Waarom rollen katten in vuil? 12 Redenen voor stofbaden


Het kan verwarrend zijn om katten in het vuil te zien rollen, aangezien zij degenen zijn die ervan houden om zichzelf ten koste van alles schoon te houden. Dus waarom komt het eigenlijk zo vaak voor, ook al worden ze beschouwd als extreem schone dieren? Waarom rollen katten in het vuil?

Heb je ooit gezocht naar je harige katachtige vriend alleen maar om haar in de tuin te zien zo vrij in het vuil te rollen? Het is vreemd want je ziet haar altijd zichzelf likken en verzorgen tot de kleine plek perfect schoon is. Dus, wat is er aan de hand? Wat is de reden achter dit kattengedrag?

We zorgden ervoor om de redenen te ontdekken achter hun stofbaden, dus blijf lezen als je een katteneigenaar wilt zijn die zich volledig bewust is van elke actie die de harige vriend onderneemt.

Zelfs als het vreemd is voor ons, is het eigenlijk een goed teken dat ze goed voor zichzelf zorgen. Rollen in het vuil kan worden opgemerkt, samen met wrijven zijn hoofd, spinnen, en miauwen.

Nu, recht op het doel af. Laten we de belangrijkste redenen voor het rollen in de modder bespreken!

Waarom Rollen Katten In Vuil?

Als je een binnenkattenras hebt, zul je hier niet zo in geïnteresseerd zijn, maar als je kat van tijd tot tijd naar buiten gaat, moet je je volledig bewust zijn van de giftige stoffen en parasieten die het buitenleven je kat kan brengen.

Waarom rolt mijn kat in het stof als ze in de tuin gaat spelen? We hebben ervoor gezorgd dat we alle mogelijke redenen kat rollen in het vuil en mogelijke problemen kat stofbaden kan brengen, maar meestal, het is niet zo ernstig.

1. Om af te koelen

Schattige, speelse calico kat rollend in het vuil

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer één: Een kat heeft het warm, en ze wil afkoelen.

Uw kat rolt vaak in het vuil om haar lichaamstemperatuur te verlagen. Het is bekend dat katten een hogere lichaamstemperatuur hebben, daarom zie je ze vaak in de buurt van de radiator slapen of plekken opzoeken waar de zon is. Dit gedrag komt vaker voor op zomerse dagen.

De reden dat ze van vuil houden op warme dagen is de koele zachte laag onder de aarde, en als je kat het opgraaft, is het veel koeler dan aan de oppervlakte.

Hun favoriete moment van de dag om dat vuil op te graven is op een zonnige middag. U kunt uw kat waarschijnlijk zien bewegen en kronkelen om zich te ontdoen van de bovenste laag om de donkere grond te bereiken die haar zal helpen afkoelen.

Als de stofbaden van uw kat haar routine vrijwel de hele tijd zijn, of op warme zomerdagen, moet u haar oplossingen bieden om af te koelen. U kunt kopen een ventilator als je dat nog niet gedaan hebt of koud water punten die beschikbaar zullen zijn voor uw kat in uw huis.

Als uw kat plaatsen zoekt om af te koelen, kunt u merken dat uw katten oren warm zijn, dus dat is een van de tekenen dat ze haar lichaamstemperatuur aan het reguleren is en een wat koudere plek nodig heeft om te rusten.

2. Catnip Bijwerkingen

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer twee: Een kat rolt vanwege de energie die ze krijgt van catnip.

Als je catnip in je tuin hebt of je kat zet haar pootjes op een catnipspeeltje, dan is de kans groot dat ze uit pure extase in het vuil rolt. Dat high gevoel dat katten krijgen van kattenkruid is waarschijnlijk de bijwerking van de stof in kattenkruid.

Om het beter uit te leggen, kattenkruid is als een onkruid voor katten, omdat het een stof bevat, genaamd nefetalacton. Wanneer de kat in contact komt met catnip en het inhaleert, vertoont ze hoofdschudden, snuffelen, likken, en wrijven. Het is misschien raar, maar zo is het nu eenmaal.

Dus rollen in vuil kan erop wijzen dat je kat met catnip heeft gespeeld. Maar, wees niet ongerust, want kattenkruid is onschadelijk en het is niet verslavend, en het helpt haar echt zich ontspannen en kalm te voelen.

Laat ons u waarschuwen, als u een eigenaar bent van kattenkruid in de tuin, wees dan niet verbaasd over de harige vrienden die het kattenkruid zal aantrekken.

