10 Beste kattenbakken voor geurbestrijding in Canada (2023) – Beoordelingen & Top Picks


Een van de grootste voordelen van het bezitten van een kat is dat je ze niet mee naar buiten hoeft te nemen om naar het toilet te gaan. Maar zelfs de beste kattenbakken kunnen problemen hebben. Hoewel regelmatig schoonmaken de beste manier is om geurtjes te voorkomen, houden sommige kattenbakken geurtjes beter onder controle dan andere. De volgende reviews zijn voor de 10 beste kattenbakken voor geurbestrijding in Canada.

Er zijn ook tips en trucs voor het kiezen van een kattenbakvulling, inclusief hoe je je kat blij kunt houden met hun badkamerfaciliteiten.

kat + scheidingslijn

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste kattenmestjes voor geurbestrijding in Canada

1. Elsey’s Premium Clumping Cat Litter – Best Overall

Elsey's Premium Clumping Cat Litter

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

Onze keuze voor de beste algemene kattenbakvulling voor geurbestrijding in Canada is Dr. Elsey’s Premium Clumping Cat Litter. Deze kattenbakvulling heeft middelgrote kleikorrels om sporen van kattenbakvulling te verminderen. Het vormt snel harde klonten die gemakkelijk op te scheppen zijn. De kattenbakvulling zelf is ongeparfumeerd, maar klontert snel genoeg om geurtjes op afstand te houden, zelfs bij gebruik door meerdere katten.

Dr. Elsey’s kattenbakvulling wordt geleverd in zakken van 40 pond, die moeilijk te tillen en te dragen zijn, maar die rechtstreeks aan uw deur kunnen worden geleverd. Eén zak is genoeg voor ongeveer 2 maanden.

Voors


 • Controleert geur gemakkelijk

 • Klontert goed

 • Verminderde tracking

 • Werkt voor meerdere katten
thematische onderbreking

2. Arm & Hammer Clump & Seal Slide Cat Litter – Best Value

Arm & Hammer Clump & Seal Slide Kattenbakvulling

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

Arm & Hammer Clump & Seal Slide Cat Litter biedt een sterke geurcontrole en eenvoudige reiniging. De vocht-geactiveerde korrels sluiten snel geuren van kattenpoep in. De klonten verkruimelen niet, waardoor ze gemakkelijk uit te scheppen zijn. Deze kattenbakvulling beweert uw huis tot 7 dagen geurvrij te houden. Vermoedelijk betekent dit dat u de kattenbakvulling wekelijks kunt vervangen, want u moet de bak nog steeds dagelijks uitscheppen. Wanneer het tijd is om de kattenbakvulling te vervangen, zorgt de unieke Slide-technologie ervoor dat de kattenbakvulling eruit “glijdt”, zodat er geen kleverige troep op de bodem ligt om weg te schrobben.

Er zijn verschillende opties voor Arm & Hammer kattenbakvulling. Door de toegevoegde functies is Slide de duurste optie in het assortiment. Het is echter nog steeds betaalbaar in vergelijking met andere geurbestrijdingsmerken en gemakkelijk te vinden. Naar onze mening is Arm & Hammer Clump & Seal Slide Cat Litter de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding in Canada voor het geld.

Voordelen


 • Stofvrij

 • Sluit geuren in voor 7 dagen

 • Keiharde klonten

 • Meervoudige kattenformule

 • Baking soda helpt bij geurbestrijding

Cons

 • Duurder dan andere Arm & Hammer kattenbakken
thematische onderbreking

3. Fresh Step Advanced Clumping Cat Litter – Premium Choice

Fresh Step Advanced Extreme Clumping Cat Litter

Materiaal: Geconcentreerde klei
Geur: Mountain Spring

Onze eerste keuze kattenbakvulling voor geurbestrijding is Fresh Step Advanced Clumping Cat Litter. Deze kattenbakvulling bevat Febreze om uw kattenbak niet alleen geurvrij te houden, maar ook aangenaam te laten ruiken. Dit is een geweldige optie als uw kattenbak in een drukbezochte ruimte staat. Gewoon roeren tijdens het scheppen om het op te frissen.

