Skip to Content

Vinden Brits Korthaar Katten het leuk om opgepakt te worden

De Brits Korthaar is een beetje een tegenstrijdigheid. Met hun aaibare uiterlijk, ronde gezichten en dikke pluche vacht, zien katten van dit ras eruit alsof ze gemaakt zijn om te worden opgepakt en geknuffeld. Ze zijn ook tamelijk sociaal en beminnelijk, ze hechten zich gemakkelijk aan hun speciale mensen en brengen graag tijd met hen door. Toch brengt dit ras zelden een echte schootkat voort. De Brits Korthaar is hartelijk maar gereserveerd, en biedt genegenheid op een onafhankelijke manier. Voor mij is hun onafhankelijkheid altijd een deel van hun charme geweest, maar sommige eigenaren kunnen het frustrerend vinden. Als u een aanhankelijk dier wilt dat op u neerkijkt en constant hunkert naar knuffels en genegenheid, dan is de Brits Korthaar niets voor u. Later in dit artikel, zullen we enkele andere rassen noemen die haar gereserveerde persoonlijkheid kunnen aanvullen met hun meer demonstratieve.

Houden Brits Kortharen ervan om opgepakt te worden? Als algemene regel, nee. Ze zijn graag dicht bij je, maar worden liever niet rondgesleept als een knuffeldier. Ze zullen vaak op uw hielen draven als u rondloopt en dichtbij komen zitten als u iets aan het doen bent, maar ze zullen meestal niet op uw schoot springen. Het oppakken en vasthouden van uw Brits Korthaar kan haar uit haar comfortzone halen, waardoor u zich afgewezen voelt en zij zich ongemakkelijk voelt. Houd oppakken en knuffelen kort, en raak gewend aan de manier waarop deze katten veel aandacht van hun mensen nodig hebben om gelukkig te zijn. Onthoud dat dit hetzelfde ras is dat het liefst affectie toont.

Als zorgzame katteneigenaar heeft u waarschijnlijk een aantal vragen. Deze pagina is er om u te helpen de antwoorden te vinden waar u naar op zoek bent. Hoe kunt u uw Brits Korthaar overhalen om haar door u te laten oppakken? Als u haar niet kunt oppakken en knuffelen, hoe kunnen u en zij elkaar dan genegenheid tonen? Als u uw kat moet optillen, hoe doet u dat dan veilig en zonder dat een van u beiden gewond raakt? Voor de antwoorden op deze en andere vragen, lees verder. Wij hebben het laatste nieuws over uw Britse Korthaar.

De ups en downs van het optillen van uw Brits Korthaar

Houden Brits Korthaar katten ervan om opgepakt te worden? Er zijn zeker uitzonderingen die dat doen, ik heb er een of twee gekend die heel gelukkig waren om te worden opgetild en gewiegd als een reusachtige harige baby zolang de armen van hun eigenaar de druk konden verdragen. Zij waren zeker uitzonderingen, echter. De typische Britse Korthaar is beslist afkerig om te worden opgetild en houdt er niet van om lang in de armen te worden gehouden zoals sommige katten.

Als u haar oppakt en op uw schoot legt, zal de gemiddelde Britse Korthaar zich niet opkrullen en spinnen – ze zal gewoon opspringen en weglopen. Over het algemeen zijn ze geen gevoelig ras, ze geven de voorkeur aan een afzijdige benadering van het tonen van affectie. Ze houden wel van aaien, met mate, en zullen zelfs de grootste vrijheid van allemaal toestaan: het fabelachtige buikje masseren. Als u uw Brits Korthaar van de grond grijpt voor een uitgebreide knuffelronde, zal ze zich waarschijnlijk uit uw armen wurmen en naar het dichtstbijzijnde ontoegankelijke plekje vluchten, waar ze zichzelf zal gaan zitten wassen terwijl ze u vuile blikken toewerpt.

Als u volhardt en er een regelmatige gewoonte van maakt haar stevige katachtige grenzen te overschrijden, kunt u erin slagen haar grondig van u te vervreemden. Uw Brits Korthaar kat is een intelligent dier en leert van ervaring. Als de aanblik van een bepaald mens eerder een lange ronde van onwaardige geforceerde knuffels inluidde, zal ze zich dit herinneren en die lastpost van een mens in de toekomst gaan mijden.

Dit ras staat bekend om zijn loyaliteit en geduld, maar iedereen heeft zijn grenzen. Als je een Brits Korthaar eenmaal hebt overtuigd dat je een verkeerde bent, kan het verrassend moeilijk zijn om weer bij haar in de gunst te komen. Alleen omdat ze op teddyberen lijken, moet u uw Brits Korthaar niet verwarren met een pluche beer. Als ze besluit om op eigen kracht op uw schoot te klimmen, kunt u haar daar in de toekomst weer op helpen; u moet uw kat echter altijd het tempo van een ontmoeting laten bepalen. Ze heeft haar grenzen, net als u, en als u er positief op aandringt die te overschrijden, zult u wrijving tussen uzelf en uw kat creëren.

Dit ras is in feite zeer liefdevol en toegewijd, ze geven gewoon de voorkeur aan subtielere demonstraties van hun diepe genegenheid. Leren om uw Britse Korthaar met respect te behandelen is een belangrijk onderdeel van het zijn van een liefdevolle en verantwoordelijke katteneigenaar. Uw kat wil net zo min een moeilijke, conflictueuze relatie als u; geef haar de ruimte die ze nodig heeft en laat haar naar u toe komen.

