Hoe voorkom je dat kattenbakvulling aan de doos blijft kleven?

Katten zijn schone metgezellen om te hebben! Ze zorgen ervoor dat hun vacht schoon blijft door regelmatig te poetsen en ze haten vuil…vooral in hun kattenbak. Terwijl onze katachtigen meesters zijn in het bedekken van hun toiletzaken, zijn wij verantwoordelijk voor het uitscheppen van alles, maar het verwijderen van de kleverige klonten kan lastig zijn.

Hoe voorkom je dat kattenbakvulling aan de bak blijft kleven?

Kies het juiste type kattenbakvulling, een niet klevende kattenbak, en gebruik kattenbakvulling om de bodem te bedekken. Een alternatief, bedek de bodem met waspasta, of met anti-aanbakspray en zuiveringszout om te voorkomen dat de kattenbakvulling aan de bak blijft kleven.

Als het op kattenbakken aankomt heb ik een paar tips en trucs die het scheppen kunnen vergemakkelijken en de kattenbak van je kat niet plakkerig en stinkvrij kunnen maken, het enige wat je hoeft te doen is verder lezen!

Hoe voorkom je dat kattenbakvulling aan de bak blijft plakken?

Hoeveel ik ook van mijn katten hou, “kattenbakdienst” is niet per se mijn favoriete onderdeel van het kattenouderschap. Maar of ik het nu leuk vind of niet, het doet er niet echt toe, want het moet gebeuren, en het moet goed gebeuren. Natuurlijk is het hebben van een schone kattenbak en een kattenbakvulling die lang meegaat één ding, maar zorgen dat de kattenbakvulling niet aan de wanden blijft plakken is een heel ander vakgebied van kattenbakkunde!

1.Gebruik Anti-kleef Spray en Baking Soda

Ik denk dat het interessant zal zijn om te beginnen met een aantal onconventionele technieken, en een van hen is de combinatie van anti-aanbak kookspray en baking soda. Het is gemakkelijk om deze techniek te testen aangezien de meesten van ons deze twee ingrediënten in onze keuken kunnen vinden, dus het zal niet echt iets kosten om het te proberen.

Ten eerste wil je beginnen met een schone en volledig droge kattenbak. Als je die klaar hebt, kun je een lichte laag anti-aanbakspray in de kattenbak spuiten. Vervolgens voeg je het zuiveringszout toe en schud je de bak om het zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Probeer elk oppervlak dat bespoten is te bedekken, en als je overtollig zuiveringszout hebt, schud het er dan gewoon uit, en als je klaar bent kun je verder gaan en de kattenbakvulling toevoegen.

Deze twee eenvoudige ingrediënten werken geweldig samen omdat ze ervoor zorgen dat de kattenbakvulling niet aan de kattenbak blijft kleven, en het zuiveringszout helpt ook om de geur op afstand te houden. Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel bakspray kleverigheid kan elimineren en het scheppen gemakkelijker kan maken, sommige van de merken onveilig kunnen zijn voor je kat, of de kat houdt misschien niet van de geur. Als u niet zeker bent over de spray die u in huis heeft, kunt u in plaats daarvan een nest-specifiek spray-alternatief proberen.

Zoals met de meeste dingen, werkt deze methode misschien niet voor elke ouder en elke kitty, en een groot nadeel is de levensduur van deze oplossing. Afhankelijk van het gebruik van uw kat, zult u dit proces waarschijnlijk om de twee tot drie dagen opnieuw moeten doen, als u niet wilt dat het strooisel aan de doos gaat kleven.

2.Gebruik wasproducten

Als het gaat om dit soort kattenbaktechnieken, is een waspasta een ander geweldig alternatief. Het is belangrijk om erop te wijzen dat welk wasproduct je ook kiest, je ervoor moet zorgen dat het niet giftig is om je kat gezond en veilig te houden!

Zodra je het perfecte waxproduct voor deze klus hebt gevonden, zorg er dan voor dat de kattenbak schoon is voor een betere toepassing. Sommige waxen komen in stickvorm, terwijl je bij andere waxen een schoonmaakdoekje kunt gebruiken om het te verdelen.

U kunt beginnen met het verspreiden van een kleine druppel waspasta op de bodem. Het is belangrijk om de verdeling gelijkmatig en in een dunne laag te houden. Mijn persoonlijke ervaring is dat een dubbele laag veel beter werkt dan slechts één laag. Als je twee lagen waspasta wilt proberen, zorg er dan voor dat de eerste laag volledig gedroogd is voordat je de tweede aanbrengt, en dat de tweede laag ook volledig gedroogd is voordat je het strooisel aanbrengt.

