De 8 beste kattenvoer in Spanje

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Europa en Noord-Amerika staan bovenaan de lijst als het gaat om de wereldwijde productie van huisdiervoeding, elk met een productie van ongeveer 9,4 miljoen ton huisdiervoeding per jaar.

Terwijl Duitsland en het Verenigd Koninkrijk twee van de grootste bijdragers zijn aan de wereldwijde verkoop van huisdierenproducten, is de Spaanse huisdierenindustrie bezig met een inhaalslag. Meer Spaanse burgers bezitten huisdieren dan ooit en de Spaanse markt voor dierenvoeding zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk groeien.

In deze gids bespreken we kort wat uw kat nodig heeft op het gebied van voeding. We zullen ook praten over het soort kattenvoer dat je in Spanje zult vinden en je kennis laten maken met onze topkeuzes.

OPMERKING: We hebben een lijst samengesteld met enkele van de hoogste kwaliteit kattenvoermerken die beschikbaar zijn in Spanje op basis van de beschikbaarheid van producten in online dierenwinkels die Spanje bedienen. Als u meer wilt weten over hoe we tot onze topkeuzes zijn gekomen, scrolt u naar de onderkant van de pagina.

In één oogopslag: beste kattentraktaties om te kopen in Spanje

Wil je snel kijken naar de beste kattenvoer die in dit artikel wordt besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

#6

aac-table__image

9.2

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Nature’s Variety Originele Kip Droog Kattenvoer

 • Gemaakt met verschillende bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Primaire bron van toegevoegd vet is dierlijk

Waarom zou u ons vertrouwen?

Na het beoordelen van meer dan 190 van ’s werelds populairste kattenvoermerken en honderden formules. We hebben uren besteed aan onderzoek, contact opgenomen met dierenvoedingsbedrijven en etiketten geanalyseerd. Met de hulp van onze katten hebben we ook uren na uren praktijkervaring opgedaan met verschillende kattenvoer.

Op basis van dat onderzoek brengen we u een bijgewerkte lijst met de beste kattenvoermerken en -producten die beschikbaar zijn in Spanje. We hebben de merken zelf onderzocht en individuele recepten geëvalueerd om u onze topkeuzes te bieden.

Hoe ziet evenwichtige voeding eruit voor katten?

De allerbelangrijkste factor om te overwegen bij het winkelen voor kattenvoer is of het een qua voedingswaarde uitgebalanceerde en soort geschikte optie voor uw kat is.

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze een op vlees gebaseerd dieet nodig hebben. Dierlijke eiwitten en vetten zijn absoluut essentieel. Niet alleen zijn plantaardige eiwitten en vetten biologisch minder waardevol voor uw kat, maar ze zijn ook moeilijk te verwerken en kunnen bijdragen aan spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Dierlijke eiwitten zijn de basis van een gezond kattendieet, dus zoek naar een vlees-, gevogelte- of visingrediënt bovenaan de lijst.

Idealiter zouden twee van de top drie ingrediënten en drie van de top vijf dierlijk moeten zijn – op zijn minst. Vergeet niet dat meer eiwitten bijna altijd beter zijn en dat het koolhydraatgehalte van het dieet van uw kat zo laag mogelijk moet zijn. Wees vooral voorzichtig om laagwaardige granen en vulstoffen zoals maïs, tarwe en soja te vermijden.

Houd er rekening mee dat opgroeiende kittens een hoger eiwit- en vetgehalte nodig hebben dan volwassen katten. De Association of American Feed Control Officials (AAFCO) beveelt een minimaal vetgehalte van 9% (droge stof) aan voor alle katten met 30% eiwit voor kittens en 26% voor volwassen katten. Om het dieet van uw kat meer in lijn te houden met zijn ideale voorouderlijke dieet, moet u echter streven naar een vetgehalte dichter bij 20%.

Naast het feit dat u ervoor zorgt dat het kattenvoer dat u kiest de juiste concentratie eiwitten en vetten bevat, moet u ook op zoek gaan naar potentieel schadelijke ingrediënten.

Vermijd kattenvoer dat vol zit met vaag genoemde ingrediënten of bijproducten (zoals gevogeltemeel versus kippenmeel). Kies ook geen kattenvoer met een ongelooflijk lange lijst met ingrediënten, vooral als het kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen bevat.