Hoe toon ik op de juiste manier affectie aan mijn Britse Korthaar?

Dus je hebt een kat waar je oprecht dol op bent en je wilt helpen een goede sterke band tussen jullie op te bouwen, terwijl je nog steeds de behoeften en grenzen van je huisdier respecteert. Dat is de juiste houding voor een zorgzame katteneigenaar. Hoewel uw Brits Korthaar er niet van houdt om vastgepakt en gemangeld te worden, wil dat niet zeggen dat ze onverschillig tegenover u staat. Verre van dat!

Uw Brits Korthaar zal waarschijnlijk een heel hechte band met u vormen. Het zijn echt heel liefdevolle katten. Ze laten dit op een aantal manieren zien. Uw Britse korthaar kan haar liefde tonen door bij de deur te wachten wanneer u thuiskomt, door het huis op uw hielen te zitten en door zich in de buurt te parkeren wanneer u gaat zitten om te ontspannen. Deze katten zullen vaak een favoriet plekje uitkiezen om te zitten, waar ze van uw gezelschap kunnen genieten zonder zich opeengepakt te voelen.

Uw Britse korthaar springt misschien niet gretig op uw schoot, maar ze zal heel waarschijnlijk naast u komen zitten, zich opkrullen op de bank of neerploffen op de leuning van uw fauteuil. U kunt uw genegenheid tonen door haar te aaien, de meeste Brits Kortharen worden graag geaaid, gekrabd en in het algemeen vertroeteld, zolang ze zich in staat voelen om op te staan en weg te gaan.

Dit ras lijkt ook ongewoon vatbaar voor de felbegeerde tummy-rub, ze rollen zich graag op hun rug en laten je hun knapperige, zachte buikpluis aaien. (Wees hier voorzichtig mee, want soms rolt een kat zich om om zijn vertrouwen te tonen, maar wil hij geen lichamelijk contact). Brits Kortharen zijn slim en hebben een uitstekend jachtinstinct, wat betekent dat ze absoluut dol zijn op spelen. Spelen met uw Brits Korthaar is een geweldige manier om affectie te tonen en helpt ook om hun neiging tot sedentair worden tegen te gaan als ze ouder worden.

Kan ik mijn Brits Korthaar trainen om het leuk te vinden om opgepakt te worden?

In het kort: nee, dat is zeer onwaarschijnlijk. “Maar ik wil een kat die ik kan oppakken en knuffelen…” is een veelgehoorde klacht van nieuwe korthaarbezitters die “teddybeer kat” hoorden en niet echt aandacht besteedden aan de rest van de beschrijving. In mijn minder geduldige momenten ben ik geneigd te antwoorden: “Nou, dan had je een andere kat moeten kopen!” In plaats van te proberen uw Brits Korthaar te veranderen in iets wat ze niet is, is het veel beter om al haar prachtige eigenschappen te accepteren zoals ze zijn, inclusief de kenmerkende reserve van het ras.

Wees gerust dat uw kat u aanbidt, ze heeft gewoon haar eigen manieren om dat te tonen. Als u echt verlangt naar wat extra katachtige knuffels, overweeg dan de aanschaf van een metgezel, Maine Coons, Schotse Vouwen, en Ragdolls zijn allemaal vriendelijke rassen die genieten van uitgebreide schoot tijd. Britse Kortharen kunnen het over het algemeen goed vinden met andere katten en een vriendje om mee te spelen kan helpen om die sedentaire neigingen te compenseren. Van haar kant is de Britse Korthaar een prachtige metgezel voor een aanhankelijke schootkat, die zich afkeert als hij alleen gelaten wordt. Het is een kalm, geduldig ras dat andere huisdieren zeer goed accepteert, waardoor het een geweldig emotioneel ondersteuningsdier is voor minder onafhankelijke rassen.

Maar ik moet mijn Brits Korthaar oppakken om haar te verplaatsen. Hoe kan ik dit veilig doen?

Brits Kortharen zijn geduldige dieren en tolereren het om voor korte periodes opgepakt te worden. Uw kat kan zelfs genieten van een korte knuffel of twee. Hou het kort en wees alert op tekenen van ongemak. Uw Britse korthaar zal waarschijnlijk niet meteen gaan sissen of krabben; in plaats daarvan kan ze verstijven, kronkelen of met haar staart gaan zwiepen. Ze kan luider beginnen te praten dan gewoonlijk. Het laatste stadium zal een verwoede strijd zijn om zichzelf te bevrijden, waarbij ze misschien een kneep of een krab uitdeelt als u de boodschap niet begrijpt.

Om te zien of uw Brits Korthaar zin heeft om opgepakt te worden, laat u uw hand onder haar borst glijden en begint u haar op te tillen. Als ze wegtrekt, hou dan niet vol – probeer het een andere keer opnieuw. Als u uw kat echt moet optillen om haar te verplaatsen of in een reismandje te zetten, doe dit dan voorzichtig door één hand onder haar borst te plaatsen en met de andere hand haar achterpoten op te tillen. Til haar voorzichtig op en probeer zo snel mogelijk te gaan zonder haar te schokken of te schudden. Britse Kortharen houden er echt niet van om verplaatst te worden, dus wees voorbereid op wat gedoe op het moment en mogelijk een koude douche later. Maak je geen zorgen, je kat zal het je vergeven.