Cheerble Wicked Ball Beoordeling

Cheerble Wicked Ball Review-functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De Wicked Ball is een 100% automatisch, handsfree speelgoed voor huisdieren dat huppelt, rolt en rammelt door het huis om je kat – of hond – actief en vermaakt te houden, of je nu thuis of weg bent.

Het is een cool concept, toch?

We besloten de Wicked Ball te kopen en uit te proberen met mijn twee katten, Wessie en Forest. Blijf lezen tot het einde van onze Cheerble Wicked Ball-recensie om erachter te komen wat er gebeurde toen ik het speelgoed probeerde en of ik denk dat het de investering van $ 49 waard is.

Bekijk op Cheerble.com Bekijk op Amazon

Voordat we ingaan op mijn persoonlijke ervaring met de Wicked Ball, laten we het meer hebben over wat dit speelgoed is en hoe het werkt.

The Wicked Ball is gemaakt door een bedrijf genaamd Cheerble, een tech-startup gevestigd in Shenzhen, China. Hun specialiteit is – zoals je misschien al raadt – slimme elektronische gadgets voor huisdieren.

Sinds de lancering in 2016 heeft Cheerble drie producten ontwikkeld. Naast de Wicked Ball omvat hun line-up de Wickedbone, een slim hondenbot dat terugspeelt en een interactief bordspel voor katten dat momenteel beschikbaar is voor preorder op Indiegogo.

Het Wicked Ball-concept werd in de zomer van 2018 gezaaid, in januari 2019 geprototypeerd en ontving duizenden donateurs in een Kickstarter-campagne in de lente van dat jaar. In oktober had Cheerble meer dan $ 1.000.000 opgehaald aan crowdfunding via Indiegogo en Kickstarter.

De intelligentie van de Wicked Ball ligt in de kern.

Ingebouwd in de kleine plastic kern van de Wicked Ball zijn een ARM Cortex-M0-processor en een 6-assig MEMS-bewegingsvolgapparaat. Dit systeem detecteert beweging en aanraking en bepaalt reacties, terwijl een kleine DC-motor met hoog koppel hem laat bewegen.

In actie betekent dit dat de bal vanzelf beweegt en reageert op de aanraking, springen, schudden en rollen elke keer dat hij in contact komt met een object. Of dat nu de poten van je kat zijn of de basis van de klok van je grootvader, de Wicked Ball weet weg te bewegen wanneer zijn sensoren contact detecteren.

De intensiteit van de beweging van het speelgoed hangt af van de modus waarin het wordt uitgevoerd.

De kern van de Wicked Ball heeft een knop waarmee je kunt selecteren welke interactiemodus je wilt gebruiken. Het werkt in drie modi: zachtaardig, normaal en actief. Deze modi worden aangegeven door respectievelijk groene, blauwe en roze lichten.

Zodra het actief is, zal de Wicked Ball interactieve speelcycli doorlopen.

Om duurzaam entertainment te bieden, beweegt de Wicked Ball zich door cycli van spel en rust. Het zal rollen, rocken en schudden gedurende 10 minuten en vervolgens rusten voor 30. Als de bal tijdens de rustperiode aanraking detecteert, wordt deze opnieuw geactiveerd. Deze cyclus gaat door totdat de batterij leeg is.

Een enkele lading geeft de Wicked Ball genoeg kracht om ergens tussen de 100 minuten en 8 uur te werken.

De Wicked Ball is verkrijgbaar in een paar verschillende kleur- en stijlopties.

De standaard Wicked Ball heeft een rubberen schaal en is verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, groen en geel. De schelpen zijn vervangbaar, zodat je je Wicked Ball-kern kunt uitrusten met een verscheidenheid aan schelpen voor een flexibele ervaring.

Je kunt ook kiezen voor de diep geribbelde Cyclone-bal, die bedoeld is om minder vernietigbaar te zijn dan de originele bal, of een bal bedekt met grijze nepwol.

De nep-wollen bal is gemaakt met katten in gedachten en heeft, naast het botvormige snackgat, een kleine kattenkruidsleuf om katten enthousiast te maken. Of u nu kiest voor de Cyclone, het katspecifieke ontwerp of de standaard rubberen bal, ze zijn allemaal even groot – 3 inch in diameter en 200 g in gewicht – en zijn geschikt voor katten of honden.

Dit is wat er gebeurde toen ik de Wicked Ball ontving en begon met testen.

Cheerble Wicked Ball in doos

De Cheerble Wicked Ball wordt geleverd in een kleine, opgeruimde doos.

Ik bestelde een Wicked Ball via de Cheerble website. Ik had me niet gerealiseerd dat de grijze wollen versie was geoptimaliseerd voor katten, dus ging ik met de blauwe rubberen bal.

