Waarom wil de kat niet eten na een verhuizing?

Verhuizen is een stressvolle ervaring voor alle gezinsleden. Maar helaas zijn onze katten meestal degenen die het meest lijden.

Katten eten misschien niet na een verhuizing omdat ze gestrest en angstig zijn; het poesje zal ook weigeren te eten, voor het geval er iets is dat het niet leuk vindt aan de nieuwe ruimte. Met een beetje TLC zou uw huisdier binnen een dag of twee weer normaal moeten zijn.

Waarom wil de kat niet eten na een verhuizing?

Er zijn een paar redenen waarom een kat kan stoppen met eten na een verhuizing naar een nieuw huis:

 • Het voelt gestrest en angstig – kan de kat zijn oude thuis gaan missen en dit kan leiden tot de ontwikkeling van verlatingsangst. Katten ervaren ook stress wanneer ze worden geïntroduceerd op onbekend terrein.
 • De kat weet niet zeker hoe hij zich in de nieuwe ruimte moet gedragen. – uw poes is misschien in de war en begrijpt misschien niet wat er aan de hand is.
 • Het huisdier vindt iets niet leuk aan zijn nieuwe omgeving – als verhuizen het krijgen van een nieuwe etensbak, een nieuw bed, en het veranderen van het dieet van de kleine man omvat, dan is de kans groot dat er ten minste één nieuw ding zou zijn dat de pluizige bal niet leuk vindt.

Bedenk dat verlies van eetlust ook een indicatie kan zijn van een onderliggende gezondheidstoestand die niets te maken heeft met het verhuisproces.

Lees: Waarom kat op dieet niet stopt met miauwen?

Kat wil geen water drinken na verhuizing

Het is normaal dat een poes na een verhuizing enige tijd weigert te eten en te drinken. Gewoon geef de kleine man een paar dagen om te wennen aan het nieuwe huis..

U kunt ook een kattenfontein aanschaffen en proberen wat water met vleessmaak aan de kom toe te voegen om de kat aan te moedigen te drinken.

Nieuwe kat heeft al 4 dagen niet gegeten

Als een kat meer dan 24 uur zonder eten zit is dat al een reden tot bezorgdheid. Als je alles hebt geprobeerd om het katje aan te moedigen iets te eten, dan is het misschien tijd om met het arme ding naar de dierenarts te gaan.

Ook al is niet eten voor een korte periode direct na de verhuizing over het algemeen oké voor katten, het huisdier moet niet te lang zonder eten doorgaan. Na een paar dagen uithongering kunnen katachtigen leverlipidose ontwikkelen.

Lees: Waarom ruikt mijn kat ineens slecht?

Kat hijgt na verhuizing

Katten hijgen als ze oververhit, gestrest of angstig zijn.. Uw kat zou weer normaal moeten worden zodra hij de kans heeft gehad om te rusten, te ontspannen en af te koelen.

Als het hijgen niet is gestopt, dan kunt u uw dierenarts bellen om advies te vragen. Zulke dingen als kalmerende feromoon verstuivers voor katten kunnen wonderen doen in zo’n situatie.

Grommende kat na verhuizing

De poes is zojuist haar territorium kwijtgeraakt en zou nu een nieuw territorium moeten vaststellen. Dat is natuurlijk stressvol en vervelend.

Direct na de verhuizing, kan de kat grommen en sissen uit angst…maar dat zou moeten stoppen zodra de kleine man zich wat meer op zijn gemak voelt op de nieuwe plek.

Hoe reageren katten op een verhuizing?

Het is normaal voor katten om te stoppen met eten, drinken en de kattenbak te gebruiken zodra ze verhuizen.. Ze kunnen ook boos lijken en zelfs proberen weg te lopen om terug naar huis te gaan.

Lees: Waarom gromt mijn kat als ik hem aai?

Kan een kat ziek worden van bewegen?

De kat kan zich ziek gaan voelen door de stress.

Als de kat niet goed heeft gegeten na de verhuizing, dan kan dit ook een reden zijn voor problemen met zijn gezondheid.

Traumatiseert verhuizen katten?

Kitties zijn extreem gevoelig voor alles wat ‘nieuw’ is, zodanig dat sommige pluizenbollen getraumatiseerd kunnen raken door de hele verhuiservaring.

