Waarom brengt mijn kat me speelgoed?

Wanneer uw kat u zijn favoriete speeltje brengt, lijkt dat misschien het schattigste ooit, maar wist u dat dit niet altijd een teken van genegenheid is?

Als de kat wil spelen, je iets wil laten zien (zoals een kapot speeltje), wil pronken met zijn ’trofee’, of als het poesje je probeert te leren hoe je moet jagen, zal hij je zijn speeltje brengen. In veel gevallen is het ook een teken van genegenheid en vertrouwen.

Waarom brengt mijn kat me speelgoed?

In de absolute meerderheid van de gevallen is het geven van cadeautjes de manier van de kat om affectie te tonen. Hier zijn een paar andere dingen die het brengen van speelgoed kan betekenen:

 • Het poesje wil spelen
 • De kat probeert je iets te laten zien (het speeltje piept misschien niet meer, bijvoorbeeld)
 • Je huisdier laat zien hoeveel je voor hem betekent. (als de kat je een van zijn speeltjes brengt, is dat ook een teken van vertrouwen)
 • Je kat pronkt – als het speeltje bijvoorbeeld onder de bank heeft gelegen, zal de kat zich trots voelen zodra hij erin slaagt het speeltje eruit te halen.
 • Het schatje is gewoon opgewonden over het speeltje
 • Soms, de kat brengt je het speelgoed omdat hij wil dat je wat jachtvaardigheden opdoet! Speel met het speelgoed en gooi het rond om de kat te laten zien dat de les geleerd is.

Lees: Is het wreed om een Bengaalse kat binnen te houden?

Waarom brengt mijn kat me speelgoed in bed?

Als dat precies het speeltje is waarmee de kat overdag met je speelt, dan is de kans groot dat de kat zich gewoon verveelt en het wil met je spelen.

Waarom brengt mijn kat me speelgoed terwijl ik slaap?

 • De kat voelt zich eenzaam als je slaapt en een speeltje naar je toe brengen is de manier van het huisdier om je genegenheid te tonen
 • De kleine man heeft misschien ook gemerkt dat je het niet echt druk hebt, wat betekent dat je tijd hebt om te spelen
 • De piekuren van veel katachtigen zijn ’s nachts. Als dat het geval is met je pluizenbol, dan zal de kat je speelgoed brengen om te zijn eigen jachtkunsten te tonen of om u te leren jagen

Waarom brengt mijn kat me speelgoed en huilt hij?

Het lijkt erop dat de kat om uw aandacht vraagt. U kunt op dit gedrag reageren en een tijdje met de kat spelen, maar u kunt dergelijke verzoeken ook negeren als uw huisdier te veel aandacht wil.

Leuk weetje: sommige vrouwelijke katten kunnen moederinstincten vertonen door een speeltje rond te dragen en te huilen (yowlen).

Lees: Zijn Savannah katten moeilijk te verzorgen?

Waarom laten katten hun speelgoed voor je vallen?

Het poesje biedt je zijn ‘prooi’ aan. Wat de kleine man eigenlijk wil is dat jij om samen met de prooi te spelen of voor jou om de kat te prijzen als een uitzonderlijke jager.

In ieder geval is dat zeker een teken van genegenheid, want de kat wil deze sterke emoties met je delen.

Brengen katten geschenken naar hun baasjes?

Katachtigen kunnen je zeker hun favoriete speelgoed (of zelfs dode dieren) cadeau doen. Dat gebeurt meestal als je thuiskomt van je werk of ’s ochtends wakker wordt – de poes heeft je gemist en is nu probeert genegenheid te tonen.

De kat kan je ook zijn speeltje als geschenk brengen als hij bereid is om te spelen. Als de kat je zijn prooi brengt, dan probeert hij je misschien te leren jagen.

Waarom brengt mijn kat mij altijd haar favoriete speeltje?

Als het gaat om dat ene speeltje waar uw kat dol op is, brengt het poesje het misschien naar u toe om te laten zien dat het ding heeft een beetje TLC nodig.