Met de Outstretch formule van Fresh Step blijft uw kattenbak 50% langer schoon ruiken dan bij andere merken kattenbakvulling. Zelfs als u een dag niet schept, gaat deze kattenbakvulling ongeveer 6 weken mee als één kat de bak gebruikt.

De geur van Febreze kan overweldigend zijn, vooral als je gevoelig bent voor parfumgeuren. Het kan ook een afknapper zijn voor kieskeurige katten.

Voors


 • Bevat actieve kool om geuren te elimineren

 • Gaat langer mee dan de meeste andere merken

 • Ook verkrijgbaar in ongeparfumeerd

Cons

 • Febreze geur kan sterk zijn
thematische onderbreking

4. Elsey’s Kitten Attract Nest – Het beste voor Kittens

Elsey's Kitten Attract Nest

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

Kittens hebben eigenlijk geen speciale kattenbakvulling nodig, maar veel kitteneigenaren merken dat hun kostbare bundeltjes meer geïnteresseerd zijn in het kauwen op de kattenbakvulling dan in het gebruik ervan om naar het toilet te gaan. Als dit u bekend voorkomt, probeer dan Dr. Elsey’s Kitten Attract Litter. Het is speciaal ontworpen om kleine pootjes te beschermen en is stofvrij om te voorkomen dat allergenen in de luchtwegen terechtkomen.

De snel klonterende formule stopt geurtjes in hun sporen. Aangezien kittens er om bekend staan dat ze verrassend stinkende neerslag in de kattenbak maken, is dit belangrijk. De kattenbakvulling is ook verrijkt met plantaardige “lokstoffen” die uw kleintje in de bak lokken. Dit helpt bij de zindelijkheidstraining en voorkomt dat uw katje ergens anders heen wil.

U zult deze kattenbakvulling niet langdurig willen gebruiken; het is speciaal ontworpen voor kittens jonger dan 1 jaar. Deze kattenbakvulling is iets minder absorberend dan volwassen kattenbakvulling. Hoewel dit bedoeld is om zwerfvuiltraining te bevorderen, kan het het opruimen ook moeilijker maken. Als je een oudere kat hebt die moeite heeft met het gebruik van de kattenbak, kun je Dr. Elsey’s Cat Attract proberen.

Voors


 • Ontworpen voor kittens van 8 weken tot 1 jaar

 • Bevat plantaardige lokstof om kattenbak training te bevorderen

 • Wordt geleverd met een boekje om veelvoorkomende problemen met kattenbaktraining aan te pakken

 • Allergeenvrij

 • Snel klonterend

Nadelen

 • Minder absorberend dan de meeste andere nesten
 • Niet voor katten ouder dan 1 jaar
thematische onderbreking

5. World’s Best Cat Litter

World's Best Cat Litter

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

World’s Best Cat Litter gebruikt maïs in plaats van klei in een poging om organische kattenbakvulling te maken die biologisch afbreekbaar is. Dit betekent dat het superlicht is en gemakkelijk te dragen en te gieten. De fabrikant beweert dat het door het toilet kan worden gespoeld, twee klontjes tegelijk. Veel staten hebben echter beperkingen op het doorspoelen van kattenbakvulling. Het zal in ieder geval uw vuilniszakken niet verzwaren.

Omdat deze kattenbakvulling plantaardig is, ruikt het naar gemoute hop. Het bevat ook stof dat zal sporen. Dit wordt gecompenseerd door de snelheid waarmee het klontert en het feit dat één zak tot 2 maanden meegaat, zelfs met meer dan één kat.