De dierenvoedingsmarkt in Spanje

Afgezien van de uitdagingen veroorzaakt door de COVID-19-pandemie, groeit de huisdierenindustrie in Spanje al jaren gestaag. Vanaf 2020 had Spanje meer huisdieren dan kinderen jonger dan 15 jaar.

Volgens een 2022-2027-projectie gepubliceerd door Mordor Intelligence, zal de Spaanse markt voor huisdiervoeding naar verwachting de komende vijf jaar een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,8% registreren. While hondenvoer domineert de markt voor dierenvoeding in Spanje, er waren 3,8 miljoen kattenbezitters in 2020.

Uit hetzelfde onderzoek van Mordor Intelligence blijkt dat de markt voor dierenvoeding in Spanje is geconsolideerd met een paar grote spelers die het meerderheidsaandeel hebben. De top vijf bedrijven in de Spaanse markt voor dierenvoeding zijn:

 • Mars, Inc. (en haar dochterondernemingen)
 • Nestle SA
 • Hill’s Pet Voeding
 • Affiniteit Petcare SA
 • Saturn Petcare GmbH

Mars Petcare is een van de toonaangevende leveranciers van wetenschappelijk onderbouwde voeding voor huisdieren, waarbij de Royal Canin-lijn goed is voor een aanzienlijk deel van die producten. Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor bekende merken zoals Sheba, Iams en Whiskas, die allemaal beschikbaar zijn in Spanje. In mei 2021 opende Mars Petcare een nieuwe fabriek in Arévalo, Spanje en verwacht zijn productie tegen 2024 bijna te verdubbelen van 26.000 naar 50.000 ton dierenvoeding.

Nestle Petcare is een andere grote naam in Spanje en biedt een breed scala aan kattenvoerproducten van merken onder de naam Purina, zoals Purina ONE, Felix, Pro Plan, Friskies en Fancy Feast.

Hill’s Pet Nutrition-producten zijn verdeeld over twee lijnen: Prescription Diet en Science Plan (Science Diet in de VS). De eerste hiervan is een lijn van therapeutisch huisdiervoer waarvoor een recept nodig is om te kopen, terwijl Hill’s Science Plan kattenvoer “op biologie gebaseerde huisdiervoeding” biedt voor alle katten en honden.

Volgens een wereldwijde enquête uit 2018 behaalde Affinity Petcare SA de hoogste jaarlijkse omzet in Spanje met bijna € 369 miljoen. De omzet van Affinity verdubbelde die van Nestle Purina tot € 117 miljoen. Enkele van de merken die onder de Affinity-paraplu vallen, zijn Advance, Ultima en Brekkies.

Saturn Petcare GmbH is een huismerk huisdiervoedingsmerk gevestigd in Duitsland. Ze produceren dierenvoeding in bulk voor bedrijven om hun eigen naam op te zetten.

De 8 beste kattenvoer in Spanje: onze topkeuzes

Hoewel grote namen zoals Mars Petcare en Hill’s Pet Nutrition misschien tot de grootste verkopers op de Spaanse markt voor dierenvoeding behoren, zullen hun producten waarschijnlijk niet de meest soort-geschikte keuze voor uw kat zijn. De top vijf fabrikanten van huisdiervoeding in Spanje die hierboven zijn vermeld, lijken prioriteit te geven aan kwantiteit boven kwaliteit, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van vulstoffen, bijproducten en kunstmatige additieven.

In deze roundup heb ik een poging gedaan om merken op te nemen die bekend zullen zijn bij Noord-Amerikaanse lezers, maar voornamelijk dierenvoedingsmerken die specifiek zijn voor Europa. De acht producten die hieronder worden besproken, zijn misschien niet de absoluut beste van de beste, maar ze vertegenwoordigen enkele van de opties van hogere kwaliteit die bekend en toegankelijk zullen zijn voor Spaanse eigenaren van gezelschapsdieren.

#1 Wellness

Koop op TiendAnimal.es

Lees onze volledige merkbeoordeling

WellPet LLC is het brein achter de CORE-lijn van nat kattenvoer. Opgericht in 1997, kreeg het bedrijf dat uiteindelijk WellPet LLC werd eigenlijk zijn start als Old Mother Hubbard Dog Treats. Wellness is nu een dochteronderneming van Berwind Corporation.

