Welke voedingsmiddelen zijn veilig voor Bengaalse katten?

Omdat Bengalen van nature nieuwsgierig zijn, is de kans groot dat ze op dingen stuiten die hen mogelijk kunnen schaden. Als kattenouder moet je weten welke voedingsmiddelen veilig en onveilig zijn voor je Bengaal, dus heb ik een lijst samengesteld van veilige voedingsmiddelen die je aan je katachtige kunt voeren.

Welke menselijke voedingsmiddelen zijn veilig voor Bengaalse katten om te eten?

Er zijn veel menselijke voedingsmiddelen die uw Bengaal kan eten, zoals rauw en gekookt vlees, volle granen, avocado’s, ongekruide pompoen in blik, groenten, boter, eieren en suiker (maar niet te veel), gekookte garnalen, bosbessen, bananen, broccoli en yoghurt.

Zowel rauw als gekookt vlees is veilig voor Bengalen om te eten omdat het deel uitmaakt van hun normale dieet. en is eigenlijk nodig voor hen om gezond te blijven. Hun lichaam is speciaal ontworpen om het te consumeren.

Bedenk wel dat katten kunnen lijden aan Vitamine A vergiftiging als ze te veel lever hebben. Zorg dus voor een gevarieerd vleesdieet voor uw Bengaal.

Haver bevat veel eiwit, wat goed kan zijn voor uw Bengaalse kat, aangezien eiwit een zeer belangrijk onderdeel is van het dieet van elke katachtige. Veel katten houden zelfs van maïs en polenta, wat een grof gemalen maïsmeel is.

U kunt ze zelfs bruine rijst of kleinere granen zoals gierst of couscous geven. Zorg er alleen voor dat elk graan dat je je Bengaal laat eten goed gekookt is, zodat ze het volledig kunnen verteren.

Avocado’s zijn veilig voor Bengaalse katten om te eten en zijn een goede bron van eiwitten en gezonde vetten, zolang je ervoor zorgt dat je de schil eraf schilt. Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E en B6 – die allemaal bijdragen aan een gezonde vacht en huid voor uw Bengaalse kat.

 • Ongekruide ingeblikte pompoen

In kleine hoeveelheden kan ongekruide ingeblikte pompoen helpen als uw Bengaalse kat ooit spijsverteringsproblemen heeft., maagklachten, diarree of constipatie.

Katten zijn carnivoren, en vlees is een essentieel onderdeel van hun dieet, maar groenten kunnen ze ook veilig eten in kleine hoeveelheden als occasionele traktatie.

Veilige groenten zijn:

 • Pompoen
 • Erwten
 • Komkommer
 • Gekookte of gestoomde wortelen
 • Gekookte of gestoomde broccoli
 • Gekookte of gestoomde asperges
 • Gekookte of gestoomde sperziebonen

U zult merken dat veel van deze groenten op uw kattenvoer vermeld staan. Dat is omdat ze essentiële voedingsstoffen leveren die uw kat nodig heeft, samen met de vitaminen uit het vlees.

Bengalen love boter! Ze zouden alles doen voor een beetje van die zoute, vette goedheid!

Echter, te veel boter kan leiden tot maagklachten of diarree, dus je moet ervoor zorgen dat het botervlootje bedekt blijft!

Terwijl het voeren van je kat met rauwe eieren mogelijk dodelijk kan zijn, roerei en gekookte eieren eigenlijk een goede eiwitbron voor katten. Als u besluit uw kat eieren te voeren, zorg er dan voor dat u ze niet kruidt, want te veel zout is schadelijk.

Ook hebben katten zeer gevoelige monden, dus zorg ervoor dat de eieren volledig afgekoeld zijn voordat je ze aan je Bengaal serveert.

Terwijl de meeste kattenrassen een hekel hebben aan de smaak van suiker, genieten Bengalen er juist van, omdat ze bekend staan om hun zoete tanden! Ze houden onder andere van muffins, cupcakes, donuts, cake, glazuur en slagroom!

