Zijn er meer katten of honden in de VS? Het verrassende antwoord!


Het is een argument voor de leeftijden. Katten tegen honden. Ben je een kattenmens of ben je een hondenmens? Velen van ons beseffen dat we gewoon dierenmensen zijn, maar er zijn er ook die een voorkeur hebben voor het een of het ander. Honden kunnen zich met hun loyaliteit en liefde gemakkelijk in onze harten nestelen. Katten, liefdevol als ze zijn, maken ons dol op hen met hun pittige aard en onafhankelijkheid.

Maar welke domineert? Zijn er meer katten of honden in de VS? Helaas voor de hondenliefhebbers daarbuiten, zoals ze zeggen in de film Cats & Dogs uit 2001, katten heersen en honden kwijlen.

kat poot verdeler

Huishoudens die dieren bezitten

Hier wordt het een beetje verwarrend. De American Veterinary Medical Association stelt dat er in de VS meer huishoudens zijn met honden als gezinsleden. Dit zou je onmiddellijk doen denken dat honden populairder zijn. Dat is echter niet het geval. 36,5% van de huishoudens heeft een hond als huisdier. 30,4% van de huishoudens heeft een kat als huisdier.

Toch is er een verschil van bijna 5 miljoen als het gaat om het aantal katten in die huizen in vergelijking met honden. Volgens hun onderzoek hebben 75 miljoen huiskatten een gezin in de Verenigde Staten, terwijl 70 miljoen honden elke avond op de bank kruipen. Vreemd genoeg houdt dit aantal niet eens rekening met verwilderde katten. Als deze katten worden meegeteld, zijn de kattenaantallen werkelijk duizelingwekkend.

Waarom regeren katten?

oranje katten gebruiken krabpaal
Beeldkrediet: MarinaTr, Shutterstock

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Het draait allemaal om de grootte. Het is veel gemakkelijker voor een huis om meerdere katten in te passen dan het is om honden in te passen. Als u een dierenliefhebber bent en de behoefte voelt om meer dan één huisdier te hebben, speelt de grootte van uw huis een grote rol. Een grote Golden Retriever of Husky kan een geweldige beste vriend zijn, maar het kan moeilijk zijn om er nog meer bij te nemen.

Katten zijn compacter, nemen minder ruimte in beslag, en hebben in de meeste situaties minder training en tijd nodig. Dit is de reden waarom zo veel huishoudens, waaronder kleine huizen en appartementen, ervoor kiezen om ze in huis te nemen als hun gekozen huisdier.

De logistiek van dit alles

toy fox terrier rennen
Beeldkrediet: everydoghasastory, Shutterstock

Als je nog steeds twijfelt als het gaat om katten vs honden, kan het voor je worden uitgesplitst. Net zoals er kattenmensen en hondenmensen zijn in de wereld, zijn er kattenstaten en hondenstaten in de VS. Je zult zien dat katten populairder zijn in de staten Upper Midwestern en Northeast.

Honden, zoals je zou verwachten, lijken het populairst te zijn in de zuidelijke gebieden van het land, met uitzondering van Florida. Katten zijn iets meer in trek dan K9’s in de Sunshine State. Volgens een rapport van 24/7 Wall Street, is Vermont de leidende staat als het gaat om het aantal katten die het gebied thuis noemen met ten minste 44,6% van de huizen in de staat die een kat hebben.

kat + lijnverdeler

Laatste gedachten over katten en honden

Katten mogen dan het populairste huisdier in de VS zijn, dat betekent niet dat honden geen speciaal plekje in ons hart hebben. Welk huisdier u ook in huis haalt, kat, hond, vis of vogel, zorg er altijd voor dat ze de best mogelijke verzorging krijgen om hun leven gelukkiger te maken. Door dit te doen, zullen u en uw familie een vriend voor het leven hebben.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock