Skip to Content

Tiny Tiger Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Zou dit het betaalbare kattenvoermerk kunnen zijn waar je op hebt gewacht? Lees onze onbevooroordeelde recensie om de feiten over Tiny Tiger kattenvoer te krijgen.

De We’re All About Cats-classificatie van Tiny Tiger op wat belangrijk is

We hebben Tiny Tiger geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 4/10
 • Prijs– 9/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7/10

Wij geven Tiny Tiger kattenvoer een 38 uit 60 rating of een B- cijfer.

Over Tiny Tiger

Tiny Tiger is een van de vele Chewy-exclusieve merken.

Chewy is een online retailer van huisdierenproducten die in 2011 is opgericht door Ryan Cohen en Michael Day. De site is nu eigendom van PetSmart en hoewel sommige Chewy-merken overlappen met die in PetSmart-winkels, is Tiny Tiger alleen online beschikbaar.

De line-up van het merk legt de nadruk op vochtrijke recepten die volgens het bedrijf dierlijke eiwitbronnen als eerste ingrediënten bevatten en vrij zijn van tarwe, maïs, soja en carrageen.

Inkoop en productie

Chewy noemt niet het bedrijf dat Tiny Tiger kattenvoer produceert, maar zegt wel dat het wordt gemaakt in de Verenigde Staten en Canada.

De recepten bevatten ingrediënten afkomstig uit de hele wereld. De kip, rundvlees en kalkoen in Tiny Tiger kattenvoer zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada, terwijl vitamines en mineralen worden geïmporteerd uit landen over de hele wereld. Tiny Tiger heeft vitamineleveranciers in de Verenigde Staten, Zwitserland, Japan, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Is het voedsel van kleine tijgerkatten teruggeroepen?

Klein Tijger kattenvoer is nooit teruggeroepen.

Wat voor soort kattenvoer biedt Tiny Tiger aan?

Er zijn een paar soorten Tiny Tiger kattenvoer in de line-up – brokken in jus, brokken in extra jus en paté. Afgezien van hun lijn van knapperige traktaties, zijn al hun voedingsmiddelen vochtrijke producten verpakt in blikjes. Als je op zoek bent naar brokjes kattenvoer, zul je het niet vinden van Tiny Tiger.

Hoewel Tiny Tiger-voedingsmiddelen vleesgericht zijn, niet veel plantaardig materiaal bevatten en een paar hot-button-ingrediënten vermijden, zijn ze qua voedingswaarde vergelijkbaar met veel andere budget-tier ingeblikt voedsel, met dierlijke bijproducten, een paar vaag genoemde insluitsels en toegevoegde smaken die op hun ingrediëntenlijsten verschijnen.

Tiny Tiger Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Bekijk op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit ingeblikte kattenvoer.

Dit populaire Tiny Tiger recept is een paté op basis van kip.

Hoewel het voedsel kip als hoofdingrediënt bevat, vertrouwt het ook op een paar andere eiwitbronnen. U zult merken dat het recept lever, vleesbijproducten en vis bevat – allemaal vaag genoemde items die mogelijk niet de voedingsintegriteit hebben van duidelijk gelabeld vlees.

Hoewel deze ingrediënten niet per se slecht zijn, brengen ze een paar vraagtekens naar de situatie. Vleesbijproducten kunnen bijvoorbeeld een breed scala aan dierlijke delen bevatten, waaronder enkele die niet gemakkelijk worden verteerd door het lichaam van uw kat. Idealiter zou uw kat goed verteerbare eiwitten moeten eten die voeden zonder uw kat te verzwaren.

Na deze eiwitbronnen bevat het voedsel natuurlijke smaak – een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel – en guargom, een plantaardige gom die helpt om de paté te binden en te stabiliseren. Hoewel guargom controversieel is en sommige katten kan irriteren, lijkt het een veilige, zij het qua voedingswaarde onnodige, opname in het voedsel van uw kat te zijn.

