Soorten Wilde katten in Rhode Island (met foto’s)


Wilde katten zijn een bron van fascinatie voor veel mensen. Met zoveel van deze grote katten op rooftocht door het hele land, is dat logisch. Voor de mensen in Rhode Island is het echter belangrijke informatie te weten welke grote katten er rond hen verscholen zitten. Vreemd genoeg, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is er maar 1 wilde kat die in deze staat door de bossen struint, de verbazingwekkende Bobcat. Laten we eens wat meer te weten komen over de Bobcat en waarom ze Rhode Island, en het grootste deel van Noord-Amerika, hun thuis noemen.

kat + lijnverdeler

De enige soort wilde kat in Rhode Island

1. De Bobcat

een bobcat in een bos
Image Credit: milesz, Pixabay
Wetenschappelijke Naam: Lynx rufus
Lengte: 32-34 inches
Hoogte: 22 inch

Bobcats zijn de enige officieel gedocumenteerde wilde kat in de staat Rhode Island. Deze kat dankt zijn unieke naam aan zijn gekrulde staart en uiterlijk. De Bobcat is de meest wijdverspreide wilde kat in heel Noord-Amerika. In Rhode Island overleven deze katten op roadkill, kleine dieren zoals eekhoorns, konijnen, eenden, en kippen die door hun eigenaars niet goed worden vastgehouden.

Gelukkig voor de mens vormen Bobcats echter niet veel bedreiging en worden ze beschouwd als zeer solitaire dieren die liever uit de buurt blijven van menselijk contact. De jacht op Bobcats is illegaal in de staat Rhode Island. Er zijn geen actieve seizoenen voor deze dieren, en het is illegaal om een karkas of vacht van een Bobcat in je bezit te hebben in deze staat.

Alles over de Bobcat

Als de enige gedocumenteerde wilde kat in Rhode Island, is de ongrijpbare Bobcat vrij bekend. Deze kat komt voor in alle 50 staten van de VS. In tegenstelling tot sommige andere grote katten die in de Verenigde Staten voorkomen, heeft deze kat het onnatuurlijke vermogen zich aan te passen aan een omgeving die door de mens is veranderd. Zolang zij een goede voedselbron hebben, kan een Bobcat overleven.

Kenmerken

Bobcats houden ervan om hun slag te slaan tijdens wat wordt beschouwd als de schemeruren. Je zult deze katten zien jagen een paar uur voor het donker wordt, tot rond middernacht. Dan zie je ze weer op jacht een paar uur voor de zon opkomt. Overdag, als Bobcats slapen, gebruiken ze holen die vaak in bomen of in rotsachtige spleten zijn gemaakt. In hun territorium, dat kilometers kan beslaan, kan een solitaire Bobcat verschillende holen hebben om te gebruiken tijdens het jagen. Om hun territorium af te bakenen, gebruiken Bobcats hun geur en hun klauwen om kenmerkende merktekens op bomen aan te brengen om andere dieren in de omgeving af te schrikken.

Habitat

twee bobcats
Image Credit: Miller_Eszter, Pixabay

Als een van de meest adaptieve dieren in Noord-Amerika, kan de Bobcat veel verschillende terreinen hun thuis noemen. Overal waar er een bos is, kan een Bobcat overleven. Deze dieren kunnen het goed doen in moerassig terrein, bergachtige gebieden, grasland, struikgewas, en zelfs in landbouwgebieden. Zoals bij zovele diersoorten in de wereld is de grootste bedreiging voor de Bobcat-populaties het verlies van habitat. In Rhode Island is het gebruikelijk deze wilde katten aan de kant van de weg te vinden wanneer zij tijdens het jagen hebben geprobeerd over te steken en zijn aangereden door passerende auto’s.

Eetgewoonten

De Bobcat staat bekend als een roofdier dat in een hinderlaag valt. Dit betekent dat ze hun prooi zorgvuldig besluipen voor ze besluiten toe te slaan. Deze wilde katten voeden zich met konijnen, hazen, eekhoorns, eekhoorns, woelmuizen, mollen, vogels en andere kleine dieren. Zij zijn ook krachtig genoeg om een witstaarthert neer te halen als zij de kans krijgen deze ’s nachts te vinden wanneer deze zijn gaan slapen. Een Bobcat kan lange perioden tussen maaltijden doorbrengen, maar vormt meestal geen bedreiging voor mensen.

Andere wilde kat waarnemingen in Rhode Island

Hoewel Bobcats de enige gedocumenteerde wilde katten in Rhode Island zijn, betekent dat niet dat de lokale bevolking niet heeft beweerd dat ze andere katten op jacht hebben gezien. In de afgelopen jaren hebben mensen in de omgeving van Rhode Island melding gemaakt van het zien van bergleeuwen in de bossen en op hun eigendommen. Volgens staatsambtenaren is dit echter gewoon niet het geval. Eén waarneming meldde een gedood hert. Toen ambtenaren van het Department of Environment Management de beweringen onderzochten, maakten zij bekend dat het hert niet was gedood door een bergleeuw. Ambtenaren van de staat zeggen dat de laatste bevestigde waarneming van een bergleeuw in Rhode Island in 1847 was. Zij beweren alle meldingen over deze wilde katten te onderzoeken, maar hebben nog geen bewijs gevonden voor hun terugkeer naar Rhode Island.

kat + lijnverdeler

Conclusie

Hoewel de inwoners van Rhode Island beweren dat er meer wilde katten in hun gebied zijn dan staatsambtenaren willen toegeven, is de enige kat die zeker op jacht is, de ongrijpbare en magische Bobcat. Deze katten hebben een geheel eigen felheid. Als u toevallig een Bobcat tegenkomt, wees dan voorzichtig. Hoewel deze wilde katten normaal geen bedreiging vormen voor mensen, kan er van alles gebeuren nu mensen steeds dieper in hun territorium doordringen. Als u een van deze majestueuze beesten ziet, kunt u ze het beste van een afstandje in de gaten houden en ze verder laten gaan op hun levensweg.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: detlef-bukowski, Pexels