidt het van andere brokjesmerken.

Maar Acana is niet zonder gebreken. Hoewel ze een lijn van beperkte ingrediënten voor honden aanbieden, heeft Acana nog geen Singles-lijn voor katten gelanceerd. De nadruk van het merk op gevarieerde vleeseiwitten kan het een slechte keuze maken voor katten met voedselgevoeligheden en allergieën.

Sinds Champion Petfoods zijn DogStar-keuken in de Verenigde Staten opende, heeft het bedrijf een spervuur van klachten van klanten ontvangen. Deze kwaliteitscontroleproblemen zijn niet zichtbaar in elke zak, noch hebben ze invloed op elke kat, maar ze zijn de moeite waard om in gedachten te houden bij het overwegen van Acana kattenvoer.

Waar wordt Acana Kattenvoer verkocht?

Zowel online als offline wordt Acana exclusief verkocht via onafhankelijke dierenspeciaalzaken en dierenartspraktijken.

Zowel geautoriseerde als niet-geautoriseerde dealers verkopen Acana. Het bedrijf beweert echter dat geautoriseerde retailers superieure klantenservice en de Champion Petfoods 100% tevredenheidsgarantie bieden. Niet-geautoriseerde dealers omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Chewy / PetSmart, Jet, Walmart en eBay.

Klik hier om te winkelen voor Acana kattenvoer op Chewy