Het voedsel bevat toegevoegde kleur, een term die verwijst naar materialen – zoals ijzeroxiden en titaniumdioxide – die worden toegevoegd om de kleur van het voedsel te verbeteren. Dit zijn geen kunstmatige kleurstoffen en lijken veilig te zijn voor katten om te consumeren.

Ten slotte bevat het voedsel een reeks synthetische vitamines, mineralen en aminozuren – waaronder essentiële taurine – die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwit-, matig vet- en laag koolhydraatgehalte.

Terwijl dit food bevat een paar ingrediënten die minder dan ideaal zijn, het is over het algemeen een relatief soort-geschikte keuze met iets dat in de buurt komt van een optimale macronutriëntenverdeling.

Het is rijk aan dierlijke eiwitten met matige vetniveaus en is volgens de gegarandeerde analyse net iets meer dan 10% koolhydraten op basis van droge stof.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Lever, Vleesbijproducten, Vis, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Toegevoegde Kleur, Cholinechloride, Vitaminen (Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, kopereiwitaat, natriumseleniet, mangaansulfaat, Kaliumjodide), Taurine, zout, magnesiumsulfaat, natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 10.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 49.68%

Koolhydraten: 9.41%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lever, vleesbijproducten, vis, guargom, toegevoegde kleur

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vlees, Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Relatief laag koolhydraatgehalte
 • Een van de meest betaalbare natte voedingsmiddelen die je kunt kopen

Tegens

 • Een opmerkelijk percentage katten lijkt een hekel te hebben aan de smaak en textuur van het voedsel
 • Bevat verschillende vaag genoemde vleesingrediënten

Bekijk op Chewy

Turkije lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit ingeblikte kattenvoer.

Het tweede recept waar we naar kijken is een ander paté-achtig product, dit keer met kalkoen in plaats van kip. Net als de eerste paté die we hebben beoordeeld, is er veel meer aan dit eten dan wat er op het etiket staat. Naast kalkoen- en gevogeltegiblets bevat het voedsel lever- en vleesbijproducten. Alles behalve kalkoen is een vaag genoemd ingrediënt en roept vragen op over verteerbaarheid en eiwitkwaliteit.

Natuurlijke smaak belooft de smakelijkheid van het voedsel te intensiveren, terwijl guargom het structuur geeft. Het voedsel is verrijkt met synthetische vitaminen, mineralen en aminozuren.

Menhaden visolie verschijnt aan het einde van de ingrediëntenlijst. Hoewel deze olie een geweldige bron van omega-3-vetzuren is, suggereert het feit dat het het voorlaatste ingrediënt is dat het hier een kleine speler is en waarschijnlijk niet veel waarde toevoegt.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte, matig vet en is het laag in koolhydraten.

Dit voedsel bevat een paar vaag genoemde, mogelijk dierlijke ingrediënten van lage kwaliteit, maar dat is de enige belangrijke fout. Het is een soortgeschikte paté die rijk is aan het dierlijke eiwit dat uw kat nodig heeft. Het is laag in koolhydraten. En het heeft precies de juiste hoeveelheid vet – allemaal afgeleid van voor de soort geschikte dierlijke bronnen.

Als je carnivoor-waardig voedsel met een beperkt budget wilt kopen, is dit Tiny Tiger-voedsel misschien een goede optie.

Ingrediënten

Turkije, Lever, Vleesbijproducten, Kalkoenbouillon, Gevogelte Giblets, Natuurlijk Aroma, Guargom, Kaliumchloride, Cholinechloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, kopereiwit, natriumseleniet, mangaansulfaat, kaliumjodide), Taurine, Zout, tricalciumfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen) magnesiumsulfaat.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.64%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 6.09%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lever, Vleesbijproducten, Gevogelte Giblets, Guargom

Veel voorkomende allergenen: Lever, Vleesbijproducten, Gevogelte Giblets

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van voor de soort geschikte eiwitbronnen
 • Bevat menhaden visolie als bron van omega-3 vetzuren
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Bevat verschillende vaag gelabelde ingrediënten van zeer lage kwaliteit

Bekijk op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit ingeblikte kattenvoer.

