Taste of the Wild Kattenvoer Recensie

Vandaag gaan we een diepgaande review doen van Taste of the Wild kattenvoer. We bekijken 6 hoofdcategorieën, inclusief een diepgaande duik in de ingrediëntenlijst, geschiedenis van het terugroepen, en meer. Deze review is gebaseerd op uren van onderzoek, praktijkervaring, en natuurlijk een liefde voor katten!

Taste of the Wild heeft de reputatie een van de meer betaalbare kattenvoeders op de markt te zijn, terwijl de kwaliteit van de ingrediënten goed, maar niet geweldig is. Het is een voeding die ik vaak heb aanbevolen in verschillende van onze lijsten als onze beste budget optie.

Laten we eens kijken naar de grote score voor Taste of the Wild:

 • productverscheidenheid – 5/10
 • Soorten geschiktheid – 6.5/10
 • Ingrediënt kwaliteit – 6.5/10
 • Prijs – 8.5/10
 • Marketing en Boodschap Overeenstemming – 5/10
 • Terugroep geschiedenis 5/10
 • Algemene Beoordeling 6/10

Het verhaal achter Taste of the Wild Kattenvoer

1970 begon het zwagersduo Gary Schell en Richard Kampeter met wat toen Meta Food and Grain heette. Zoals veel dierenvoedingsbedrijven begonnen ze met het doel hondenvoer te maken en breidden dat uiteindelijk uit naar kattenvoer.

Maar de naam Meta Food and Grain hield niet lang stand. Zoals het verhaal gaat, “een jager die het nieuwe hondenvoer kocht zei dat het de vacht van zijn hond liet glanzen als een diamant.”

Dat leek alle inspiratie te zijn die ze nodig hadden om de oude naam te laten vallen en over te gaan op Diamond Pet Foods, wat het overkoepelende merk is achter Taste of the Wild samen met vele andere merken.

Product Diversiteit 5/10

Met slechts twee soorten natvoer smaken en slechts zeven in totaal kattenvoer producten, scoort Taste of the Wild laag in termen van product variëteit. In het algemeen lijkt hun focus te liggen op droge brokjes boven natvoer, wat misschien werkt voor sommige katteneigenaren, maar twee smaken zullen niet genoeg zijn voor velen.

Taste of the Wild gebruikt ook een enigszins onconventionele naamgeving die ik persoonlijk een beetje verwarrend vond. Bijvoorbeeld, in plaats van hun dieet, “Geroosterd wild en gerookte zalm” te noemen, is de naam van de formule “Rocky Mountain Feline Recipe”.

Misschien ben ik de enige, maar het zien van de Rocky Mountain of Canyon River zegt me niet veel, dus ik wil de recepten van Taste of the Wild uitsplitsen, samen met de hoofdingrediënten. Beginnend met het droge voedsel dat we hebben:

 • Prooi: Angus Beef Limited Ingredient Diet De Prey serie heeft zeker meer voor de hand liggende namen en zoals de naam al zegt bevat dit Angus rundvlees.
 • Prooi: Kalkoen Limited Ingredient Diet Net als bij de andere prooidierformules, maken ze het belangrijkste eiwit duidelijk
 • Canyon River Feline Recept (Nat & Droog) Focus op forel en gerookte zalm als de belangrijkste eiwitbronnen
 • Lowland Creek Feline Recept Gebruikt geroosterde kwartel en eend als de kern eiwitbronnen
 • Rocky Mountain Feline Recept (Nat & Droog) Vermeldt geroosterd hertenvlees en gerookte zalm als belangrijkste eiwitten

Hoewel Taste of the Wild enkele unieke eiwitbronnen bevat in de vorm van Angus rundvlees en hertenvlees, is het niet genoeg om het algemene gebrek aan variatie te compenseren met slechts twee natvoeropties.

Soorten geschiktheid – 6.5/10

Als we het hebben over soorteigenheid, hebben we het over het meest natuurlijke dieet voor uw kat. Uw kat is een carnivoor.

Maar niet zomaar een carnivoor.

