De 5 beste medicatie voor kattenallergieën

De beste medicijnen voor kattenallergieën zijn veilig en effectief en helpen u comfortabel rond katten te leven zonder slaperigheid of andere bijwerkingen.

Daarom kozen we voor Allegra Allergy 24-Hour Gel Caps als de over het algemeen beste medicatie voor kattenallergieën. Gemaakt met fexofenadine, deze gel caps bieden langdurige verlichting zonder slaperigheid. De gelcapsules zijn gemakkelijk door te slikken en veilig voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Hoewel het geschikt is voor een breed scala aan mensen, is deze allergiemedicatie niet voor iedereen geschikt. Om u te helpen de medicatie voor u te vinden, hebben we ook onze aanbevelingen afgerond voor de beste allergiemedicijnen voor mensen met een beperkt budget, de beste vloeibare medicijnen, de beste neusspray en meer.

Voordat we in de beoordelingen springen, laten we het hebben over de verschillende soorten medicijnen voor kattenallergieën en hoe we onze topaanbevelingen hebben gekozen.

In één oogopslag: beste medicatie voor kattenallergieën om te kopen

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste Antihistamine Gel Cap

Beste Budget Antihistamine Tablet

Beste vloeibare medicatie voor kinderen met kattenallergieën

Soorten medicijnen voor kattenallergieën

Antihistaminica

Antihistaminica blokkeren histamine, een biochemische boodschapper die de immuunrespons veroorzaakt die we karakteriseren als een allergische reactie.

Heb je een hekel aan slaperigheid en wil je je fris voelen? Kies nieuwe generatie antihistaminica.

Antihistaminica werden ontwikkeld in de jaren 1940. Vroege antihistaminica drongen de bloed-hersenbarrière binnen om histaminereceptoren in de hersenen te bereiken.

Oudere antihistaminica worden antihistaminica van de eerste generatie genoemd. Hoe ouder een antihistaminicum is, hoe groter de kans op slaperigheid en andere bijwerkingen. Deze antihistaminica zijn vandaag de dag nog steeds op de markt. Misschien wel het bekendste voorbeeld is Benadryl of difenhydramine.

In de jaren 1980 ontwikkelden wetenschappers de tweede generatie antihistaminica.
Nieuwe antihistaminica passeren de bloed-hersenbarrière in mindere mate dan antihistaminica van de eerste generatie. Bijgevolg veroorzaken ze minder bijwerkingen en zijn ze meestal niet slaperig.

Ze gaan meestal langer mee, waardoor u eenmaal per dag kunt doseren in plaats van eens in de paar uur.
Voor de meeste mensen met een allergie bieden nieuw ontwikkelde antihistaminica verlichting zonder bijwerkingen.

Soorten antihistaminica van de eerste generatie voor kattenallergieën:

 • Chloorfeniramine (ChloorTrimeton)
 • Difenhydramine (Benadryl).
 • Promethazine (Fenergan.)
 • Hydroxyzine (Vistaril)

Soorten antihistaminica van de nieuwe generatie voor kattenallergieën:

 • Loratidine (Claritin)
 • Cetirizine (Zyrtec.
 • Levocetirizine (Xyzal)
 • Fexofenadine (Aller-gemak, Allegra)
 • Nasale steroïde sprays

Niet te verwarren met de anabole steroïden die uw opgekrikte zwager waarschijnlijk gebruikt, corticosteroïden richten zich op ontstekingen om allergiesymptomen te minimaliseren.

Nasale steroïde sprays bestrijden de benauwdheid, jeuk en runniness die jou en je neus ellendig maken. Gevoelige personen kunnen merken dat nasale steroïden hun neus nog slechter laten voelen. Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar ze omvatten neusbloedingen en, ironisch genoeg, runniness.

Soorten nasale steroïde medicijnen voor kattenallergieën:

 • Budesonide (Rhinocort)
 • Fluticason (Flonase)
 • Triamcinolon (Nasacort Allergie 24HR)
 • Decongestiva

Decongestiva verkleinen de bloedvaten in uw neus, bevorderen de luchtstroom en helpen u gemakkelijker te ademen. Dit is geweldig als je de hele dag niet door je neusgaten hebt ademd, maar het is belangrijk om te onthouden dat met gekrompen bloedvaten een verhoogde bloeddruk komt. Als je al een hoge bloeddruk hebt, kan dit een probleem zijn.

Decongestiva vormen een risico voor mensen die lijden aan glaucoom, hartaandoeningen, diabetes en schildklieraandoeningen. In wezen kunnen decongestiva je helpen ademen, maar ze kunnen ook andere problemen een stuk erger maken.

Daarom zijn decongestiva geen goede keuze voor de meeste kattenallergiepatiënten.

Soorten decongestivum medicijnen voor kattenallergieën:

 • Pseudo-efedrine (Sudafed)
 • Allegra-D
 • Claritin-D
 • Zyrtec-D

Pas op voor medicijnen die paracetamol bevatten.

