Werken anti-overgeefbakjes voor katten? Het verrassende antwoord…


Als je katten in huis hebt, ben je waarschijnlijk bekend met het ongewenste geluid van een brakende kat ergens in huis. Het is niet iets leuks om te horen. Vooral midden in de nacht of wanneer u uw kat niet kunt vinden om hem op te ruimen. Helaas, katten braken. Het hoort bij het leven. Sommige katten doen het zelfs vaker dan andere. Een van de meest voorkomende momenten waarop een kat kan overgeven is na een maaltijd.

Voor kattenouders die de benauwdheid van hun kat na de maaltijd opmerken, is het begrijpelijk dat je alles in twijfel trekt. Is mijn kat ziek? Geef ik mijn kat wel de juiste voeding? Geef ik mijn kat misschien te veel eten? Is er iets wat ik kan doen? Nadat u zichzelf al deze vragen hebt gesteld en contact hebt opgenomen met uw dierenarts, kunt u besluiten om een anti-overgeefbak voor katten of verhoogde voerbakken te proberen.

Deze kommen zijn helemaal in, maar de grote vraag is of ze werken. Helaas is er geen allesomvattend antwoord op die vraag. In principe werken ze voor sommige katten. Andere niet zozeer. Maar de wetenschap achter deze kommen klinkt logisch. Laten we meer leren en kijken of een anti-overgeefbakje voor katten het antwoord op je gebeden kan zijn.

verdeler-kattenklauw1

Waarom kotst mijn kat na een maaltijd?

een kat die zich ziek voelt en lijkt over te geven
Image Credit: chie hidaka, Shutterstock

Voordat je je wendt tot anti-overgeef kattenbakjes, is het belangrijk om andere redenen uit te sluiten waarom je kat zou kunnen overgeven na de maaltijd. Het eerste wat je moet doen is je kat naar de dierenarts brengen. Hoewel een zieke kat een enge gedachte is, is het altijd het beste om dit soort dingen in een vroeg stadium uit te sluiten. Er zijn verschillende maagdarmproblemen waar katten aan kunnen lijden. Voedselallergie├źn, parasieten, IBS (prikkelbare darm syndroom), en zelfs meer ernstige ziekten kunnen een boosdoener zijn wanneer uw kat problemen heeft met het verteren van zijn voedsel. Daarom is het altijd het beste om uw dierenarts te bezoeken en deze zaken uit te sluiten voordat u het probleem zelf probeert aan te pakken.

Zodra medische problemen zijn uitgesloten, zal uw dierenarts vragen hebben over de eet- en braakroutine van uw kat. Het is altijd mogelijk dat uw kat gevoelig is voor de textuur van het voedsel dat u hem geeft. Als ze alleen braken na het eten van droge brokjes, kan het zijn dat ze het beter doen op een dieet van natvoer. Misschien is uw kat een snelle eter. Als dat het geval is, maakt hij zich misschien te vol en moet hij het overschot kwijt. Door goed op hun eetgewoonten te letten, kunt u deze dingen het beste met uw dierenarts bespreken en een oplossing bedenken. Als geen van deze mogelijke scenario’s het probleem lijkt te zijn, dan kan het proberen van een anti-overgeef kattenbak uw antwoord zijn.

Hoe anti-overgeefbakjes voor katten werken

Het idee achter anti-overgeef kattenbakjes is eenvoudig. Wanneer een kat uit een bakje op de grond eet, vooral degenen die een beetje te snel eten, blijft het voedsel dat ze inslikken in hun slokdarm achter in plaats van naar de maag te gaan zoals het hoort. Omdat er niets is om dat voedsel op zijn plaats te houden, moet uw kat een beetje verlichting krijgen en moet hij uiteindelijk overgeven. De theorie achter verhoogde kommen is gewoon de zwaartekracht. Als uw kat vanaf een grotere hoogte eet, helpt de zwaartekracht het voedsel naar beneden in de maag te bewegen in plaats van het achter te laten in de slokdarm. Voor sommige katten is dit het antwoord op hun problemen en neemt het braken af.

Een ander idee dat uw dierenarts kan voorstellen als het gaat om etensbakjes en het braken van uw kat is puzzelvoeders. Deze kommen zijn ontworpen om uw kat te vertragen bij het eten. Als verhoogde voerbakken het niet lijken te doen, kunnen deze een andere optie zijn. Net als de verhoogde voerbakjes zijn deze voerbakjes hit or miss als het gaat om het verminderen van braken na de maaltijd. Sommige katten hebben er veel succes mee, andere niet. Zoals met alles wat je probeert, moet je altijd onthouden dat elke kat en zijn situatie anders is.

garenbalverdeler

Andere voordelen van verhoogde schalen

Zwarte kat drinkt uit een verhoogde kom
Image Credit: netti67, Pixabay

Als u debatteert over het toevoegen van verhoogde voedselbakken aan het leven van uw kat, moet u alle voordelen begrijpen die u en uw kat zullen ontvangen. Hoewel ze misschien niet stoppen met braken, zijn er bepaalde dingen die ze kunnen doen waar je misschien blij mee bent. Laten we er nu een paar bekijken.

Minder rommel

We weten allemaal hoe rommelig huisdieren katten zijn. Katten zijn niet anders. Als uw kat een slordige eter is of een van degenen die graag met hun eten spelen, kunnen kommen die van de grond staan deze problemen wegnemen. U ruimt minder rommel op, terwijl uw kat beter eet.

Minder voedselvervuiling

Of we het nu willen toegeven of niet, de vloeren in ons huis kunnen vies worden. Door verhoogde anti-brokkenbakjes te gebruiken, houdt u het voedsel en water van uw kat vrij van stof, vuil en andere allergenen die uw kat mogelijk ziek kunnen maken.

Minder ongemak

Voor sommige katten, vooral diegenen die ouder worden, kan het moeilijk zijn om voorover te leunen om uit een bak op de grond te eten. Als u verhoogde kommen gebruikt, voorkomt u problemen met stijve nekken, ruggen en zelfs indigestie.

Indigestie

Zoals we al gezegd hebben, kan het gebruik van verhoogde kommen tegen braken ervoor zorgen dat het voedsel sneller naar de maag gaat. Hoewel dit kan helpen om braakproblemen te bestrijden, kan het uw kat ook helpen minder indigestie te ervaren. Minder opgeblazenheid en misselijkheid zijn altijd goed voor uw kat.

kat + lijnverdeler

Zijn anti-braakkattenbakjes geschikt voor uw kat?

Hoewel het wetenschappelijke oordeel over de werking van anti-overgeefbakjes voor katten nog niet geveld is, is er echt geen reden waarom u het niet zou moeten proberen met uw kat. Als uw katachtige na zijn maaltijden problemen heeft met overgeven of veel te snel lijkt te eten voor zijn eigen bestwil, is het tijd om iets te doen. Deze bakjes kunnen het antwoord zijn dat u zoekt om het eten van uw kat binnen te houden en u te helpen de gevreesde ervaring te vermijden dat u midden in de nacht in een berg kattenkots stapt. Het kan een winnende situatie zijn voor alle betrokken partijen.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: mik ulyannikov, Shutterstock