Zijn Bengaalse katten hypoallergeen?

Allergieën zijn een van de meest voorkomende problemen die staan tussen mensen en hun verlangen naar een harige vriend. Er zijn verschillende gradaties van reacties die men zou kunnen ervaren als ze allergisch voor katten. Sommige mensen hebben jeukende en waterige ogen in de buurt van katten, terwijl anderen kunnen uitbreken in netelroos.

Als u iemand bent die altijd al een kat heeft gewild, maar wordt tegengehouden door allergieën, begrijpen we de strijd. Maybe je hebt besloten dat hoewel je allergisch bent, je een hypoallergene kat wilt adopteren. Dit betekent extra werk doen om een kat te vinden die goed bij u past en ook een meer minimale allergische reactie veroorzaakt.

Helaas is geen enkele kat (of hond) volledig hypoallergeen. Alle katten produceren hetzelfde eiwit dat allergieën beïnvloedt, alleen in verschillende mate.

Gelukkig zijn er katten die meestal beter zijn voor mensen met allergieën. Tot op zekere hoogte omvat dit de mooie en wild uitziende Bengaalse kat.

hand krabben Bengaalse kattenkin

Verwachtingen stellen over hypoallergene katten

Volledig hypoallergene katten bestaan niet, om het simpel te zeggen. Wanneer we op zoek zijn naar een kat die als hypoallergeen zou worden beschouwd, zijn we echt op zoek naar een kat die minder van het Fel d 1-eiwit produceert (meer daarover hieronder) of die minder van de allergenen rond het huis afwerpt of afscheidt. Deze twee eigenschappen kunnen helpen uw allergieën te beperken en het een beetje gemakkelijker maken om naast een kat te leven.

Niet alle katten worden als hypoallergeen beschouwd, dus u bent beperkter in uw opties. Gelukkig voor jou zijn de katten die als hypoallergeen worden beschouwd prachtige katten. Het draait allemaal om het matchen van je persoonlijkheid met die van een kat, zodat je een levenslange band kunt vormen.

Het Fel d 1 eiwit

Geen enkel kattenras is 100% hypoallergeen omdat ze ze produceren allemaal het Fel d 1 eiwit. Dit eiwit wordt gevonden in het speeksel, de urine, huidschilfers en talgklieren van uw kat. Terwijl katten zichzelf verzorgen, de kattenbak gebruiken en op meubels kruipen, verspreiden ze het eiwit door het hele huis.

Voor iemand met allergieën voor katten kan het hebben van een kat die minder Fel d 1 produceert en het minder verspreidt, hun reacties beperken. Het is moeilijk voor mensen met een allergie om dit eiwit te vermijden, maar dat is waar “hypoallergene” katten binnenkomen. Er zijn katten die minder Fel d 1 produceren en katten die minimaal verharen – deze rassen zijn potentiële opties voor mensen die worstelen met allergieën.

Helaas behoren Bengaalse katten niet tot de rassen waarvan bekend is dat ze minder Fel d 1 produceren. Die eer gaat naar Siberische katten en Balinese katten.

twee Bengaalse katten loafing

Verharen Bengaalse katten?

Bengalen zijn een kattenras dat wordt beschouwd als een laag tot gemiddeld risico op allergenen. Deze katten produceren een typische hoeveelheid Fel d 1 en gemiddelde verharing, hoewel hun korte, zijdeachtige vacht zorgt voor een gemakkelijke verzorging.

Samenvattend: De Bengaalse kat is een goede – maar niet geweldige – optie voor mensen met allergieën.

Overzicht van de Bengaalse kat

De Bengaal is een actieve en elegante middelgrote tot grote kat die zeker in het oog springt. Hun jassen hebben een prachtige gevlekte of gemarmerde print die lijkt op de vacht van een wilde kat. Je zult gecharmeerd zijn van het kleine wezen dat door je huis speelt en erg blij als je voelt hoe satijnachtig en zijdeachtig ze zijn.

Bengalen zijn vriendelijk met hun mensen en houden van spelen. Ze willen dat je met hen communiceert en je aandacht waardeert. Ze hebben er veel van nodig, dus wees voorbereid!

Hoe zien ze eruit?

Bengalen lijken op een wilde gevlekte of gemarmerde kat. Ze komen in verschillende kleurvariaties, maar ze delen allemaal een slanke, glanzende vacht en sterke, atletische lichamen. Het zijn uitdagende en gedurfd uitziende katachtigen die opvallen met hun groene of gouden ovale ogen.