Uw kat is wat men noemt een obligate carnivoor, wat betekent dat ze nodig hebben vlees nodig om al hun voedingsstoffen binnen te krijgen. Naast het kauwen op wat gras hier en daar, zou uw kat in een wilde staat geen fruit of groenten eten en al hun eiwitten zouden afkomstig zijn van dierlijke bronnen.

Dat betekent dat een kattenvoer dat hoog scoort in termen van soortgeschiktheid, een voer is dat dierlijke eiwitten als prominente ingrediënten heeft. Taste of the Wild doet dit goed door eiwitten van dierlijke oorsprong als eerste ingrediënt in al hun diëten te gebruiken, maar in de meeste gevallen kan hun droogvoer een beetje tekortschieten.

Bijvoorbeeld, het Taste of the Wild Rocky Mountain recept heeft erwten, zoete aardappelen, erwten eiwit, en aardappel eiwit allemaal in de eerste ZES ingrediënten. Dat betekent dat ruwweg 66% van de eerste zes ingrediënten van plantaardige oorsprong zijn!

Dus hoe verdienen ze zelfs maar een 6.5 beoordeling?

Alleen al het hebben van een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt geeft ze een grote voorsprong op veel kattenvoer van mindere kwaliteit op de markt (ik kijk naar jou Meow Mix), maar Taste of the Wild maakt veel goed met hun natvoerlijn.

Als we kijken naar hetzelfde recept maar dan in de natvoer variant zien we dat ALLE zes van de eerste ingrediënten van dierlijke oorsprong zijn:

Zalm, Visbouillon, Kippenbouillon, Kippenlever, Kip, Gedroogd Eiwit

Hoewel sommige katteneigenaren misschien niet onder de indruk zijn van de twee vormen van bouillon hier, is het een van de redenen waarom Taste of the Wild meestal een goede prijs heeft. Toch zijn dit bouillons op dierlijke basis en ze zijn vast beter afgestemd op de diersoort dan een wortel!

Over het geheel genomen denk ik dat Taste of the Wild een 6,5 op 10 verdient in termen van soortgeschiktheid, waarbij de natvoeropties die score echt omhoog brengen.

Ingrediënt kwaliteit – 6.5/10

Hoewel de geschiktheid voor een bepaalde diersoort en de kwaliteit van de ingrediënten vaak hand in hand gaan, zijn er nog enkele andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om ingrediënten. Namelijk, verdikkingsmiddelen en additieven die gemakkelijk te vinden zijn in commercieel kattenvoer. Taste of the Wild doet zijn best om gevaarlijke vulstoffen te vermijden en werd opgenomen als onze budget optie op de lijst van beste kattenvoer zonder carrageen.

De natvoer recepten maken echter gebruik van guargom en terwijl ik persoonlijk comfortabel ben met het voeren van mijn kattenvoer met dit additief (in kleine hoeveelheden) is het ook iets dat veel katteneigenaren zullen willen vermijden. Je kunt hier wat meer lezen over guargom in kattenvoer.

Inzicht in plantaardige eiwitten

Hoewel de meeste Taste of the Wild-recepten veel eiwitten bevatten (meestal meer dan 40% op drogestofbasis), is een groot deel daarvan afkomstig van plantaardige eiwitten.

Maar zijn plantaardige eiwitten slecht?

Zoals zoveel dingen in kattenvoeding, is er veel discussie, maar het feit is dat plantaardige eiwitten niet hetzelfde aminozuurprofiel hebben als dierlijke eiwitten. Ze zijn ook duidelijk niet zo soortgeschikt als dierlijke eiwitbronnen. Maar een recente studie toonde aan dat katten in staat zijn om plantaardige eiwitten effectief te verteren en ik zou stellen dat plantaardige eiwitten nog steeds veel beter zijn dan koolhydraten in kattenvoer.

Aan het eind van de dag, is het een compromis. Door meer plantaardige eiwitten toe te voegen, is Taste of the Wild in staat om het totale eiwitgehalte hoog te houden en tegelijkertijd de prijzen betaalbaar te houden. Dit betekent dat meer katteneigenaren een betere toegang zullen hebben tot voer van een hoger kaliber, wat ik als een goede zaak beschouw!

