Waarom moet je geen Bengaalse kat bezitten?

Wie kan niet verliefd worden op Bengaalse katten, met die unieke patronen en tijgerachtige afdrukken, en niet te vergeten zulke leuke persoonlijkheden! Helaas zijn deze katten niet voor iedereen weggelegd, en ik zal je vertellen waarom.

Bengaalse katten zijn zeer nieuwsgierig, altijd actief, en intelligente katachtigen die nodig hebben fysieke en mentale stimulatie nodig hebben. Ze zijn niet geschikt voor eigenaars met een druk leven, onhandelbare huisdieren en kinderen, die prikkelbaar zijn en niet in staat zijn om te gaan met problematisch gedrag en de kosten die gepaard gaan met de zorg voor een dier.

Wilde Voorouders

Ze kunnen je gek maken! Afhankelijk van welke Bengaal je krijgt, met welk ras hij gemengd is, hoeveel generaties hij verwijderd is van zijn voorouder, hebben ze een uitlaatklep nodig voor hun grote energiereserve.

Bengalen zijn nauw verwant aan de Aziatische luipaardkat. Deze soort past zich aan in stedelijke en landelijke gebieden, jaagt ’s nachts en sluipt altijd van de grond naar de boomtoppen, dus het is geen wonder dat elk ras dat met hen gemengd is, zich een beetje wild gedraagt.

Bengaalse katten van de eerste generatie kunnen minder handelbaar zijn dan degenen die ver verwant zijn aan hun voorouder. Ze zijn immers het resultaat van een kruising tussen een Aziatische luipaardpoes en een huiskat.

Als men niet de moeite neemt om onderzoek te doen naar dit prachtige ras, zit men in de chaos. Wat erger is, gedragsproblemen komen later aan het licht en niet iedereen is daar klaar voor, dus wat wordt er dan van de arme katachtige?

Hoge energie, hoge vraag naar stimulatie

Ze zijn altijd onderweg, kijken met grote belangstelling naar de activiteiten in je huis, spelen met iets. Je kunt ze niet de hele dag alleen laten, vooral niet als ze geen gezelschap hebben, want dan vervelen ze zich snel.

Bengalen zien er wild uit en gedragen zich een beetje wild, zodat ze op meubels springen en rondrennen. Als je ze niet voorziet en ze geen beweging geeft, dan doen ze het zelf, en dat loopt meestal niet goed voor je af.

Het is niet aan te raden voor een gezin of een persoon die het vaak druk heeft en het grootste deel van de dag afwezig is, en degenen met kinderen en huisdieren die moeilijk te managen zijn. Deze Bengaal zal het niet hebben.

Verveling en depressie

Gebrek aan tijd voor je Bengalen kan leiden tot een van de twee dingen – verveling of depressie. Verveling is de meest effectieve factor in het creëren van een problematische kat, en eenzaamheid die zich ontwikkelt tot depressie zal gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier.

Bengalen zijn sociale katten, want waarom hebben ze anders je tijd en aandacht nodig? Idealiter zijn ze samen met een mede-Bengaal of een andere harige vriend, zoals een hond of een andere kat.

Gedragsproblemen

Bengalen hebben drie veel voorkomende gedragsproblemen en dat zijn plotseling bijten en krabben, luid miauwen en nestproblemen. Het vereist geduld en herhaling om deze problemen te minimaliseren.

Wanneer deze problemen opduiken, moet je een onderzoek uitvoeren om de volgende vragen te beantwoorden waarom. Ongerechtvaardigd krabben en bijten kan speelagressie zijn, en u kunt dit al dan niet hebben aangemoedigd.

Hard miauwen is een indicatie dat uw kat iets nodig heeft of het is een schreeuw om pijn en verlichting. Wanneer uw Bengaal begint te poepen en te plassen maar over de kattenbak, het kan zijn omdat ze kieskeurig zijn met hoe schoon ze het willen hebben, en dat ze zich ongemakkelijk voelen.

Gezondheid

Goedkope prijzen en slechte fokkers

Sommige mensen nemen genoegen met een goedkope prijs, alleen maar om een kat van dit ras mee naar huis te kunnen nemen. De arme Bengaal kan een slechte gezondheid of slechte prestaties vertonen door onethische praktijken van fokkers zonder vergunning.

Er zijn mensen die de paring tussen twee katten forceren om een groot nest te produceren voor hun bedrijf. Dit is een vorm van dierenmishandeling die nog serieus erkend moet worden.

Zijn Bengalen goede huisdieren?

Ja, dit ras is een uitstekend huisdier, want ze zijn atletisch en nieuwsgierig en passen goed bij een actief gezin. Ze zijn bereid om te leren en getraind te worden, om lief te hebben en geliefd te worden, vooral met een soortgenoot (kan een kat of een hond zijn).

Al deze prachtige eigenschappen daargelaten, Bengalen zijn luidruchtig, kunnen lastig te trainen zijn, krabben of bijten, kunnen kieskeurig zijn met kattenbakvulling en uw huis bevuilen, en te energiek en veeleisend voor u om bij te houden. Uiteindelijk wordt u beloond met een lieve en aanhankelijke harige vriend.

Een andere manier om achter een goed antwoord op deze vraag te komen is jezelf het volgende af te vragen: Ben jij een goede Bengaalse katteneigenaar?

