De 5 beste stofzuigers voor huisdierenhaar 2023: alles over katten

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor huisdierenhaar, ben je echt op zoek naar een allround beest van een stofzuiger.

Hoewel sommige van de beste modellen op de markt worden gebracht voor haar van huisdieren, denk niet dat uw zoekopdracht beperkt is tot stofzuigers met foto’s van katten en honden op de doos. Je bent fundamenteel op zoek naar een goed ontworpen, krachtige stofzuiger.

Elk haar werkt als een dunne, flexibele naald en nestelt zich in geweven of vezelige oppervlakken. Zwakke stofzuigers kunnen deze vachtfragmenten niet opvangen. Slecht ontworpen exemplaren sturen haren door het huis vliegen.

Grote stofzuigers houden echter zowel je huis als je lucht schoon en blijven jarenlang werken. Hier leest u hoe u er een kunt vinden.

In één oogopslag: onze topkeuze voor de beste stofzuigers voor huisdierenhaar

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste zakloze stofzuiger voor huisdierhaar

Beste budgetstofzuiger voor huisdierhaar

Beste stofzuiger voor mensen met kattenallergieën

Beste handheld vacuüm voor huisdierhaar

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Bissell Pet Hair Eraser Bedrade Handheld Vacuüm

 • Handstofzuigers zijn perfect voor touch-ups en moeilijk bereikbare plaatsen
 • Uitstekende zuigkracht die na verloop van tijd meegaat
 • Rubberen borstelharen helpen het vacuüm kattenhaar te vangen

Hoe een geweldig vacuüm te kiezen – kwaliteiten van het beste vacuüm voor huisdierhaar

Naast het voldoen aan de basis – werken op zowel tapijt als hardhouten vloer, passend bij uw budget en gemakkelijk te bedienen – hebben de beste stofzuigers functies die ze geweldig maken in het opruimen van kattenhaar.

Hier zijn een paar manieren waarop de beste stofzuigers voor huisdierhaar zich onderscheiden van de rest.

De beste stofzuigers voor huisdierenhaar zijn sterk en duurzaam

Het opruimen van haar van huisdieren vereist zuigkracht – en de beste stofzuigers hebben de spieren om alles vast te leggen. Alles minder dan een grote stofzuiger zal blauw worden in het gezicht om haar uit de vloer te zuigen – en de zwakste zal na een paar maanden gebruik dood neervallen.

Je hebt de sterkste, meest duurzame stofzuiger nodig die je kunt krijgen. Daarom zijn alle producten op de volgende lijst goed gebouwde eenheden met een reputatie voor zuigkracht en levensduur.

De beste stofzuigers voor huisdierhaar worden geleverd met huisdierspecifieke hulpstukken

Hoewel het geen noodzaak is, helpen deze hulpstukken om haar te verwijderen van moeilijk bereikbare gebieden zoals bedden, trappen en kattenbomen.

De beste stofzuigers voor huisdierhaar hebben HEPA-filtratie.

Weinig moderne stofzuigers missen een HEPA-filter. Degenen die dat niet doen, kunnen doen alsof, dus laat je niet misleiden door labels die een “HEPA-achtig filter” of een “HEPA-achtig filter” beschrijven. Deze misleidende termen betekenen één ding: je krijgt geen HEPA-filter. Zeker als je allergisch bent, is dat onacceptabel.

HEPA is een acroniem dat “hoogrenderende deeltjeslucht” betekent en duidt op elk filter dat 99,97% van de deeltjes opvangt met een grootte van .3 micron. Voor mensen met kattenallergieën is het belangrijkste deeltje hier huidschilfers van katten en allergenen. Een echt HEPA-filter vangt deze deeltjes op en zal ze niet terug in de atmosfeer vrijgeven, waardoor allergenen in uw huis worden verminderd.

De beste stofzuigers voor huisdierhaar vermijd haken, klitten en draaien.

Als uw kat lang haar heeft, zullen die haren waarschijnlijk klitten en rond de rolbeugel van de stofzuiger draaien. De beste stofzuigers vermijden dit probleem met siliconen borstelharen of gegroefde staafontwerpen.