GERELATEERD: Kun je kattenkruid in de kattenbak doen?

3. “Mmm, De geur van vuil”

Gedomesticeerde oranje tabby kat rolt rond in het vuil

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer drie: Een kat wordt aangetrokken door iets dat zich in vuil bevindt.

Katten hebben een verhoogde reukzin, en zij vertrouwen daarop als zij met andere katten moeten communiceren. Hun geurklieren zitten zelfs rond de staart en op hun wangen en poten, en die klieren zijn verantwoordelijk voor het afgeven van geuren die andere katten zullen laten weten dat het territorium is opgeëist.

Hun stofbaden zijn misschien hun manier van overleven. Als een kat in het vuil rolt waar een ander dier haar geur achterlaat, kan dat zijn om haar geur te verbergen.

4. “An Itch Is Bugging Me”

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer vier: Een kat probeert een jeuk te verlichten.

Nog een reden waarom katten in de modder rollen is dat ze zich op de een of andere manier moeten krabben omdat ze er op een andere manier niet bij kunnen. De jeuk proberen ze te verlichten door zich op hun rug in de modder te bewegen.

Huisdiereigenaren kunnen hun harige vrienden helpen door een boog krabber of krab huisjes, zodat uw katjes altijd een oplossing hebben voor hun vervelende jeuk.

Echter, als uw kat te maken heeft met jeuk voor een lange periode van tijd, kan ze een aantal problemen hebben, zoals mijten, vlooien, teken, of andere parasieten. Zorg ervoor dat u uw kat vaak controleert als ze veel tijd buiten doorbrengt met spelen, zodat u een vlooienbesmetting kunt voorkomen.

5. “Laat me met rust, ik ben aan het flirten”

speelse kat die buiten in het vuil rolt

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer vijf: Een vrouwtjeskat flirt en trekt katertjes aan.

Een poes zal op haar rug rollen in het vuil, op de vloer, of op de grond, ongeacht de ondergrond, om mannelijke vrijers aan te trekken. Dit zal gepaard gaan met ergens tegenaan wrijven en spinnen.

6. “Speel met mij”

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer zes: Een kat probeert het spel te initiëren.

Een kat zal van alles doen om een of andere vorm van spel te beginnen, en als dat betekent rollen in de modder, dan zij het zo! Katten zullen op de grond rollen als ze je zien en je laten weten dat ze klaar zijn om te spelen. Als dat in de tuin gebeurt, is rollen in de modder of het gras de enige optie voor de kat.

7. Aandacht-zoekend

Zwarte kat rollend en spelend in de tuin

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer zeven: Een kat wil dat je haar aandacht geeft.

Katten zullen op hun rug rollen als ze je zien, gewoon om je aandacht te krijgen. Misschien ben je druk geweest, en heb je geen tijd gehad voor je kat; ze kan manieren zoeken om om je aandacht op haar te vestigen.

Terwijl honden zich omrollen om onderwerping te tonen of om zich te verdedigen, zullen katten het doen, zodat je haar goed bekijkt. Hun rollen in vuil of wat dan ook, in het bijzonder, heeft te maken met dat ze je aandacht proberen te zoeken.

Het kan echter zijn dat dit niet betekent dat je kat geaaid wil worden, maar gewoon in de gaten gehouden wil worden. Als ze slagen in hun plan om je aandacht te krijgen door in het vuil te rollen, is de kans groot dat ze het keer op keer zullen doen.

Katten zijn gewoontedierendus als ze het vaak doen in combinatie met jouw aandacht, is de kans groot dat ze met dat gedrag doorgaan, zelfs als dat betekent dat ze zich vuil moeten maken.

8. “Ik voel me beschermd”

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer acht: Een kat voelt zich veilig.

Als je een kat op haar rug ziet rollen, is het heel goed mogelijk dat ze zich veilig voelt bij jou in de buurt. Dat kattengedrag is typisch als ze zich chill en ontspannen en als ze in de buurt zijn van de persoon die ze vertrouwen.

Door zich op de rug te rollen, stelt een kat haar delicate delen bloot, zoals haar buik. In die positie laat je zien dat ze kwetsbaar ismaar ze vertrouwt je, en het is een perfect moment voor jullie twee om een band te krijgen.

9. Digestive System Care

Oranje maine coon kat speelt in het vuil

Waarom rollen katten in het vuil – reden nummer negen: Een kat zorgt voor haar gezondheid.

