Is het waar dat katten een hekel hebben aan aluminiumfolie? Waarom maakt het hen ongemakkelijk?

Zoals katteneigenaren goed weten, zijn katten zeer eigenwijze dieren. Ze hebben sterke gevoelens over verschillende aspecten van hun omgeving, en velen denken hetzelfde over aluminiumfolie. De meeste katten zijn geen fans van aluminiumfolie en sommigen verachten het. Maar waarom? Wat is er zo verschrikkelijk aan aluminiumfolie dat de meeste katten ermee instemmen om het te haten?

Heb je ooit aluminiumfolie gebruikt en gemerkt dat je kat er een enorme pasvorm overheen had? Blijf lezen als je je ooit hebt afgevraagd waarom de folie ervoor zorgde dat je kat in paniek raakte. Hieronder vertellen we je alle redenen waarom je kat een hekel heeft aan aluminiumfolie.

cat + lijnverdeler

De 3 belangrijkste redenen waarom katten aluminiumfolie haten

1. Het geluid

Misschien vind je het kreukelende geluid van aluminiumfolie vervelend, maar het is irritanter voor je kat. Aluminiumfolie maakt een zeer hoog geluid, dat zo hoog is dat het als ultrasoon is geclassificeerd. Een ultrasone ruis is meer dan 20.000 HZ en menselijke oren kunnen de frequentie niet detecteren.

Aan de andere kant kunnen katten ultrasone geluiden horen, dus aluminiumfolie maakt voor hen een heel ander geluid dan voor ons. Katten zijn geëvolueerd om naar die geluiden te luisteren omdat sommige knaagdieren, zoals muizen, met elkaar communiceren in ultrasone geluiden.

Vanwege het vermogen van de kat om een veel breder frequentiebereik te horen dan wij, creëert de aluminiumfolie een geluid dat de kat irriteert. Het geluid maakt ze erg ongemakkelijk, maar het is niet de enige reden waarom de meeste katten een hekel hebben aan aluminiumfolie.

aluminiumfolie
Afbeelding credit: FlitsArt, Pixabay
thematische pauze

2. De textuur

De textuur van aluminiumfolie verergert ook katten. Wanneer de folie is gladgestreken, is het verwarrend voor hen; het heeft ruwe randen en toch een glad oppervlak, en waar je kat het ook aanraakt, een ander deel ervan beweegt. Combineer dat met het gruwelijke geluid en je kat heeft genoeg redenen om niet dol te zijn op aluminiumfolie.

thematische pauze

3. Het reflecterende oppervlak

Het reflecterende oppervlak van aluminiumfolie is niet aantrekkelijk voor katten en veel katten hebben al een klein probleem met hun eigen reflectie. Sommige mensen hebben zelfs aluminiumfolie op hun meubels en werkbladen gebruikt om te voorkomen dat hun katten gaan waar hun eigenaren niet willen dat ze zijn.

Sommigen beweren dat katten een hekel hebben aan aluminiumfolie omdat ze de reflectie zien en denken dat het water is. Dit is zeer onwaarschijnlijk omdat het reukvermogen van een kat het verschil zou kunnen zien tussen water en aluminiumfolie, maar dit weerhoudt katten er niet van om toch te worden afgeschrikt.

aluminiumfolie
Afbeelding Credit: Rupert Kittinger-Sereinig, Pixabay

kattenpootverdeler

Afsluitende gedachten

Katten zijn om vele redenen niet dol op aluminiumfolie. Het ongelooflijke gehoor van de kat stelt hen in staat om het ultrasone geluid te horen dat de aluminiumfolie maakt dat wij niet kunnen. Koppel dat vreselijke geluid aan het reflecterende oppervlak en de vreemde textuur van de folie, en je hebt een recept dat je kat erg boos maakt.

Niets of heel weinig andere dingen in de wereld van uw kat werken als aluminiumfolie, en de meesten zijn blij om het te vermijden. Als uw kat op uw aanrecht springt, kunt u folie op het oppervlak plaatsen om hem tijdens de maaltijd op de grond te houden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: FabrikaSimf, Shutterstock