Skip to Content

Zal KILZ kattenurine ruiken? Feiten & FAQ

KILZ Original is een verfprimer die is ontworpen om zware vlekken en geuren in huis te blokkeren. Het wordt verondersteld zich gemakkelijk aan oppervlakken te hechten en snel te drogen. Dit product kan op verschillende oppervlakken worden gebruikt, waaronder gipsplaat, hout, gips, metselwerk, baksteen en zelfs behang. Je hebt misschien gehoord dat KILZ ook kan helpen bij het verdoezelen van de kattenurinegeur die schijnbaar in de muren van je huis is gesijpeld.

Zelfs als je het hardhout grondig schoonmaakt, de vloerbedekking verwijdert en de ondervloer zoveel mogelijk schrobt, zal die kattenurinegeur waarschijnlijk blijven hangen. Het is dus logisch om aanvullende behandelingsopties te bekijken. Maar kan een product als KILZ u daadwerkelijk helpen om van de geur van kattenurine af te komen? Het antwoord is misschien! Lees verder voor meer informatie over dit interessante onderwerp.

kat face divider 2

KILZ kan uw huis mogelijk ontdoen van kattenurinegeuren

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van KILZ bewijst als het gaat om het verbergen van ongewenste kattenurinegeuren. Sommige mensen hebben echter gemeld dat het product goed en snel werkt.1 Mogelijk moet u meer dan één laag KILZ aanbrengen om de resultaten te krijgen waarnaar u op zoek bent, en de resultaten duren misschien niet eeuwig omdat het product de geur niet neutraliseert of verwijdert – het bedekt het eenvoudig.

Daarom wilt u misschien nadenken over het gebruik van een geurneutraliserende techniek voor kattenurine voordat u KILZ op uw vloer aanbrengt. Dit kan helpen ervoor te zorgen dat de urinegeuren van de kat niet terug in de lucht sijpelen. Er zijn een paar verschillende opties, en sommige kunnen beter werken dan andere, afhankelijk van uw specifieke situatie.

Kilz Original Interior Oil Based Sealer-Primer-Stainblocker

Kattenurine geurneutraliserende opties

Als u wilt proberen kattengeururine te neutraliseren voordat u deze bedekt met KILZ-primerverf, vindt u misschien een of beide van de volgende opties die effectief zijn in uw hele huis. Deze kunnen ook op meubels worden gebruikt.

Azijn & Zuiveringszout

Azijn helpt de gedroogde alkalische zouten in urinevlekken te neutraliseren en zuiveringszout helpt de zouten uit vloeren, meubels en andere oppervlakken te schrobben. Maak een neutraliserende oplossing door een deel zuiveringszout en een deel azijn te mengen om een losse pasta te maken. Schrob vervolgens de pasta in de getroffen gebieden en laat de oplossing een paar minuten zitten voordat u de gebieden schoonveegt. De azijngeur kan een paar dagen blijven hangen, maar zal vanzelf verdwijnen of bedekt raken door de KILZ-verf als u ervoor kiest om het aan te brengen.

Urine Enzym Reiniger

Enzymreinigers zoals Urine Off Cat &; Kitten Formula Stain &; Odor Remover zijn ontworpen om de geuren te neutraliseren die u moe bent om te ruiken wanneer u uw huis binnenkomt. Deze producten kunnen meestal op meerdere oppervlakken worden gebruikt, inclusief meubels. Ze kunnen zelfs worden gebruikt op matrassen en kleding wanneer dat nodig is. De enzymen in deze reinigers werken door het zuur in de urine af te breken en de “skunky” geur te elimineren die verantwoordelijk is voor het uitstoten in de lucht.

vrouw die het tapijt spuit
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

kat face divider 2

Conclusie

Het lijkt erop dat KILZ kan helpen de geur van kattenurine in uw huis te verdoezelen. Het neutraliseert de geur echter niet, dus het is een goed idee om te overwegen om de getroffen gebieden in uw huis eerst met een neutraliserende behandeling te behandelen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Jihan Nafiaa Zahri, Shutterstock