Zoals ze elke dag hun vacht verzorgen, verzorgen katten ook hun spijsverteringsstelsel. Wees niet bezorgd als je je kat in het stof ziet rollen. Ze zal waarschijnlijk bacteriën van die grond oppikken, en tijdens de volgende verzorgingssessie zullen de bacteriën door likken worden opgenomen.

Op deze manier krijgt uw kat goede bacteriën binnen krijgen en haar maag-darmkanaal gezond houden. Dit is ook belangrijk voor de vertering van voedsel.

Dus, de volgende keer dat je je kat ziet rollen in de modder, zeg haar: Hé, kleintje, goed werk om voor je gezondheid te zorgen!

10. “I’m Having Fun”

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer tien: Een kat heeft gewoon plezier.

Uw tuin is een ruimte met veel leuke activiteiten, en rollen in de modder is de de manier van de kat om zichzelf te vermaken. Rollen in de modder is net zo leuk als klimmen in hekken, bomen en muren.

Hun rollen kan zelfs betekenen dat ze willen uitnodigen voor een speeltje of buikje wrijven. Soms willen ze dat je met ze meegaat, maar soms zijn ze ook graag alleen.

GERELATEERD: Hoe groot van een kattenboom moet ik krijgen?

11. “Ik eis het op als mijn territorium”

ginger kitten play by roiling on cement ground

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer elf: Een kat claimt haar territorium.

Zoals wij reeds vermeldden, hebben katten een verhoogde reukzin en zullen die gebruiken om met andere katten te communiceren. Hun geurklieren die zich op hun wangen, pootkussentjes, kop, en flanken worden gebruikt voor communicatie. Deze manier van communiceren wordt zowel door huiskattenrassen als door grote katten gebruikt.

Het territorium claimen betekent iedereen weghouden van hun geclaimde ruimte. Dus als ze ergens overheen rollen, laten ze geurmarkeringen achter die andere katten laten weten dat het gemarkeerd is.

Ze hebben ook het markeren vanuit hun bek geperfectioneerd met een uniek feromoon.

12. In warmte

Waarom rollen katten in vuil – reden nummer twaalf: Er is een mogelijkheid dat een poes krols is.

Dit gedrag wordt vaak gezien bij vrouwelijke katten die krols zijn of nadat ze gepaard hebben. Als ze op hun rug rollen, is dat een teken voor de katers dat ze klaar is voor de paring. Dit gaat meestal gepaard met miauwen en spinnen.

Neem het uw kat niet kwalijk dat ze in de modder rolt, want ze kan het niet beheersen; haar ovulatie hormonen doen het voor haar.

GERELATEERD: Waarom Katten Schreeuwen Bij Het Paren – Alles Wat Je Moet Weten En Meer

Kan ik mijn kat stoppen met in het vuil te rollen?

kat met andere oogkleur rolt in het vuil

Nou, dit is een moeilijke.

Als je wilt dat je kat stopt met rollen in de modder, moet je voorkomen dat ze naar buiten gaat. Ik weet dat dit moeilijk kan zijn omdat katten van vrijheid houden en graag rennen, maar om dit gedrag te stoppen, moet uw kat een binnenkat worden.

Als u, als ouder, er echter geen probleem mee heeft dat uw kat in de modder rolt, laat haar dan. Het is eigenlijk goed voor haar gezondheid, en ze heeft gewoon plezier!

Slotgedachten

Ik hoop dat we je geholpen hebben met de vraag: Waarom rollen katten in vuil? Als u het vuilrolgedrag wilt stoppen, kunt u uw kat niet buiten laten.

Het is vrij duidelijk dat uw katachtige vriend het om verschillende redenen doet, maar geen van hen is eigenlijk zorgwekkend. Als u zich echter op de een of andere manier zorgen maakt en beter op het lichaam van uw kat let en andere veranderingen in het gedrag opmerkt, zou u contact kunnen opnemen met de dierenarts, gewoon om duidelijkheid te krijgen over de gezondheid van uw kat.

Als je het vuilrolgedrag wilt stoppen, en je bent er niet van onder de indruk, moet je standvastig zijn in de beslissing om je kat alleen binnenshuis te houden.

ZIE OOK

– Black Smoke Maine Coon: Een majestueuze kat die je hart steelt

– Hoe maak je een kat zindelijk zonder kattenbak

– Beste Kattenvoer Zonder Vulstoffen