Het lijkt misschien een gedoe, maar een waslaagje gaat veel langer mee en het zou deze niet-plakkerige eigenschap ten minste twee of drie maanden moeten behouden. Aangezien wax producten waterafstotend zijn zult u merken dat het opscheppen van de kattenbakvulling veel gemakkelijker zou moeten worden en het plastic van de kattenbak zal stoppen met het absorberen van de geur van de vuile kattenbakvulling.

3.Gebruik Kattenbakfolie

Ik begrijp dat niet elke kat ouder wil besteden extra tijd rond de kattenbak van hun kat, en de eerste twee methoden, terwijl effectief kan zijn enigszins tijdrovend. Dus, een andere mogelijke keuze voor drukke eigenaars kunnen kattenbakzakken zijn.

Kattenvoerzakken zijn korte, veel bredere vuilniszakken die je over de rand van de kattenbak plaatst en waar je dan de kattenbakvulling van je kat in giet. Met deze methode is er geen echte manier voor de kattenbakvulling om aan het oppervlak van de bak te blijven kleven. Ze kunnen het verschonen van de kattenbakvulling ook veel gemakkelijker maken. Wanneer u merkt dat er een slechte geur uit de kattenbak komt, gooit u gewoon de voering weg zoals u dat met een vuilniszak zou doen, samen met de hele inhoud, en vervangt u hem gewoon door een nieuwe.

Helaas zullen plastic voeringen hoogstwaarschijnlijk niet werken voor zware krabbers die het hele ding kunnen scheuren en uit elkaar trekken. Op het moment dat er een scheur is kan de kattenbakvulling gemakkelijk aan dat opengescheurde plastic blijven kleven. Het vinden van de juiste maat kattenbakzakken voor uw kattenbak kan ook een reis op zich worden met een paar vallen en opstaan onderweg.

Zeefvoerzakken kunnen een ander alternatief zijn voor gewone plastic voeringen. De sift liners zijn gevuld met kleine gaatjes en je legt er meestal een paar lagen van op de bodem zoals je dat met een gewone plastic liner zou doen. Als het tijd is om de kattenbak schoon te maken, hoef je alleen maar de zak omhoog te doen en de schone kattenbakvulling bovenop de volgende zak te laten vallen.

De gaten zijn groot genoeg om de kattenbakvulling door te laten lopen, maar klein genoeg om de klonten en poep tegen te houden. Op deze manier hoeft U er zelfs niets uit te scheppen, maar kunt U de zeeflap gewoon in de vuilnisbak deponeren. U kunt ook een plastic voering gebruiken aan het eind voor extra veiligheid. Op die manier kunt u, als u bij uw laatste zeeflap bent, de normale zeeflap gebruiken om het hele nest weg te gooien en alles te vervangen door een nieuwe partij voeringen en strooisel.

Deze liners zijn geweldige tijdbespaarders vooral voor multi-kat huishoudens en ze kunnen gemakkelijk te gebruiken zijn. Helaas kunnen ze een extra uitgave op uw budget zijn, en ze werken misschien gewoon niet voor uw kat of de grootte van de kattenbak die u al bezit.

4. Kies de juiste kattenbakvulling

Nu is het tijd om terug te gaan naar de basis, en daarmee bedoel ik, kijken welk soort kattenbakvulling het beste zal zijn om niet aan de kattenbak te blijven plakken. Pas als je de juiste soort kattenbakvulling hebt gevonden, zul je begrijpen hoe gemakkelijk het onderhoud van de kattenbak kan zijn.

Luister maar eens naar Jackson Galaxy die perfect uitlegt hoe belangrijk het is om dat ene merk te ontdekken dat werkt voor jou en je kat!

Ik gebruik klonterende kattenbakvulling omdat het voor mij goed tegen geurtjes helpt, en het maakt het opscheppen een makkelijke en snelle taak. Begrijp me niet verkeerd, niet alle klonterende kattenbakvulling is hetzelfde, en ik heb veel verschillende merken geprobeerd om er een te vinden die niet aan de bodem of aan de zijkanten van de kattenbak kleeft. Degene die ik heb gekozen is de 25 pound

Natuurlijk zal klonterende kattenbakvulling niet voor iedereen werken, omdat het letterlijk bedoeld is om van vloeibaar naar kleverig en dan naar een betonnen bal te gaan. Als je geen goede klonterende kattenbakvulling kunt vinden die niet aan de bak kleeft, dan zijn er genoeg niet-klonterende kattenbakvullingen die net zo goed geurtjes kunnen bestrijden zonder de kleverige factor.