Zijn Bengaalse katten vervelend?

Ze kunnen nogal spraakzaam zijn als het gaat om hun behoeften, veel erger als ze zich vervelen. Het is een must om een speeltijd in te stellen voor uw Bengaal, zodat ze ’s avonds minder energie hebben om u mee lastig te vallen.

Ze kunnen u midden in de nacht luid miauwend wakker maken om allerlei redenen, omdat ze de neiging hebben ’s nachts actiever te zijn. Als u van huis gaat, komt u misschien terug om te zien een behoorlijke puinhoop hier en daar.

Natuurlijk is er altijd een oorzaak voor dit vervelende gedrag. Bengaalse katten zijn atletische en plezierige katachtigen die altijd op zijn voor een avontuur, en door hun behoeften aan fysieke en mentale stimulatie te verwaarlozen, kunnen ze nogal vervelend worden.

Zijn Bengaalse katten agressiever?

Ja, Bengaalse katten kunnen agressiever zijn dan de typische huiskat. Wat Bengalen tot een speciaal geval maakt, heeft te maken met hun wilde afkomst.

De Aziatische luipaardkat, de voorouder van de Bengaal, is een solitair zoogdier dat in bossen leeft en territoriaal is. Overdag rusten ze in bomen en gebruiken ze geursporen of krassen om hun huis in een bepaald gebied te vestigen.

Klinkt dat als een dier dat je kent? Ja, Bengalen nemen veel over van de prachtige wilde luipaardkat en zijn territoriaal en agressief tegenover katten die vreemd zijn aan hun territorium.

Zijn Bengaalse katten plakkerig?

Dit ras is niet gedefinieerd tot één karaktertrek en elke Bengaal heeft een eigen persoonlijkheid. Over het algemeen zijn ze niet aanhankelijk, hoewel ze behoefte kunnen hebben aan menselijke interactie.

Als ze jong zijn, kunnen huisdieren worden getraind om te wennen aan lichamelijke affectie en kunnen ze aanhankelijk worden. Kittens die door hun baasjes zijn geknuffeld en voortdurend zijn aangeraakt, hebben de neiging om op volwassen leeftijd aanhankelijkheid te vertonen.

Zijn Bengaalse katten slimmer dan normale katten?

Bengalen vertonen een hogere intelligentie dan normale katten door hun grote nieuwsgierigheid die hen ertoe brengt te kijken naar en te interageren met het voorwerp van hun verlangen. Kijk hoe uw kat observeert hoe u de deur opent en sluit, en binnen enkele dagen of weken kan hij toepassen wat hij heeft geleerd en dat kan een goede (of slechte) ontdekking zijn voor u en uw Bengaal.

Om uit te voeren wat ze zien, moeten ze hun geheugen gebruiken. Hun intellect maakt hen ideaal voor gemakkelijke training (hoewel het voor sommigen lastig kan zijn), en hoewel dit een positieve eigenschap is, betekent het ook dat ze slim genoeg zijn om kattenkwaad uit te halen.

Zijn Bengaalse katten moeilijk?

Ja, ze kunnen moeilijk zijn omdat ze gedragsproblemen kunnen vertonen als ze niet goed gesocialiseerd en verzorgd worden. Ze hebben aandacht nodig vanwege hun energieniveau in combinatie met hun grote nieuwsgierigheid.

Het is een must om uw tijd te investeren in dit ras, plus mentaal uitdagend speelgoed. Wanneer niet aan dergelijke eisen wordt voldaan en sommige van hun handelingen worden gecorrigeerd, kan uw Bengaal zich gaan vervelen, wat kan leiden tot constant miauwen, spelen met de verkeerde voorwerpen in huis, plassen en poepen op de verkeerde plaatsen, enz.

Ik wil u geenszins ontmoedigen. Aan de andere kant zijn Bengalen aanhankelijke en intelligente wezens die een plezier kunnen zijn om in de buurt te hebben, als je weet wat je doet.

Zijn Bengaalse katten het geld waard?

Bengaalse katten zijn het geld waard voor de juiste en volwassen eigenaar! Een goede prijs kan variëren tussen $1.000 en $2.000, afhankelijk van vele factoren, en het kan ook hoger gaan.

Ze zijn een uniek ras, een mix van de Aziatische luipaardkat en huiselijke katachtigen, wat ze des te aantrekkelijker maakt voor mensen. Wees je ervan bewust dat Bengalen, zoals elk huisdier, hun eigen problemen hebben.

Dit ras heeft ruimte nodig die goed genoeg is voor hun speeltijd (ze kunnen getraind worden voor wandelingen aan een tuigje!), uw tijd, en aandacht. Op jonge leeftijd moeten ze kennismaken met andere huisdieren en mensen, en getraind worden op basismanieren.

Is het slecht om een Bengaalse Kat te kopen?

Ja, het is slecht, vooral als je niet weet wat je met ze moet doen nadat je klaar bent met het aanbidden van hoe uniek en schattig ze zijn. Ze hebben constant beweging en interactie nodig, goed getraind en gesocialiseerd (om ongewenst gedrag te voorkomen), bezoekjes aan de dierenarts, en het belangrijkste is dat ze je.

Zorg ervoor dat u uw Bengalen krijgt van erkende fokkers die zich houden aan de ethische normen van de TICA. Als u van onethische fokkers koopt, wakkert u het misbruik aan.