Proprietary Viables Probiotics

Taste of the Wild voeding (zowel voor kat als hond) bevat wat zij omschrijven als “proprietary Viable Probiotics”. Ze gaan verder met te zeggen dat dit “soort-specifieke probiotica” zijn die helpen bij de spijsvertering en de gezondheid van het immuunsysteem en dat “elk pond Taste of the Wild 80 miljoen levende, actieve culturen bevat die helpen bij de ondersteuning van een gezonde spijsvertering en een gezond immuunsysteem.”

Probiotica blijken de consistentie van de ontlasting bij katten te verbeteren, wat een deel van de reden is waarom Taste of the Wild opduikt in onze lijst van het beste kattenvoer voor stinkende poepjes.

Maar het is nog steeds de moeite waard om het aantal probiotica met een korreltje zout te nemen. Een studie uit 2003 wees uit dat de geadverteerde probiotica in dierenvoeding niet overeenkwamen met wat er in de voeding werd gevonden. Echter, elke probiotica is beter dan geen probiotica en ik beschouw Taste of the Wild’s aandacht voor probiotica als positief!

Beoordeling van ingrediënten

Zoals ik al zei, is er een groot verschil tussen de natte en droge varianten van Taste of the Wild recepten. Laten we eens kijken wat er in elk recept zit door drie van de meest populaire producten te bekijken, te beginnen met hun Angus rundvlees recept uit hun PREY lijn van droge brokken.

Ingrediënten in Taste of the Wild PREY Angus Beef droge brokjesformule (Limited Ingredient Diet)

PREY taste of the wild angus beef kattenvoer review

Kopen op Amazon

Diëten met beperkte ingrediënten zijn ontworpen om katten met een gevoelige maag te helpen door de variëteit aan ingrediënten te beperken en soms een nieuwe eiwitbron toe te voegen. Dit droge kibble-only recept bevat rundvlees en linzen als de enige eiwitbronnen en is zeker een van de meer betaalbare diëten met beperkte ingrediënten op de markt (u kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken).

Taste of the Wild merkt op dat dit recept “55% van zijn eiwit uit natuurlijk rundvlees en 43% uit gezonde linzen” heeft, wat een belangrijk onderscheid is. Bekijk het overzicht van plantaardige eiwitten en iets verder op deze pagina als je dat nog niet gedaan hebt en laten we de eerste 5 ingrediënten eens nader bekijken.

1. Rundvlees

Elk voedsel dat ook maar te overwegen aan uw kat te voeren moet een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt hebben en er is hier geen uitzondering. De American Association of Feed Officers vertelt ons dat wanneer we een genoemde eiwitbron als deze zien, het “voornamelijk het spierweefsel van het dier is, maar kan ook het vet, kraakbeen en andere weefsels bevatten die normaal gesproken bij de spier horen, vergelijkbaar met wat je zou kunnen zien in een portie rauw vlees dat verkocht wordt voor menselijke consumptie”.

We kunnen niet veel meer vragen voor een eerste ingrediënt!

Over het geheel genomen, een ingrediënt van hoge kwaliteit.

2. Linzen

Als de graan-vrije beweging doorgaat, zullen we meer erwten en linzen in kattenvoer blijven zien. Hoewel erwten, linzen en soortgelijke planten veel eiwitten bevatten… zijn het nog steeds planten en bevatten ze nog steeds meer koolhydraten dan welk ander soort-geschikt ingrediënt dan ook.

Het opnemen van linzen als een prominent ingrediënt helpt dit recept om het eiwitgehalte hoog te houden terwijl de kosten laag blijven, wat voor sommige katteneigenaren een acceptabel compromis kan zijn.

3. Zonnebloemolie

Hoewel zonnebloemolie plantaardig is, is het toch een goede bron van gezonde vetten. Een onderzoek bij katachtigen heeft echter aangetoond dat het niet kan worden beschouwd als een echte vervanger van visolie in termen van het leveren van vetzuren.

4. Natuurlijke smaak

Natuurlijk aroma is gewoon aroma uit een natuurlijke bron. Er is geen significante voedingsimpact van natuurlijke smaakstoffen.

