Verveelde kat ? Koop een vogelvoeder voor katten!

Februari is nationale vogelvoermaand. Ontdek waarom het installeren van een vogelvoeder voor katten om naar te kijken een geweldige manier is om entertainment en stimulatie te bieden. Plus, krijg tips over het installeren van uw vogelvoeder voor katten, evenals hoe u katten uit de buurt van vogelvoeders buiten kunt houden.

Bengaalse kat die staart naar raamvogelvoeder voor katten

Waarom een vogelvoeder voor katten om naar te kijken?

Als je een kat hebt die alleen binnenshuis is, maak je je misschien zorgen dat je kat niet genoeg stimulatie krijgt. Ten eerste, weet dat het zeker een slim idee is om je kat binnen te houden: binnenkatten leven gemiddeld veel langer en gezonder dan buitenkatten, of zelfs binnen-buitenkatten. Bovendien helpt het binnenhouden van uw kat om kwetsbare dieren in het wild (zoals vogels!) te beschermen.

Dat gezegd hebbende, kan het leven binnenshuis een beetje stagneren voor je kat. Daarom is het belangrijk dat uw kat actief en vermaakt blijft, zelfs als u er niet bent. Een makkelijke manier om dit te doen is door je kat de kans te geven de buitenwereld te observeren. Van zitstokken tot kattenplanken en kattenbomen die voor ramen worden geplaatst, het buitenleven zal mentaal stimulerend zijn voor uw kat. En wat is er stimulerender voor je kat dan het observeren van het komen en gaan van vogels?

Katten houden ervan om dingen in snelle beweging te bekijken en hun ogen zijn zorgvuldig afgestemd op het observeren van kleine bewegingen. Of je nu denkt aan een raamvogelvoeder voor katten of een traditionele vogelvoederbak op korte afstand van het raam, het aantrekken van vogels voor katten om naar te kijken is een geweldig idee!

Tips voor het installeren van uw vogelvoeder voor katten

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het installeren van een vogelvoeder voor katten.

  • Kies een venster dat ten minste 10 voet boven de grond: Dit om te voorkomen dat buitenkatten een snack maken van de bezoekende vogels (triest, maar waar!) en om te voorkomen dat andere wezens zoals eekhoorns het vogelvoer opeten.
  • Zorg ervoor dat uw raam- en raamschermen zijn veilig: Het laatste wat je wilt is dat je kat uit het raam ontsnapt of door een scherm valt.
  • Met een raam vogelvoeder, zet de baars of boom van uw kat op een paar meter afstand: als uw kat recht in het raam zit, zal hij of zij in principe bovenop de vogelvoederbak zitten. De kans is groot dat vogels zich te geïntimideerd voelen om de feeder te bezoeken.
  • Zorg ervoor dat een traditionele vogelvoederbak is 5-6 voet verwijderd van het raam waar uw kat zal zijn: hoewel het in dit geval geen probleem is voor uw kat om direct in het raam te zitten, wilt u er nog steeds voor zorgen dat de traditionele vogelvoeder niet te dicht bij het raam staat.
  • Doe je onderzoek naar welke vogels die je wilt aantrekken: Bent u op zoek naar zangvogels? Of misschien unieke, kleurrijke soorten? Kies een handvol inheemse vogels die je wilt aantrekken. Dit bepaalt het type feeder en de verscheidenheid aan voedsel dat u wilt kopen. (Hint: het kan je kat niet schelen wat voor vogel het is!)
Oranje en witte kat stalken in het gras

Hoe katten uit de buurt van vogelvoeders buiten te houden

Stel dat je kat naar buiten gaat of je hebt buurtkatten in de buurt gezien (verwilderd of huisdieren). Zoals we eerder vermeldden, moet je ervoor zorgen dat de vogelvoeder buiten het bereik van katachtigen is. Bekijk deze tips over hoe je katten uit de buurt van vogelvoeders kunt houden:

  • Vermijd vogelvoeders op de grond. Kies voor feeders die aan een hoge paal of zuigkracht hangen aan een raam dat minstens 10 voet boven de grond is.
  • Houd uw feeder buiten in de open lucht (exclusief raamvoeders). Omdat katten hinderlaagroofdieren zijn, jagen ze hun prooi graag vanuit dekking. Het plaatsen van de vogelvoederbak uit de buurt van struiken, dekken, bomen en zelfs terrasmeubilair kan uw kat ervan weerhouden de vogels te besluipen.
  • Spray geur afschrikt rond (maar niet op) de vogelvoeder. Verrassende geuren die katten haten zijn geuren op basis van citrusvruchten, lavendel, rozemarijn, peper, kaneel, munt en dennen of ceder. Je kunt zelfs een paar stinkende planten rond de feeder toevoegen, zoals coleus canina, geranium en citroentijm.
  • Maak de grond rond de vogelvoederbak ongemakkelijk voor uw kat om te navigeren: probeer naast stinkende planten de grond te bedekken met kippengaas, twijgen, dennenappels, stekelige tuinsnoeisel, steenmulch, hulstschekken of zelfs eierschalen.
  • Plaats een door beweging geactiveerde sprinkler in de buurt. Dit type sprinkler maakt gebruik van infraroodstralen om de aanwezigheid van een dier te detecteren voordat een uitbarsting van water vrijkomt. Het is ook een geweldige manier om katten uit je tuin te houden!

Kun je geen vogelvoeder hebben? Speel deze vogelvideo’s voor katten!

Alas, niet iedereen van ons heeft de mogelijkheid om een vogelvoederbak te installeren voor katten om naar te kijken. Ga in dat geval naar YouTube, dat tientallen vogelvideo’s voor katten herbergt. Bekijk hieronder een paar populaire favorieten:Deze Nationale Vogelvoedermaand hopen we dat je overweegt om een vogelvoeder voor katten aan je huis of tuin toe te voegen. Het is een win-win voor uw kat en voor de lokale fauna!