Het kan enige tijd duren om de juiste kattenbakvulling formule te vinden, sommige van mijn vrienden mix en match nesten om het beste van twee werelden te krijgen, en terwijl het kan lastig zijn kun je het laten werken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan klonterende kattenbakvulling, vooral omdat ik twee katten heb die over mij heersen, maar ik weet dat als je ooit geurproblemen hebt met niet-klonterende kattenbakvulling, strooi dan wat zuiveringszout voordat je de kattenbakvulling erin gooit.

5. Kies een niet-klevende kattenbak

Een andere belangrijke factor voor kleverig strooisel die u moet overwegen is de kattenbak. Ik weet dat het toilet van uw kat er misschien uitziet als een eenvoudige plastic doos, met een dak of niet, maar de kwaliteit van deze doos speelt een grote rol in het houden van het reinigingsproces pijnloos.

Na verloop van tijd kunnen vooral goedkope plastic kattenbakken slijten en de krassporen van uw kat creëren het perfecte oppervlak waar de slechte geur en kattenbakvulling zich aan kunnen hechten. Dit soort schade gebeurt meestal niet van de ene op de andere dag, dus het vervangen van de kattenbak ten minste eenmaal per jaar kan helpen om de bodem glad te houden.

Een verstandige beslissing zou zijn om te investeren in een hoogwaardige krasbestendige, niet-klevende kattenbak. De beste en meest hygiënische optie is een roestvrijstalen kattenbak, specifiek met een anti-aanbaklaag, vergelijkbaar met de koekenpannen die wij gebruiken. Niet alleen gaat zo’n kattenbak veel langer mee, en is hij bestand tegen alle klauwkracht, maar het belangrijkste is dat de kattenbakvulling geen kans krijgt om aan het oppervlak te blijven kleven.

Het is een betaalbare manier om ervoor te zorgen dat de klonten niet aan de bak blijven kleven, het is gemakkelijk schoon te maken en u hoeft geen was of bakspray of inlegvellen te gebruiken. En laten we niet vergeten dat roestvrij staal vaak wordt gebruikt omdat het geen bacteriën vasthoudt zoals plastic dat doet, en natuurlijk is het een eenmalige aankoop!

6.Investeer in een automatische kattenbak

Nu, terwijl de meeste van de bovenstaande suggesties zijn portemonnee-vriendelijk kunt u in plaats daarvan splurge wat extra geld op uw kat en krijgen ze een automatische kattenbak die kan het werk voor u doen en het zal niet laten de kattenbakvulling aan het!

Deze innovatieve machine zal vrijwel het hele kattenbakvulling schoonmaakproces voor zijn rekening nemen en je een hoop tijd besparen. Ik heb goede dingen gehoord over de Deze automatische kattenbak heeft een zelfreinigende functie die gebruik maakt van rotatie om zichzelf te scheppen. Uw enige taak zal zijn om de prullenbak één keer per week schoon te maken door het vuile afval dat voor u is verzameld te verwijderen.

Vergeet niet dat zelfs als u comfortabel bent met een luxe zelfreinigende kattenbak, uw kat dat misschien niet is. Sommige katten kunnen schrikken van de beweging of het geluid, en het kan zijn dat u enige tijd moet trainen om het te gebruiken. Er zijn ook katten die liever elders hun behoefte doen dan in de buurt van deze automaat te komen. Als u bang bent dat dat bij u gebeurt, kan het tijdelijk uitschakelen van de automatische reinigingsfunctie vanaf het begin helpen om ze eerst aan de kattenbak te laten wennen.

7.Een kattenbak per kat, plus een extra regel

Dit is misschien niet van toepassing op diegenen onder jullie die maar één kat hebben, maar als je meer dan één kat hebt en maar één kattenbak, dan kan dit de reden zijn dat de kattenbakvulling aan de zijkanten blijft plakken en je schepervaring tot een nachtmerrie maakt.

Het hebben van slechts één kattenbak betekent dat het gaat eindigen vol met klonten voordat je de tijd hebt om het schoon te maken en die klonten zullen onvermijdelijk vast komen te zitten aan de kattenbak. Volgens The Human Society moet je één kattenbak hebben voor elke kat en één extra. Op deze manier wordt de ene kattenbak niet overmatig gebruikt gedurende de dag.