Het speelgoed waar de kat het meest mee speelt zal uiteindelijk versleten raken, en dat is misschien wat de kat je probeert te vertellen.

Lees: Hebben Bengaalse katten speciale zorg nodig?

Hebben katten een favoriet persoon?

Veel katten hebben echt een favoriet persoon. Gewoonlijk, dat is de mens die de meeste moeite doet voor het welzijn van de kat. (voedt de kleine man, speelt ermee, enzovoort).

Natuurlijk zal de kat zijn speelgoed ook naar de favoriete mens brengen, niet alleen omdat het poesje het meest van die bepaalde persoon houdt, maar ook omdat die persoon het meest geneigd is met de kat te spelen.

Raken katten gehecht aan speelgoed?

Sommige katten kunnen echt gehecht raken aan hun favoriete speelgoed. Voornamelijk omdat deze ‘veiligheids’ objecten hen kunnen helpen om te gaan met stress.

Binnenkatten kunnen hun speelgoed ook gaan behandelen als hun kroost (dit kan gebeuren als de kat niet echt de gelegenheid heeft om met andere katachtigen te spelen).

Lezen: Hebben Savannah katten veel aandacht nodig?

Wat denken katten dat speelgoed is?

Katten zijn roofdieren en in veel gevallen spelen ze niet alleen voor hun plezier, maar ook om hun jachtvaardigheden te trainen. Om die reden, denken ze misschien dat hun speelgoed een prooi is, vooral als je hebt gekozen voor een interactief speeltje dat eruit ziet als een muis, een insect of een slang.

Waarom brengt mijn kat me willekeurige dingen?

 • Het is een teken van genegenheid
 • De kat wil geprezen worden
 • Het poesje probeert je te leren jagen
 • Het willekeurige ding is een ’trofee’ en de kat wil ermee pronken
 • Het is een teken van respect (als het katje je vaak iets brengt, dan denkt het misschien aan jou als de ‘alpha pack leader’)

Waarom brengt mijn kat me dingen en miauwt hij?

Wanneer de kat miauwt, wil hij dat je het ding opmerkt dat hij had meegebracht. De kat is zeker op zoek naar aandacht en wil een beetje speeltijd of lof.

Waarom brengt mijn kat mij sokken?

Sommige baasjes geloven dat sokken (vooral wollen) je zweet opnemen en uiteindelijk naar je voeten ruiken. Door ze rond te dragen, probeert uw kat dichter bij u te zijn.

Waarom brengt mijn kat me bladeren?

De kat denkt misschien dat bladeren leuk zijn om mee te spelen, dus de kat wil dat je dit ‘speeltje’ hebt.

Waarom brengt mijn kat mij muizen?

Katachtigen brengen de prooi die ze hebben gevangen mee naar huis om de kittens te voeden – de kat denkt misschien dat jij zijn kitten bent. In ieder geval, uw huisdier beschouwt u als een deel van zijn familie.

Waarom brengen katten je hun kittens?

 • De kat stelt je voor aan de nieuwe familieleden
 • Het poesje wil de kleintjes aan je laten wennen
 • Het poesje wil dat je de kittens helpt verzorgen en veilig houdt
 • Soms, de kat kan een kleine pauze nodig hebben van de baby’sen aangezien het poesje je vertrouwt, zal ze de kittens bij je achterlaten

Lees: Kan het katten schelen als je huilt?

Waarom draagt mijn kat een knuffeldier rond?

In het wild dragen katachtigen slechts in twee gevallen dingen rond – wanneer ze de kittens verplaatsen en wanneer ze een prooi vangen.

Dit zijn ingebouwde gedragspatronen die katten soms kunnen volgen. Je ziet de poes met ‘de kittens’ rondlopen en de katten met het ‘voedsel’ dat ze later willen opeten.

Waarom verstopt mijn kat dingen?

Bij gebrek aan een echte prooi, creĆ«ren katten hun eigen jachtscenario’s. Door het verstoppen van het speelgoed oefenen de kittens in het vinden van de prooi en het doden ervan.