Waarom gillen katten tijdens het paren – alles wat je moet weten en meer


Elke katteneigenaar heeft zich waarschijnlijk afgevraagd: waarom gillen katten bij het paren, en het is logisch dat je alles wilt weten over je katachtige vriend. Voordat we dieper ingaan op hun gillen en paren, laten we eerst wat dingen leren over katten en hun seksuele rijpheid.

Terwijl de mannetjes geslachtsrijp worden tussen 9 en 12 maanden, vrouwtjes bereiken het rond 5 tot 9 maanden oud. U kunt herkennen dat katten krols zijn door te letten op de tekenen zoals miauwen, hun staart optillen, likken, enzovoort.

De duur van de krolsheid is 5 tot 7 dagen per maand; dit hangt echter van vele factoren af: als uw kat gedekt heeft, zal de kattenrasen de tijd van het jaar. Als je een kat hebt die krols is, maar je wilt geen kittens, leer dan hoe je haar kunt helpen in deze tijd.

We weten dat katten beginnen te miauw wanneer ze klaar zijn om te parenen geven het teken dat de katers moeten komen. Daarom kunt u uw binnenkat in een andere kamer horen miauwen. Op deze manier willen katten de aandacht van katers trekken. Maar waarom gillen katten tijdens de paring, en waarom is hun gemiauw zo hoorbaar tijdens de copulatie?

Blijf bij dit artikel om te ontdekken waarom en nog veel meer over katten paren en baltsgedrag!

Waarom Schreeuwen Katten bij het paren?

twee katten zijn aan het paren

Wat gaat er schuil achter een kattenkreet tijdens het paren? De reden klinkt misschien schokkend, interessant, of gewoon ordinair. Katten schreeuwen tijdens het paringsproces omdat mannetjeskatten hebben kriebelige voortplantingsorganen.

Door de weerhaakpenis van de kater voelen katten pijn en de schreeuw helpt hen die te verdragen. Het is niet ongewoon voor mannelijke katten om te gillen als reactie op een vrouwtjeskat schreeuwt, en dat geschreeuw is een natuurlijke reactie op de stimulatie die de eisprong veroorzaakt.

Katten laten een paar luide geluiden horen als ze klaar zijn om te paren en tijdens het paringsproces. Nochtans, vrouwelijke katten zijn vaker vocaal dan katers. Maar, katertjes hebben ook hun unieke geluiden en roepen om te kunnen reageren op de roep van vrouwtjeskatten.

De opwindende roep van katten

Waarom gillen katten tijdens de paring? Wel, als je een krolse poes hebt, ben je 100% vertrouwd met de luidruchtige trillende roep die ze doen gedurende de hele week van hun krolsheidscyclus. Sommige poezen kunnen echt luidruchtiger zijn dan gewoonlijk, terwijl anderen de krolsheidscyclus wat stiller doorkomen, maar dat hangt af van de persoonlijkheid van de kat.

De trillende roep die ze maken is meestal veel luider wanneer een vrouwtjes kat op het punt staat om ovulerenen ze heeft Tomcat aan haar zijde nodig.

Als we het over warmtecycli hebben, is het essentieel te vermelden dat katten worden geïnduceerd ovulatoren. Wat betekent dat? Het betekent dat hun eierstokken worden niet gestimuleerd om eitjes af te geven. Dus de ovulatie stimulans is eigenlijk een penis van een kater die bestaat uit stekelige weerhaken die de vagina van de poes schrapen tijdens het paringsproces. Daar gaat de schreeuw!

Naast het gekrijs wordt verwacht dat de poes een gevecht aangaat en wegloopt van de Tom kat, maar hij zal haar tegenhouden door haar met zijn tanden bij de nek vast te houden.

Waarom Vrouwtjeskatten gillen tijdens het paren?

We hebben geleerd dat een poes zal gillen en krijsen en zelfs zal proberen weg te rennen van de kater omdat ze echte pijn ondergaat. Tijdens het paringsproces, katten caterwaulen het is echt, echt luid.

Maar, er is een reden voor alles; de vrouwtjes kat heeft pijn als gevolg van de tom kat’s penis die vol zit met weerhaken erop. Terwijl hij de penis inbrengt, zijn de stekels op de penis plat, maar als de kater de penis terugtrekt, worden de stekels opgetild en veroorzaken een harkende actie op de vagina van de poes; het proces is pijnlijk, vandaar het aanvallen.

Hebben katten pijn bij het paren?

twee katten paren in huis

Zoals we reeds vermeldden, is de penis van de kater voorzien van weerhaken, wat betekent dat het geslachtsdeel bedekt is met kleine keratineachtige stekels die verantwoordelijk zijn voor de ovulatie van de kat. De stekels zijn ook verantwoordelijk voor het niet uitvallen van de penis tijdens copulatie.

Maar veel mensen denken dat vrouwelijke stekels bloeden. Maar dat is niet het geval. Vrouwelijke stekels activeren een hormonale schok die het neuro-endocriene systeem stimuleert. En dat wordt geactiveerd rond 23 tot 36 uur na het paren.