Het kwam in een kleine, netjes gerangschikte doos. De doos bevatte een gebruikershandleiding, de Wicked Ball zelf – inclusief zowel de schaal als de kern – en een micro-USB-oplaadkabel.

Met of zonder de duidelijke instructies in de gebruikershandleiding, de Cheerble Wicked Bal is een makkie om op te zetten.

Vergeleken met veel andere slimme gadgets voor huisdieren die ik heb getest, was de Wicked Ball bijna schokkend eenvoudig. Geen smartphone-apps om te synchroniseren. Geen programma’s om in te stellen. Ik was ook opgelucht toen ik ontdekte dat de gebruikershandleiding duidelijk geschreven en frustratievrij was.

De eerste stap is het uit elkaar halen van het speelgoed.

Omdat de bal al in elkaar is gezet, moet je de twee helften van de buitenste schil losdraaien om toegang te krijgen tot de kern. Toen ik eenmaal toegang had tot de verwerkings- en voedingseenheid, verwijderde ik deze en begon ik op te laden. Hoewel de bal wordt geleverd met een micro-USB-kabel, moest ik mijn eigen ac-adapter leveren. De kern heeft ongeveer een uur nodig om volledig op te laden, waarbij de indicator verandert van geel naar groen.

Toen ik het speelgoed eenmaal had opgeladen, was het tijd om alles in elkaar te zetten en aan de slag te gaan.

Cheerble Wicked Ball Vergadering

Zodra het is opgeladen, moet u de kern in de buitenste schaal plaatsen.

De motor heeft twee spindels, die zich uit de zijkanten van de kerneenheid uitstrekken en in kleine gaten in de binnenwanden van de schaal steken. Wanneer de motor wordt geactiveerd, creëren deze spindels koppel om de bal aan het rollen te krijgen.

Om met de Wicked Ball aan de slag te gaan, moet je ervoor zorgen dat deze spindels goed in de schaal zitten. Dit is vrij eenvoudig, omdat de plastic staven verschillende vormen hebben die overeenkomen met de gaten aan elke kant van de bal. Het oriënteren en aansluiten van alles duurde een paar seconden.

Voordat je de twee helften van de bal aan elkaar schroeft, druk je op de knop op de kern en houd je deze een paar seconden ingedrukt. Druk vervolgens nogmaals op de knop om deze in de gewenste interactiemodus te zetten.

De Cheerble Wicked Ball aanzetten

Zodra de kern in de ene helft van de Wicked Ball zit, druk je 3 seconden op de bedieningsknop om hem in te schakelen. Druk nogmaals op de knop om door de interactiemodi te gaan.

Wanneer je de Wicked Ball aanzet, doet hij ongeveer 15 seconden niets, dus ik stond er gewoon een tijdje naar te kijken, een beetje nerveus over hoe actief de actieve modus zou zijn. Herinnert iemand van jullie zich het Giggle Ball-speelgoed? Het was deze harde plastic bal die maniakaal giechelde terwijl hij rond stuiterde op rubberen spikes. Dat was wat ik verwachtte van de Wicked Ball.

En na 15 seconden begon het te gaan. De beweging was niet zo opzienbarend als ik had verwacht, maar het was grillig en intens. Ik liet hem los en de bal begon zich vrolijk een weg door het huis te banen, fietsend door rollend, springend en stilzittend.

Terwijl het door deze activiteitsfasen fietst, ziet u een statuslampje dat blauw, geel of roze is. Een blauw licht betekent dat de bal beweegt, een gele band betekent dat hij in rust is en een roze licht betekent dat hij snel schudt of springt.

De bal blijft deze bewegingscyclus gedurende 10 minuten doorlopen, ongeacht of iemand ermee speelt, en schakelt dan over in een rustperiode gedurende 30 minuten of totdat hij weer wordt gestoten.

Met een waterdichte polycarbonaat schaal bedekt met TPU (thermoplastisch polyurethaan), is de bal stevig en bestand tegen veel misbruik.

Zelfs als ze geïnteresseerd waren geweest in het speelgoed – daarover later meer – zouden mijn katten er niet op kauwen of het zelf beschadigen. Maar ik woon wel in een huis met 2 verdiepingen met een zolderbalkon en de bal had veel kansen om een serieuze val te maken en zwaargewond te raken. Na het overleven van een val van de tweede naar de eerste verdieping, bewees de Wicked Ball dat hij behoorlijk serieuze dingen aankan.

De schaal van de Wickedball is waterdicht, zodat je de hele bal veilig in water kunt onderdompelen. Ik heb het in de gootsteen schoongemaakt met de kern erin en merkte geen problemen.

