KASIKS Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Het belooft beperkt ingrediënt, kauwgomvrij voedsel voor gevoelige katten, maar is KASIKS een gezonde keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde KASIKS kattenvoer review.

De We’re All About Cats-rating KASIKS op wat belangrijk is

We hebben KASIKS geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.5/10

We geven KASIKS kattenvoer een 45 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over KASIKS

Het KASIKS-verhaal begint in de jaren 1980 toen visser en ondernemer Mike Florian een bedrijf begon met de naam Taplow Company. Het bedrijf verkocht oorspronkelijk visvoer, maar de waakhonden van het personeel konden niet stoppen met het eten van de voorraad. Volgens de legende van het bedrijf ging het Taplow-team aan de slag met het ontwikkelen van voedsel dat de honden tevreden zou stellen en hen uit het visvoer zou houden.

Blijkbaar waren ze succesvol. De eerste onderneming van het bedrijf in hondenvoer heette FirstMate. Het bedrijf introduceerde later Skoki en KASIKS. Vandaag zullen we ons concentreren op het laatste, een lijn van voedsel met beperkte ingrediënten voor honden en katten.

Inkoop en productie

KASIKS wordt gemaakt in een conservenfabriek in British Columbia, Canada. Het bedrijf behoudt de controle over elk onderdeel van het productieproces en houdt toezicht op sourcing, productie en distributie.

Het bedrijf beweert dat al hun ingrediënten en processen wreedheidsvrij zijn. De dieren die in hun producten worden gebruikt, worden humaan grootgebracht, vervoerd en geslacht volgens de Canadese regelgeving. Ze gebruiken alleen in het wild gevangen vis uit duurzame visserij.

Het bedrijf doet geen laboratoriumonderzoek op dieren. In plaats daarvan verzamelen ze prestatiegegevens van een netwerk van fokkers, dierenreddingsgroepen en hun eigen huisdieren.

Is Kasiks kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt er niet op dat KASIKS ooit is teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Kasiks aan?

KASIKS is een merk dat alleen voor nat voedsel is. Elk van hun formules bevat een enkele bron van dierlijke eiwitten zoals kip, kalkoen of zalm. Ze bieden zelfs een recept gemaakt met milieuvriendelijke insecteneiwitten. De Fraser Valley-formule bevat eiwitten van zwarte soldatenvlieglarven als aanvulling op de enige bron van dierlijke eiwitten, zalm zonder been.

Hun natte voedingsmiddelen zijn verpakt in BPA-vrije blikjes en zijn vrij van potentieel problematische verdikkingsmiddelen zoals carrageen en guargom. In plaats van kunstmatige bindmiddelen en verdikkingsmiddelen, vertrouwen KASIKS natte voedingsmiddelen op natuurlijke zetmelen zoals erwtenzetmeel om hun ideale dikte en smakelijke patétextuur te behouden.

Over hun beslissing om koolhydraten in hun ingeblikt voedsel op te nemen, merkt KASIKS op: “Koolhydraten hebben enkele belangrijke lichaamsfuncties en kunnen een eiwitbesparend effect hebben in het lichaam. Als het dieet voldoende koolhydraten levert, wordt eiwit gespaard van gebruik voor energie en kan het in plaats daarvan worden gebruikt voor weefselherstel en groei. Bovendien leveren koolhydraten ook koolstofskeletten voor de vorming van aminozuren door het lichaam.”

KASIKS kattenvoer wordt geleverd in blikjes van 5,5 ounce en 12,2 ounce.

KASIKS Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

KASIKS kooivrije kipformule graanvrij ingeblikt kattenvoer

Zicht op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit populaire KASIKS-recept is in wezen kip, water en supplementen. Het heeft kip als primaire eiwitbron. Zesennegentig procent van het totale eiwitgehalte van het voedsel is afkomstig van kooivrije Canadese kip.

