Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven? 6 Mogelijke Redenen!

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven is iets wat je je misschien afvraagt als je je kat met haar poten of krabben aan haar voer- en waterbakjes hebt gezien. Veel katteneigenaren denken dat dit komt omdat de kat het voer dat u haar geeft niet lekker vindt. Echter, er zijn vele redenen waarom ze dat doet.

Als merk je dat ze iets probeert te begraven of te graven, is er niets mis met uw kat, maar we zullen nu zien waarom ze dat doet.

Bekijk hier 6 redenen daarvoor en hoe je ermee om kunt gaan als je je eraan ergert of als je kat je tapijten en vloeren beschadigt.

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven?

oranje kat zit buiten

Een kat die voedsel begraaft is haar instinctieve gedrag, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat er iets mis is met uw kat. Echter, dit kan u storen, dus om het te stoppen, moet u het eerst begrijpen.

1. Maak de ruimte schoon

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 1: Uw kat probeert haar ruimte schoon te houden.

Je kat probeert haar eten te begraven, want in haar bloed zit netjes en schoon zijn. De meeste katten zijn schoon, en hun passie is om een schone ruimte te hebben. Daarom krabt ze rond voedsel om haar territorium op te ruimen.

Ze zal vooral proberen droge brokjes op te ruimen als ze denken dat het rommelig is. Haar territorium schoon houden is een overlevingsinstinctJe hoeft je hier niet aan te storen.

Het kan zijn dat u uw kat vaak aan de zijkanten van de kattenbak ziet krabben om u te laten weten dat de kattenbak vies is en dat u hem schoon moet maken.

2. Overmatige hoeveelheid voedsel

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 2: U geeft uw kat te veel eten.

Het kan zijn dat je kat aan etensresten krabt omdat je haar misschien meer geeft dan ze op kan eten. Soms begraaft ze haar etensresten om er later naar terug te keren en het op te eten.

Dit kan in verband worden gebracht met hun gewoonte om uitwerpselen te verbergen. Net zoals ze haar poep in de kattenbak bedekt, bedekt ze het etensbakje vanwege haar instinct.

Als kattenliefhebber, denk ik dat jij dat bent. Aangezien je er een bezit, moet u op het dieet van uw kat letten. Zorg ervoor dat je controleert hoeveel voedsel je aan je kat geeft. U zult ook overgewicht, ongewenst gedrag, en andere gezondheidsproblemen stoppen.

3. Het verbergen van de geur van haar eten

oranje kat zit buiten in de schaduw

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 3: Uw kat probeert de geur van haar eten te verbergen.

Katten in het wild moeten jagen als ze willen eten, dus eten ze meestal portiegewijs om restjes over te houden en later terug te komen om ze op te eten. Ze moeten echter niet opgegeten voedsel verbergen omdat roofdieren de aanwezigheid van het voedsel kunnen ruiken.

Wanneer zij de geur verbergen, zal een andere kat het voedsel waarschijnlijk niet vinden, en het helpt hen ook bij dieren die een prooi zoeken. En die dieren hebben verbeterde reukzintuigen.

Zelfs als je geen wilde kat hebt, is de reden van je huiskat om voedsel te begraven haar instinctieve gedrag. Op die manier verbergt ze de geur en is ze veilig voor roofdieren.

4. Bescherming van haar jongen

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 4: Je kat probeert haar eten te verstoppen om te verbergen dat ze kittens heeft.

Dit geldt natuurlijk alleen als uw poes onlangs kittens heeft gekregen of als u een moeder en kittens in huis heeft. De volwassen kat probeert te voorkomen dat anderen erachter komen waar haar kittens zijnen ze probeert ook wat voedsel te sparen om aan haar kittens te geven.

Daar katten moederlijk zijn, is dit geen vreemd gedrag voor volwassen katten met kleine katachtigen.

5. Uw kat vindt het niet leuk

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 5: Je kat probeert je te vertellen dat ze het eten dat je haar hebt gegeven niet lekker vindt.

Misschien ben je van voedselmerk veranderd, of geef je je kat voortdurend hetzelfde voer. Het kan echter zijn dat je kat om deze reden haar eten probeert te begraven.

GERELATEERD: 9 Best smakende kattenvoedingsmiddelen voor kieskeurige eters

6. Caching

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven – reden 6: Uw kat probeert wat eten te verstoppen voor later.

Wat is caching? Food caching is het gedrag (meer voorkomend bij hoektanden bij het begraven van een bot) waarbij een wilde kat het voedsel probeert te beschermen tegen aaseters of andere katten, om iets te hebben dat ze later kunnen opeten of om te voorkomen dat het bederft.

Als uw kat soms buiten eet, zal ze niet opgegeten voedsel begraven om potentiële maaltijden niet af te schrikken. Potentiële maaltijden zoals kleinere dieren dan uw kat kunnen schrikken als ze een half opgegeten karkas zien, en dan weten ze dat het roofdier in de buurt is.

Dit gedrag is afkomstig van wilde katten zoals luipaarden en cheeta’s die het voedsel wegstoppen voordat ze het opeten. Dit is de vorm van een beschermende strategie, en daarom zie je je kat vaak met zijn pootjes op de vloer zitten.