Paracetamol, het actieve ingrediënt in Tylenol, wordt toegevoegd aan sommige allergiemedicijnen to hoofdpijn of andere allergiegerelateerde pijn verlichten. Maar het is misschien geen geweldige opname in uw allergiemedicijnen. Sommige medicijnen bevatten 650 mg paracetamol in elke dosis. Met een doseringsfrequentie van elke vier uur zou een dag allergiemedicijnen komen met bijna 4.000 mg of een maximale dosis paracetamol op één dag.

Als je je gewoon een beetje schraal voelt in de keel, is een maximale dosis pijnstillers niet nodig of nuttig. En vergeet niet dat paracetamol niet noodzakelijkerwijs onschadelijk is.

De beste medicatie voor kattenallergieën: onze topkeuzes beoordeeld

Allegra Allergie 24-uurs Gelcaps

Bekijk op Amazon

Fexofenadine is een antihistaminicum van de tweede generatie dat de ernst van niezen, loopneus, jeuk en vermoeidheid minimaliseert.

In vergelijking met het verdoven van antihistaminica van de eerste generatie, heeft het medicijn een beperkt vermogen om de bloed-hersenbarrière te passeren. Dit maakt het een relatief niet-slaperig medicijn. De meest voorkomende bijwerking bij volwassen patiënten is hoofdpijn.

Het wordt verkocht onder de merknaam Allegra, maar is sinds 2011 verkrijgbaar als generiek medicijn.

Dit product is in de vorm van een geldop, waardoor het gemakkelijk door te slikken is. Het is een snelwerkende formule die binnen een uur na de dosering resultaten begint te produceren. De effecten duren tot 24 uur daarna, waardoor u een hele dag bescherming krijgt.

Het is geschikt voor mensen van 12 jaar en ouder. Elke gel cap biedt 180mg fexofenadine.

Wat we leuk vonden:

 • Snelwerkende formule
 • 24-uurs bescherming
 • Bekend om effectiviteit
 • Zachte gelcaps zijn gemakkelijk door te slikken

Wat we niet leuk vonden

Zyrtec 24-uurs allergie relief tabletten

Bekijk op Amazon

Als het nummer 1 door allergoloog aanbevolen merk onder OTC orale antihistaminica, is Zyrtec een altijd populair, geliefd merk. Hun 24-uurs allergie relief tabletten bieden langdurige, effectieve verlichting met minimale bijwerkingen.

Het belangrijkste ingrediënt van het medicijn is cetirizine HCl, een antihistaminicum van de tweede generatie dat niezen, loopneus, jeuk, allergische conjunctivitis en netelroos minimaliseert. Als nieuwer product gaat het lang mee en is het niet slaperig. U hoeft ’s ochtends slechts één tablet in te nemen voor de hele dag bescherming.

Het product is goedgekeurd voor gebruik bij volwassenen en kinderen van zes jaar en ouder. Elke tablet bevat 10 mg cetirizine.

Wat we leuk vonden

 • Effectief
 • 24-uurs allergieverdediging
 • Een van de meest geliefde allergiemedicijnen op de markt
 • Veilig voor volwassenen en kinderen van 6 jaar en ouder

Wat we niet leuk vonden

 • Zyrtec is duur en sommigen kiezen misschien liever voor een generieke versie van dit antihistaminicum

Basisverzorging De hele dag Allergie Cetirizine HCl Tabletten

Bekijk op Amazon

Gemaakt met hetzelfde actieve ingrediënt – fexofenadine hydrochlodride – als onze nummer één aanbeveling, is dit antihistaminicum van Amazon’s Basic Care-merk een economische, effectieve keuze. Elke tablet kost $ 0,21, waardoor het minder dan de helft van de prijs van Allegra is.

Elke tablet heeft 180 mg Fexofenadine HCl, die 24-uurs verlichting biedt van allergiesymptomen zoals loopneus, niezen en jeukende ogen, neus en keel. Dit vertrouwde antihistaminicum is niet slaperig en veilig voor mensen van 12 jaar en ouder.

Klanten zeggen dat dit antihistaminicum net zo effectief is als Allegra en zeggen dat het een van de meest betrouwbare generieke alternatieven is voor het populaire merkproduct.

Wat we leuk vonden

 • Biedt consistente allergieverlichting zonder bijwerkingen
 • Aanzienlijk betaalbaarder dan het alternatief van het merk
 • 24-uurs allergieverdediging

Wat we niet leuk vonden

 • Ronde tabletindeling werkt mogelijk niet voor iedereen

Nasacort Allergie 24

Bekijk op Amazon

Nasale steroïde sprays zijn over het algemeen de meest effectieve allergiebehandeling op de markt.

Triamcinolon is een synthetische glucocorticoïde, wat betekent dat het zich bindt aan glucocorticoïde receptoren in het lichaam. Glucocorticoïden zijn van nature aanwezig in het lichaam en helpen de immuunfunctie en ontsteking te reguleren. Door een synthetische versie van deze hormonen te introduceren, kunt u een versterkt ontstekingsremmend effect produceren.