Laten we duidelijk zijn, geef uw kat niet dagelijks suiker te eten! Als uw kat echter in uw gebak breekt, wees dan niet te bezorgd, want het kan hem alleen maar een verstoorde buik geven.

Kunnen Bengaalse katten garnalen eten?

Ja, garnalen zijn veilig voor katten, die een grote hoeveelheid proteïneen enkele hoeveelheden fosfor, koper, zink, enz.

Je kunt het ze rauw voeren, maar zeker niet aanbevolen als het kan toxines dragen zoals de bacterie Vibrio.

HealthyPaws deelt een paar tips voor je:

 • Voer met mate, als tussendoortje en niet als maaltijdvervanger.
 • Kook het niet met kruiden, oliën en zout. Was het, en kook het dan gekookt of gestoomd.
 • Verwijder de kop, staart en schelp, en voer alleen het vlees aan uw kat.

Kunnen Bengalen bosbessen eten?

Ja, het is eigenlijk goed voor hen, maar nooit teveel! Bosbessen hebben antioxidanten (zoals vitamine K en C) die ook in sommige voeders voor huisdieren worden toegevoegd om schade aan cellen te verminderen.

Ook vezels zijn aanwezig in bosbessen, een goede hulp voor het spijsverteringskanaal van uw kat. PetMeds, een geverifieerde dierenapotheek, geeft dit een stempel van goedkeuring, maar ze verduidelijken dat het geen must is in het dieet van een katachtige en geen vervanging mag zijn voor een volledige maaltijd.

Zijn bananen goed voor katten?

Het is goed, maar niet geweldig. Bananen zitten vol vezels, vitaminen en mineralen waar uw kat baat bij kan hebben, en toch moet het niet in overmaat gegeven worden..

Geef het als traktatie. Neem een klein stukje, niet de helft van de heleen dat zou genoeg moeten zijn.

Kunnen katten broccoli eten?

Ja, broccoli is een goede snack voor katten omdat het antioxidanten die gunstig zijn voor uw katachtige. Geef het ze met mate

Alles meer dan dat kan braken opwekken. Katten hebben niet dezelfde enzymen als wij in ons spijsverteringskanaal om honing af te breken.

Is yoghurt goed voor katten?

Yoghurt is veilig voor katachtigen, zolang het maar gewoon en ongezoet is. Het kan hun immuunsysteem stimuleren, allergieën verminderen, kalium, calcium, magnesium en vitamine a aan hun dieet toevoegen.

Kan mijn kat haver eten?

Dat kan, en alleen in kleine hoeveelheden.

Haver bevat ijzer, zink en mangaan, die de botten, huid en vacht van uw kat ten goede komen. Meng het met water in plaats van melk voor het geval uw Bengaal lactose-intolerant is.

Dokter Randy Kidd, een holistische dierenarts, zegt dat je haver binnenshuis kunt kweken. Koop biologische zaden, doe ze ondiep in een pot, en zorg voor water en zonlicht; ze zullen groeien als gras voor je kat om aan te knabbelen.

Kunnen katten brood eten?

Brood biedt geen voedingsvoordeel voor het dieet van uw kat, maar ze kunnen brood eten af en toe. Geef ze gewoon brood, bij voorkeur, omdat de aanwezigheid van gist in sommige broden niet gezond is voor uw kat.

Gist uit deeg rijst eenmaal in de maag en hoopt gas op, wat leidt tot onaangename spijsverteringspijn voor uw huisdier.

Welke vruchten zijn giftig voor katten?

Voedingsmiddelen die onveilig kunnen zijn voor uw katachtige zijn chocolade, koffie en thee, melk en kaas, tonijn, walnoten, druiven, rozijnen, knoflook, uien, champignons, honing, pindakaas en citrusvruchten.

Houd er rekening mee dat alle voedingsmiddelen als onveilig kunnen worden geclassificeerd als een Bengaal te veel krijgt. Katten hebben moeite met het verteren van koolhydraten, dus terwijl een traktatie zo nu en dan prima is, zorg ervoor dat je ze maar een beetje geeft.

