Zijn Cornish Rex Katten Hypoallergeen?

Is er iets ergers dan gecharmeerd te zijn van schattige katten, maar niet in staat om te dicht bij hen te komen? Wezen allergisch voor katten betekent dat je net buiten het bereik bent van iets waar je echt naar verlangt: katachtig gezelschap. Wij voelen met u mee!

En daarom ben je hier: je bent verliefd op het idee van een harige vriend die je zal volgen en naar je toe zal kruipen op de bank, maar je hebt allergieën. Het vinden van een kat die minder invloed heeft op uw allergieën betekent dat u kunt genieten van hun liefde zonder al te veel vervelende symptomen.

Helaas is er geen kat die als 100% hypoallergeen wordt beschouwd. Als je allergisch bent voor katten, kan elke kat die je tegenkomt je symptomen aanwakkeren. Als je nog steeds vastbesloten bent om een kat in je leven te hebben, moet je voorbereid zijn: het is een lange verbintenis om een kat te adopteren, dus ben je klaar om je lakens vaker te wassen en van tijd tot tijd te niezen?

Zo ja, blijf dan lezen om meer te weten te komen over de Cornish Rex ras. Deze kat heeft een unieke uitstraling, een liefdevolle en speelse persoonlijkheid en – misschien wel het beste van alles – minder impact op mensen die allergisch zijn voor katten. Misschien wordt deze schattige en unieke kat je nieuwe beste katachtige vriend!

puntige Cornish Rex kat

Wat is het Fel d 1 eiwit?

Als we het hebben over hypoallergene katten, hebben we het over katten die ofwel weinig verharen en minder verzorging nodig hebben, of katten die minder van het Fel d 1-eiwit maken. Je zult geen kat vinden die dat niet doet het Fel d 1 eiwit produceren, maar er zijn twee rassen die minder produceren dan andere: Siberische katten en Balinese katten.

Dit eiwit wordt aangetroffen in de talgklieren, huidschilfers, speeksel en urine van een kat en wordt door het hele huis verspreid terwijl katten gewoon hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Dit is de reden waarom het moeilijk kan zijn voor mensen met allergieën om een goede match te vinden, omdat de symptomen moeilijk te vermijden zijn. Zelfs als je kat je bijvoorbeeld niet likt, zal het speeksel van je kat zich nog steeds ophopen op zijn speelgoed, kommen en meer.

Katten die heel weinig werpen, kunnen minder van het Fel d 1-eiwit door uw ruimte verspreiden, waardoor het gemakkelijker kan zijn om naast elkaar te bestaan. Dit zijn de katten die u moet overwegen bij het adopteren als allergiepatiënt.

Door een kat te vinden die weinig of minder van het Fel d 1-eiwit afwerpt, zet je jezelf op een goede plek met je allergieën. Dit zal helpen uw symptomen te verminderen en u beter te laten wennen aan uw nieuwe metgezel.

Verharen Cornish Rex katten?

Cornish rex katten minimaal verharen, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met allergieën. Ze hebben gekrulde jassen die niet vaak hoeven te worden gekamd voor onderhoud. Ze worden sneller vettig en moeten hun korte vacht van tijd tot tijd worden afgeveegd.

Hun jassen zijn uniek, zacht en krullend, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht. Golven van bont bedekken de Cornish Rex en zijn een van hun meest opvallende kenmerken. Je zult niet alleen een kat hebben die je niet zo veel zal laten niezen, maar iedereen zal geïntrigeerd zijn door hoe deze krullende vacht begon als een willekeurige genetische mutatie.

crème Cornish Rex kat

Cornish Rex kattenoverzicht

Cornish Rex katten zijn geen grote katten. Ze zijn eigenlijk heel klein en wegen zelden meer dan 10 pond. Dit is het geval voor zowel mannelijke als vrouwelijke Cornish Rex-katten, hoewel hun grote oren en ogen ze veel groter laten lijken.

De Cornish Rex is aanhankelijk en houdt van knuffelen. Ze zijn speels en extravert en laten je de hele dag lachen met hun capriolen.

Hoe zien ze eruit?

De Cornish Rex lijkt op een vriendelijke kleine alien die net terug is van het krijgen van een permanent. Hun krullende haar valt net zo op als hun grote oren en ogen. Hoewel klein van formaat, maken hun oren en ogen het goed. Misschien merk je eerst hun buitenaardse uiterlijk op, gevolgd door hun unieke krullen. Sterker nog, hoe dichterbij je komt, hoe unieker ze zijn.

