Is een verzwaarde deken veilig voor katten?

Tegenwoordig zijn verzwaarde dekens net zo alomtegenwoordig als kruidenthee en blauwe lichtblokkers – allemaal in de naam die ons helpt beter te slapen. Maar hoe zit het met degenen onder ons die harige metgezellen hebben voor het slapengaan? Is een verzwaarde deken veilig voor katten om onder te slapen? Lees meer, en vind verzwaarde dekenalternatieven voor katten: aka, gezellige kattenbedden!

Oranje en witte kat met groene ogen onder een deken - waarom gaan katten onder dekens?

Waarom gaan katten onder de dekens?

Huisdierouders kunnen het ermee eens zijn: sommige katten houden ervan om met hun mensen onder de dekens te kruipen, terwijl andere katten dit weigeren te doen. In het geval van de eerste, waarom doen katten onder de dekens gaan? Er zijn een paar mogelijkheden voor dit schattige gedrag.

  • Voor warmte: Laten we eerlijk zijn, katten zijn hitteverslaafden. Als woestijnwezens voelen ze zich biologisch aangetrokken tot warmte. Bovendien betekent hun interne lichaamstemperatuur van 102 graden Fahrenheit dat ze moeten compenseren voor een groter warmteverlies dan wij mensen. En als je (aka, je lichaamswarmte) al onder de dekens zit, is het des te beter voor je kat!
  • Voor comfort: Net zoals een verzwaarde deken comfort biedt voor mensen, hebben uw gewone dekbedden een rustgevende verzwaarde kwaliteit voor uw kat. Nogmaals, uw kat kan ook troost vinden in het kruipen naast u onder de dekens.
  • Verbergen: Wanneer ze zich kwetsbaar of bang voelen, verbergen sommige katten zich onder het bed; anderen verstoppen zich onder de dekens.

Wat zijn verzwaarde dekens?

Verzwaarde dekens zijn zware dekens gevuld met plastic of glazen kralen. Deze dekens maken gebruik van druktherapie, of een kalme hoeveelheid druk over het hele lichaam, om angst, rusteloze lichaamssymptomen en andere slaapproblemen te verlichten. Slaapexperts raden aan om een verzwaarde deken te kopen die ongeveer 10 procent van je lichaamsgewicht is. Dit betekent dat verzwaarde dekens voor volwassenen meestal tussen de 10 en 30 pond wegen.

Dus, is een verzwaarde deken veilig voor katten?

Nu de echte vraag: als je een verzwaarde deken gebruikt, is het dan veilig voor je kat om onder de dekens te gaan? Laten we eens kijken naar het advies van slaapexperts, dat deze dekens weeg 10 procent van je lichaamsgewicht. Op zijn minst is dat ongeveer 10 pond – wat 100 procent van het gewicht van de gemiddelde kat!

Zou jij Wil je slapen onder een deken die net zoveel weegt als jij?

Met dit in gedachten is het belangrijk dat u laat uw kat niet slapen onder uw verzwaarde deken. Het is niet veilig voor katten (en kleine honden) om onder een verzwaarde deken te slapen omdat het simpelweg te zwaar is voor hun kleine formaat. Als uw kat onder een verzwaarde deken gaat, kan hij misschien niet eens zonder hulp terug naar buiten kruipen.

Verzwaarde dekenalternatieven: Gezellige kattenbedden!

Nu we weten dat er niet echt zoiets bestaat als een verzwaarde deken veilig voor katten, laten we eens kijken naar enkele geruststellende alternatieven voor je katachtige. Bekijk deze gezellige kattenbedden en kattenzakken van Litterbox.com:

Krinkle Harige Kattenzak

gezellige kattenbedden - Litterbox.com harige kattenzak met oranje Perzische kat

Deze ultrazachte kattenopvang voelt net zo goed als kruipen onder de dekens.

Koop het voor € 30

Kat Kubus

gezellige kattenbedden - Litterbox.com kattenkubus met bruine en witte tabby kat

Je kat kan dit gebruiken als afgesloten kattenhuis (inclusief zacht kussen). Of druk de bovenkant van de kubus naar binnen om een comfortabel afgeplat kattenbed te creëren.

Koop het voor € 32

Kattenbungalow

gezellige kattenbedden - Litterbox.com kattenbungalow met Britse korthaar kat

Geef je kat een zacht afgesloten bed en wat privacy. Het aparte schuimkussen is perfect om op te krullen, terwijl de muren zich beschermen tegen huishoudelijke commotie.

Koop het voor € 22

Bamboe Kat Cavern

gezellige kattenbedden - Litterbox.com bamboe kattengrot met grijze tabby kat

Van alle gezellige kattenbedden op onze lijst is deze grot misschien wel de meest stijlvolle met zijn duurzame bamboe en pluche interieur en dak.

Koop het voor € 35

Corduroy Kattentunnel

gezellige kattenbedden - Litterbox.com corduroy kattentunnel met witte Siberische kat

Uw kat kan binnen loungen op de zachte corduroy stof van deze tunnel en u kunt de maat en kleur kiezen die het beste bij uw huishouden past.

Koop het voor € 22 – € 30

Dus, is een verzwaarde deken veilig voor katten? Nu weet u dat dit type deken te zwaar is voor uw kat om als veilig te worden beschouwd. Zorg in plaats daarvan voor uw kat met een aantal gezellige kattenbedden als alternatief!