 • Chocolade, koffie en thee

Deze bevatten stimulerende middelen die ernstige cardiovasculaire en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken. voor uw Bengaalse kat.

Het spijsverteringskanaal van katten kan melk en melkproducten niet goed afbreken.Daarom zijn de meeste katten lactose-intolerant. Dit kan constipatie, braken en diarree veroorzaken.

Verrassend genoeg kan tonijn gevaarlijk zijn voor katten. In overmaat, kan tonijn steatiti veroorzakens, een pijnlijke ontstekingsaandoening die het gevolg is van hoge hoeveelheden onverzadigde vetzuren en lage hoeveelheden vitamine E.

Katten met steatitis hebben een doffe en vette vacht en een schilferige huid.

Vanwege het hoge fosforgehalte zijn walnoten giftig voor katten in het algemeen.

Druiven en rozijnen kunnen uiterst gevaarlijk zijn voor katten, zelfs in kleine hoeveelheden. Het kan plotseling nierfalen veroorzaken.

Na inname kan de kat binnen 24 uur een van de volgende verschijnselen vertonen:

 • Lethargie
 • Gebrek aan eetlust
 • Diarree
 • Braken
 • Buikpijn
 • Verminderd urineren

Als ze dat doen, ga dan onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde dierenkliniek.

 • Knoflook, uien en champignons

Geef uw Bengaalse kat nooit knoflook, uien of champignons te eten, want ze die niet kunnen verteren.

Is honing goed voor katten?

Honing is op lange termijn niet goed voor katten. Een artikel van BetterPet, gecheckt door Dr. Erica Irish, stelt dat de risico’s groter zijn dan de voordelen. honing kan leiden tot maagpijn en gewichtstoename.

Katten kunnen de zoetheid van voedsel niet proeven. Als je ze toch honing wilt geven, geef ze dan een kleine hoeveelheid, en doe het niet dagelijks.

Kunnen katten pindakaas eten?

Ze mogen geen pindakaas eten. Hoewel het slechte effect niet direct zichtbaar is, The Rescue Vets waarschuwen ons dat het kan veroorzaken:

 • Verstikking. Pindakaas is dicht, wat moeilijk door te slikken kan zijn.
 • Allergieën. Symptomen zijn onder andere oorontstekingen en een jeukende huid, maar het kan per kat verschillen.
 • Maagdarmproblemen. Braken, maagpijn en diarree zijn klinische tekenen hiervan.
 • Vergiftiging. Sommige pindakaas merken gebruiken xylitol (met name Go Nuts Co., Krush Nutrition, Nuts ‘N More, P28 Foods, en Protein Plus PB); deze chemische verbinding komt voor in planten en wordt gebruikt als vervanger van suiker.

Xylitol is giftig voor zowel katten als honden. Het is een natuurlijk voorkomende alcohol die het vrijkomen van insuline en een lage bloedsuikerspiegel uitlokt, wat slechte gevolgen kan hebben bij katten.

Zijn citrusvruchten veilig voor katten?

Alle soorten citrusvruchten zijn giftig voor katachtigen. Ze bevatten psoralens en essentiële oliën, die braken, diarree, depressie, enz. veroorzaken.

Blijf uit de buurt van mandarijn, pomelo, sinaasappel, mandarijn, citroen en limoen, om er een paar te noemen..

Laatste gedachten

Als u weet welke voedingsmiddelen veilig zijn voor uw Bengaalse katten om te eten, kunt u gemakkelijk voedsel vermijden dat hen schade kan berokkenen.

Het zal voor u ook gemakkelijker zijn om te beoordelen wat u vervolgens moet doen in situaties waarin uw Bengaal per ongeluk voedsel binnenkrijgt dat gevaarlijk voor hem is en u zult weten wanneer u hem naar de dierenarts moet brengen. Als katteneigenaar moet u rekening houden met deze voedingsmiddelen die essentieel zijn voor een goede verzorging van een kattenras dat uiterst nieuwsgierig en geïnteresseerd is in het menselijk leven.