5 Geweldige DIY Kattenverzorgingsboog en zelfverzorgingsplannen die je vandaag nog kunt maken.


De meeste katteneigenaren kunnen het probleem van het vinden van kattenhaar door het hele huis aan. Hoewel katten zichzelf borstelen, helpt het echt als je je kat kunt borstelen en losse haren op je borstel laat landen in plaats van op je meubels.

Sommige katten vinden het echter niet prettig om geborsteld te worden en doen misschien liever al hun verzorging zelf. Een verzorgingsboog en andere zelfborstels kunnen uw onafhankelijke kat helpen zijn verzorging te beheren en kunnen zelfs helpen haarballen te verminderen.

Verzorgingsbogen kunnen een beetje een investering zijn, en niet alle katten zullen ze uiteindelijk gebruiken. Gelukkig kun je verschillende snelle en gemakkelijke DIY zelfverzorgingsplannen vinden die ook budgetvriendelijk zijn. Voor de meeste zijn niet veel materialen nodig, dus je kunt hiermee aan de slag en ze allemaal binnen dezelfde dag uitproberen op je katten.

kat + lijnverdeler

De Top 5 DIY Kattenverzorgingsboog en Zelfverzorgingsplannen

1. Self-Petting Station door Instructables

Materialen: Toiletpotborstels, klein blok hout, platte houten plank, stof
Gereedschap: Boor en boren, hete lijm, nietpistool, spuitverf, meetlat, puntenslijper, draadschaar
Moeilijkheidsgraad: Easy

Dit doe-het-zelf-station kan in zeven eenvoudige stappen worden voltooid. Het enige wat je moet doen is de uiteinden van een wc-borstel afknippen en ze verbinden met een houten blok. Omdat het houten blok het enige is dat de borstels op één lijn houdt, is het belangrijk om gaten te boren met afmetingen die overeenkomen met de diameter van de draad die alle borstelharen bij elkaar houdt op de toiletpotborstel.

Als je de twee borstels eenmaal met succes hebt verbonden, kun je gaten boren in het bord en de uiteinden van de borstels erdoorheen steken. Nadat je de draden zo hebt gebogen dat ze plat tegen de achterkant van de plank liggen, kun je ze vastlijmen. Het is klaar voor gebruik zodra de lijm volledig is opgedroogd.

Ben je het beu om overal in je huis kattenhaar te zien? Nou, we hebben een geheimpje dat we met je willen delen. Wil je weten hoe we het verharen van katten tot een minimum beperken? De Hepper Kattenborstel is hoe!

hepper-oranje-kat-wordt-geborsteld

Gemaakt om zacht te zijn voor de huid van uw kat terwijl u overtollig haar verwijdert, is deze borstel perfect voor wekelijkse verzorgingssessies. Klik hier als je klaar bent om afscheid te nemen van losse kattenvacht!

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een meerderheidsbelang te nemen, zodat we konden profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

thematische onderbreking

2. Zelfverzorgingsboog voor katten door OBN

Materialen: 12″ x 12″ houten plint, 14″ x 14″ stof, 2 wc-borstels, 1″ x 1″ houten blokje
Gereedschap: nietpistool, draadschaar, boor, lijm
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze zelfborende boog heeft een soortgelijk ontwerp als de vorige. De instructies zijn wat grondiger, dus het is een goede optie als je een complete beginner bent en op zoek bent naar extra begeleiding. Als u zich zelfverzekerd voelt, kunt u de bodemplaat omwikkelen met stof of tapijt en het vastnieten. Dit geeft uw kat een zachter oppervlak om op te lopen en kan hem aanmoedigen om de zelfreinigende boog vaker te gebruiken.

U kunt behoorlijk creatief zijn met dit ontwerp en verschillende kleuren gebruiken om de boog te laten knallen of bij uw interieurdecoratie te laten passen. Zorg er alleen voor dat u de boog aanpast aan de hoogte van uw kat, zodat uw kat er gemakkelijk doorheen kan.

thematische onderbreking

3. Low-Cost Cat Self-Groomer door JohnsAnimals

Materialen: Toiletpotborstels, houten plank,
Gereedschap: tang, hete lijm
Moeilijkheidsgraad: Matig

Deze DIY zelfpoetser is een budgetvriendelijk project dat u relatief snel kunt voltooien. De sleutel om het effectief te laten werken is de draden tussen elke wc-borstel heel strak te draaien, zodat ze niet veel bewegen als je kat eronderdoor loopt.