De beste stofzuigers zijn zacht voor de gevoelige oren van uw kat.

Stille stofzuigers zijn een goede keuze voor iedereen, maar huishoudens met katteninclusiviteit zijn bijzonder gevoelig voor de geluidsfactor. We zijn op zoek naar stille machines die uw kat niet traumatiseren.

Wel of niet inpakken?

Zowel zakloze als zakstofzuigers hebben hun verdiensten voor het opruimen van huisdierenhaar.

Stofzuigers in zakken zijn beter voor mensen met allergieën. Hiermee kunt u het vuil in de prullenbak dumpen zonder een wolk allergenen in uw eigen gezicht vrij te geven. Tegelijkertijd komen ze met vervangingskosten en beroven ze u van de voldoening om vuil in de bus te zien wervelen terwijl u schoonmaakt.

Grote Vacuums komen in (bijna) alle soorten en maten.

Goed gemaakte rechtopstaande, canister en handstofzuigers zijn even competente kattenhaarreinigers. Pas echter op voor steelstofzuigers. Hoewel ze gemakkelijk zijn voor het budget en je armspieren, zijn ze meestal niet krachtig genoeg om grote hoeveelheden haar van huisdieren uit tapijt te halen.

Top 5 best beoordeelde stofzuigers voor huisdierhaar beoordeeld

Shark Navigator Lift-Away Professionele NV356E

Bekijk op Amazon

Bovenaan onze lijst met de beste stofzuigers voor huisdierenhaar staat deze veelzijdige unit van Shark.

Het heeft een draaibare basis en een Lift-Away-functie® waarmee u de bus van de basis kunt verwijderen. Dit geeft u de mogelijkheid om de stofzuiger te gebruiken als een bus-stijl of rechtopstaande stofzuiger.

Met 13,7 lbs is het een wendbaar, gemakkelijk te hanteren vacuüm, maar het is geen lichtgewicht als het gaat om zuigkracht. Volgens klantrecensies is de Navigator een van de meest duurzame stofzuigers op de markt. De langlevende kracht kan worden toegeschreven aan de Cyclonic Technology, die vuil en lucht gescheiden houdt. Dit betekent dat vuil nooit het filter bereikt, waardoor de Navigator verstoppingsproblemen bij andere stofzuigers kan voorkomen.

Allergische kattenbeschermers zullen het waarderen dat de Navigator anti-allergeen complete afdichtingstechnologie en een echt HEPA-filter heeft.

Het wordt geleverd met verschillende hulpstukken, waaronder de powerborstel voor huisdieren, die is ontworpen voor het verwijderen van haar van huisdieren uit moeilijk bereikbare gebieden.

Pros

 • Betaalbaarder dan de meeste andere stofzuigers
 • Relatief rustig
 • Converteert van een rechtopstaande naar canister stijl vacuüm
 • Drielaags filtratiesysteem met HEPA-filter
 • Sterke, langdurige zuigkracht

Tegens

 • Vacuüm is topzwaar en heeft de neiging om te kantelen
 • Vuil heeft de neiging om uit de bus te morsen en een puinhoop te maken wanneer het wordt gedumpt

Dyson DC41 Animal Complete Rechtopstaande stofzuiger

Bekijk op Amazon

In de gebruikelijke Dyson-stijl wordt deze stofzuiger op de markt gebracht als een technisch kunstwerk, intelligent ontworpen om de frustrerende kleine problemen van het leven op te lossen. Dit model is ontworpen voor het opruimen van dierenhaar.

Wat onderscheidt het van andere stofzuigers? Ten eerste is het sterk en behoudt het zijn zuigkracht voor een lange tijd. De Dyson Animal bestrijdt verlies van zuigkracht met gepatenteerde Radial Root Cyclone technologie. Het gepatenteerde luchtstroompatroon is ontworpen om te voorkomen dat het luchtfilter verstopt raakt en daardoor aanzuiging.

