Waarom je een gepensioneerde Bengaalse kat koningin moet adopteren

Mensen houden van kittens, dat valt niet te ontkennen. Wachtlijsten voor Bengaalse kittens kunnen 10+ mensen lang zijn met wachttijden van meer dan een jaar! Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van gepensioneerde Queens, Bengaalse mama’s die klaar zijn met het krijgen van kittens, die ongelooflijke kat-panions zijn. Ik ben zelf een gepensioneerde Queen, en dus ben ik bij uitstek geschikt om je precies te vertellen waarom je een gepensioneerde Bengaalse Queen in je leven nodig hebt!

Bengaalse Queens vertrouwen meestal niet gemakkelijk, het kan maanden duren voordat ze gewend is aan de drukte van het normale gezinsleven, maar als ze dat eenmaal doet, is ze de meest liefdevolle en loyale kat die je ooit zult ontmoeten! De meeste Bengalen hebben het te druk om midden op de dag een dutje op schoot te doen, maar een gepensioneerde Queen zal het idee van een middagknuffel heerlijk vinden! We hebben veel energie, net als een normale Bengaal, maar we zijn ook een grote fan van quality time, en doen graag elke activiteit met u, zoals als u op uw lap top werkt, dan mogen we in een stoel naast u zitten en ontspannen terwijl u werkt.

Een gepensioneerde koningin zijn is hard werken, zwanger worden, bevallen, en kittens grootbrengen kan voor ons net zo schrijnend zijn als voor menselijke moeders, dus als we geadopteerd worden door onze eeuwige mensen, zijn we meestal ongelooflijk dankbaar! Deze dankbaarheid leidt ertoe dat we liefdevolle en vergevingsgezinde metgezellen zijn, hoewel we misschien worstelen en schreeuwen tijdens een bezoek aan de dierenarts of wanneer onze klauwen worden geknipt, hebben we de neiging om relatief snel te vergeven in vergelijking met andere katten. Als mijn mama’s bijvoorbeeld op vakantie gaan, ben ik opgelucht dat ze thuis zijn en blijf ik maar ongeveer een dag boos dat ze vertrokken zijn, vergeleken met andere katten die wel twee weken woedend zijn! En als mama ons ’s ochtends natvoer geeft, zorg ik ervoor dat ik terugkom en een bedankje uitroep.

Als je je gepensioneerde Queen adopteert bij een fokker, dan is de kans groot dat ze nog niet veel heeft gezien van wat een normaal kattenleven is, wat tot behoorlijk grappige situaties kan leiden. Bengalen zijn van nature nieuwsgierig, wat niet afneemt met de leeftijd! Wanneer de mensen bezig zijn met een nieuw project, met huiswerk of hun werk, of zelfs gewoon zitten en kletsen, hebben we nog nooit zoiets gezien, alles wat jullie doen fascineert ons! Dit kan leiden tot grappige situaties terwijl uw kat leert normaal te functioneren, zoals niet weten hoe een schommelstoel werkt, of wat een Roomba is, of zelfs gewoon proberen te begrijpen waarom u doucht!

Terwijl normale Bengalen bovenop deurkozijnen springen of proberen uit te vinden hoe ze de printer moeten ontmantelen (Squidley’s favoriete bezigheid terwijl mama werkt), vinden wij het prima om gewoon een dutje te doen in uw nabijheid met af en toe een klopje op de kop. Bengalen zijn een sociaal ras, en terwijl kittens druk bezig zijn met verkennen en kattenkwaad uithalen om uw aandacht te krijgen, begrijpen gepensioneerde Queens meestal dat de nabijheid van u alle aandacht is die ze nodig hebben.

Voor een oudere mens zijn we geweldige metgezellen, omdat ze niet zoveel energie hoeven te besteden om ons te vermaken, er zijn een paar fundamentele dingen die we nodig hebben (kijk in dit artikel wat dat zijn), maar we zijn een beetje trager geworden sinds onze jeugd.

Aan het begin van deze lijst noemde ik de wachttijd voor een Bengaals kitten, en dat is niet overdreven! Met een gepensioneerde fokker zijn er tal van voordelen, we kosten meestal minder, maar zijn net zo mooi als elke andere Bengaalse kat en er zijn er meer van ons die een thuis nodig hebben! We hebben dezelfde eigenschappen als andere Bengalen, maar in termen van kosten en tijd, hebben we een groot voordeel! We zijn geweldige metgezellen voor alle leeftijden, en bijna elke fokker heeft een gepensioneerde Queen die ze graag aan een huis voor altijd willen geven. Als extra bonus hebben sommige Queens ook onderscheidingen van kattenshows waar hun fokkers hen in hadden kunnen inschrijven, wat altijd leuk is!