Voors


 • Snelle klontering

 • Lichtgewicht formule is gemakkelijk te hanteren en te gieten

 • Kan worden doorgespoeld
thematische onderbreking

6. Tidy Cats Lichtgewicht Kattenbakvulling

Tidy Cats Free & Clean Lichtgewicht Kattenbakvulling

Materiaal: Klei, houtskool
Geur: Ongeparfumeerd

Tidy Cats Free & Clean Lightweight Cat Litter claimt 50% lichter te zijn dan andere vooraanstaande merken. Het is inderdaad merkbaar licht, waardoor het gemakkelijk te gieten, te dragen en op te bergen is. Deze kattenbakvulling is ook vrijwel stofvrij en spoort niet in huis, zelfs niet op hardhouten vloeren. Voor geurbestrijding bevat het actieve kool en ammoniakblokkers, die geuren gegarandeerd 14 dagen tegenhouden.

Dit bedrijf heeft zijn inspanningen opgevoerd om zijn verpakkingen milieuvriendelijker te maken. De kattenbakvulling van Tidy Cat wordt nu geleverd in papieren zakken in een recycleerbare kartonnen doos. Voor gevoelige katten is het ook 100% vrij van kleur- en geurstoffen.

Als uw kat niet graag zijn afval begraaft, is dit waarschijnlijk niet de kattenbakvulling voor u. De houtskool- en ammoniakblokker houden geurtjes tegen, maar alleen als de uitwerpselen volledig in de kattenbakvulling zitten. Als uw kat graag zijn behoefte doet en weggaat, zult u waarschijnlijk nog steeds last hebben van de geur.

Voors


 • Weinig tot geen stof

 • Ook verkrijgbaar in geparfumeerde

 • Niet-sporen

 • Bevat geactiveerde houtskool om geur te elimineren

 • Geen kleur- of geurstoffen

Nadelen

 • Verbergt alleen geur als uw kat zijn afval begraaft
thematische onderbreking

7. SmartCat volledig natuurlijke klonterende kattenbakvulling

SmartCat natuurlijke klonterende kattenbakvulling

Materiaal: Graszaad
Geur: Ongeparfumeerd

Terwijl de meeste klonterende kattenbakvulling op klei gebaseerd is, klontert deze kattenbakvulling van SmartCat net zo goed en is gemaakt van graszaad. Dit maakt het volledig biologisch afbreekbaar, en het is gemaakt van een hernieuwbare bron, dus het is beter voor het milieu. Het klontert onmiddellijk wanneer het in contact komt met vocht, waardoor geuren bij de bron worden ingesloten. Het is vrij van toegevoegde chemicaliën of geurstoffen en heeft zeer weinig stof.

Helaas, weinig stof is niet geen stof, en deze kattenbakvulling heeft de neiging om door het huis gesleept te worden. Het heeft echter een zachte textuur waar zelfs de meest kieskeurige katten van houden. Deze “feel good” sensatie aan de poten van de kat maakt deze kattenbakvulling ook een goede keuze voor kittens.

Voordelen


 • Biologisch afbreekbaar

 • Klontert bij contact

 • Vrij van chemicaliën

 • Zachte textuur voor gevoelige voeten

 • Lichtgewicht

 • Zeer weinig stof

Minpunten

 • Sporen gemakkelijk buiten de kattenbak
thematische onderbreking

8. Arm & Hammer Super Scoop Nest

Arm & Hammer Super Scoop Nest

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

Met zijn gepatenteerde Ammonia Odour Block en Baking Soda Crystals staat Arm & Hammer bekend om het elimineren van geurtjes. Zijn Super Scoop Litter is het beste voor eigenaren die de kattenbak nooit willen ruiken. Zelfs met een paar dagen tussen schoonmaakbeurten stinkt deze kattenbakvulling niet. Dit maakt het een geweldige keuze voor appartementbewoners die in een kleine ruimte moeten samenleven met de kattenbak van hun kat.

Deze formule klontert snel en heeft weinig stof, behalve bij het uitgieten van de bak. Het spoort echter wel een beetje buiten de bak, maar niet in grote hoeveelheden. Wij denken dat dit een kleine compensatie is voor het feit dat je geen last hebt van kattenbakgeur. Aangezien deze kattenbakvulling wordt gemaakt door Arm & Hammer, is het betaalbaar en gemakkelijk te vinden waar u ook maar wilt winkelen.

