Rustigste kattenrassen

Of je kinderen nu zijn verhuisd en je geniet van die nieuw gevonden rust, of je hebt jonge kinderen die een speelse en tamme metgezel nodig hebben, sommige katten beter dan anderen. Als u op zoek bent naar een kat met een zachte houding, wilt u misschien kijken naar deze rustigste kattenrassen die door Purina worden aanbevolen.

Birmaans

Dit iets grotere ras is gewoon prachtig, maar het is niet alleen zijn verbluffende gestalte die het vermelden waard maakt. De Birmaan heeft een weelderige, zijden vacht, een borstelige staart en zijn felblauwe ogen zijn een ding – twee dingen – om te bewonderen. Dit ras is aanhankelijk voor zijn familie en waardeert het als er mededieren in de buurt zijn om van te genieten. De Birmaan staat bekend om zijn lange levensduur en gezondheid.

Brits Korthaar

De Britse korthaar is een middelgroot ras met een korte, slanke vacht en een krachtige bouw. Het heeft een vriendelijke en zachte instelling die ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen. Slim, attent en vrolijk, de Britse korthaar kan terughoudend zijn in de buurt van vreemden, maar warmt snel op voor bekende gezichten. Een langzaam ras om volwassen te worden (ongeveer 3-5 jaar), deze katten zullen een leven lang loyaal blijven.

Japanse Bobtail

De Japanse Bobtail staat bekend als een van de oudste rassen van binnenlandse huiskatten. Het wordt vereerd om het fortuin en het succes dat het naar verluidt aan de eigenaar brengt. Fysiek bezit dit ras een korte, bobbelige staart en kan het een korthaar of een langharige vacht hebben. De Japanse Bobtail zal een sociale metgezel zijn, vooral voor kinderen, en staat ook bekend als een gezond ras dat tot 20 jaar kan leven.

Perzisch

De mooie, lange vachten van dit ras variëren afhankelijk van de Perzische subset, waaronder solide, tweekleurige, calico en tabby. Tussen alle subsets van Perzische katten is er een grote verscheidenheid aan kleuren waarin deze katten worden gezien. Naast het feit dat het gewoon een fysiek opmerkelijke kat is, is de Perzische ook een liefdevol en vrolijk huisdier, dat kalm en gemakkelijk in de omgang is. Dit ras zal een loyale metgezel blijven zolang het geliefd is.

Ragamuffin

Dit grote, pittoreske ras heeft een middellange vacht die verkrijgbaar is in een verscheidenheid aan briljante kleuren en make-up. Een zeer aanhankelijke kat die vaak wordt beschouwd als een teddybeer, dit ras is ideaal voor gezinnen, vooral die met andere katten of honden. Een zeer rustig en aangenaam ras, de Ragamuffin kan worden getraind om aan de lijn te lopen en apporteren te spelen.

Dus als u op zoek bent naar een kat wiens miauwen u ’s nachts niet wakker houden, of wiens agressieve spel u of uw gezin niet zal uitputten, dan past een van deze kalmste kattenrassen perfect in uw gezin.

Welke zou je kiezen?