Waarom houdt mijn kat van ijzige en Bengay zalven? 2 veel voorkomende redenen

Katten zijn van nature nieuwsgierig naar verschillende geuren, maar de geur van de actuele pijnverlichtingsproducten voor spierpijn die bekend staan als Icy Hot en Bengay lijkt een favoriet bij katten. Als u deze zalven ooit hebt aangebracht, kunt u merken dat uw kat geïnteresseerd lijkt te zijn in de geur.

Dit kan ertoe leiden dat uw kat likt, snuift en wrijft tegen het gebied waar de crème is aangebracht. Niet alleen is dit gedrag vreemd, maar het is ook erg gevaarlijk voor uw kat vanwege bepaalde ingrediënten die niet door uw kat mogen worden ingenomen.

Je vraagt je dus misschien af waarom katten gek worden van een actuele pijnstillende zalf zoals Bengay of Icy Hot en de reden achter de vreemde reactie van je kat op zowel de geur als de smaak. Dit artikel geeft je alle antwoorden die je nodig hebt, samen met waarom katten niet in contact mogen komen met deze (en soortgelijke) zalven.

kattenpootverdeler

De 2 waarschijnlijke redenen waarom katten van ijzig hete en bengay zalven houden

1. Soortgelijke geur als Kattenkruid

kat met groene ogen in kattenkruid
Afbeelding credit: Georgia Evans, Shutterstock

Topische pijnstillende zalven zoals Bengay en Icy Hot bevatten ingrediënten zoals menthol en wintergroen, die beide tot dezelfde familie behoren als kattenmunt, die een vergelijkbare geur heeft als kattenkruid waar katten dol op zijn. Deze geur is sterk genoeg om de interesse van uw kat te wekken en hem geïnteresseerd te maken in het likken en snuiven van de zalf. Wintergroen en menthol zorgen voor een verkoelend gevoel wanneer ze op je huid worden aangebracht, maar het produceert een aantrekkelijke geur voor je kat.

Dankzij het sterke reukvermogen van een kat is het niet moeilijk voor hen om menthol en wintergroen te ruiken en naar je toe te komen. Als het op een deel van uw lichaam is aangebracht, zal uw kat meer tijd bij u in de buurt doorbrengen omdat hij geniet van de geur van menthol en wintergroen.

thematische pauze

2. Ze houden van de smaak en geur van menthol

Katten worden aangetrokken door de geur van menthol, die muntachtig ruikt en meestal is gemaakt van essentiële oliën van pepermunt. Dit komt omdat het ruikt naar kattenmunt en het waarschijnlijk een vergelijkbare smaak heeft, daarom zullen katten proberen zalven met menthol te likken.

Menthol is echter gevaarlijk voor katten omdat het pepermuntolie bevat die giftig is voor katten. Katten zijn niet bijzonder dol op pepermuntolie, maar ze lijken te houden van de brandende en muntachtige geur van menthol die in veel actuele pijnstillende zalven wordt aangetroffen.

garen ball divider

Kunnen katten likken Y Hot of Bengay zalven?

Deze zalven zijn niet veilig voor katten om te consumeren of in te ademen, omdat ze schadelijke en zelfs gevaarlijke ingrediënten bevatten. Hoewel katten geïnteresseerd kunnen zijn in de geur en er alles aan zullen doen om de producten te likken, mogen ze niet in contact komen met actuele pijnstillende zalven zoals Bengay en Icy Hot. Afgezien van het bevatten van giftige of giftige ingrediënten, hebben deze zalven ook een sterke geur die de neus en ogen van uw kat kan verbranden en zelfs problemen kan veroorzaken met de tong, keel en mond van uw kat als ze het binnenkrijgen.

een kat die zich ziek voelt en lijkt te braken
Afbeelding Credit: chie hidaka, Shutterstock

De gevaren van actuele pijnverlichtingsproducten voor katten

De meeste actuele pijnverlichtingszalven bevatten gevaarlijke salicylaten zoals flurbiprofen, de generieke versie van aspirine. Katten zijn erg gevoelig voor aspirine en pijnmedicatie en kunnen katten vergiftigen volgens de FDA die een waarschuwing stuurde na meldingen van sterfgevallen bij katten die dit ingrediënt consumeerden in actuele zalven zoals Bengay of Icy Hot.

Flurbiprofen kan NSAID-toxiciteit bij katten veroorzaken en rapporten toonden aan dat katten symptomen vertoonden nadat hun eigenaren een plaatselijke pijnstillende zalf gebruikten en de katten eraan werden blootgesteld. Pepermuntolie is ook giftig voor katten wanneer het wordt ingenomen, omdat hun lever de fenolen niet kan afbreken. Menthol is gemaakt van pepermuntolie en het is wat deze producten een verkoelende en muntachtige geur geeft. Als u een actueel pijnverlichtingsproduct gebruikt, zorg er dan voor dat u het uit de buurt van uw kat houdt.

Het is ook belangrijk om het gebied waar het product op uw huid is aangebracht bedekt en uit de buurt van uw kat te houden. Vermijd het krijgen van de zalven op beddengoed en meubels waar uw kat het zou kunnen likken, omdat de geur uw kat er snel naartoe zal trekken en ze het kunnen binnenkrijgen.

cat + lijnverdeler

Conclusie

Katten voelen zich aangetrokken tot Icy Hot en Bengay actuele pijnstillende zalven omdat het menthol en wintergroen bevat die lijken op kattenmunt – een aantrekkelijke geur voor katten. Ze zullen proberen het product te likken en te besnuffelen omdat het waarschijnlijk tas lijktvoor hen zijn de ingrediënten in deze producten echter gevaarlijk voor katten en moeten ze buiten hun bereik worden gehouden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Beatriz Vera, Shutterstock