Tijdens de geslachtsgemeenschap, verandert de vrouwelijke kat anders. Na het terugtrekken van de penis, de vrouwelijke kathaar pupillen beginnen te verwijdenen de meeste vrouwtjes beginnen te miauw echt luid. Ze gaan waarschijnlijk het mannetje aanvallen na het paren, spinnen, en likken hun genitale gebied.

Waarom Schreeuwen Katten bij Krolsheid?

Schreeuwen poezen tijdens de krolsheid, en waarom doen ze dat? Ja, veel poezen doen het tijdens de krolsheid nog voor het paringsproces plaatsvindt.

We moeten naar katten kijken om dit kattengedrag te begrijpen. Vrouwelijke katten worden meestal poezen genoemd als ze niet gesteriliseerd zijn. De eerste krolsheid kan zelfs al plaatsvinden 4 maanden oud. Koninginnen kunnen vele malen loops zijn als het broedseizoen, dat gewoonlijk is van februari tot oktober. Als je erover nadenkt, is dat bijna het hele jaar.

Terwijl de vrouwtjes loops zijn, zullen ze gedrag vertonen dat kenmerkend is voor de paring, zoals wrijven tegen objecten, rollen, jankenden kneden hun achterpoten. Elk van deze eigenschappen die katten doen, doen ze om een Tomcat aan te trekken.

Hoe gedragen vrouwelijke katten zich na de paring?

Vrouwelijke katten zullen zich onvoorspelbaar gedragen na de paring. Het is echter belangrijk om te weten dat je poes na de dekking echt onvoorspelbaar kan zijn en een beetje agressief kan worden, dus je zult haar wat tijd moeten geven om te kalmeren.

Het is waarschijnlijk dat vrouwtjeskatten intimideert een Tomcat die om haar heen hangt na het paren. Dat komt door die hormonale schok waar we het eerder over hadden, en ze heeft tijd nodig om die te verwerken en klaar te zijn om weer te paren.

Het gedrag van vrouwelijke katten na de paring omvat:

– rondrollen

– roepend

– die zichzelf verzorgt, vooral hun edele delen

– snel verandert haar gedrag en doet verschillende handelingen in een korte periode als gevolg van hormonen

Dit gedrag gaat echter vrij snel voorbij omdat de kat weer klaar is om te paren. Veel katten zullen paren 2 dagen voor 3 tot 4 keer. Ze kunnen zich zelfs na 30 minuten klaarmaken voor een nieuwe paringssessie, en ze zullen de mannetjes opnieuw lokken met gejank en andere kattentactieken.

Maar, katten paren niet voor het leven en zijn niet zo kieskeurig bij het fokken. Daarom is het gebruikelijk dat katten met veel katers paren, en een nest kittens kan meerdere vaders hebben.

Waarom rollen vrouwtjeskatten na het paren?

de kat spint op de stoep

Het is een hele uitdaging om het rollen van de kat na de paring te verklaren. Het is waarschijnlijk een reactie die te maken heeft met hormonen en ovulatie. Maar, op hun rug rollen kan een manier zijn om de spanning los te laten, zich te ontdoen van de Tomcat geur, of verspreid haar geur om aan te trekken verschillende katers aan te trekken geïnteresseerd in paren.

Een ding is zeker, vrouwelijke kat rollen na de paring is volkomen normaal om te doen na de paring, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je kat.

Blijven katten krols na de dekking?

Deze vraag is een beetje moeilijk te beantwoorden. Het paringsproces zal de krolsheid niet meteen beëindigen, maar de kat zal na een paar dagen wel uit de krolsheid raken.

Aangezien de paring en het mannelijk voortplantingsorgaan de eisprong activeren, zullen uw kat en haar lichaam overgaan naar de volgende fase van de hormonale cyclus, of de kat nu zwanger is of niet, aangezien de eisprong heeft plaatsgevonden. Echter, zullen de hormonale veranderingen gedurende de hele zwangerschap doorgaan en zal de krolsheid stoppen terwijl de kat drachtig is.

Houd er rekening mee dat uw kat enkele dagen nodig heeft om de krolsheidscyclus te verlaten, en dat ze waarschijnlijk niet meteen rustig zal zijn. Het essentiële om te weten is dat de kat twee of drie weken na de dekking weer krols zal worden.

We moeten ook vermelden dat als U een fokker bent of U hebt een kat die per ongeluk zwanger is geworden, U zich bewust moet zijn van het feit dat poezen kunnen klaar zijn om te paren en zwanger te worden terwijl ze het vorige nest verzorgen. Dat kan ernstige pijn aan hun lichaam veroorzaken, dus als je dat niet wilt voor je kat, zorg er dan voor dat je ze laat steriliseren of castreren.

Hoe vaak paren katten?

Als we bedenken dat katten paren van februari tot oktober, kunnen we zeggen dat ze bijna het hele jaar paren. Het broedseizoen is typisch om plaats te vinden van Maart tot September.