Hun staarten zijn lang en slank met zwartpuntige markeringen. Ze bewegen met gratie en overleg, kijken naar je en volgen mee met wat je doet – vergelijkbaar met dat van een luipaard. Hun oren zijn alert en staan rechtop.

Hoe is hun persoonlijkheid?

Hoewel elegant, is de Bengaal vriendelijk, speels, nieuwsgierig en soms ondeugend. Ze houden van spelen en hebben een hoog energieniveau. Ben je klaar voor een kat die hunkert naar je aandacht en graag actief bezig is?

De Bengaalse kat zal blij zijn met het achtervolgen van een laser, slaan op een toverstok, en rollen rond in kattenkruid. Ze houden ervan om te klimmen en genieten van het zitten op kattenmeubels. Ze hebben zelfs genieten van water en kan getraind worden om aangelijnd te lopen!

Bengalen hebben veel aandacht nodig en als ze niet genoeg krijgen, kunnen ze depressief worden. U moet overwegen hoeveel tijd u in uw kat moet steken, omdat sommige meer betrokkenheid vereisen dan andere. Als u op zoek bent om beste vrienden met uw kat te worden, zou de Bengaal meer dan blij zijn om zich bij uw familie aan te sluiten.

Zijn het wilde katten?

Op basis van hun uiterlijk wordt soms gedacht dat de Bengaal deels een wild dier is. Ze hebben in feite een wilde afkomst: de Bengaal ontstond in de jaren 1960 toen een Aziatische luipaardkat paarde met een binnenlandse korthaarkat.

Tegenwoordig moet een Bengaalse kat echter minstens vier generaties verwijderd zijn van de Aziatische luipaardkat om als veilige huisdieren te worden beschouwd. Dit betekent dat ze volledig gedomesticeerd zijn en als zodanig handelen.

close-up van Bengaals kattengezicht

Hoe allergische reacties op katten te verminderen

Dus misschien heb je besloten dat je ondanks je allergieën echt een kat wilt krijgen. Goed voor je! Zorg er wel voor dat je je eigen gezondheid niet in gevaar brengt. Er zijn enkele manieren waarop u uw allergieën kunt beperken voor een gelukkig en zorgeloos leven met uw nieuwe harige familielid.

Om te beginnen kan het adopteren van een hypoallergene kat de beste gok zijn (samen met het bellen van je allergoloog).

Verzorgingspraktijken

Bengalen zijn schone katten die zichzelf meerdere keren per dag verzorgen, wat de hoeveelheid huidschilfers en vacht die door uw hele huis wordt verspreid, beperkt. (Dat is enige toewijding om er onberispelijk uit te zien!) Je moet je kat nog steeds één keer per week borstelen om los bont te verzamelen en te voorkomen dat het zich aan je meubels en kleding hecht. Je kunt dit buiten doen om de verspreiding van bont in je huis te beperken, maar zorg ervoor dat je Bengaal niet afdwaalt op avontuur!

Omdat Bengalen van water houden, zal het waarschijnlijk geen strijd zijn om je kat een bad te geven. Met veel liefde en een aantal speciale traktaties, kunt u de verzorgingservaring van uw Bengaalse rustgevender maken dan wat dan ook. (Voeg een badeendje toe voor een extra vleugje schattigheid.)

Opleiding en verrijking

Bengalen zijn intelligente katten die kunnen worden getraind om bepaalde oppervlakken of items te vermijden. Ze vinden het leuk om hun mensen te plezieren en willen leren. Ervoor zorgen dat je Bengaal van het aanrecht en je kussens afblijft (nog beter, helemaal weg van je slaapkamer) kan je reacties op het Fel d 1-eiwit beperken.

Kattenbak opties

Uw Bengaal voorzien van een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot zal u helpen beperken hoeveel u in contact komt met het afval van uw kat, waardoor uw allergieën mogelijk worden verlicht. Zet de kattenbak in een aparte ruimte, maar houd hem in de gaten met de Whisker-app!

Bengaalse kat die opzij ligt

Houden van een Bengaal

Het hebben van allergieën terwijl je een kattenliefhebber bent, kan moeilijk zijn. Als je op het punt bent dat het je niet kan schelen of je hier en daar niest of van tijd tot tijd jeukende ogen ervaart, is de Bengaal een geweldige metgezel om te hebben.

Van een Bengaal houden zal je laten zien hoe geweldig het is om een kat te hebben.