5. Zalmolie

Zalmolie is een uitstekend ingrediënt. Het is van dierlijke oorsprong, wat betekent dat het ook geschikt is voor bepaalde diersoorten en een geweldige bron van omega-3 en omega-6 vetzuren is.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst met ingrediënten voor het PREY Angus beef recept

Rundvlees, Linzen, Zonnebloemolie, Natuurlijk aroma, Zalmolie (Bron van Dha), Dl-Methionine, Zout, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Gedroogd Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faecium Fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, Zinkproteïnaat, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiamine Mononitraat, Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Vitamine B12-supplement, Mangaanoxide, Natriumseleniet, Vitamine D-supplement, Foliumzuur. Bevat een bron van levende (levensvatbare), natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 30% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 3,3% Vezels

Recept waardering 4.5 / 10

Hoewel diëten met een beperkt ingrediënt een zeer specifieke rol vervullen, is er hier nog veel ruimte voor verbetering. Het belangrijkste probleem is de toevoeging van linzen als tweede ingrediënt, wat betekent dat dit dieet meer koolhydraten bevat dan we zouden willen zien. Toch, als u op zoek bent naar een zeer specifiek type dieet met een beperkt aantal ingrediënten voor een uitstekende prijs, is dit misschien wel het meest zinvol voor u. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in Blue Buffalo’s Limited Ingredient Diet en u kunt mijn volledige review hier lezen.

Ingredienten in Taste of the Wild Lowland Creek droog brokjes recept

taste of the wild lowland creek kattenvoer review

Kopen op Amazon

Ik besluit het Lowland Creek recept nader te bekijken in plaats van de meer populaire Rocky Mountain of Canyon River recepten, omdat ik denk dat het Lowland Creek recept een ingrediëntenlijst van hogere kwaliteit heeft, terwijl het toch budgetvriendelijk blijft.

Laten we eens een kijkje nemen:

1. Eend

Zoals altijd willen we een dierlijk eiwit zien in ons nummer één ingrediënt. Vergelijkbaar met het eerder genoemde rundvlees, vertelt de AAFCO ons dat genoemd gevogelte “de schone combinatie van vlees en huid is, met of zonder bijbehorend bot, afkomstig van de delen of hele karkassen van gevogelte of een combinatie daarvan, exclusief veren, koppen, poten en ingewanden”.

Dat maakt dit een uitstekend eerste ingrediënt.

2. Eendenmaaltijd

Wanneer u meel ziet op het etiket van een dierenvoeding, beschrijft dit het vlees nadat vet en water verwijderd zijn en vervolgens vermalen zijn tot een maaltijd. Hoewel de vetten en het extra vocht uw kat ten goede kunnen komen, geeft het gebruik van diermeel het totale eiwitgehalte een flinke boost.

3. Kalkoen Meel

Hetzelfde als hierboven, maar met kalkoen als eiwitbron.

4. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn een ander ingrediënt dat veel aandacht heeft gekregen in het tijdperk van graanvrije diëten en hoewel ze graanvrij zijn, zijn ze nog steeds een koolhydraat, wat betekent dat ze niet goed scoren in termen van soortgeschiktheid.

5. Linzen

We zien linzen weer opduiken, maar deze keer als ingrediënt nummer 5. Hoewel nog steeds een plant, zijn linzen iets rijker aan proteïnen dan de meeste andere groenten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het Lowland Creek recept:

Eend, Eendenmeel, Kalkoenmeel, Kippenmeel, Zoete Aardappelen, Linzen, Erwten, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Geroosterde Kwartel, Geroosterde Eend, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Dl-Methionine, Zout, Kaliumchloride, Choline Chloride, Taurine, Bosbessen, Frambozen, Tomaten, Gedroogde cichoreiwortel, Gedroogd Lactobacillus Plantarum fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Subtilis fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faecium fermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis-fermentatieproduct, zinkproteïnaat, vitamine E-supplement, niacine, mangaanproteïnaat, koperproteïnaat, zinksulfaat, mangaansulfaat, kopersulfaat, thiamine-mononitraat (bron van vitamine B1), Vitamine A-supplement, biotine, kaliumjodide, calciumpantothenaat, riboflavine (vitamine B2), pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), vitamine B12-supplement, mangaanoxide, natriumseleniet, vitamine D-supplement, foliumzuur. Bevat een bron van levende (levensvatbare), natuurlijk voorkomende micro-organismen.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 30% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 3,3% Vezels