Stel je voor dat beide katten naar het toilet moeten, dat kan rivaliteit veroorzaken, en zelfs leiden tot gevechten. Katten zijn territoriale dieren, en zelfs als uw kittens een band hebben, moeten ze toch wat privacy hebben. De ene kat kan de andere gemakkelijk storen terwijl ze hun behoefte doen en hen afleiden of bang maken, wat leidt tot een rommelige onbedekte kattenbak.

Dus, het hebben van een passend aantal kattenbakken per kat, bij voorkeur in verschillende delen van het huis, kan kleverige kattenbakvulling, en gedragsproblemen zoals uitwerpselen buiten de bak, aanzienlijk verminderen.

Hoe voorkom je dat urine gaat plakken en stinken?

Een kattenbak kan gemakkelijk veranderen in een puinhoop, en urine is vooral moeilijk schoon te maken. Na verloop van tijd kan het erg gaan stinken, en de plakkerigheidsfactor verhogen, maar dit betekent niet dat dit de kattenbak realiteit voor uw kat hoeft te zijn!

Gebruik de juiste hoeveelheid strooisel

Bij het vullen van de kattenbak met schone kattenbakvulling moet je je afvragen hoeveel de juiste hoeveelheid is. Als je te weinig strooisel in de bak doet, zullen er gemakkelijk klonters uit de urine op de bodem of aan de zijkanten blijven kleven, in sommige gevallen zelfs na eenmalig gebruik.

Door de hoeveelheid kattenbakvulling te vergroten, heeft uw kat meer ruimte om te graven en zijn behoefte te doen. In principe zullen de klonten de bodem van de bak niet bereiken als er genoeg strooisel is, en de extra droge deeltjes zullen als een spons werken en overtollig vocht opdrogen.

Overdaad kan natuurlijk ook een ongewenst resultaat hebben, bijvoorbeeld dat je kat gaat graven om de bodem te bereiken en de hele kattenbakvulling naar buiten strooit. De hoeveelheid die je wilt gebruiken hangt ook af van je kattenbak, en natuurlijk van het type kattenbakvulling dat je gebruikt.

Ik ga altijd voor meer, omdat ik heb gemerkt dat hoe dieper de kattenbakvulling is, hoe minder de urine op de bodem of aan de zijkanten blijft kleven en het overtollige strooisel werkt als een barrière. Ik stel voor dat je te beginnen met 3-4 centimeter strooisel en te kijken hoe dat bevalt en in hoeverre het de kleverigheid en de stank wegneemt. Persoonlijk vul ik mijn kattenbak met 5-6 centimeter kattenbakvulling omdat ik overdekte kattenbakken gebruik en mijn beide katten ervan houden om diep te graven.

Blijf bij met de kattenbak hygiëne

Dit lijkt misschien gezond verstand voor sommigen, maar ik begrijp ook dat velen van ons het druk hebben met hun werk en dat het schoonmaken van de kattenbak af en toe op de achtergrond raakt. Maar het is belangrijk om de kattenbak goed schoon te houden, zodat uw kat niet op zoek gaat naar een andere plek om zijn behoefte te doen.

Het is altijd het beste om te beginnen met een schema dat bij u past. Ik schep de kattenbakken van mijn katten meestal ’s morgens, bij voorkeur voordat ik aan het werk ga, en voordat ik naar bed ga. Deze frequente trips lijken misschien een karwei, maar op dit punt is het voor mij een gewoonte, net als tandenpoetsen. Zelfs onderzoek suggereert dat het regelmatig verwijderen van kattenbak uitwerpselen het juiste gebruik van de kattenbak bevordert!

Het schoonmaken van de hele kattenbak en het vervangen van de oude kattenbakvulling door een nieuwe zou iets moeten zijn dat minstens een keer per week of per maand gebeurt, afhankelijk van uw dagelijkse schepwerk en de instructies van het kattenbakvullingmerk.

Vergeet niet om ook voorzichtig te zijn bij het scheppen. Om te voorkomen dat het afval uit elkaar valt, moet je voorzichtig rond de klomp graven en als het vastzit aan de zijkanten, probeer het dan voorzichtig van de wanden te schrapen voordat je het opraapt. U kunt ook een keramische of metalen afvalschep gebruiken, omdat het afval daar niet aan blijft plakken, ze veel gemakkelijker schoon te maken zijn en er zich na verloop van tijd geen bacteriën kunnen ophopen.