Uitgelicht recept: Wellness CORE Signature selecteert kiprecept natvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip zonder been, Kippenbouillon, Water, Tapiocazetmeel, Aardappelzetmeel

Met kip zonder been als eerste ingrediënt, biedt dit ingeblikt voedsel een dierlijke bron van eiwitten voor uw kat. Verse kip wordt aangevuld met kippenlever en eieren om een drogestof eiwitgehalte van meer dan 50% te leveren.

Hoewel deze formule rijk is aan dierlijke eiwitten, is de primaire bron van toegevoegd vet plantaardig en bevat het verschillende zetmeelrijke verdikkingsmiddelen. Het bevat ook guargom waarvan bekend is dat het bijdraagt aan GI-overstuur bij sommige katten.

Over het algemeen is dit recept een uitstekende bron van eiwitten, maar het is nog steeds een beetje rijk aan koolhydraten. Het is ook vermeldenswaard dat het vrij laag in vet is, dus het is misschien niet de beste optie voor opgroeiende kittens, maar kan perfect zijn voor katten die een beetje gewicht moeten verliezen.

Ingrediënten

Kip zonder been, kippenbouillon, water voldoende voor verwerking, tapiocazetmeel, aardappelzetmeel, kippenlever, eieren, natuurlijk aroma, zout, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, taurine, magnesiumsulfaat, guargom, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Hydrochloride, Niacin, Vitamin A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, d-Calcium Pantothenate, Riboflavin Supplement, Folic Acid, Vitamin D3 Supplement, Biotin, Vitamin B12 Supplement], Kaliumchloride, Cholinechloride, Mineralen [Zinc Amino Acid Chelate, Iron Amino Acid Chelate, Manganese Amino Acid Chelate, Copper Amino Acid Chelate, Potassium Iodide, Sodium Selenite].

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 85%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 53.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 10%

Koolhydraten: 3.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.89%

Vet: 36.36%

Koolhydraten: 3.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Kippenlever, Eieren

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, aardappelzetmeel, zonnebloemolie

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt
 • Bevat verse kip en kippenlever
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat verschillende zetmeelrijke plantaardige ingrediënten

#2 Natuurlijke Grootheid

Koop op TiendAnimal.es

Natural Greatness heeft zijn hoofdkantoor in Valencia, Spanje en is gespecialiseerd in veterinaire diëten voor honden en katten. Het merk streeft ernaar om huisdiervoeding te creëren die is ontwikkeld met een natuurlijke kijk op diervoeding, geïnspireerd door de eetgewoonten van wolven en lynxen.

Uitgelicht recept: Natuurlijke Grootheid Wild Instinct voor Katten Droogvoer

Eerste 5 ingrediënten: Verse Kip, Gedehydrateerde Kip en Kalkoen, Aardappel, Kippenolie, Gehydrolyseerde Kippenlever

Deze droge kattenvoerformule bestaat voor 86% uit vleesingrediënten en zit boordevol dierlijke eiwitten en dierlijke vetten. Verse kip is het hoofdingrediënt, aangevuld met extra eiwitten uit gedroogde kip, gedroogde kalkoen, kippenlever, gedroogde vis en gedroogd ei.

Het vochtgehalte van deze formule wordt niet vermeld, maar het is veilig om aan te nemen dat het ergens tussen 8% en 12% ligt. Met behulp van een gemiddelde van 10% vocht bevat dit recept meer dan 45% ruw eiwit en 23% ruw vet op basis van droge stof. Dit maakt het een eiwit- en calorierijk dieet dat geschikt is voor zowel volwassen katten als kittens.

Dit recept bevat geen granen of kunstmatige toevoegingen, maar het bevat wel wat toegevoegde koolhydraten in de vorm van aardappel en erwten. Over het algemeen lijkt dit droogvoer een vrij eiwitrijk, vetrijk recept te zijn met een feeërlei hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Vers kippenvlees (40%), gedehydrateerd kippenvlees en gedehydrateerd kalkoenvlees (30%), aardappel, kippenolie (7,5%), gehydrolyseerde kippenlever (5%), erwten, gedehydrateerde vis (2,5%), bietenpulp, visolie (0,8%), gisten, gedehydrateerd heel ei (0,5%), cichorei, natriumchloride, carbonaat, calcium, monocalciumfosfaat, moutextract, inuline, mannan-oligosachariden, citrusextracten, yucca, rozemarijn, glucosamine en chondroïtine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 21%