Recept waardering 6.5 / 10

Met dierlijke eiwitten als de eerste drie ingrediënten, is het recept van Lowland Creek veel meer aangepast aan de diersoort dan zijn PREY tegenhanger, terwijl de prijs toch budgetvriendelijk blijft.

Ingrediënten in Taste of the Wild Rocky Mountain Recept Natvoer

taste of the wild kattenvoer review

Kopen op Amazon

Zoals ik al heb gezegd, is er een aanzienlijk verschil tussen de natte en droge varianten van Taste of the Wild, dus laten we de Rocky Mountain natvoer variant eens nader bekijken.

1. Zalm

Zoals alle Taste of the Wild-producten bevat dit recept een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt. Zalm is niet alleen soorteigen, het is ook een geweldige bron van gezonde omega-3 en omega-6 vetzuren.

2. Visbouillon

Visbouillon is een standaard ingrediënt in natvoer voor katten, dus het is geen verrassing om het hier te zien. Hoewel het niet veel toevoegt in termen van voeding, is het technisch gezien nog steeds geschikt voor de diersoort.

3. Kippenbouillon

Hoewel twee soorten bouillon in de eerste 5 ingrediënten een beetje veel is, is het door dit soort maatregelen dat Taste of the Wild de prijs laag kan houden. Nogmaals, het is nog steeds soort-passend, tenminste tot op zekere hoogte.

4. Kippenlever

Kippenlever is rijk aan voedingsstoffen (waaronder vitamine A) en vormt een uitstekende aanvulling op deze formule.

5. Kip

Ik vind het altijd leuk om meer kwaliteitseiwitten in de top 5 te zien en we hebben al besproken hoe geweldig genoemd gevogelte is in termen van ingrediënten.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten voor het Rocky Mountain recept:

Zalm, Visbouillon, Kippenbouillon, Kippenlever, Kip, Gedroogd Eiwit, Aardappelzetmeel, Erwtenmeel, Gerookte Zalm, Geroosterd Wild, Erwten, Oceaanvis, Guargom, Natuurlijk aroma, Zonnebloemolie, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Inuline, Tomaten, Bosbessen, Frambozen, Taurine, Dl-Methionine, Choline Chloride, Iron Amino Acid Chelate, Zink Aminozuur Chelate, Thiamine Mononitraat, Yucca Schidigera Extract, Vitamine E-supplement, Koper Aminozuur Chelate, Mangaan Aminozuur Chelate, Natrium Seleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kalium Jodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44,4% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 8,3% Vezels

Recept waardering 7/ 10

Natvoer is waar Taste of the Wild echt in uitblinkt. Twee soorten bouillon helpen om de totale prijs van het product laag te houden, maar we krijgen nog steeds een op dieren gebaseerd ingrediënt als ALLE 5 van de eerste ingrediënten. Dit is zeker een van de betere budget voedingsmiddelen op de markt en u kunt de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Prijs 8.5/10

Er is een reden waarom Taste of the Wild op zo veel van onze best-of lijstjes opduikt in de “best on a budget” plek. Alle recepten zijn erop gericht om zoveel mogelijk eiwitten te bevatten en hoewel er meer plantaardige eiwitten zijn, is dat een onderdeel van het betaalbaar houden van de prijs. De twee natvoeropties doen ook hun best om aangepast te blijven aan de diersoort, opnieuw, vooral voor deze prijs.

Met dat alles in gedachten krijgt Taste of the Wild een zeer hoge en welverdiende 8,5 van de 10 als het op prijs aankomt. U kunt de meest recente prijzen voor alle producten Taste of the Wild kattenvoer op Amazon bekijken door hier te klikken.