De krolsheidscycli van poezen beginnen in de puberteit, wat betekent dat een poes krols is als ze 5 tot 10 maanden oud.

Factoren die de krolsheid van de kat beïnvloeden zijn:

– de leeftijd van de kat

– ras

– de verandering van de seizoenen (lente/zomer)

– algehele gezondheid

– gewicht

Maar onthoud, als de omstandigheden perfect zijn, kan een kat zwanger worden en bevallen, ongeacht de tijd van het jaar.

De krolsheidscyclus van katten gebeurt regelmatig tijdens hun voortplantingsjaren, en ze worden polyestrisch genoemd voor de goede orde. Elke krolsheidscyclus duurt een paar dagen tot twee weken, en het gebeurt om de 2 à 3 weken.

Het is nog steeds een onbekend feit of krolsheidscycli pijnlijk zijn voor onze Queens, maar gelukkig kunnen we de tekenen zien dat de kat krols isen het lijkt erop dat ze bijna de hele tijd loops is. Maar, te oordelen naar de harde geluiden en andere factoren, lijken ze zich ongemakkelijk te voelen.

Hoe weet u of uw kat zwanger is?

een mooie huiskat ligt op de stoep

Als je denkt, is mijn kat zwanger of gewoon dik, denk dan niet meer, want we gaan je helpen een zwangere kat te ontdekken.

Het is onwaarschijnlijk dat de kat zwanger wordt na de eerste dekking, maar die kans wordt bij elke dekking groter en groter. Vandaar de meervoudige paringen.

De tekenen van zwangerschap bij katten:

– Een groeiende buik

– Gezwollen borstklier

– Een grotere eetlust

Maar, die tekenen van zwangerschap kunnen ook tekenen van pseudo-zwangerschap zijn, maar gelukkig kan na 30 dagen succesvolle dekking de dracht worden vastgesteld op echografie en röntgenfoto; je kunt dan zien hoeveel kittens er zijn.

De kattenzwangerschap duurt meestal ca. 2 maandendus je hebt een beetje tijd om je voor te bereiden op veel kittens in je huis.

We willen ook nog vermelden dat ongesteriliseerde katten drie nesten kittens per jaaren meestal, geeft hun zwangerschap vier kittens. Als je 2 en 2 bij elkaar optelt, zijn dat 12 mogelijke kittens in één jaar.

Waarom het belangrijk is om Spay/Neuter Uw katten?

Alvorens het artikel af te sluiten, willen wij u informeren over het belang van het steriliseren en castreren van uw katten en het onverantwoord fokken van katten.

Belang van castratie & sterilisatie:

– Kat loopt niet weg op zoek naar geslachtsgemeenschap – katers en poezen kunnen gemakkelijk worden afgeleid bij het horen van de roep van hun partner

– Het zal stoppen ongewenste zwangerschappen en helpen het verlaten van zwerfkatten te verminderen.

– Er is een overbevolking van kittens en katten, en met elk nest om de twee maanden, zullen er geen huizen voor hen zijn.

– Een nieuwe nest kittens zal het geval van adoptie van volwassen katten verminderen en nesten van voorgaande jaren die in asielen wachten.

– Veel kittens eindigen als zwerfkittens en verwilderde kattenterwijl de moederpoes, zoals gezegd, vier tot vijf nesten per jaar kan krijgen.

– Tom katten wacht niet op warmtecycli zodat ze nog meer kinderen kunnen krijgen.

Droevig, vrouwelijke katten kunnen veel gezondheidsproblemen hebben in hun voortplantingsorganen, zelfs fatale infecties van de baarmoeder. De pyometra is snel en heeft een agressieve behandeling nodig. Het is onnodig te zeggen dat de verzorging van een kat die aan deze infectie lijdt een echte uitdaging is, en u kunt het niet vroeg opmerken.

Wij zijn ons bewust van het feit dat u alleen het beste voor uw harige vriend wilt, en dat de gezondheid van uw kat voor u een topprioriteit is. Dat is waarom het cruciaal is om te overwegen castratie of om te castreren om al die problemen te voorkomen. die gepaard gaan met ongewenste zwangerschappen, gezondheidsproblemen, enzovoort.

Slotgedachten

Waarom gillen katten tijdens de paring? Ik hoop dat je nu een algemeen beeld hebt van waarom zowel poezen als katers gillen tijdens de paring.

Vrouwtjeskatten doen het vanwege de weerhaakjes in de voortplantingsorganen van de kater, die fysiek ongemak veroorzaken voor de koningin. Toms zullen de vocalisaties teruggeven als antwoord op de vrouwelijke schreeuw.

Het is essentieel voor u om te overwegen uw kat te steriliseren of te castreren. Willen we per slot van rekening niet minder dakloze kittens en zieke poesjes?

Gerelateerde inhoud

Waarom zijn Katers Toms genoemd?

Waarom miauwt mijn kat? als ik haar oppak?

Best Kattenbak Voor Oudere Katten