Ruwe celstof: 1.5%

As: 72%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41%

Vet: 21%

Vezel: 1.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.57%

Vet: 55.43%

Ingrediënten die we leuk vonden: Verse Kip, Gedroogde Kip, Gedroogde Kalkoen, Kippenvet, Gehydrolyseerde Kippenlever, Gedroogde Vis, Visolie, Gedroogd Heel Ei

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, Erwten

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt van 86% ingrediënten van dierlijke oorsprong
 • Bevat vers gevogelte, vis, eieren en organen
 • Bevat geen granen of kunstmatige toevoegingen

Wat we niet leuk vonden

 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Bevat zetmeelrijke plantaardige ingrediënten

#3 Applaws

Koop op Amazon

Lees onze volledige merkbeoordeling

Applaws is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd huisdiervoedingsmerk dat voor het eerst werd gelanceerd in 2006. Het is sindsdien populair geworden in heel Europa en in Noord-Amerika en Australië.

Uitgelicht recept: Applaws Kipfilet in Bouillon Ingeblikt Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kipfilet, Kippenbouillon, Rijst

Dit recept voor natvoer is echt een beperkt ingrediënt. Het bevat slechts drie ingrediënten: kip, bouillon en rijst. Als zodanig is het een eiwitrijke optie voor katten die ook veel vocht biedt om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Het enige opvallende nadeel van dit recept is dat het rijst bevat, een zetmeelrijke korrel. Rijst is echter slechts goed voor 1% van de totale samenstelling, dus dit recept is nog steeds erg laag in totaal koolhydraatgehalte.

Dit recept bevat geen kunstmatige toevoegingen, maar het is vermeldenswaard dat het geen comp islete en uitgebalanceerd recept. Applaws natvoer valt meestal in deze categorie, dus ze kunnen het beste worden gebruikt als voedseltoppers of traktaties om uw kat een beetje extra eiwitten en vocht te geven.

Ingrediënten

Kipfilet 75%, Kippenbouillon 24%, Rijst 1%

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14%

Ruw vet: 0.1%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 89%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 127.27%

Vet: 0.91%

Vezel: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 98.29%

Vet: 1.71%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kipfilet

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Rijst

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een korte lijst van eenvoudige ingrediënten
 • Bevat één bron van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om hydratatie te ondersteunen
 • Geen kunstmatige toevoegingen van welke aard dan ook

Wat we niet leuk vonden

 • Geen compleet en uitgebalanceerd recept

#4 Ware oorsprong

Koop op TiendAnimal.es

True Origins produceert een verscheidenheid aan natte en droge huisdiervoedingsproducten, evenals traktaties, aanvullende oliën en accessoires voor huisdieren. Hun kattenvoerproducten zijn voornamelijk dierlijk en vrij van granen en kunstmatige kleur-, smaak- en conserveermiddelen.

Uitgelicht recept: True Origins Pure Cat Volwassen Gesteriliseerde Zalm Droog Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Gedehydrateerde witte vis, verse zalm, aardappel, erwtenzetmeel, eipoeder

Dit op vis gebaseerde droge kattenvoer bevat zowel gedehydrateerde witte vis als verse zalm. Het bevat ook gehydrolyseerd viseiwit als een aanvullend dierlijk eiwit met pluimveevet als de primaire bron van toegevoegd vet.

Vergelijkbaar met het Natural Greatness-recept, wordt het vochtgehalte van deze formule niet vermeld, maar het is hoogstwaarschijnlijk ergens rond de 10%. Dat maakt het drogestof eiwitgehalte van dit recept ongeveer 35% en het vetgehalte rond de 13%.

Gezien deze cijfers is deze formule een behoorlijke bron van eiwitten, maar het zou zeker meer kunnen hebben – hetzelfde geldt voor vetten. Het bevat ook te veel koolhydraten, grotendeels van zetmeelrijke ingrediënten zoals aardappelen, erwtenzetmeel en linzen.

Aan de positieve kant bevat dit recept geen granen of kunstmatige toevoegingen. Bovendien is het een volledig op vis gebaseerd recept in termen van eiwitten, dus het kan een goede optie zijn voor katten met gevoelige magen of die allergieën hebben voor andere veel voorkomende eiwitten.