In tegenstelling tot de twee vorige recepten – paté-achtig voedsel met fijngemalen vlees gestabiliseerd met guargom – heeft dit voedsel een dik, op jus gebaseerd formaat. Kippenbouillon is het eerste ingrediënt, met kip, lever en kalkoen de primaire eiwitbronnen. Samen met vleesbijproducten en gedroogde eiproducten worden deze ingrediënten gemengd en gevormd tot onopvallende brokken – een gevormd vleesproduct.

Aardappelzetmeel verschijnt na de eiwitbronnen van het voedsel en dient vermoedelijk als een jus verdikkingsmiddel. Het voedsel bevat ook guargom, die vaak wordt gebruikt als bindmiddel en stabilisator. Deze plantaardige ingrediënten zijn geen essentieel onderdeel van het kattendieet en verhogen het koolhydraat- en vezelgehalte van het voedsel.

Ten slotte bevat het voedsel de standaardvariëteit van vitamines, mineralen en aminozuren die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken. Het laatste ingrediënt is visolie, een bron van omega-3 vetzuren. Net als de menhaden visolie in het laatste recept, suggereert de positie van dit ingrediënt op de lijst dat het in een sporenhoeveelheid verschijnt en geen grote voedingswaarde bevat.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Qua voedingswaarde is dit voedsel niet het sterkste in de Tiny Tiger-line-up. Dankzij de toevoeging van aardappelzetmeel is het plantzwaar dan de paté-achtige opties.

Met ongeveer 17% koolhydraten op basis van droge stof heeft dit voedsel aanzienlijk meer zetmeel dan uw kat nodig heeft en kan het de bloedsuikerspiegel van zijn kat verhogen en bijdragen aan diabetes. En hoewel het veel eiwitten uit dierlijke bronnen bevat, zijn verschillende van die bronnen vaag genoemd en zijn ze misschien niet de meest verteerbare keuze voor uw kat.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Lever, Turkije, Vleesbijproducten, Gedroogd eiproduct, Aardappelzetmeel, Natuurlijk Aroma, Guargom, Zout, Natriumfosfaat, Tricalciumfosfaat, Kaliumchloride, Cholinechloride, Calciumcarbonaat, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacinesupplement, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Dl-Methionine, Mineralen (ijzersulfaat, Zinkoxide, kopereiwitaat, natriumseleniet, mangaansulfaat, kaliumjodide), taurine, magnesiumsulfaat, visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 80%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55%

Vet: 10%

Vezel: 7.5%

Koolhydraten: 14%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.96%

Vet: 26.03%

Koolhydraten: 15.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kalkoen, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Lever, Vleesbijproducten, Aardappelzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Lever, Vleesbijproducten, Ei

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Bevat visolie als bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Bevat vaag benoemde, potentieel laagwaardige ingrediënten
 • Relatief veel koolhydraten

Wat vinden klanten van Tiny Tiger Cat Food?

Tiny Tiger ontvangt voornamelijk positieve recensies, maar het is niet de sterkste publiekstrekker op de markt. Hun populaire Beef &Poultry-variëteitspakket heeft bijvoorbeeld een 3,9 van de 5-sterrenbeoordeling op Chewy, waarbij 81% van de recensenten zegt dat ze het eten aan een vriend zouden aanbevelen. Met veel van de meest populaire voedingsmiddelen met aanbevelingspercentages van 95% of meer, is dit niet bijzonder indrukwekkend.

Terwijl gelukkige recensenten de foo prijzend’s betaalbaarheid en smakelijkheid, de meeste ontevreden klanten zeggen dat hun katten het eten niet lekker vonden. Een paar zeggen dat het hun katten zachte ontlasting of andere spijsverteringsproblemen gaf.

Laten we eens kijken wat een paar gelukkige – en ontevreden – klanten te zeggen hebben over hun ervaring met Tiny Tiger kattenvoer.