Marketing en Boodschap Overeenstemming 5/10

Taste of the Wild gebruikt dezelfde omnivoor gerichte marketing die zo gebruikelijk is in de kattenvoer industrie. We weten bijvoorbeeld dat fruit en groenten een belangrijk onderdeel zijn van onze eigen voeding, dus zullen veel katteneigenaars de vergissing maken dat fruit en groenten van cruciaal belang zijn voor de gezondheid van onze kat. Maar vergeet niet dat katten obligate carnivoren zijn en hoewel ze baat kunnen hebben bij antioxidanten, maken fruit en groenten geen deel uit van hun natuurlijke dieet.

Laten we eens kijken hoe dit uitpakt voor Taste of the Wild door een korte blurb op hun website te bekijken:

Antioxidanten – Groenten en fruit, waaronder zoete aardappelen, tomaten, bosbessen en frambozen, leveren voedingsstoffen die helpen het algehele welzijn van uw kat te bevorderen, terwijl gegarandeerde niveaus van zink, selenium en vitamine E helpen het immuunsysteem te ondersteunen.

Nogmaals, antioxidanten kunnen van voordeel zijn voor uw kat, maar een breed scala aan fruit en groenten is niet iets wat uw kat nodig heeft.

Als we kijken naar het PREY Angus rundvlees recept zien we dat ze linzen beschrijven als “Een superfood boordevol eiwitten, vezels, complexe koolhydraten, en essentiële voedingsstoffen.” Dit is niet onwaar, maar het impliceert wel dat uw kat nodig heeft koolhydraten. Maar zoals Dr. Claudia Kirk in dit artikel opmerkt: “Er is geen behoefte aan koolhydraten aangetoond voor volwassen katten”. Dr. Kirk zegt verder dat veel koolhydraatrijke droge kattenvoeders nog steeds goed worden verdragen door katten.

Dan is er ook nog de kwestie van de productnamen. Als we kijken naar het Rocky Mountain Feline Recept dan staat er, “met Geroosterd Venison & Gerookte Zalm”. Hoewel de FDA hier duidelijke regels voor heeft, zal het sommige diereneigenaren verbazen dat het recept slechts 3% van het hoofdingrediënt hoeft te bevatten om het recept als “met” te omschrijven.

Gebaseerd op de naam alleen, zouden sommige katteneigenaren kunnen aannemen dat het Rocky Mountain recept primary zalm of hertenvlees, maar we zien geen van beide tot ingrediënt nummer zeven.

Taste of the Wild is zeker niet de enige die een van deze strategieën gebruikt en er worden geen regels overtreden, maar het maakt het kattenvoer wel veel verwarrender om in te navigeren en het betekent ook dat ik Taste of the Wild in deze categorie niet meer dan een 5 op 10 kan geven.

Terugroep Geschiedenis 5/10

Taste of the Wild heeft één grote terugroepactie die plaatsvond in 2012 nadat verschillende eenheden positief testten op salmonella. U kunt het volledige persbericht hier lezen. Maar om een volledig beeld te krijgen van de terugroepacties is het de moeite waard om te kijken naar de terugroepacties van niet alleen Taste of the Wild, maar ook van het moederbedrijf achter het merk, Diamond Pet Food.

Terwijl Taste of the Wild slechts één terugroepactie heeft, heeft Diamond Pet Food er meerdere, waarvan de ernstigste in december 2005 plaatsvond, toen een reeks tragische sterfgevallen onder huisdieren in verband bleek te staan met aflatoxine.

Helaas gebeuren er terugroepacties, niet alleen in de dierenvoedingsindustrie, maar ook in de menselijke voeding.

Over het geheel genomen heeft het specifieke merk Taste of the Wild een redelijke terugroepgeschiedenis, maar als we kijken naar het productiebedrijf achter het merk, ontdekken we nog een paar terugroepacties, waardoor ze in deze categorie een vrij lage 5 op 10 krijgen.

Online beoordelingen van Taste of the Wild

Na urenlang spitten in alle hoeken van het internet (inclusief forums, blogs, en natuurlijk websites van verkopers) ben ik gekomen met een algemeen gevoel voor wat de internet recensies te zeggen hebben over Taste of the Wild.