U kunt een houten basis gebruiken om de boog te planten, maar als er een houten plank is waar uw kat al graag op loopt, kunt u gaten in die plank boren en de boog op zijn plaats monteren.

thematische onderbreking

4. Automatische zelfverzorgingsmachine van Tomek Heniek

Materialen: Houten blok, grondplaat, toiletborstel, motoren, scharnieren, bouten en moeren
Gereedschap: meetlint, zaag, boor, schroevendraaier, schakelkastje
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Als u op zoek bent naar een leuke uitdaging, dan is deze zelfverzorgingsmachine een project dat uw kat grondig zal verzorgen. Het gebruikt twee korte toiletpotborstels en koppelt ze aan twee verschillende motoren. De motoren zullen de borstels laten draaien om uw kat automatisch te reinigen.

Deze machine kan een beetje intimiderend zijn voor sommige katten, dus zorg ervoor dat ze getraind zijn om een gewone zelfreinigingsboog te gebruiken voordat je ze aan deze introduceert. Zorg er ook voor dat de motoren niet te snel draaien, anders kunnen ze uw kat gaan krabben.

thematische onderbreking

5. DIY Zelfkrabber door Cat Lessons

Materialen: Borstels, scharnieren, schroeven, dubbelzijdige tape
Gereedschap: Schroevendraaier, stift
Moeilijkheidsgraad: Easy

Deze beginnersvriendelijke zelfkrabber is een geweldig alternatief voor katten die niet graag door een verzorgingsboog lopen. Hij is supermakkelijk te maken en kan in minder dan een uur klaar zijn.

Zorg er alleen voor dat je borstels gebruikt met een houten achterkant, zodat er schroeven doorheen kunnen. Als je ze eenmaal op een rij hebt gezet en met scharnieren hebt bevestigd, kun je ze aan bijna elke meubelpoot vastplakken. Zorg er alleen voor dat het meubel zwaar genoeg is, zodat het niet verschuift of verschuift door het gewicht van uw kat.

kattenpoot verdeler

Zijn zelfbezorgers goed voor katten?

Zelfborstels zijn nuttige hulpmiddelen als uw kat ze graag gebruikt. Naast het oppakken van losse plukken haar zijn er verschillende andere voordelen voor uw kat. Zelfborstels kunnen helpen om vuil, vet en huidschilfers te verwijderen. Geborsteld worden kan ook de bloedsomloop stimuleren, wat de conditie van de vacht ten goede komt. Dit alles kan helpen de huid en vacht te voeden en te revitaliseren.

Zelfborstels zijn vooral nuttig voor oudere katten die hun flexibiliteit en vermogen om alle delen van hun lichaam zelfstandig te borstelen beginnen te verliezen. Een verzorgingsboog kan helpen bij het borstelen van de rug van een kat, die voor hen moeilijk bereikbaar kan zijn.

Hoe train je een kat om een zelfverzorger te gebruiken?

Sommige katten vinden het gewoon niet leuk om een zelfborsteltje te gebruiken, maar sommige kunnen getraind worden om er een te gebruiken. Als uw kat van kattenkruid houdt, kunt u proberen wat kattenkruid op de borstelharen te strooien om uw kat aan te moedigen er met zijn wangen tegenaan te wrijven.

Het gebruik van traktaties kan uw kat ook helpen te wennen aan een zelfborstel. Leg eerst gewoon de traktaties van uw kat in de buurt van de zelfbezitter om een positieve associatie ermee op te bouwen. Leid uw kat dan langzaam onder de verzorgingsboog met traktaties.

Andere katteneigenaren hebben meer geluk met het gebruik van speeltjes. Als u een speeltje bij de ingang van de verzorgingsboog laat bungelen, kan dat uw kat verleiden om er doorheen te springen.

Een andere factor om te overwegen is de borsteltextuur. Sommige katten geven de voorkeur aan siliconenharen boven haren van natuurlijk haar. U kunt ook de hardheid van de haren controleren. Uw kat wil misschien zachtere haren die flexibeler en buigzamer zijn.

kat + lijnverdeler

Conclusie

Zelfborstels voor katten zijn nuttige hulpmiddelen die katten kunnen helpen bij het uitwerpen van losse vacht en het verdelen van natuurlijke oliën over de hele vacht. Het kan katten ook helpen zichzelf te verzorgen als ze mobiliteitsproblemen hebben.

Hoe nuttig kattenverzorgingsbogen ook kunnen zijn, sommige katten vinden het misschien nooit leuk om ze te gebruiken. Dus, het maken van uw eigen DIY-versie om te testen en te zien of uw kat het leuk vindt, kan u helpen besparen op de kosten. Als uw kat de verzorgingsbogen en andere hulpmiddelen voor zelfverzorging wel leuk vindt, kunt u doorgaan met het maken van doe-het-zelf-verzorgingsbogen of investeren in een duurder model.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Chomphuphucar, Shutterstock