Positieve beoordelingen

“Mijn kipminnende kat is dol op dit eten. Mijn andere kat zal de helft van zijn eten opeten en iets beters uithouden voor de volgende maaltijd. Dit is goed voor hem, want de meeste kip ruikt hij gewoon en loopt weg van. Hij is mijn rundvleeseter. De paté breekt in kleine kruimels, die gemakkelijk te eten zijn. Als je een jusliefhebber hebt, voeg dan gewoon een beetje water toe en roer erin, het levert een mooie jus op.” – macriley, recensie Tiny Tiger Pate Chicken Recipe

“Yoda, mijn Siamese kat, houdt van de jus. Ik merk dat hij niet meer overgeeft. DAT is een getuigenis dat ik niet terug zal gaan naar het oude merk voedsel.”newkittypotty, recensie van Tiny Tiger Chunks in Jus Chicken Recipe

Negatieve beoordelingen

“Begon dit maanden geleden voor het eerst in een multipack te kopen. De katten vonden het allemaal geweldig en ik dacht “het ruikt ook lekker”. De laatste zendingen zijn drastisch veranderd. De katten zullen het rundvlees, de kip of vooral de kalkoensmaken niet aanraken en er komt een heel slechte geur vandaan. Niet slecht zoals “slecht gegaan”, gewoon smerig.”Fluffenutters, recensie Tiny Tiger Turkey en Giblets Recept

“Mijn twee katten zijn absolute tegenpolen. Als de een van de ene smaak houdt, haat de ander die en vice versa. Ik was blij om te ontdekken dat BEIDE mijn jongens dol waren op deze paté en het bij elke maaltijd afmaakten. Toen kwam de poep. Mijn ene poes die nooit stinkende zwerfvuilproblemen had, maakte me midden in de nacht wakker omdat zijn poep zo vreselijk rook. En het gebeurt consequent na elke voeding van dit voedsel (ik wissel 2-3 soorten ingeblikt voedsel uit voor een verscheidenheid aan hun dieet), en toen begon het rare poep te veroorzaken voor mijn andere jongen. Ik merk nu heel papperige poep voor beide. Kortom, het smaakt heerlijk voor mijn kitto’s, maar stinkt dan naar de hemel als het uitkomt. Je zou het kunnen proberen, maar heb geen hoge verwachtingen.”Megg, recensie Tiny Tiger Pate Chicken Recipe

Hoeveel kost Tiny Tiger Cat Food?

Tiny Tiger is een van de meest betaalbare natte kattenvoermerken op de markt.

Als je een typische kat van 10 pond hebt en hem ongeveer 200 calorieën per dag geeft, geef je iets meer dan een dollar per dag uit aan Tiny Tiger-kattenvoer. Dat plaatst het in dezelfde prijsklasse als Friskies, Fancy Feast en andere budget-tier ingeblikte producten.

Lees ook: De 6 beste goedkope kattenvoer die betaalbaar en gezond is!

Kortom, is Tiny Tiger een goede keuze?

Als je vasthoudt aan hun paté-achtige voedingsmiddelen, biedt Tiny Tiger soortgeschikte voeding tegen een toegankelijke prijs. Hun voedsel is niet perfect – je zult veel vaag genoemd vlees en mogelijk laagwaardige bijproducten opmerken – maar ze zijn ook een paar uitsluitingen voor op de budgetconcurrentie.

Door kunstmatige kleuren en smaken over te slaan, carrageen te vermijden, het koolhydraatgehalte in veel van hun recepten minimaal te houden en de nadruk te leggen op vlees boven planten, heeft Tiny Tiger enkele van de beste budgetvriendelijke kattenvoeding op de markt gecreëerd.

Als u op zoek bent naar een economische optie die geen additieven bevat die uw kat na verloop van tijd kunnen schaden, is Tiny Tiger het proberen waard.

Waar koop je Tiny Tiger Cat Food?

Tiny Tiger kattenvoer is exclusief verkrijgbaar op Chewy en wordt verzonden binnen de aangrenzende Verenigde Staten. Het is niet beschikbaar in Hawaï, Alaska of andere Amerikaanse gebieden.

Klik hier om te winkelen voor Tiny Tiger Cat Food op Chewy