Deze 24-uurs spray van Nasacort verlicht congestie, niezen en jeuk. Het is alcohol- en geurvrij, dus het is onwaarschijnlijk dat het irritatie veroorzaakt.

Het begint te werken op de eerste dag en biedt het maximale effect na een paar dagen tot een week dagelijks gebruik.

Remember dat nasale steroïden zijn gecontra-indiceerd voor gebruik bij mensen met glaucoom, zweren of staar. U moet dit product ook vermijden als u andere steroïde medicijnen gebruikt.

Wat we leuk vonden

 • Zeer effectief in het beheersen van neusklachten
 • Eenvoudig te beheren
 • Niet irriterend en geurvrij

Wat we niet leuk vonden

 • Relatief traag werkend
 • Onveilig voor bepaalde groepen

Basic Care Children's All Day Allergy Cetirizine HCl Drank

Bekijk op Amazon

Dit medicijn is gemaakt met cetirizine en is geformuleerd voor kinderen. Elke portie van 5 ml bevat 5 mg cetirizinehydrochloride.

De vloeibare oplossing met druivensmaak is smakelijk en gemakkelijk toe te dienen. Het is kleurstofvrij en suikervrij. In plaats van suiker gebruikt de formule sorbitol en sucralose als vervangende zoetstoffen.

Het is een goed generiek product dat je tegen een zeer lage prijs op Amazon kunt vinden. De Amazon-vermelding wordt geleverd met een eenvoudige doseertracker, zodat u ervoor kunt zorgen dat de dosering precies goed is.

Hoewel het wordt verkocht voor kinderen, is het ook geschikt voor volwassenen die de voorkeur geven aan vloeibare medicijnen.

Wat we leuk vonden

 • Geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder
 • Effectief
 • Vloeistof met druivensmaak is gemakkelijk te drinken
 • 24-uurs allergiebestrijding

Wat we niet leuk vonden

 • Bevat sucralose en sorbitol, controversiële kunstmatige zoetstoffen

Vergeet niet dat allergiemedicijnen slechts een onderdeel zijn van uw catallergiebehandelingsplan.

We noemden aan het begin van het artikel dat medicijnen geen complete oplossing zijn. Met een veelzijdige aanpak kunt u uw kattenallergieën tot een beheersbaar niveau verminderen. Hier zijn een paar stappen om je dichter bij dat doel te brengen.

Begin met de allergenen op uw kat

Vergeet niet dat kattenallergenen worden afgescheiden in de huid, speeksel en urine van uw kat. Door die allergenen uit het lichaam van uw kat te verwijderen, kunt u de allergenen in uw omgeving verminderen. Indien mogelijk moet een niet-allergisch persoon deze taken uitvoeren.

Was uw kat, mogelijk met behulp van een allergeenblokte shampoo.

Terwijl wassen met een gewone shampoo of afwasmiddel zal helpen, kan een allergeen blokkerende shampoo nog beter zijn. Er zijn aanwijzingen dat allergeenblokte shampoos huidschilfers kunnen neutraliseren. Baad je kat alleen niet meer dan één of twee keer per week. Nog meer zou hun huid kunnen uitdrogen.

Minimaliseer verharing.

Hoewel kattenhaar zelf niet allergeen is, draagt het huidschilfers en speeksel, die beide kattenallergenen bevatten. Door je kat te borstelen en het haar weg te gooien, minimaliseer je de hoeveelheid haar en huidschilfers in je huis.

Houd de huid van uw kat gezond.

Ongezonde huid breekt en schilfert en strooit door je huis. Door de gezondheid van de huid en vacht van uw kat te verbeteren, kunt u de hoeveelheid allergene huidschilfers in het gebied minimaliseren. Omega-3 vetzuursupplementen en een geweldig dieet kunnen de huid en vacht van uw kat soepel en sterk houden.

Verminder allergenen in het milieu.

Bij ongeveer 1/10e van de grootte van een stofallergeen, komen deze microscopische deeltjes in de lucht en blijven ze in het milieu tot 6 maanden nadat de kat niet langer in het gebied is. Regelmatig schoonmaken is een noodzaak voor mensen met kattenallergieën. Hier zijn een paar manieren om een grote impact te maken.

Lees ook: Beste stofvrije kattenbakvullingsgids

Gebruik een luchtreiniger.

Vang allergenen in de lucht op met een luchtreiniger. Niet alle luchtreinigers zijn gelijk, maar de beste vangen deze microscopische deeltjes op en maken een groot verschil voor mensen met een allergie.

Lees ook: De top 5 beste luchtreinigers voor haar, huidschilfers, allergieën en geur van huisdieren

Stofzuig regelmatig

Een krachtige Roomba stofzuiger verwijdert kattenhaar en huidschilfers van tapijt en bekleding. Als u er een kiest met een HEPA-filter en minimale uitlaat, blijven allergene deeltjes gevangen in het vacuüm en komen ze niet opnieuw in het milieu terecht.

Klik hier voor onze lijst met de beste stofzuigers voor huisdierhaar