Voordelen


 • Baking soda controleert geuren

 • Houdt de kattenbak dagenlang geurvrij

 • Makkelijk te vinden in grote winkels en online

 • Betaalbaar
thematische onderbreking

9. Skoon Volledig Natuurlijke Kattenbakvulling

Skoon natuurlijke kattenbakvulling

Materiaal: Diatomeeënkorrels
Geur: Ongeparfumeerd

Skoon All-Natural Cat Litter bevat kattenbakvulling “pebbles”. Dit is geen klonterende kattenbakvulling, maar de steentjes werken als minisponsjes die vloeistoffen en geurtjes absorberen. Ze zijn gemaakt van diatomeeën, die zeer absorberend en volledig biologisch afbreekbaar zijn. Omdat ze al het vloeibare afval op natuurlijke wijze opzuigen, hoeft u alleen de vaste stoffen op te scheppen.

Omdat de kiezels groot zijn, is deze kattenbakvulling stofvrij en blijft hij niet aan kattenpootjes plakken. Dit betekent geen sporen in huis. Als uw kat toch probeert te knagen aan de steentjes, zijn ze niet giftig en hypoallergeen. Deze formule is ongeparfumeerd, maar Skoon Nest is er ook in lavendel- en citroengeuren.

Het grootste nadeel van niet-klonterende kattenbakvulling is dat je de kattenbakvulling vaker moet vervangen. Terwijl de meeste vaste afvalstoffen kunnen worden uitgeschept, kan de vloeistof dat niet, zodat je op de lange termijn meer kattenbakvulling nodig hebt. Dit maakt het een minder economische oplossing dan de meeste andere klonteropties. Sommige katten houden ook niet van het gevoel van grote kiezels onder hun poten, maar Skoon heeft ook een formule met fijne korrels.

De grootste reden om Skoon te proberen is vanwege de tevredenheidsgarantie. Het biedt een volledige terugbetaling als de kattenbakvulling niet bevalt, dus je hebt niets te verliezen door het te proberen.

Voordelen


 • Absorberende kiezelstenen

 • Hypoallergeen en niet giftig

 • Geen stof

 • Geen tracking

 • Wordt geleverd in geparfumeerd en ongeparfumeerd

 • Geld-terug garantie

Nadelen

 • Niet-klonterend strooisel
 • Moet regelmatig worden vervangen
 • Sommige katten houden niet van de grote kiezels.
thematische onderbreking

10. BoxiePro Deep Clean Probiotic Clumping Cat Litter

BoxiePro Deep Clean Probiotic Clumping Cat Litter

Materiaal: Klei
Geur: Ongeparfumeerd

BoxiePro Clumping Cat Litter bevat een mix van probiotica om kattenbakafval en geur op microscopisch niveau aan te pakken. Dit vermindert het aantal bacteriën in de kattenbak aanzienlijk en voorkomt dat deze bacteriën uit de bak op andere oppervlakken in huis terechtkomen. Deze formule beweert stofarm te zijn, maar spoort wel uit de kattenbak.

Helaas maakt BoxiePro niet al zijn claims waar. Veel klanten beweren dat de klonten kleverig zijn en uit elkaar vallen bij het scheppen. Dit betekent ook dat wanneer je schept, je de geur loslaat. Dit maakt het schoonmaken van de doos rommelig. Als premium merk is deze kattenbakvulling ook duurder dan de meeste andere opties.

Voordelen


 • Bestrijdt bacteriën in kattenbakafval

 • Laag stofgehalte

Cons

 • Sporen buiten de kattenbak
 • Kleverige klonten
 • Dure

kattenpoot verdeler

Koopgids: Het kiezen van de beste kattenmest voor geurbestrijding

Is geurbestrijdende kattenbakvulling anders?