Hoewel het voedsel geen tandvlees als verdikkingsmiddelen bevat, bevat het wel erwtenzetmeel. Dit ingrediënt heeft de voorkeur boven carrageen, een potentieel kankerverwekkend verdikkingsmiddel dat in veel commerciële ingeblikt voedsel wordt gebruikt, maar het stuurt nog steeds het koolhydraatgehalte van het voedsel torenhoog – meer dan 30% op basis van droge stof.

Naast synthetische vitaminen, mineralen en aminozuren bevat het voedsel sporenhoeveelheden kokosnoot, boerenkool en Bessen. Het bedrijf beschrijft deze als bronnen van antioxidanten en voedingsstoffen.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit voedsel is een goed voorbeeld van het feit dat een graanvrij voedsel met beperkte ingrediënten zich niet altijd vertaalt in soortgeschiktheid. Met meer dan 30% koolhydraten op basis van droge stof is deze kippaté net zo koolhydraatzwaar als sommige droge voedingsmiddelen.

Het voedsel kan een goede keuze zijn voor sommige katten met voedselgevoeligheden of allergieën, maar het koolhydraatgehalte zal degenen afschrikken die op zoek zijn naar een echt carnivoor-geschikt dieet.

Dit voedsel heeft 331 calorieën in elk 12,2-ounce blikje of 27 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip zonder been, water voldoende voor verwerking, erwtenzetmeel, natriumchloride, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, boerenkool, mineralen: (zinkproteïnaat, ijzereiwit, kopereiwit, mangaaneiwitaat, calciumjodaat) Vitaminen: (vitamine E-supplement, niacine, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, riboflavine, biotine, vitamine B12-supplement, d-pantotheenzuur, foliumzuur, vitamine D3-supplement) Bosbessen, frambozen, veenbessen, Kokosnoot.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4.3%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 78%

As: 2.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 19.55%

Vezel: 0.91%

Koolhydraten: 24.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.85%

Vet: 40.57%

Koolhydraten: 20.59%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwtenzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Een goede optie voor katten met intoleranties en allergieën
 • Bevat geen dierlijke bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat geen orgaanvlees
 • Hoog koolhydraatgehalte

KASIKS Wild Coho Salmon Formula Graanvrij kattenvoer in blik

Bekijk op Chewy View op Amazon

Zalm blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Deze KASIKS paté wordt voornamelijk gemaakt van in het wild gevangen zalm. Dit visingrediënt is goed voor 97% van het totale eiwitgehalte van het voedsel.

Zoals alle KASIKS-recepten voor kattenvoer, bevat het voedsel vlees als eerste ingrediënt, gevolgd door water, erwtenzetmeel en supplementen. Sporenhoeveelheden bosbessen, frambozen, veenbessen en kokosnoot verschijnen aan het einde van de ingrediëntenlijst als bronnen van antioxidanten, vitamines en mineralen. Kunststoffen dragen de rest van die last.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte met een matig vet- en matig koolhydraatgehalte.

De Coho Salmon-formule is een goede optie voor katten die genieten van voedsel op basis van vis, maar geen recepten kunnen eten vol vaag gelabelde “vis”, “vismeel” en “oceaanwitvis”. De beperkte ingrediëntenlijst maakt het geschikt voor katten met voedselovergevoeligheden en allergieën.

Met ongeveer 15% koolhydraten op basis van droge stof is het voedsel een beetje zetmeelrijker dan sommigen zouden willen, maar het is beter dan het gemiddelde droge voedsel en zelfs sommige natte voedingsmiddelen, waaronder een paar KASIKS-recepten.

