Soorten Wilde katten in Ohio (Met foto’s)


Noord-Amerika is de thuisbasis van een aantal vrij verbazingwekkende Wildcats. Maar hoe zit het specifiek met Ohio? Het zal u misschien verbazen dat van alle soorten die Noord-Amerika te bieden heeft, Ohio slechts één wilde kat heeft die de staat als thuisbasis heeft, de bobcat.

Bobcats zijn ongelooflijke schepsels met interessante sociale structuren, jachtpatronen, en levensstijlen. We gaan in dit artikel meer details bespreken over dit opmerkelijke dier.

verdeler-katklauw1

De enige soort wilde kat in Ohio

De Bobcat

Bobcat
Image Credit: Ceuline, Pixabay

Niet alleen zijn bobcats de enige wilde kat die inheems is in Ohio – ze zijn ook de meest voorkomende wilde kat in Noord-Amerika. Deze roofdieren worden beschouwd als klein tot middelgroot. Sommigen worden niet veel groter dan een huiskat, terwijl anderen hen in omvang verdubbelen-het hangt gewoon af van de genetische factoren die meespelen.

Bobcats kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld: standvogels, doortrekkers, of kittens. Inwonende Bobcats zijn gevestigd in een territorium. Kittens zijn hulpeloos, volledig onder de hoede van hun moeder. Overgangsvogels zijn adolescente bobcats die hun weg zoeken in de wereld.

Bobcats zijn geen sociale wezens en brengen hun tijd alleen door. Vrouwelijke bobcats bevinden zich nooit in hetzelfde territorium, maar mannetjes en vrouwtjes kunnen elkaar zonder al te veel problemen overlappen. Net als huiskatten markeren bobcats hun territorium met urine en feromonen.

Bobcat snelle feiten

Wetenschappelijke naam: Lynx rufus
Levensduur: 12+ jaar
Gewicht: 15-33 pond
Lengte: 24-40 inches
Kleur: Neutralen
Habitat: Bossen, wouden
Dieet: Carnivoor

Verschijning

Bobcats lijken op miniatuur versies van hun neven, de Canadese lynx. Deze kleinere katten passen zich aan hun omgeving aan en hebben een bruine vacht in de kleuren wit, crème, beige en bruin. In plaats van een lange staart te hebben, dankt de bobcat zijn naam aan zijn stompe achteraanhangsel.

Deze schepsels zien er misschien uit als lieftallige grotere versies van huiskatten, maar ze zijn woest. Bobcats hebben uitstekende zintuigen, waaronder een onberispelijk zicht, gehoor, en reukzin. Samen helpen deze zintuigen bobcats om nietsvermoedende prooien op te sporen en te vangen.

Bobcats hebben een groot gewichtsbereik, ze wegen tussen 11 en 68 pond. Dus, soms wegen ze niet veel meer dan een huiskat. Maar ze kunnen behoorlijk zwaar worden, afhankelijk van de genetica.

Omgeving

Omdat Bobcats zulke solitaire dieren zijn, verschuilen ze zich graag in loofbossen, naaldbossen, en moerassige gebieden. Ze hebben graag een hol of een schuilplaats om zich te beschermen en te verbergen voor mogelijke bedreigingen.

Vrouwtjes en mannetjes zijn beide nomadisch, maar de vrouwtjes blijven over het algemeen binnen bepaalde parameters. Mannetjes zwerven rond op zoek naar nieuwe partners en een territorium, ongeacht de grenzen. Beiden migreren als er voedsel beschikbaar is.

Bobcats maken hun thuis in grotten en holen. Deze katten zijn ook opmerkelijke klimmers. Dus, is het niet ongewoon hen te zien in een holle boom.

Gedrag

Twee bobcats
Image Credit: detlef-bukowski, Pexels

Bobcats zijn meestal dagactief, wat betekent dat ze overdag op pad zijn. Maar als een bobcat dichter bij de mens leeft, is de kans veel groter dat hij ’s nachts jaagt. Eenmaal hun vizier op een prooi gericht, besluipen en besluipen zij hem tot succes of mislukking volgt.

Als zij een dier doden, zullen zij de overblijfselen in een cache opbergen om terug te komen voor een maaltijd als zij weer honger krijgen.

Bobcats zijn eenzame schepsels, en het is ongewoon ze samen te zien in elk ander seizoen buiten het paren. Beide geslachten zullen hun territorium fel beschermen door te sproeien om hun grenzen aan te geven.

Mannelijke en vrouwelijke territoria kunnen elkaar overlappen, vooral tijdens het broeden. Mannetjes hebben de neiging zich in grotere cirkels te verplaatsen, terwijl vrouwtjes in een kleiner deel van het land blijven. Gewoonlijk zijn Bobcats niet erg luidruchtig, maar tijdens de paartijd kan het geluidsniveau toenemen.

Bobcats zijn typisch zeer schuwe schepsels die de voorkeur geven aan eenzaamheid ver weg van het stadsleven. Hoewel, je kan een bobcat zien in landelijke en zelfs af en toe in voorstedelijke omgevingen. Het is veel waarschijnlijker dat je een bobcat ziet als je potentiële prooidieren hebt zoals kippen en ander klein gevogelte.

Fokken

Aangezien Bobcats niet sociaal zijn, zoals we eerder vermeldden, komen ze alleen samen om te paren. Hun paringspatronen lijken veel op die van huiskatten, in die zin dat er veel weerstand is tijdens het paren en dat één vrouwtje meerdere partners kan hebben.