Ingrediënten

Gedehydrateerde witte vis, verse zalm (26%), aardappel (14%), erwtenzetmeel, eipoeder (7,5%), linzen (7,5%), bietenpulp (4%), gevogeltevet, erwtenvezels, gehydrolyseerd viseiwit, minerale stoffen, cichoreiwortel (1%), gedehydrateerde tomaat (0,5%), gedehydrateerde appel (0,5%), gedehydrateerde wortel (0,5%), gedroogde bosbessen (0,1%), gistcelwanden (0,061%), yucca schidigera (0,027%), citrusextract (0,024%).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 4%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32%

Vet: 12%

Vezel: 4%

Koolhydraten: 44.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.29%

Vet: 27.59%

Koolhydraten: 42.12%

Ingrediënten die we leuk vonden: Gedehydrateerde witte vis, verse zalm, eipoeder

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, Erwtenzetmeel, Linzen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Top twee ingrediënten zijn hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Primaire bron van toegevoegd vet is dierlijk
 • Bevat geen kunstmatige toevoegingen of granen

Wat we niet leuk vonden

 • Eiwit- en vetgehalte kan hoger zijn
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#5 Criadores

Koop op TiendAnimal.es

Criadores lijkt een geliefd merk kattenvoer te zijn, gemaakt in Spanje en eigendom van Tiendanimal. Ze bieden een verscheidenheid aan droog en nat kattenvoer dat voornamelijk bestaat uit dierlijke ingrediënten. Het woord Criadores vertaalt zich in het Engels naar “Fokkers”.

Uitgelicht recept: Criadores Volwassen Chicken met Konijn Natte Kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Konijn, Mineralen, Water

Deze natvoerformule bevat verse kip en konijn als hoofdingrediënten. Het is ook rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen.

Criadores ingeblikt voedsel wordt gekookt op laag vuur om de smaak en het aroma te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de voedingskwaliteit. Dit recept is vrij van GGO’s en lijkt geen kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen te bevatten, hoewel de ingrediëntenlijst mogelijk niet compleet is.

Over het algemeen is dit een eiwitrijke ingeblikte voedselformule met een matig vetgehalte. Het is moeilijk om te bepalen waar het koolhydraatgehalte van het voedsel vandaan komt, aangezien er geen plantaardige ingrediënten worden vermeld, hoewel de productbeschrijving zegt dat het voedsel “een voldoende hoeveelheid koolhydraten bevat.”

Ingrediënten

Kip (60%), Konijn (4%), Minerale stoffen, Kookwater.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 81%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.37%

Vet: 21.05%

Vezel: 2.63%

Koolhydraten: 18.42%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.51%

Vet: 43.73%

Koolhydraten: 15.76%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Konijn

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met een ongelooflijk eenvoudige lijst met ingrediënten
 • Langzaam gekookt om smaak en aroma te verhogen
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen

Wat we niet leuk vonden

 • Productinformatie is mogelijk niet volledig
 • Lijkt een aanzienlijke hoeveelheid koolhydraten te bevatten

#6 De variëteit van de natuur

Koop op Bitiba.es

Lees onze volledige merkbeoordeling

In de Verenigde Staten is Nature’s Variety omgedoopt tot Instinct, maar het bedrijf zelf is eigendom van Agrilomen, een bedrijf gevestigd in Barcelona, Spanje. Hoewel Instinct vooral bekend staat om zijn rauwe en rauw-geïnfuseerde recepten, volgt Nature’s Variety kattenvoer de klassieke huisdiervoedingspatronen.

Uitgelicht recept: Nature’s Variety Original Chicken Dry Cat Food

Eerste 5 ingrediënten: Kip zonder been, Gedehydrateerd Kippeneiwit, Bruine Rijst, Droge Erwten, Gedehydrateerd Kalkoeneiwit

Deze droogvoerformule begint sterk met zowel verse kip zonder been als gedehydrateerd kippeneiwit bovenaan de lijst. Deze ingrediënten worden aangevuld met extra eiwitten uit gedehydrateerde kalkoen. Maïseiwit staat ook op de lijst, maar als plantaardig eiwit biedt het een beperkte voedingswaarde.

Twee van de top vijf ingrediënten zijn koolhydraatrijke plantaardige ingrediënten: bruine rijst en droge erwten. Katten hebben het moeilijk om koolhydraten in het algemeen te verteren, maar erwten en peulvruchten lijken bijzonder problematisch te zijn.

Hoewel het vochtgehalte van dit voedsel niet wordt vermeld, kunnen we aannemen dat het gehalte aan ruwe eiwitten van de droge stof ergens rond de 40% ligt en het vetgehalte rond de 18%. Dit maakt het een vrij eiwitrijke formule met een matig vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit recept bevat geen kunstmatige toevoegingen, maar wel maïs. Maïs, tarwe en soja zijn drie laagwaardige granen die je echt wilt vermijden in kattenvoer.