Het heeft een echt HEPA-filter en is een van de aanbevolen stofzuigers van de Allergy &Asthma Foundation. Hoewel aan de gewichtige kant met 17 lbs, is het vacuüm ultra-wendbaar dankzij een gestroomlijnd ontwerp en een laag zwaartepunt. De bodemplaat past zich automatisch aan uw vloertype aan, zodat u tapijt, hout of tegels veilig kunt reinigen zonder ooit voorover te buigen.

Pros

 • Wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder een miniturbinegereedschap dat perfect is voor het reinigen van het haar van huisdieren
 • Ontworpen voor haar van huisdieren
 • Ultra-wendbaar
 • Filtratiesysteem vergrendelt allergenen

Tegens

 • Dyson stofzuigers zijn niet goedkoop – dit is een van de duurdere producten op de markt
 • Het kan moeilijk zijn om de stofzuiger in een rechtopstaande positie te vergrendelen

Bekijk op Amazon

Als u op zoek bent naar een geweldige stofzuiger, maar geen honderden dollars wilt laten vallen om er een te kopen, kan dit model van Eureka zijn wat u zoekt. Voor minder dan $ 100 is het budgetvriendelijk en heeft het alle basisfuncties die je nodig hebt.

Het is ontworpen met huisdieren in gedachten en is gebouwd met wat Eureka P.A.W.S. noemt. Dat is een door huisdieren goedgekeurd windtunnelsysteem, dat ingebed vuil opvangt en het in het vacuümlichaam vergrendelt met minimale terugslag en uitlaat.

In combinatie met het feit dat de machine is gebouwd met een zak in plaats van een vuilbus, maakt dit systeem het een goede keuze voor mensen met een allergie. De tas heeft een Clean Drop-systeem, zodat u deze kunt weggooien zonder hem ooit aan te raken. Een HEPA-filter vangt fijnstof op en een koolstoffilter absorbeert huisdiergeuren.

Naast andere standaard opzetstukken wordt deze stofzuiger geleverd met een gereedschap voor het stofferen van huisdieren. Met plastic ruitenwissers kunt u haar van huisdieren netjes uit meubels en andere moeilijk bereikbare gebieden halen.

Pros

 • Een van de sterkste budgetvacuüms op de markt
 • Ontworpen voor haar van huisdieren
 • Krachtige zuigkracht
 • Een goede keuze voor mensen met een allergie

Tegens

 • Luidruchtig
 • Werkt niet met hoogpolig of pluche tapijt
 • Gevoelig voor storingen

Nieuw Miele Complete C3

Bekijk op Amazon

Als je bekend bent met de industrie, weet je dat Miele de Mercedes van de vacuümwereld is. Deze German-made stofzuigers zijn ontworpen om meer dan twintig jaar mee te gaan en bevatten slimme functies voor een betere reiniging.

Dit model is een busstofzuiger die laag naar de grond glijdt op vrij draaiende wielen.

Het wordt geleverd met verschillende accessoires, waaronder een mini-turboborstel voor het reinigen van haar van huisdieren op bekleding, beddengoed en moeilijk bereikbare gebieden.

Om de perfecte reiniging te krijgen van meubels tot tapijt tot marmeren vloeren, heeft de reinigingskop vijf hoogteniveaus en zes zuiginstellingen.

Als je je zorgen maakt over lawaai, zul je begrijpen dat dit het dichtst in de buurt komt van een vacuüm dat spint als een kat. Sommige recensenten zeggen dat ze het kunnen gebruiken zonder slapende mensen of huisdieren in de kamer te storen.

Het heeft een volledig verzegeld 12-traps filtratiesysteem en maakt gebruik van een vacuümzak, wat betekent dat mensen met een allergie zich nooit zorgen hoeven te maken over contact met huidschilfers in elk stadium van het stofzuigproces. De Miele heeft een houtskoolfilter om geuren te neutraliseren.

Pros

 • Een soepel bewegende busstofzuiger
 • Uitzonderlijke bescherming tegen allergenen
 • Krachtige zuigkracht
 • Extreem stil
 • Zeer instelbaar

Tegens

 • Duur – deze stofzuiger loopt op tot meer dan $ 1.000

Bissell Pet Hair Eraser Handheld Vacuüm, Snoer, 33A1

View On Chewy View On Amazon

Als uw prioriteit ligt bij het bijwerken van het beddengoed, de kussens van de bank, kattenbomen en trappen van uw kat, is deze handstofzuiger misschien een goede keuze.