Eens de paring plaatsvindt, trekken de mannetjes verder op zoek naar andere partners. Vrouwtjes kunnen andere mannetjes nemen, maar dat stopt als haar baby’s geboren zijn. Dan verdedigt ze onvermoeibaar haar territorium en haar baby’s.

De draagtijd van vrouwelijke Bobcats duurt tussen 50 en 70 dagen. Gewoonlijk worden de baby’s in april geboren, maar moeders kunnen het hele jaar door nesten krijgen. Na de bevruchting spelen de mannetjes geen enkele rol in de opvoeding van de baby’s.

Het grootbrengen van jongen

Vrouwtjes baren meestal tot vier kittens per worp. De baby’s worden volledig blind en naakt geboren, en het duurt tot twee maanden om ze volledig te spenen. Moeders zijn zeer attent voor hun jongen, en we beginnen de baby’s te leren jagen tussen de drie en vijf maanden oud.

Tegen de tijd dat de jonge Bobcats volledig onafhankelijk zijn, is het tijd voor hen om hun moeder eindelijk te verlaten. Vrouwtjes kunnen hun eigen nest krijgen kort na het verlaten van hun moeder, maar mannetjes zijn niet seksueel voortplantend tot ze twee jaar oud zijn.

Adolescente Bobcats

Moeders leren hun jonge kittens alle kneepjes van het vak, zodat ze weten hoe ze voedsel en water moeten vinden. Zodra ze de basisvaardigheden van overleven en socialisatie onder de knie hebben, verlaten ze hun moeders om het alleen te doen-meestal rond de acht maanden.

Gewoonlijk is dit laat in de winter of vroeg in de volgende lente nadat ze geboren zijn. In elk geval, verlaten ze hun moeder voor ze een nieuw nest heeft.

Natuurlijke Roofdieren & prooi

twee bobcats
Image Credit: Miller_Eszter, Pixabay

Bobcats genieten van een breed scala aan wilde dieren tijdens het eten. De meest voorkomende prooi voor Bobcats omvat konijnen, grote knaagdieren, en vogels. Het is zelfs niet ongewoon te horen dat een Bobcat probeert een hert aan te vallen.

Deze dieren worden uitdrukkelijk aangetrokken tot boerderijen omdat het dient als een buffet van gemakkelijke maaltijden om aan te pakken. Bobcats zijn ongelooflijk stil, efficiënt hun prooi besluipend alvorens aan te vallen. Bobcats mikken op de achterkant van de nek om de wervels te scheiden.

De mens en de industrialisatie zijn de grootste bedreiging voor de Bobcats. Door het vernietigen van hun natuurlijke habitat, dwingen wij hen zich te wenden tot meer stedelijke gebieden voor voedselbronnen, wat leidt tot de dood.

Kattenpootverdeler

Een beetje meer over Bobcats

Dus, wat is er nog meer te weten over bobcats? In de staat Ohio, zijn hier enkele dingen die er mee te maken hebben.

Kun je bobcats als huisdier houden?

In de staat Ohio is het illegaal om een bobcat te bezitten zonder de juiste vergunning. Toch zijn er zeer strikte redenen waarom een bobcat ooit onder uw hoede zou mogen zijn, en dat is niet voor de ontspanning.

Tenzij u een opgeleide professional of wildlife revalidatie specialist bent, is er geen reden waarom u een bobcat zou moeten bezitten. In tegenstelling tot tamme katten, zijn deze dieren wild van hart en gedijen ze het best wanneer ze vrij kunnen rondlopen.

Als u een nestje kittens van een bobcat heeft gevonden, of u denkt dat de moeder vermist is, neem dan contact op met een dierenreddingsbedrijf bij u in de buurt voor verdere instructies.

Mag je jagen op of doden van Bobcats in Ohio?

Bobcats zijn beschermde dieren. Je mag in deze staat niet op Bobcats jagen, ze doden, of ze vangen.

Symboliek van de Inheemse Amerikaanse Cultuur

De bobcat duikt overal in de Indiaanse folklore op. Ze maken deel uit van legenden en literatuur. Het gerucht gaat dat de bobcat symbool zou staan voor waarneming, heimelijkheid, en zelfvertrouwen.

Bobcat Impact op de Staat Ohio

Ohio is trots het thuis te zijn van de bobcat. Het is zo’n mooi schepsel met zo veel mysterie. De Universiteit van Ohio hield zoveel van bobkatten dat ze zelfs de bobcat als hun mascotte kozen voor de universiteit.

divider-katklauw1

Conclusie

Dus, ook al heeft Ohio maar één wilde kat in de staat, het is zeker een mooie. Het land van Ohio is perfect voor de bobcats, omdat het precies de juiste soorten bossen heeft die een goed dieet en een afgezonderde levensstijl bevorderen die ze nodig hebben om te gedijen.

Ohio is zo trots op de bobcat, dat een van de grote universiteiten in de staat de bobcat als hun mascotte heeft gekozen. Maar hoe populair bobkatten in de staat ook zijn, dit betekent niet dat je er een als huisdier kunt bezitten. Het is illegaal om op bobkatten te jagen of ze te houden zonder een vergunning.

thematische onderbreking

Featured Image Credit: matt-nelson, Unsplash