Ingrediënten

Kip zonder been (21%), Gedehydrateerd kippeneiwit (20%), bruine rijst (13%), Droge erwten (12%), Gedehydrateerd kalkoeneiwit (7%), Haver (6%), Maïseiwit, Gevogeltevet (4%), Bietenpulp, Eiwithydrolysaat (3%), Vitamine A, Vitamine D3, Vitamine E, Vitamine C, Taurine, Sulfaatmonohydraat, Kaliumjodide, Kopersulfaat pentahydraat, Mangaansulfaatmonohydraat, Zinksulfaatmonohydraat, Natriumseleniet, Gedehydrateerde wortel, Gedehydrateerde appel, Visolie (0,3%).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 2.5%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36%

Vet: 16%

Vezel: 2.5%

Koolhydraten: 37.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.04%

Vet: 34.58%

Carbs: 33.38%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Gedehydrateerd Kippeneiwit, Gedehydrateerd Kalkoeneiwit

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijst, Droge Erwten, Haver, Maïseiwit

Veel voorkomende allergenen:Kip

Wat we leuk vonden

 • Gemaakt met verschillende bronnen van hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Primaire bron van toegevoegd vet is dierlijk

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat tal van plantaardige ingrediënten (waaronder maïs)
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#7 Schesir

Koop op Bitiba.es

Schesir is een Europees kattenvoermerk opgericht in 1999. In 2003 was Schesir begonnen met het exporteren van hun producten en het merk is tegenwoordig overal verkrijgbaar. Schesir gebruikt “100% natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten”, met een verscheidenheid aan nat en droog voedsel voor honden en katten.

Uitgelicht recept: Schesir tonijn met kleine ansjovis nat kattenvoer

Eerste 5 ingrediënten: Tonijn, Surimi, Rijst

Deze natvoerformule is gemaakt met een korte lijst van eenvoudige ingrediënten, voornamelijk vis. Tonijn maakt meer dan de helft van de samenstelling van het voedsel uit met 4% kleine ansjovis en een beetje rijst. Hoewel dit recept 1,5% rijst bevat, is het ongelooflijk laag in koolhydraten. In feite bevat het ongeveer 90% ruw eiwit op basis van droge stof.

Het vetgehalte is echter erg laag, dus houd daar rekening mee als je kat erg actief of ondergewicht heeft. De productbeschrijving zegt niet op de een of andere manier, maar gezien het gehalte aan ruw vet van 1,5% (gemeten op basis van droge stof), lijkt het geen compleet en uitgebalanceerd recept te zijn.

Dit ingeblikt voedsel kan het beste worden gebruikt voor aanvullende voeding als een manier om de eiwit- en vochtinname van uw kat te verhogen.

Ingrediënten

Tonijn (51%), kleine ansjovis (4%), rijst (1,5%), vitamine A, vitamine D3, vitamine E, taurine

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 18%

Ruw vet: 0.3%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 80%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 90%

Vet: 1.5%

Vezel: 0.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 96.11%

Vet: 3.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Tonijn, Kleine Ansjovis

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen:Vis

Wat we leuk vonden

 • Rijk aan dierlijke eiwitten uit visbronnen
 • Ongelooflijk laag koolhydraatgehalte
 • Hoog in vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer beperkte lijst van eenvoudige ingrediënten

Wat we niet leuk vonden

 • Zeer laag in vet en calorieën
 • Waarschijnlijk niet compleet en evenwichtig

#8 Lily’s Keuken

Koop op TiendAnimal.es

Lees onze volledige merkbeoordeling

Lily’s Kitchen is een van de beste kattenvoermerken in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen en is altijd toegewijd geweest aan het gebruik van hoogwaardige ingrediënten, waaronder vers bereid vlees. Alle Lily’s Kitchen recepten zijn vrij van vleesmaaltijden, vulstoffen en toegevoegde suiker.

Uitgelicht recept: Lily’s Kitchen Smooth Pate voor rijpe katten Kip Recept Nat Voedsel

Eerste 5 ingrediënten: Kip, Varkensvlees, Forel, Lamsvlees, Wortelen

Dit complete en uitgebalanceerde natvoer van Lily’s Kitchen bevat een verscheidenheid aan dierlijke eiwitten, waaronder kip, varkensvlees, forel en lamsvlees. Naast veel dierlijke eiwitten is de enige bron van toegevoegd vet zalmolie, een dierlijke bron van omega-3 vetzuren.