Geurverdrijvende kattenbakvulling is speciaal ontworpen om onaangename kattenbakgeurtjes te maskeren of te neutraliseren. Hiervoor bevat het vaak geurabsorberende ingrediënten zoals silicagel of koolstof. Deze zeer poreuze materialen absorberen zowel vocht als geur, waardoor de geur niet uit de kattenbakvulling kan ontsnappen.

Geparfumeerde kattenbakvulling maskeert geuren door slechte geuren te verdoezelen met aangenamere geuren. Sommige parfumgeuren kunnen echter zelf sterk en overdreven zijn. Sterke geuren kunnen uw kat ook ontmoedigen om de kattenbak te gebruiken.

Het type kattenbakvulling dat u kiest is van belang om geuren op afstand te houden. Klonterende kattenbakvulling is gemakkelijker om dagelijks op te scheppen, zodat stinkende afvalstoffen uit de kattenbak en in de vuilnisbak belanden. Maar u moet ook rekening houden met de voorkeuren van uw kat. Sommige katten verkiezen het ene type kattenbakvulling boven het andere. Sommige zijn zachter voor hun poten, terwijl andere knarsende geluiden maken onder hun poten. Sommige katten kunnen allergisch zijn voor het stof in kattenbakvulling, zodat ze een formule zonder stof nodig hebben.

Het goede nieuws is dat er veel geurbestrijdende kattenbakvulling is om uit te kiezen, dus u vindt er zeker een die werkt voor u en uw kat.

Waar moet u op letten bij geurbestrijdende kattenbakvulling?

Het kiezen van kattenbakvulling is vaak een proces van vallen en opstaan. U moet rekening houden met uw budget, de voorkeuren van uw kat en de voorkeuren van iedereen in huis.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden over kattenbakvulling:


 • Kattenbakvulling verricht geen wonderen. Welke kattenbakvulling je ook kiest, de beste manier om geurtjes onder controle te houden is het regelmatig schoonmaken van de kattenbak.

 • Als je meer dan één kat hebt, zoek dan naar een kattenbakvulling voor meerdere katten. Gebruik ook meerdere kattenbakken en maak ze regelmatig schoon.

 • Veel kattenbakken zijn niet biologisch afbreekbaar. Dit geldt vooral voor kattenbakvulling op basis van klei. Als u milieubewust wilt zijn, onderzoek dan opties voor kattenbakvulling gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen, zoals maïs, dennensnippers of tarwe.

 • Hoewel sommige kattenbakken worden aangeprezen als doorspoelbaar en veilig voor septische systemen, kan het doorspoelen van kattenafval een probleem zijn vanwege zaken als parasieten. Controleer de plaatselijke wet- en regelgeving voordat u kattenpoep door het toilet spoelt.

 • Katten kunnen gevoelig zijn voor stof en geurstoffen. Ongeparfumeerde kattenbakvulling die geuren neutraliseert is vaak beter dan geparfumeerde kattenbakvulling die ze maskeert.

 • Veel klonterende kattenbakvullingen bevatten kristallijn silica stof. Dit ingrediënt is een bekend carcinogeen, en het is onduidelijk aan hoeveel u of uw huisdier ervan wordt blootgesteld bij het hanteren van kattenbakvulling of hoeveel risico het kan opleveren. Een stofarme of stofvrije kattenbakvulling vermindert de blootstelling.

 • Katten met gezondheidsproblemen zoals nierziekten of diabetes kunnen baat hebben bij een niet-klonterende kattenbakvulling waarmee u hun urineproductie kunt controleren.

De beste kattenbakvulling kiezen

Kat bij kattenbak_Nieuw Afrika_Shutterstock
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutteerstock

Hier zijn de factoren die je moet onderzoeken bij het kopen van kattenbakvulling:


 • Materiaal – Verschillende nesten hebben verschillende texturen, korrelgroottes en stofniveaus. Sommige zijn biologisch afbreekbaar en andere niet.

 • Geurbestrijding – Sommige nesten hebben geurneutraliserende ingrediënten, terwijl andere sterke geuren gebruiken om de geur te verdoezelen.

