Zal een luchtbevochtiger een kat helpen met congestie? Dierenarts Beoordeeld Signs & Behandeling

We hebben allemaal jeugdherinneringen aan het hebben van een verkoudheid, verstopt zijn en onze moeders die de luchtbevochtiger slepen en aansluiten om de congestie los te maken en ons te helpen ademen. In feite hebben de meesten van ons het voor onze kinderen gedaan. Is het gebruik van een luchtbevochtiger voor een kat als huisdierouders echter veilig? Zal een luchtbevochtiger een overbelaste kat helpen?

Het antwoord is ja, het is veilig om een luchtbevochtiger te gebruiken en het zal helpen bij de congestie van uw kat. We geven je de tekenen van een verkoudheid van een kat en vertellen je hieronder meer over hoe je ervoor kunt zorgen.

3 katten gezichtsverdeler

Wat is een kat koud?

Net als een menselijke verkoudheid, produceert een kattenverkoudheid vergelijkbare tekenen. Het is ongeveer hetzelfde als een menselijke verkoudheid, maar het wordt veroorzaakt door een virus dat katachtigen treft. Je kat zal zich ellendig voelen en een luchtbevochtiger kan helpen.

Oogafscheiding bij oude bruine kat. Katachtige bovenste luchtweginfecties
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

Wat zijn de tekenen van een kattenverkoudheid?

Hier zijn een paar tekenen waar je op moet letten als je denkt dat je kat misschien een kat verkouden vangt.

  • Hoesten
  • Niezend
  • Afscheiding uit de neus
  • Koorts
  • Congestie
  • Extreme vermoeidheid

Deze effecten verdwijnen meestal binnen 7 tot 10 dagen. Als ze na de 7 tot 10 dagen doorgaan, is het tijd om contact op te nemen met uw dierenarts om erachter te komen wat er aan de hand is met uw katachtige vriend.

kat Luchtontvochtiger
Afbeelding Credit: Mariia Boiko, Shutterstock

Hoe de verkoudheid van uw kat te behandelen

U weet al dat een luchtbevochtiger kan helpen om de congestie waar uw kat last van heeft te verlichten. Maar wat als je geen luchtbevochtiger hebt? We geven je een paar tips over het behandelen van congestie bij je harige vriend.


  • Wanneer u een douche neemt, laat uw kat dan samen met u in de badkamer. De natuurlijke vochtigheid van het warme water zou de congestie moeten helpen.

  • Verminder de stress van uw kat door ervoor te zorgen dat hij zich op een veilige, warme, droge plaats bevindt met al zijn voedsel en speelgoed in de buurt.

  • Houd je kat binnen totdat de kou zijn langste tijd heeft gehad.

  • Neem contact op met uw dierenarts als de symptomen langer aanhouden dan zou moeten.

Is een luchtbevochtiger veilig voor mijn kat?

Ja, luchtbevochtigers zijn veilig te gebruiken rond uw kat. De ultrasone koele luchtbevochtigers zijn veiliger in gebruik omdat ze geen verwarmingselementen hebben. Sluit de luchtbevochtiger gewoon aan op een plek waar je kat hem niet kan omverwerpen en laat de genezing beginnen.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Luchtbevochtigers helpen nogal wat bij mensen wanneer ze overbelast zijn, en ze doen hetzelfde voor katachtigen met kattenverkoudheden, congestie en andere ademhalingsaandoeningen. Als de toestand van uw kat in de loop van de tijd verslechtert, is het het beste om een afspraak te maken met uw dierenarts om te bepalen of er een andere onderliggende oorzaak is voor de congestie van uw kat.

Katten worden net als mensen verkouden. Het beste wat u voor uw kat kunt doen, is de congestie verlichten, hem binnen houden totdat de kou zijn loop heeft gehad en de kat in een veilige, gezellige, comfortabele, droge ruimte houden totdat hij zich beter voelt. Vergeet de liefde en verwennerij niet, en binnenkort zou je kat zo goed als nieuw moeten zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Marina Demeshko, Shutterstock