Gezien de korte lijst met eenvoudige ingrediënten, zou dit recept voor de meeste katten goed verteerbaar moeten zijn. Omdat het geen formule met één eiwit is, is het misschien niet ideaal voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden. Het is echter vermeldenswaard dat forel en lamsvlees nieuwe eiwitten zijn voor veel katten.

Het enige toegevoegde koolhydraatingrediënt in dit recept is wortelen, dus het koolhydraatgehalte is vrij laag. Dit is een eiwitrijke, vetrijke formule die geen granen of kunstmatige toevoegingen bevat. Het is speciaal ontworpen voor volwassen katten en heeft een gladde, gemakkelijk te kauwen patétextuur.

Een nadeel van deze formule is dat het carrageen bevat als verdikkingsmiddel. Carrageen is een problematisch ingrediënt dat is geïdentificeerd als een potentiële carcinogen en gekoppeld aan spijsverteringsstoornissen en ontstekingen.

Ingrediënten

Kip (30%), Varkensvlees (22%), Forel (4%), Lamsvlees (4%), Wortelen, Zalmolie, Vitamine D, Zinkchelaat, Koperchelaat, Mangaanchelaat, Jodium, Carrageen.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5.5%

Ruwe celstof: 0.3%

Vocht: 82%

As: 2.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 30.56%

Vezel: 1.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.81%

Vet: 57.19%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Varkensvlees, Forel, Lamsvlees, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Worteltjes

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Wat we leuk vonden

 • Bevat vier verschillende bronnen van dierlijke eiwitten
 • Zalmolie levert veel omega-3 vetzuren
 • Rijk aan vocht om een gezonde spijsvertering en hydratatie te ondersteunen
 • Zachte patétextuur is gemakkelijk voor oudere katten om op te kauwen

Wat we niet leuk vonden

 • Verdikt met carrageen

Hoe zijn we tot onze topkeuzes gekomen?

Schrijven over dierenvoeding die wordt verkocht in landen buiten mijn thuisland (de Verenigde Staten) is een uitdaging. De selectie die door online retailers wordt verkocht, schetst niet altijd een nauwkeurig of uitgebreid beeld van de merken voor dierenvoeding die in lokale dierenwinkels worden verkocht.

In deze specifieke roundup heb ik enkele van de meest populaire online dierenwinkels in Spanje onderzocht (volgens een blog gepubliceerd door Ohla Living, een lifestyle- en familieblog uit Valencia, Spanje) en door hun selectie gebladerd. Ik kon geen gedetailleerde informatie vinden over veel merken voor dierenvoeding met hoofdkantoor in Spanje, deels vanwege de taalbarrière en de beperkingen van Google Translate.

Om deze redenen heb ik ervoor gekozen om voornamelijk grote merken op te nemen die gemakkelijk toegankelijk zijn, evenals producten die goede kwaliteit en uitgebalanceerde voeding leken te leveren op basis van de informatie die door individuele retailers over de producten werd verstrekt.

Bij All About Cats proberen we onze lezers relevante en nauwkeurige informatie te bieden, maar we erkennen dat onze mogelijkheden in bepaalde onderwerpen beperkt kunnen zijn. We verwelkomen opmerkingen en kritiek van onze Spaanse lezers die mogelijk een uitgebreider begrip hebben van de beschikbaarheid van kattenvoer in Spanje. We zijn altijd bereid om onze artikelen bij te werken om ze zo nuttig mogelijk te maken.

Laatste gedachten

Er is geen tekort aan opties beschikbaar voor eigenaren van gezelschapsdieren in Spanje, maar het kan lastig zijn om de producten die het populairst zijn te scheiden van de producten die daadwerkelijk passen bij de vleesetende voedingsbehoeften van uw kat.

Houd er rekening mee dat deze aanbevelingen zijn gedaan op basis van producten die beschikbaar zijn bij online retailers – de beschikbaarheid kan verschillen in winkels. Deze roundup houdt ook geen rekening met lokale Spaanse merken die misschien niet veel van een internationale online aanwezigheid hebben.

Of u nu kiest voor een van de hierboven besproken producten of voor iets anders, zorg ervoor dat u een vleeszwaar product kiest dat in balans is met gezonde dierlijke vetten en een laag koolhydraatgehalte.