Er zijn genoeg recensies te vinden, maar laten we beginnen met wat katteneigenaren leuk vinden.

Wat Katteneigenaren Leuk Vinden

Veel katteneigenaren vermelden het eiwitrijke en graanvrije gehalte van het voer, wat een GROTE verbetering is als je van een echt lage-kwaliteit voer zoals Meow Mix komt. Hier is een van mijn favoriete reviews van Amazon:

Sinds ze een kitten was, heeft Daisy alleen het generieke merk natvoer van de kruidenier gehad (en vond het alleen lekker); droogvoer van Coles (Australië). Dat of Meow Mix. Ze kreeg een kleine infectie en haar dierenarts raadde ons aan om gezonder kattenvoer te proberen, dus na het lezen van tonnen reviews besloot ik om deze te proberen.

Ze vond het helemaal NIET meteen lekker! Ik mengde kleine hoeveelheden met haar Meow Mix, verhoogde de verhouding over een periode van enkele weken of zo (duurde ongeveer een maand +) voordat ze er echt aan gewend was. Nu verkiest ze dit boven haar natvoer!

Een vriendin zei het zo: “Alanna, als je je kind alleen maar McDonalds hebt gegeven toen ze opgroeide, zal ze niet meteen een salade lusten.” Ik vind het heerlijk om te weten dat ze nu gezond is met een goede kwaliteit voeding, waar ze van houdt! Ze is niet veel aangekomen of afgevallen, maar ze is nu gewoon lekker gezond. Nooit meer Meow Mix.

Zowat elk kattenvoer heeft HONDERDEN katteneigenaren die klagen dat hun kat het voer niet lekker vond en ik vind het geweldig dat deze katteneigenaar de tijd heeft genomen om goed over te stappen op nieuw voer!

Hier is nog een review van een tevreden katteneigenaar die de nadruk legt op de proteïne aspecten van het recept:

Ik was op zoek naar een zeer voedzame, graanvrije, eiwitrijke formule kattenvoer voor mijn Maine Coons, omdat zij de extra proteïne nodig hebben om hun grotere spiermassa goed te verzorgen als ze ouder worden. Dit is het. Ze vinden het heerlijk en zijn allebei super mager en hun spieren zijn goed gedefinieerd, zoals het hoort. Taste of the Wild is een geweldig product. Een echte aanrader.

Wat Katteneigenaren Niet Leuk Vinden

Zoals bij veel kattenvoer het geval is, zijn de meeste beoordelingen met één ster afkomstig van katten die het voer weigerden te eten. Er zijn een handvol reviews die suggereren dat de formule veranderd is, maar ik heb geen bewijs kunnen vinden om dat te staven.

Interpretatie van beoordelingen

Over het algemeen zijn de meeste recensies positief en de meeste katteneigenaren zijn blij met het hoge eiwitgehalte (ook al is een deel daarvan afkomstig van planten). De negatieve reviews zijn voornamelijk gericht op katten die het voer gewoon niet wilden, maar er lijkt een trend te zijn in het afgelopen jaar van vermoedens dat het recept is veranderd, maar ik kon geen ondersteuning vinden voor die bewering.

Mijn algemene beoordeling 6/10

Ik geef Taste of the Wild kattenvoer een algemene beoordeling van 6/10, maar het is vermeldenswaard dat het natvoer beter presteert dan de droge brokjes en ik zou over het algemeen de diëten met een beperkt aantal ingrediënten vermijden vanwege hun overmatige afhankelijkheid van plantaardige eiwitten.

Ondanks de problemen is Taste of the Wild nog steeds een geweldige budgetoptie voor veel katteneigenaren en is het een grote stap vooruit ten opzichte van het typische drogisterijmerk van kattenvoer. U kunt de meest recente prijzen voor de complete lijn van kattenvoer op Amazon zien door hier te klikken.

Als je liever een meer premium kattenvoer hebt dat ook gericht is op eiwitten, bekijk dan mijn review van Dr. Elsey’s cleanprotein™ merk kattenvoer hier.