De Cornish Rex is er in verschillende kleuren en patronen, waaronder tabby, bicolor, calico en tortoiseshell.

Hoe is hun persoonlijkheid?

Je kunt je geen leukere kat wensen. De Cornish Rex houdt ervan om van alles een spel te maken en waardeert het als er mensen bij betrokken zijn. Of je nu een speeltje trekt, een laser aanwijzen, of een bal gooien, de Cornish Rex zal blij zijn dat je er bent.

Deze katten willen graag zo hoog mogelijk opstaan, dus het hebben van kattenbomen en planken beschikbaar kan voorkomen dat uw kostbare prullaria van mantels worden geduwd. Wanneer de Cornish Rex zich verveelt, kunnen ze een beetje dartel, dus het is het beste om op te letten en een stimulerende omgeving te bieden.

Ze houden van spelen en doen het het beste als ze een partner in crime hebben, AKA een andere kitty-vriend (misschien zelfs een andere Cornish Rex!). Ben je er klaar voor?

Cornish Rex buiten in het gras

Hoe verharing te verminderen

Als u ondanks uw allergieën een kat wilt krijgen, zijn er manieren waarop u de impact die ze op u hebben kunt minimaliseren. Samen met het adopteren van een kat die minder werpt of minder Fel d 1 produceert, moet u kijken naar het verminderen van het talent van uw kat voor het veroorzaken van een allergie-opflakkering.

Grooming

Verzorging moet gemakkelijk zijn voor dit kortharige ras. Je moet niet te veel lang haar zien rondzweven; deze kat, oorspronkelijk uit Cornwall, heeft alleen een donsjas.

Veel katten hebben drie vachten (waakharen, awn haren en ondervacht/donsharen). Net als andere “hypoallergene” kattenrassen zoals de Devon Rex en de haarloze Sphynx, het ontbreken van een gelaagde vacht van de Cornish Rex maakt hun verzorgingsbehoeften uniek.

Het volgen van de juiste verzorgingsvereisten voor uw kat kan helpen de verspreiding van het Fel d 1-eiwit te minimaliseren. Verwijder losse vacht voordat het tijd heeft om van je kat af te vallen en zich rond je huis op te hopen. (Je kunt je kat ook buiten borstelen, zolang je maar oppast dat je de kat niet laat afdwalen!)

Stofzuig en veeg oppervlakken regelmatig af, was uw lakens en dekens vaak en blijf op de hoogte van andere huishoudelijke reiniging om uw blootstelling aan het eiwit te beperken.

Opleiding

Door je Cornish Rex te trainen om werkbladen, eettafels of zelfs je bed en andere meubels te vermijden, beperk je de ruimtes waar ze Fel d 1 zullen verspreiden. Ze weghouden van locaties die u vaak bezoekt, helpt ook wanneer u bezig bent met schoonmaken.

Gaan slapen in een bed dat niet bedekt is met kattenbont kan wonderen doen voor je allergieën. Als dit vereist dat je je kat het grootste deel (zo niet alle) van de tijd uit je slaapkamer sluit, het zij zo.

Kattenbak

U kunt de kattenbak van uw kat ook in een afgelegen ruimte plaatsen en een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het scheppen en mogelijk in contact komen met de Fel d 1 die in hun afval wordt geloosd.

Cornish Rex kat in raam

Hoeveel kun je aan?

Hoe erg zijn je allergieën? Zal het hebben van een kat je dagelijks leven op een negatieve manier volledig verstoren?

Het laatste wat je wilt doen is stress in je leven brengen door een kat te adopteren zonder de gevolgen te onderzoeken. Het is niet eerlijk tegenover jou, of je kat! Misschien wilt u beginnen met het bezoeken van vrienden met katten die minder verharen of als hypoallergeen worden beschouwd, en zien hoe goed u het verdraagt om daar te zijn. Probeer misschien zelfs kattenoppas om te zien of je het aankunt om een kat in je ruimte te hebben.

Als u er uiteindelijk van overtuigd bent dat de Cornish Rex de beste kat voor u is, kunt u beginnen met het vinden van een kat die bij uw persoonlijkheid past.

Een Cornish Rex kat adopteren

Cornish Rex katten zijn een geweldige optie om te adopteren als je worstelt met allergieën. Als je het gezelschap en de liefde van een kat wilt, raden we de Cornish Rex ten zeerste aan. Deze harige katachtigen zullen niet te veel ongemak veroorzaken als het gaat om je allergieën, maar ze zullen je zoveel liefde en veel goede herinneringen geven!