Zijn Bengaalse katten goede schoothonden?

Foto van @dutchbengalfamily op Instagram

Een ding dat de meeste mensen leuk vinden aan ons Bengalen is ons unieke en exotische uiterlijk. Maar ondanks ons uiterlijk worden we zeker niet beschouwd als “wilde” katten en zijn we volledig gedomesticeerde katachtigen. En hoewel we oorspronkelijk gefokt zijn uit de Aziatische luipaardkat, zijn we verre van wilde dieren.

Ondanks het feit dat we gedomesticeerd zijn, hebben we kwaliteiten die ons onderscheiden van andere huiskattenrassen. Wij Bengalen zijn veel energieker en avontuurlijker dan andere huiskatten. We houden ervan nieuwe dingen te leren en onze omgeving te verkennen. We zijn ook uiterst intelligent en zeer trainbaar, dus we zijn het perfecte huisdier voor mensen die een actieve metgezel willen. Wij zijn echter niet het soort katten dat alleen maar rondhangt en de hele dag slaapt. In feite hebben de meeste Bengalen een aparte dutjestijd gedurende de dag, mijn dutjestijd is elke dag van 3 tot 6 uur, mijn mensen beweren dat ze hun horloge erop kunnen gelijkzetten!

Voordat je je eigen Bengaal koopt, is het heel belangrijk om alles over ons ras te weten te komen. Veel Bengalen worden overgedragen aan asielen en opvangcentra, alleen maar omdat hun vorige eigenaars geen onderzoek hebben gedaan voordat ze een Bengaal kochten. Wij Bengalen zijn geweldige katten die zeker de juiste mens gelukkig zullen maken. Het is gewoon een kwestie van uitvinden of ons ras het juiste voor u zal zijn.

Hier zijn een paar dingen over ons ras:

 • Wij zijn een van de meest intelligente kattenrassen
 • Wij zijn zeer energiek
 • We zijn van nature nieuwsgierig en houden van verkennen
 • We zijn zeer trainbaar
 • Wij houden van water
 • We volgen onze mensen graag
 • We leren dingen heel snel (en kunnen gemakkelijk uitvinden hoe we deuren moeten openen en lichtschakelaars aan en uit moeten zetten)
 • We hebben een breed scala aan vocale geluiden
 • We zijn erg spraakzaam
 • We houden over het algemeen van vreemden
 • Wij zijn goed met andere huisdieren en kleine mensen
 • We hebben stimulerende dagelijkse activiteiten nodig (puzzelspeelgoed, kattenrad, wandelingen buiten)
 • We houden van klimmen
 • We zijn extreem liefdevol en trouw aan onze familie
 • We hebben de neiging om territoriaal te zijn
 • We hebben een sterke drang om te jagen (vogel, muizen, vis)

Wij Bengaalse katten hebben zeer unieke persoonlijkheden en als je op zoek bent naar een schootkat die rustig op je schoot ligt of de hele dag lui in de zon ligt, moet je misschien ergens anders zoeken. Wij hebben voortdurend fysieke en mentale stimulatie nodig en als dat niet iets is wat u bereid bent te bieden, dan is ons ras misschien niet de juiste pasvorm voor u.

Dat is echter niet altijd waar, als je liever een meer liefdevolle Bengaal hebt, probeer dan een gepensioneerde poes te krijgen, in plaats van een kitten! Meestal zal een Bengaalse Queen dankbaar zijn voor hun nieuwe huis waar ze niet zo hard hoeven te werken, en omdat ze wat ouder zijn, zullen ze meer op je schoot willen dutten! In tegenstelling tot andere Bengaalse katten, geven Bengaalse Queens er soms de voorkeur aan om de enige kat in een huishouden te zijn, wat betekent dat ze ook de neiging hebben om minder te werken dan de typische Bengaal. Als dat het soort Bengaal is dat je wilt, raad ik je aan om met een fokker te praten over welke Bengaal het meest liefdevol zal zijn!

Dit betekent niet dat wij Bengalen niet aanhankelijk zijn, want we zijn een van de meest liefdevolle rassen die er zijn. Het betekent alleen dat we, omdat we erg actief, nieuwsgierig en intelligent zijn, de juiste hoeveelheid activiteiten en de juiste omgeving nodig hebben om gelukkig te zijn.

Hoe houd je een Bengaalse kat gelukkig?

Milieuverrijking

Omdat wij Bengalen veel energie hebben, hebben we een thuis nodig dat ons de juiste omgeving biedt, waar we kunnen klimmen, krabben, spelen en ontdekken.

U kunt dit doen door uw huis klaar te maken voor uw Bengaal. Dit betekent investeren in kattenmeubilair zoals krabpalen, kattenplanken aan de muur, krabpalen en kattenspeelgoed.

Het klinkt misschien als veel, maar de verplichting om een Bengaal – of welk huisdier dan ook – een thuis te geven, betekent ook dat je ze hun eigen ruimte moet geven.

Oefening

Een van de belangrijkste dingen die Bengalen nodig hebben is beweging en stimulerende activiteiten. Wij Bengalen zijn erg slim en vervelen ons snel. En een verveelde Bengaal zal niet aarzelen om leuke dingen te doen in uw huis, zoals spelen met de jaloezieën of de binnenkant van uw keukenkastjes verkennen. Als Bengaalse eigenaar moet u dus zorgen voor boeiende dagelijkse activiteiten.

Je kunt ze een kattenrad geven of met ze gaan wandelen. Wij Bengalen zijn slim, dus aanlijntraining zal geen probleem zijn.

Een ander ding dat je moet doen is minstens 15-20 minuten per dag voor etenstijd met ze spelen. Het perfecte speeltje om te gebruiken is een kattenpeerstokje. Zorg ervoor dat je het beweegt als een echte prooi en laat je Bengaal erop “jagen”. Dit bevredigt hun oerdriften en helpt hun overtollige energie kwijt te raken.

[easyazon_image align=”center” height=”500″ identifier=”B000LPOUNW” locale=”US” src=” tag=”bengalcare-20″ width=”500″]

[easyazon_infoblock align=”center” identifier=”B000LPOUNW” locale=”US” tag=”bengalcare-20″]

Bonding

Wij Bengalen zijn zeer sociale katten. We houden van interactie en praten, vooral met onze mensen. We zijn ook graag bij andere dieren en we zijn vrij goed in het maken van vrienden.

Bengaalse eigenaren zullen weten hoe spraakzaam en expressief we zijn. We zijn ook erg aanhankelijk. Hoewel we geen schootkat zijn, houden we ervan om ons op andere manieren aan onze mensen te binden. We gaan graag met ze wandelen, spelen met ze en kijken naar ze als ze naar het toilet gaan.

We zijn ook best grappig en veel mensen genieten van onze capriolen. Veel Bengalen zijn daardoor zelfs internetsensaties – dat is te gek!

Dus ja, wij Bengalen zijn geen goede schootkatten en dat is oké. Wij katten zijn allemaal uniek en geweldig op onze eigen manier – je moet gewoon de juiste voor je vinden.