Waarom eet mijn kat tape? 6 Veelvoorkomende redenen

‘Twas de avond voor kerst en door het hele huis… er komt een verontrustend krakend geluid van onder de boom waar je je katachtige op de tape van de ingepakte cadeautjes vindt knarsetanden. Je bent waarschijnlijk verbaasd omdat je je kat voedsel geeft, ze boetiektraktaties koopt en ze slim kattenkruidspeelgoed geeft. Dus waarom zouden ze ervoor kiezen om tape te eten? Er zijn veel mogelijke redenen waarom uw kat geen genoeg kan krijgen van tape, variërend van verveling tot ernstiger zorgen zoals onderliggende medische aandoeningen. We zullen kijken naar zes veel voorkomende redenen waarom katten tape eten en je een paar tips geven over hoe je hun gewoonte kunt doorbreken.

3 kattenverdeler

De 6 mogelijke redenen waarom uw kat vastzit op tape

1. Pica

Wanneer katten (of mensen) routinematig dingen eten die geen voedsel zijn, is dit een gedragsstoornis die pica wordt genoemd. Je kat kan pica hebben als hij zich naast tape ook graag overgeeft aan andere oneetbare voorwerpen. Andere veel voorkomende voorwerpen zijn papier, plastic, touw en wol. Het is belangrijk op te merken dat pica impliceert dat het materiaal wordt gegeten, niet alleen gekauwd. Het is vrij gebruikelijk dat katten op alle voorwerpen kauwen die we hebben genoemd, maar het is zeldzaam (en een probleem) als het wordt ingenomen. De meeste andere mogelijke redenen waarom uw kat tape eet, zijn ook mogelijke onderliggende oorzaken van pica.

kat die met speelgoed speelt
Afbeelding Credit: Darkmoon_Art, Pixabay
thematische pauze

2. Verveling

Als er niets mis is met je kat – behalve dat je merkt dat ze graag rond het eten van tape zitten – kunnen ze zich vervelen. Probeer ze te interesseren voor een stimulerend speeltje zoals iets om na te jagen. Dubbele punten als het gevuld is met kattenkruid.

thematische pauze

3. Honger of voedingstekorten

Heb je veranderingen opgemerkt in het eetgedrag van je kat met zijn eigen voedsel? Als je onlangs van formule bent veranderd, ontbreekt het ze misschien aan een vitamine of mineraal dat ze eerder in overvloed hadden. Praat altijd met uw dierenarts als u niet het gevoel heeft dat uw kat gedijt op zijn huidige voedsel. Ze kunnen u enkele aanwijzingen geven over waar u op moet letten om aan de behoeften van uw individuele kat te voldoen. Als uw kat zijn voedsel niet eet, is hij misschien ziek, dus het is de moeite waard om naar de dierenarts te gaan om er zeker van te zijn dat hij in orde is.

kat die een kattentraktatie of kattenvoer met de hand krijgt
Afbeelding Credit: Jakub Zak, Shutterstock
thematische pauze

4. Angst

Als uw huishouden veel veranderingen ondergaat, zoals een nieuwe baby of huisdier, kan uw kat tape zoeken als een coping-mechanisme. Als je kat een redding is, weet je dan of hij een geschiedenis van honger heeft? Uw kat kan lijden aan een trauma en maakt zich zorgen over wanneer zijn volgende maaltijd komt, vooral als er tegelijkertijd andere veranderingen plaatsvinden.

thematische pauze

5. Te vroeg gespeend

Katten die te vroeg zijn gespeend, zijn vaak ondervoed en kunnen gedragsproblemen ontwikkelen, zoals zuigen op dekens. Dit gedrag is vaak ontgroeid door 2 jaar oud, maar ze kunnen ook evolueren naar ander vreemd gedrag zoals pica.

Cyprus kitten
Image Credit: gka foto, Shutterstock
thematische pauze

6. Onderliggende ziekte

Het eten van vreemde voorwerpen zoals tape kan een teken zijn van een onderliggende ziekte zoals diabetes. Als geen van de andere opties zinvol is, of als u andere ongebruikelijke symptomen opmerkt, moet u een afspraak maken met uw dierenarts om ervoor te zorgen dat alles qua gezondheid normaal is.

kattenpootverdeler

Wat gebeurt er als mijn kat tape eet?

Het is belangrijk om op te merken of je kat alleen maar op tape kauwt of het daadwerkelijk inneemt. Hoewel geen van beide de voorkeur heeft, zal het kauwen op tape hen waarschijnlijk geen pijn doen zolang de lijm niet giftig is, maar het eten van tape kan fataal zijn. Meestal zal ingenomen tape op de een of andere manier passeren, maar zoals bij elk vreemd object, is er altijd het risico dat het intern in de knoop raakt, wat kan leiden tot ernstige blokkades. Als u denkt dat uw kat tape heeft ingenomen, moet u uw dierenarts bellen.

kat die op de grond ligt te spelen
Afbeelding Credit: Ingus Kruklitis, Shutterstock

Hoe te voorkomen dat uw kat tape eet

De beste manier om te voorkomen dat je kat tape eet, is door de toegang tot verpakkingsmateriaal te beperken. Berg de tape ergens op waar ze niet bij kunnen, zoals in een kast of lade met een kinderslot. Probeer Amazon-pakketten uit de buurt van je kat te houden, maar als een doos binnen hun bereik moet blijven hangen, verwijder dan de tape en gooi hem weg. Onderschat niet het vermogen van je kat om iets terug te halen wat hij wil. Als ze slecht genoeg met tape willen spelen, zullen ze elk oppervlak beklimmen en alles wat op hun weg staat omverwerpen.

Zodra je de tape uit hun bereik hebt verwijderd, moet je proberen hun gedachten op iets anders te krijgen. Een leuk, interactief speeltje om hun geest te betrekken kan een goed idee zijn, vooral als het aan de binnenkant gekreukt is als tape. De oplossing hangt echter af van de onderliggende oorzaak. Je kat heeft misschien ook nieuw voedsel nodig of een bezoek aan de dierenarts.

Als angst de onderliggende oorzaak is, probeer dan de oorzaak ervan te vinden. Het consequent leveren van maaltijden op hetzelfde moment kan helpen als ze angst hebben voor voedsel. Als ze angstig zijn vanwege verandering, stel ze dan gerust van je liefde door meer tijd te besteden aan aaien en spelen met hen.

3 kattenverdelerConclusie

Hoewel het eten van tape niet normaal is, proberen sommige katten het wel. Erop kauwen zonder het in te nemen is waarschijnlijk geen goed idee, maar het is niet verwoestend zolang de lijm niet giftig is. U mag uw kat echter nooit tape laten innemen, omdat dit zijn darmen kan blokkeren. Praat met uw dierenarts als u ander ongewoon gedrag opmerkt of als u vermoedt dat ze tape hebben ingenomen om te zien wat ze suggereren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: k-e-k-u-l-é, Pixabay