De stofzuiger is ontworpen voor huisdierbeschermers, dus het beschikt over twee spuitmonden voor de rotzooi die huisdieren het vaakst maken. Een hard plastic mondstuk is bedoeld voor het opruimen van strooisel en brokjes, terwijl het zachte rubberen mondstuk het haar van huisdieren vangt.

Omdat deze handstofzuiger geen klopperbalk heeft, hoeft u zich nooit zorgen te maken dat het haar zich rond de stang wikkelt en de machine vertraagt. Een cyclonisch reinigingssysteem helpt om de krachtige zuigkracht in de loop van de tijd te behouden, en klantrecensies geven aan dat dit vacuüm klein en machtig is en huisdieren met wraak opzuigt. Het is gebouwd met een HEPA-filter om terug te vechten tegen de verspreiding van allergenen.

Hoewel dit een beetje vacuüm is, is het niet stil. Veel klantrecensies zeggen dat het een schreeuwer is met een stem die zelfs de stoerste katten onder het bed zal sturen. Als u gevoelig bent voor geluid, wilt u misschien een paar oordoppen gebruiken terwijl u deze stofzuiger gebruikt.

Pros

 • Handstofzuigers zijn perfect voor touch-ups en moeilijk bereikbare plaatsen
 • Uitstekende zuigkracht die na verloop van tijd meegaat
 • Rubberen borstelharen helpen het vacuüm kattenhaar te vangen

Tegens

Tips voor het haarvrij houden van uw huisdier

Hier is een video over het vrijhouden van uw meubels, stoffering en kleding van haar van huisdieren.

Borstel je kat regelmatig.

Stofzuigen is belangrijk, maar regelmatig borstelen is de beste manier om kattenhaar in je huis te minimaliseren. Het is goed voor zowel jou als je kat. Terwijl je borstelt, masseer je de huid van je kat, verdeel je oliën door hun vacht en vang je haar op dat anders in je huis zou afzetten of haarballen in het lichaam van je kat zou vormen.

Klik hier voor onze lijst met de 10 beste kattenborstels en deshedding tools

Overweeg om je kat in bad te doen.

Het baden van uw kat is een bijzonder goed idee als u of iemand in uw huis allergisch is voor katten. Terwijl u het lichaam van uw kat schrobt, verwijdert u deeltjes huidschilfers, allergenen en haren.

Zelfs als je erachter komt dat je kat van badtijd houdt, onthoud dan dat baden het beste met mate zijn. Baad je kat niet meer dan eens in de één of twee weken. Overmatig baden kan de huid van uw kat uitdrogen.

Klik hier voor onze lijst met de beste kattenshampoo

Een luchtreiniger kan mogelijk helpen bij kattenallergieën.

Weet u nog hoe belangrijk een HEPA-filter is in uw stofzuiger? Luchtfiltratie en -zuivering zijn fantastische aanvullingen op een regelmatige reinigingsroutine. Als u allergisch bent voor huidschilfers van katten, zal een luchtreiniger helpen om de allergenen in de lucht op te vangen die het stofzuigen achterlaat.

Vergelijking Summery

Gelaatstrek Haai Navigator NV356E Dyson DC41 Dier EUREKA Luchtsnelheid Miele Complete C3 Bissell Pet Haar Gum
Type Rechtop Rechtop Rechtop Bus Handheld
Zakloos Ja Ja Ja Nee Nee
Draadloze Nee Nee Nee Nee Nee
HEPA-filtratie Ja Ja Nee Ja Nee
Huisdier haar bevestiging Ja Ja Nee Ja Ja
Spleet gereedschap Ja Ja Ja Ja Ja
Bekleding borstel Ja Ja Ja Ja Ja
LED koplampen Nee Nee Nee Nee Nee
Draaibare kop Nee Ja Nee Ja Nee
Prijs $$ $$$ $ $$$ $$