Het is niet ongewoon dat katten een neurose ontwikkelen omdat ze geobsedeerd zijn door het verstoppen. Dit komt vaker voor als er meerdere katten in huis zijn, hebben de katten het gevoel dat ze moeten wedijveren om voedsel, en voelen ze de behoefte om het voedsel te begraven of te verstoppen.

GERELATEERD: Waarom krabt mijn kat rond zijn eten?

Waarom krabt mijn kat aan haar waterbakje?

Kat krabben rond haar waterbak is niet vreemd en ongewoon gedrag, zoals je ziet. Om de een of andere reden houden veel katten meer van bewegend water dan van stilstaand water.

Dus om maaiwater in haar waterbakje te hebben, zal ze eraan krabben, ermee spelen of in een waterbakje spetteren. Om die reden drinken sommige katten graag water uit de fontein, de kraan, of het toilet.

Is het slecht voor mijn kat om te proberen haar eten te begraven?

twee katten buiten

Als je een huiskatteneigenaar bent, moet je je geen zorgen maken over het feit dat je binnenkat haar eten probeert te begraven, want het is volledig natuurlijk gedrag, en het is wijdverbreid bij katten.

Als je echter ziet dat je kat haar eten probeert te begraven zonder het op te eten, of ze gedraagt zich vreemd, dan kan dit een teken zijn dat je kat iets doormaakt.

b, en ze wil de geur van het eten ver bij haar vandaan houden. Bekijk hier de symptomen van misselijkheid bij de kat.

Als je net hebt gemerkt dat je kat dat doet en dat ze onwel lijkt, moet je de dierenarts bellen of met haar naar de dierenarts gaan om eventuele gezondheidsproblemen uit te sluiten.

Hoe krijg ik mijn kat zover dat hij stopt met het begraven van zijn eten?

Waarom katten hun eten proberen te begraven is nu uitgelegd; laten we eens kijken hoe we de kat kunnen laten stoppen met het proberen haar eten te begraven.

– Wanneer u uw kat betrapt op het beginnen te krabben, probeer dan een kattenspeeltje te gebruiken om hem af te leiden, en speel met je kat in de volgorde waarin hij vergeet wat hij van plan was te doen.

– Als je kat klaar is met eten, neem de kom weg zodat hij er niet aan kan krabben. Als u uw kat natvoer geeft, was het bakje dan onmiddellijk af, want natvoer kan gemakkelijk vuil worden.

– Het wordt aanbevolen dat u voedsel te serveren op oppervlakken die uw kat niet kan beschadigen met zijn klauwen en om zijn etensbakje te ontdoen van dingen die hij kan gebruiken om de maaltijd te bedekken.

– Als u uw kat droogvoer geeft, verwijder de restjes als hij niet alles heeft opgegeten. Als je dat niet doet, zul je dit gedrag aanmoedigen, dus is het beter om haar eten te beperken, zodat elke keer dat je hem eten geeft, hij de hele portie opeet.

– Als je je kat alleen laat, kunt u een automatische voederautomaat gebruiken voor die portie voer op een schema. Op deze manier krijgt uw kat kleine hoeveelheden, en het is niet waarschijnlijk dat ze restjes zullen hebben, zodat ze niets te begraven hebben. Bekijk zeker onze 5 beste automatische voederautomaten voor natvoer.

– Een andere optie is om voer- en waterbakken te plaatsen in een kamer met gemakkelijk te reinigen vloeren of leg een mat neer terwijl uw kat eet. Zorg ervoor dat u het deurtje sluit, zodat uw kat niet wat van het natvoer kan pakken en het ergens kan verstoppen.

– Zorg ervoor dat uw kat toegang heeft tot schoon en vers water, want uw kat moet de vochtbalans in haar lichaam op peil houden. Dan zal hij niet rond de kom krabben, en als uw kat gehydrateerd is, zal dat veel gezondheidsproblemen voorkomen.

– Als je geen tijd hebt voor dit alles, en je wilt je kat overdag niet de hele tijd voeren, dan kun je een puzzelfeeder kopen. Hij zal moeten jagen om te eten, en hij zal geen tijd hebben om aan krabben te denken.

De beste manier voor al deze opties is om uw kat in de gaten te houden terwijl hij het voedsel eet, en nadat hij klaar is, verwijder je gewoon de voerbak. Uit het hoofd, uit het zicht, toch? U kunt ook interactieve speeltjes kopen voor uw kat na de maaltijd.

Slotgedachten

grijze kat poseert buiten

Waarom probeert mijn kat haar eten te begraven is iets dat u, als kattenliefhebber die u bent, wilde uitzoeken. Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen het gedrag van deze kat te begrijpen en u heeft geholpen bij het vinden van mogelijke oplossingen.

Wat er ook gebeurt, je moet je kat niet straffen voor het pootje geven of proberen haar eten te begraven, want het is zijn natuurlijke en instinctieve gedrag. Ik hoef u niet te vertellen dat de kat niet zal begrijpen waarom u hem straft.

Kat geeft om hoe je haar behandelt en probeert je harige vriend te begrijpen en lief te hebben, wat er ook gebeurt.

Gerelateerde inhoud

– Waarom krabt mijn kat overmatig aan de kattenbak?

– 6 beste asarme kattenvoeding

– Hoe krijg je een kat te stoppen met kneden