Daarom moet je proberen ervoor te zorgen dat het proces zo stressvrij mogelijk verloopt en verhuis alleen als het 100% noodzakelijk is.

Lees: Waarom sist mijn kat naar me als ik haar oppak?

Is mijn kat depressief na een verhuizing?

Katten kunnen depressief worden. In veel gevallen is dat slechts een tijdelijk gedrag en zal uw kat snel weer normaal worden.

Hier zijn een paar tekenen die u helpen vertellen of uw kat depressief is:

 • Niet eten
 • Slechte verzorging
 • Overmatig krabben
 • Veranderingen in badkamer gewoonten
 • Veranderingen in persoonlijkheid
 • Agressie of angst
 • Veranderingen in vocalisaties
 • Lichaamstaal (oren naar achteren, haar dat overeind staat, staart ingetrokken, enz.)

Hoe lang heeft een kat nodig om zich aan te passen na een verhuizing?

Hoe lang de kat nodig heeft om zich aan te passen aan de verandering zal volledig afhangen van de persoonlijkheid van de kleine man.

In de meeste gevallen duurt het voor katten tussen 2 dagen en 1 week om te wennen aan een nieuw huis.

Hoe wennen katten aan een nieuwe plek?

Katten nemen hun tijd om het nieuwe territorium te verkennen. Voordat u het katje uit de reismand laat, moet u ervoor zorgen dat het nieuwe huis zo veilig mogelijk is (er is bijvoorbeeld geen onafgewerkte ruimte achter de kasten).

Wees voorzichtig want katten kunnen proberen weg te lopen om terug te keren naar hun oude huis, daarom moet het katje minstens 2 weken binnen worden gehouden voordat het buiten mag rondzwerven.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat zich beter voelt na een verhuizing?

Veel deskundigen raden aan een ‘veilige kamer’ voor uw kat voor te bereiden na de verhuizing.

 • Zet een paar lege dozen in de kamer om te verstoppen en te spelen
 • Leg wat kleding in de kamer (de kat zal de vertrouwde geur lekker vinden)
 • Plaats de kattenbak, kattenbed, kommen en speelgoed in de kamer

Hoe krijg ik mijn kat aan het eten na een verhuizing?

 • Probeer kommen op verschillende plaatsen te zetten
 • Experimenteer met het type kom
 • Je kunt proberen het eten van het katje op te warmen om zijn eetlust te vergroten.
 • Probeer speciale voerbakjes die het natuurlijke instinct van het huisdier aanspreken.
 • Voer de kat met de hand als niets helpt

Lees: Waarom knabbelt mijn kat aan mijn vingers?

Hoe kan ik mijn kat tot eten dwingen?

Je moet je kat eigenlijk niet dwingen te eten, want dat is een stressvolle ervaring voor de kleine man. Als de kat al een paar dagen niet eet, ga er dan mee naar de dierenarts.

Wat voer je een kat die niet wil eten?

Je kunt natvoer uit blik proberen (hoe stinkender hoe beter). Het kan ook helpen om wat zoutarme kippenbouillon aan het eten van de kat toe te voegen.

Hoe lang kan een kat zonder eten?

In theorie, kunnen katten 7-14 dagen overleven zonder voedsel. Maar dat is alleen als ze een watervoorraad hebben.

Zal een kat zichzelf uithongeren als hij zijn eten niet lust?

Kitties kunnen zichzelf uithongeren als ze het aangeboden voedsel niet lekker vinden. Dus, je moet er nooit van uitgaan dat je huisdier zal beginnen te eten wat je het geeft zodra de pluizenbol hongerig genoeg wordt..

Waarom eet mijn kat niet?

Als de kat gestrest of angstig is, kan hij stoppen met eten. Dit gebeurt meestal, als er een verandering was in het leven van de kat… (bijvoorbeeld, u bent onlangs verhuisd naar een ander huis).

Er zijn echter ook andere dingen waardoor de poes kan weigeren te eten:

 • Problemen met het voedsel (er is iets aan de smaak, textuur, of vorm van het voer dat het poesje niet lekker vindt)

Gezondheidsproblemen (aandoeningen van de luchtwegen, aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, gebitsproblemen, vreemde voorwerpen in de maag en darmen – elk van deze aandoeningen kan de oorzaak zijn)

Lees: Vragen katten toestemming om te eten?