Zelfs als het een paar ongelukken van zichzelf kan overleven, kunnen de Wicked Ball en zijn onafhankelijke geest ook een gevaar vormen voor mensen die in huis wonen.

Dit was vooral duidelijk in de actieve modus, waarbij de bal luidruchtig door het huis hobbelde en zelfs een trap afdaalde. Ik betrapte het erop dat het op een overloop hing en een gevaar vormde voor mensen die om de hoek kwamen toen ze de trap afdaalden.

En naast het presenteren van een struikelgevaar als je niet hypervigilant bent, kan de Wicked Ball ook alles omverwerpen dat vatbaar is voor omvallen. Het heeft geen schade aangericht in mijn huis, maar ik twijfel er niet aan dat de WickedBall een precair geplaatste vaas kan omgooien.

Wat vonden mijn katten van de Cheerble Wicked Ball?

Kat probeert Cheerble Wicked Ball

Laat je niet misleiden. Wessie is niet enthousiast over het spelen met zijn nieuwe automatische bal. Hij wil gewoon dat de traktatie erin wordt gepropt.

Als je onze video over de beste kattenspeeltjes, je zult weten dat mijn katten aren niet enorme fans van speelgoed. Ze jagen elkaar liever door het huis dan dat ze met een bal spelen. En hoewel ik hoopte dat de onafhankelijke beweging hen zou aantrekken, toonden mijn katten niet veel interesse in de Wicked Ball.

Ik zag mijn kat, Wessie, er zo nu en dan naar kijken, maar voor het grootste deel was het gewoon een ander deel van het decor. Hoewel het speelgoed grillig is en een beetje een zoemend geluid maakt, leek hij er niet eens nerveus omheen.

Ik probeerde hem ermee te laten spelen door het voor hem te zetten en probeerde zelfs een traktatie in het snackgat te proppen, wat wel een enkele por van de poot uitlokte, maar hij weigerde nog steeds te spelen. Ik probeerde Forest ook met de bal te laten spelen, maar ze was meer geïnteresseerd in het kijken naar Wessie en rende uiteindelijk de kamer uit.

Het snackgat is overigens komisch klein.

Wicked Ball Snack Gat

De Wicked Ball heeft een snackgat dat bedoeld is om je voedselgemotiveerde huisdier aan te moedigen om te spelen. Het gat is erg klein, net groot genoeg om een enkele Temptations-traktatie te bevatten.

Ik vroeg mezelf meerdere keren af of ik iets miste, of je het op de een of andere manier kon openen en de speelgoedtraktaties kon maken, maar nee – het snackgat is hoe het eruit ziet. Het is een botvormige gleuf die nauwelijks groot genoeg is voor een Temptations-traktatie. Ik propte er een enkele traktatie in en de Wicked Ball hield er een dodelijke greep op, waardoor het een uitdaging was voor Wessie om het eruit te trekken.

Hoewel mijn katten geen salto’s over de Wicked Ball deden, heb ik beoordelingen gezien van andere mensen die zeiden dat hun katten het wel achtervolgden.

Over het algemeen is de Wicked Ball misschien een beetje te groot en zwaar voor de gemiddelde kat. Zelfs in de actieve modus rolt het speelgoed relatief langzaam over de vloer en heeft het misschien niet het type prooiachtige beweging dat katten op gang brengt. Een sneller, nog grilliger speelgoed ter grootte van een golfbal, denk ik, zou een groter deel van de kattenpopulatie aanspreken.

Over het algemeen is de Wicked Ball een opwindend concept en een robuust, goed ontworpen speelgoed dat een geweldige optie is voor huizen met meerdere huisdieren.

Zelfs als je kiest voor de faux wool optie, voelt de Wicked Ball meer als een hondenspeelgoed. Het is groot, zwaar, klaar voor een dunk in het zwembad en gepantserd om op te kauwen.

Als je kat een van degenen is die “denkt dat hij een hond is” en graag ballen achtervolgt, kan dit speelgoed een interactieve optie zijn die hem vermaakt als je niet thuis bent. Het is ook een veelbelovende keuze voor meerdere dierenhuizen. Als je zowel honden als katten hebt, kan de Wicked Ball het speelgoed zijn dat ze allemaal gelukkig houdt.

Hoeveel kost de Cheerble Wicked Ball?

Een enkele Wicked Ball kost $ 49,00 in de Cheerble-winkel.

Als je twee ballen koopt, krijg je $ 7 korting op elk voor een prijs per bal van $ 42. Als je er drie koopt, krijg je elke bal voor $ 39 – een korting van $ 10 per bal. En in het geval dat de bal beschadigd raakt of je een andere stijl wilt proberen, kun je ook vervangende schelpen kopen voor $ 9,99.