Het voedsel heeft ongeveer 24 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Zalm zonder been/zonder vel, Water voldoende voor verwerking, Erwtenzetmeel, Natriumchloride, Calciumcarbonaat, Dicalciumfosfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Boerenkool, Mineralen: (Zinkproteïne, Ijzerproteïne, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaaneiwit, CalciumJodaat), Vitaminen: (Vitamine E-supplement, Niacine, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, Riboflavine, Biotine, Vitamine B12-supplement, D-Pantotheenzuur, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement), Bosbessen, Frambozen, Cranberry’s, Kokosnoot.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 78%

As: 2.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 59.09%

Vet: 15.91%

Vezel: 0.91%

Koolhydraten: 14.09%

Calorische gewichtsbasis

loader

Eiwit: 52.85%

Vet: 34.55%

Koolhydraten: 12.6%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm zonder been/zonder vel

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwtenzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Vrij van dierlijke bijproducten
 • Gemaakt van een enkele dierlijke eiwitbron
 • Vrij van tandvlees
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

 • Bevat geen orgaanvlees
 • Iets hoger dan ideaal koolhydraatgehalte

KASIKS Kooivrije Kalkoen Formule Graanvrij Kattenvoer in blik

Zicht op Chewy

Kalkoen blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit KASIKS-recept draait om kalkoen zonder been en zonder vel, waarbij Canadese kalkoen 96% van het totale eiwitgehalte van het voedsel uitmaakt. In tegenstelling tot andere KASIKS-voedingsmiddelen bevat dit recept een combinatie van spier- en orgaanvlees. Kippenlever voegt smaak en een voedingsboost toe.

Afgezien van deze variatie, is dit recept net als de rest. Het bestaat uit vlees, water, erwtenzetmeel en supplementen. Kokosnoot, bessen en boerenkool voegen antioxidanten en sporenvitaminen toe.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Deze gevogelte paté is een eenvoudig, eenvoudig voedsel dat zich richt op dierlijke voeding. Ondanks zijn eenvoud bestaat dit voedsel voor 25% uit koolhydraten en is het niet bepaald een carnivoor-geschikt product.

Dit voedsel heeft 27 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kalkoen zonder been, water voldoende voor verwerking, erwtenzetmeel, kippenlever, natriumchloride, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, kaliumchloride, cholinechloride, taurine, boerenkool, mineralen: (zinkproteïnaat, ijzereiwit, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, calciumjodaat), vitaminen, (vitamine E-supplement, niacine, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, riboflavine, biotine, vitamine B12-supplement, D-pantotheenzuur, foliumzuur, vitamine D3-supplement), bosbessen, Frambozen, Veenbessen, Kokosnoot.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 0.2%

Vocht: 78%

As: 2.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 18.18%

Vezel: 3.41%

Koolhydraten: 32.95%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.09%

Vet: 36.03%

Koolhydraten: 26.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen zonder been, Kippenlever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwtenzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Gemaakt zonder dierlijke bijproducten
 • Bevat een combinatie van spiervlees en organen
 • Vrij van bindmiddelen
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

 • Een van kasik’s minst populaire recepten
 • Relatief hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Kasiks Kattenvoer?

Er wordt niet veel gesproken over KASIKS, maar de meeste discussies zijn positief. Klanten waarderen de beslissing van het merk om verdikkingsmiddelen op basis van kauwgom te vermijden en bewonderen de formuleringen met beperkte ingrediënten.

Positieve beoordelingen

“Ik heb 50-60 merken kattenvoer in blik onderzocht en Kasiks (gemaakt door FirstMate) is veruit de beste. Beperkte ingrediënten en niets onnodigs zoals carrageen, guargom, xanthaangom, enz. Zelfs onder premium merken is het bijna onmogelijk om een voedingsmiddel te vinden zonder dit soort additieven / verdikkingsmiddelen. Het is een zeer vochtige paté, maar niet soepachtig of vloeibaar. Zeer gemakkelijk te roeren (ingrediënten kunnen scheiden, dus het moet worden geroerd). Ik bestelde een geval van Turkije en mijn zeer kieskeurige kater at ongeveer 4 blikjes en weigerde het vervolgens opnieuw aan te raken (ondanks overreding en verschillende toekomstige pogingen). De overgebleven blikjes gaf ik aan mijn andere 3 (2 vrouwtjes, 1 mannetje) en zij aten het op, maar al snel haalde het mannetje er ook zijn neus voor op. De meisjes maakten de zaak af. De kieskeurige eter houdt van de zalmvariëteit (om vele redenen voer ik vis maar twee maaltijden per week) en eet de kipformule nu al 7 maanden elke dag. Zalm en kip Kasiks formules zijn ook populair bij de anderen.” – KatsMeow, herziening KASIKS Turkey Formula