Hoe langer je de uitwerpselen van je kat in de kattenbak laat liggen, hoe moeilijker het zal zijn om ze eruit te scheppen. De aanhoudende geur zal ook het toiletgebruik van je kat beïnvloeden en ze kunnen slecht kattenbakgedrag ontwikkelen, zoals ervoor kiezen om elders te poepen, of overmatig krabben aan de kattenbak.

Hoe voorkom je dat kattenbakvulling aan je poten blijft plakken?

Het schoonhouden van een huis kost tijd en moeite, dus als je kat door het huis loopt met kattenbakvulling vastgeplakt aan de pootjes, weet je dat die steentjes overal terecht zullen komen, zelfs op jezelf. Dit kan een zeldzaam ongelukje zijn, of het kan regelmatig voorkomen, maar hoe dan ook, er zijn manieren om te voorkomen dat de kattenbakvulling aan de pootjes van uw kat blijft kleven en om elke vorm van het opsporen van kattenbakvulling te verminderen, wat gebeurt wanneer kattenbakvulling uit de bak wordt geschopt.

Maak er een gewoonte van dagelijks het strooisel te scheppen, en ervoor te zorgen dat het oude strooisel zo vaak mogelijk door vers wordt vervangen zou moeten helpen, maar afhankelijk van de vacht van uw kat kan het nodig zijn om naar een speciale kattenbakvulling te kijken. Langharige katten zullen waarschijnlijk baat hebben bij een kattenbakvulling met fijne korrels die zich moeilijk aan de pootjes van uw kat en de plukjes haar die ze daar hebben, zullen hechten.

Klonterende kattenbakvulling kan plakkerig worden, dus voor sommige kittens zal een niet-klonterende kattenbakvulling effectiever zijn. U kunt ook kijken naar alternatieven voor klei strooisel zoals houtkorrel kattenbakvullingdat is beter voor het milieu, meestal voordeliger, het ruikt beter, en het belangrijkste: het kleeft niet aan de poten en het spoort niet!

Een gesloten kattenbak kan de bewegingsvrijheid belemmeren en uw kat kan gemakkelijk op een verse natte en plakkerige klomp urine stappen. In plaats daarvan kunt u kiezen voor een open kattenbak met hoge zijkanten die uw kat kan gebruiken om hun bovenlichaam op te tillen en te voorkomen dat ze het grootste deel van de kattenbakvulling om zich heen aanraken. Natuurlijk werkt deze optie misschien niet bij oudere katten, en als uw oude kat strooisel aan zijn pootje krijgt, kan dat een teken zijn dat u moet upgraden naar een kattenbak die speciaal voor oudere katten is ontworpen.

Als je wilt voorkomen dat er kattenbakvulling uit de kattenbak valt als je kat uit de kattenbak komt, kun je een dubbellaagse kattenbakmat kopen. Je kunt natuurlijk elk type kattenbakmat proberen die je wilt; ik persoonlijk denk dat deze dubbele laag het echte werk is als het gaat om het opvangen van spoorstrooisel. Het is gemakkelijk schoon te maken tussen de lagen door en je kunt het opgesloten afval altijd terug in de kattenbak gooien zodat het niet verloren gaat!

Ik stel ook voor dat u de pootjes van uw kat van tijd tot tijd controleert en een dumpt doekje gebruikt om de kattenbakvulling op te vegen. Ongelukjes kunnen gebeuren, hoe voorzichtig we ook zijn en hoe goed de kattenbakvulling van onze kat ook is. Als je steeds kleine steentjes rond de kattenbak vindt, koop dan een handstofzuiger om het schoonmaken van de kattenbak minder tijdrovend te maken!

Slotgedachten

Als je zover bent gekomen, dan is je training voorbij en ben je klaar om te voorkomen dat de kattenbakvulling aan de bak en aan de poten van je kat blijft kleven. En als je je nog steeds een beetje kriegelig voelt, bedenk dan dat een verantwoordelijke kat ouder zijn ook betekent dat je verantwoordelijk bent voor hun kattenbak, en hoewel het een karwei is, is het zeker iets dat je kat zal waarderen.

Vertel ons nu, heb je een andere effectieve manier gevonden om kleverige kattenbakvulling te voorkomen, en welke kattenbakvulling of kattenbak heeft voor jou gewerkt?