 • Klonterend of niet-klonterend – Klonterend strooisel is meestal gemakkelijker schoon te maken, maar niet-klonterend is meestal minder duur.

 • Stofgehalte – Hoe meer stof een kattenbakvulling heeft, hoe meer het door uw huis zal sporen. Stoffige kattenbakvulling kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken voor uw kat.

 • Sporen – Uw doel is om de kattenbakvulling in de kattenbak te houden. Kleistrooisels hebben de neiging meer te sporen dan andere, maar grote deeltjes sporen minder dan kleine. U kunt ook een mat buiten de kattenbak leggen om de hoeveelheid sporen te verminderen.

Is klonterende of niet-klonterende kattenbakvulling beter?

Het gebruik van klonterende of niet-klonterende kattenbakvulling kan een van uw grootste keuzes zijn als katteneigenaar. Klonterende kattenbakvulling vereist dagelijks scheppen van de kattenbak. Niet-klonterende kattenbakvulling vermijdt dit, maar u zult minstens één keer per week de kattenbakvulling volledig moeten verschonen.

In de regel zijn niet-klonterende kattenbakken milieuvriendelijker dan klonterende. Ze zijn er in allerlei materialen, zoals gerecycled papier, houtkorrels, maïs, tarwe en kristallen. Sommige zijn doorspoelbaar, afhankelijk van uw rioleringssysteem en locatie.

Klonterende kattenbakken zijn meestal op basis van klei, wat stoffig kan zijn en uit de kattenbak gespoeld kan worden. Maar het heeft ook een paar enorme voordelen. Met klonterende kattenbakvulling kunt u regelmatig geurveroorzakende afvalstoffen verwijderen zonder de kattenbakvulling te lozen. Hierdoor gaat de kattenbakvulling veel langer mee, wat de hogere initiële kosten kan compenseren. Bij dagelijkse reiniging hoeft de meeste klonterende kattenbakvulling maar ongeveer één keer per maand te worden vervangen.

Aan welk type kattenbakvulling geven katten de voorkeur?

Over het algemeen geven de meeste katten de voorkeur aan ongeparfumeerde en fijnkorrelige kattenbakvulling. Sommige katten zijn er helemaal niet kieskeurig in, terwijl andere katten ongelooflijk kieskeurig zijn. Als uw kat een bepaald type kattenbakvulling niet gebruikt, moet u misschien een beetje experimenteren om er een te vinden die ze lekker vinden.

kat + scheidingslijn

Conclusie

Wij bevelen Dr. Elsey’s Premium Clumping Cat Litter aan als de beste algemene kattenbakvulling voor geurbestrijding in Canada. Deze kattenbakvulling klontert snel, waardoor de geur bij de bron wordt opgevangen, en heeft een minimale hoeveelheid stof, zodat het niet door het hele huis wordt verspreid. Arm & Hammer Clump &amp & Seal Slide Cat Litter is de beste kattenbakvulling voor geurbestrijding voor het geld. Baking soda houdt geurtjes op afstand, en de Slide formule zorgt ervoor dat er geen kleverige troep ontstaat wanneer het tijd is om de bak schoon te maken. Fresh Step Advanced Extreme Clumping Cat Litter is onze eerste keuze omdat het Febreze bevat om uw kattenbak tot 6 weken lang fris te laten ruiken. Er is ook een ongeparfumeerde versie als u de geur te sterk vindt. Voor kittens raden wij Dr. Elsey’s Kitten Attract Nest aan. Het heeft speciale lokstoffen om u te helpen uw kitten de kattenbak te leren gebruiken. Het vangt ook nare geurtjes bij de bron, zodat uw huis fris blijft ruiken.

Hopelijk hebben deze beoordelingen u geholpen bij het vinden van Canada’s beste kattenbakvulling voor geurbestrijding. Er zijn opties voor iedereen en elke kat, dus u zult er zeker een vinden die aan uw behoeften voldoet en die nare kattenbakgeurtjes tegenhoudt.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Tiplyashina Evgeniya, Shutterstock