Ik ging onlangs op de “oorlog pad” tegen “tandvlees”, met name carrageen, maar ook het andere twijfelachtige tandvlees. Het wordt vrij moeilijk om nat voedsel te vinden zonder de kankerverwekkende additieven. We moeten kijken naar onze noorderburen die een heerlijk, smakelijk voedsel maken dat erg nat en smakelijk is voor AL mijn stam van kitties, jong en senior. Bedankt KASIKS voor deze en de kalkoenformule” – joanne, recensie KASIKS Chicken Formula

Negatieve beoordelingen

“We hebben 3 katten en hebben een rotatie van ergens tussen de 2-4 pleeggezinnen. NIEMAND hield van dit eten! ! Sommige katten zouden het niet aanraken en anderen zouden een paar happen eten en het dan besnuffelen. Mijn ene kat die het wel een beetje opat, brak een paar dagen nadat ik het aan haar had gevoerd uit en ze eet ander graanvrij kippenvoer prima. Hoewel de ingrediënten echt top zijn en de prijs zeer redelijk is, zal niemand het echt eten. Wat NOG NOOIT is gebeurd met het enorme aantal katten dat we hebben, meestal zal iemand het leuk vinden.” – felinas, recensie KASIKS Chicken Formula

“Dit lijkt een geweldig voedsel te zijn, dus ik was verrast en erg teleurgesteld toen onze twee verwende binnen vette katten dit niet zouden eten en onze buitenwilderde katten ook niet!” – CJasper, herziening KASIKS Turkey Formula

Hoeveel kost Kasiks Kattenvoer?

Laten we zeggen dat je een kat van 10 pond hebt. Je zou hem ongeveer 8,5 gram KASIKS moeten voeren om de ongeveer 200 calorieën te leveren die hij per dag nodig heeft. Uw uitgaven zouden oplopen tot ongeveer $2.21 per dag.

Hoe verhoudt zich dat tot andere merken? Het is vergelijkbaar met Wild Calling of Merrick – niet bepaald goedkoop, maar zeker niet een van de duurste op de markt.

Kortom, is Kasiks een goede keuze?

Het merk KASIKS verlegt de petfood-enveloppe. Tientallen merken hebben granen, aardappelen en andere ondeugende ingrediënten de rug toegekeerd, maar weinigen hebben het aangedurfd om kauwgom te dumpen. KASIKS wel. Deze geest van innovatie is ook zichtbaar in een van de nieuwste toevoegingen van het bedrijf aan hun assortiment dierenvoeding, de Fraser Valley Grub Formula, een opwindend experiment in insecteneiwitten.

Hoewel hun selectie niet bijzonder groot is en ze niet een van de bekendste merken op de markt zijn, lijkt KASIKS kattenvoer veilig, betrouwbaar en gemaakt van hoogwaardige ingrediënten.

Zoals geldt voor veel commercieel kattenvoer, bevat KASIKS-voedsel meer koolhydraten dan we meestal graag zien, maar ze vermijden tenminste enkele van de meer problematische zoals maïs, tarwe, soja, carrageen en tandvlees. Zolang je je houdt aan een van hun koolhydraatarme recepten zoals de Coho Salmon Formula, is dit merk het proberen waard.

Waar te koop Kasiks Kattenvoer?

U kunt KASIKS kopen in dierenspeciaalzaken in heel Canada in de Verenigde Staten. Het merk wordt ook verkocht via online retailers, waaronder Amazon en Chewy.

Klik hier om kasiks kattenvoer op Chewy te kopen.