Ragdoll Groeischema: Hoe groot worden deze katten?


Ik ben er zeker van dat we allemaal kennis hebben gemaakt met de populaire schatjes met blauwe ogen, de Ragdolls, bekend om hun volgzame en aanhankelijke aard! Laten we eens wat meer over ze te weten komen!

De Ragdoll kat is een grote-middelgrote huiskat, meestal langharig, met een karakteristieke persoonlijkheid en uiterlijk. Ragdoll eigenaren zijn bekend met het feit dat deze kat een rustig karakter heeft, genietend van de tijd in de zon.

Volgens de rasstandaard en de Cat Fanciers Association, kan het Ragdoll ras zes officiële kleuren vertonen – chocolade, seal, lilac, blauw, crème, en red/blaze en patronen van een Ragdoll kunnen zijn van, lynx, bi-color mitted, en colorpoint. Echter, elk Ragdoll kitten, bij de geboorte, is wit zacht behaard van kop tot buik.

Met een zachte halflange vacht, wordt dit forse gespierde ras beschreven als een ontspannen en over het algemeen ontspannen kattenras. Maar hoe groot kunnen deze katten worden? Als je overweegt een Ragdoll aan te schaffen, is het van essentieel belang te weten wat hun groei en ontwikkeling is. Hier is een snel overzicht van de Ragdoll groeischema’s!

Ragdoll Groeischema

Ragdoll katten zijn veel groter dan Perzische, Siamese, en tamme kortharenmaar gewoonlijk zijn Ragdoll katten meer tenger dan Noorse Boskatten. Hun grootte lijkt echter op die van de Maine Coons.

Ragdolls worden later volwassen dan andere tamme volwassen katten, rond 3 tot 4 levensjaren. De eerste 12 weken van een Ragdoll kitten zullen vergelijkbaar zijn met de groei van een huiskat. Echter, katers zijn meestal groter dan poezen.

Maar laten we eens kijken naar de Ragdoll groeigrafiek om een beter beeld te krijgen van hun grootte in elke periode van hun leven.

Ragdoll Kat Leeftijd Gemiddeld Gewicht (In Ponden)
1 maand oud 0.75 tot 1.5 pond
2 maanden oud 1,5 tot 3 pond
3 maanden oud 3 tot 4 pond
4 maanden oud 4 tot 5 pond
5 maanden oud 5 tot 6 pond
6 maanden oud 6 pond +
1 tot 16 jaar + 8 tot 20 pond +

GERELATEERD: Maine Coon vs Noorse Boskat

Ragdoll Kat Maattabel

Leeftijd Lengte
8 weken 7 tot 9 Inch
3 maanden 8 tot 10 Inch
6 maanden 10 tot 12 Inch
9 maanden 12 tot 14 Inch
1 jaar 14 tot 16 Inch
2 jaar + 16 tot 18 + Inches

Ragdoll Groeistadium Kat

ragdoll kitten

Laten we nu eens kijken naar de ontwikkelingsstadia van kittens van geboorte tot volwassenheid, zodat u de groei en ontwikkeling van uw Ragdoll kitten kunt begrijpen en wat u in elke fase kunt verwachten en doen.

Neonataal

Deze periode is vanaf de geboorte tot ongeveer twee weken, waarin uw kleine Ragdoll kat zou moeten hebben ogen geopend moet hebben en lopen tegen het einde van de neonatale periode.

Gedurende deze periode, is het van vitaal belang dat uw Ragdoll kitten gevoed wordt alleen met melk van de moeder. Terwijl deze dagen voorbijgaan, moet uw kitten minimale sociale interactie hebben.

In deze periode van leeftijd, zal uw kitten zijn lichaamstemperatuur nog niet reguleren en weet hij nog niet hoe hij zichzelf moet verzorgen. Het is van essentieel belang dat de kat kittenvoeding van hoge kwaliteit krijgt. U moet ook voorzichtig zijn wanneer u haar in uw armen neemt.

Vroege socialisatie

Vroege socialisatie is van drie tot acht weken. Gedurende deze periode, moet een Ragdoll kitten beginnen met vast voedsel te eten. Aangezien het een gevoelige periode is voor sociale vaardigheden, probeer zo vaak mogelijk met je kat te spelen om veel vaardigheden op te pikken die haar in de toekomst zullen helpen.

Nadat het kitten de controle over de blaas- en darmfunctie heeft ontwikkeld, heb je een kattenbak nodig. In deze periode zult u veel plezier met uw kitten hebben, omdat u uw kitten zult moeten leren om met voorwerpen te spelen. Kitten’s verlangen om te klimmen en te rennen en ze zal klaar zijn voor complex leren. Ook, krabben en roofzuchtig gedrag neemt langzaam toe.

Verzorging en reguleren van lichaamstemperatuur is nu hun taak. De melktanden beginnen zich te vertonen. Nu moet het kitten kleine maaltijden krijgen, idealiter zou zijn vier keer per dag; u kunt nat- en droogvoer proberen, zolang het maar hoogwaardig kittenvoer is.

Dit is de periode van cruciale socialisatie, dus zorg ervoor dat uw Ragdoll kitten kennis laat maken met andere kattenrassen, dieren, en een verscheidenheid aan mensen aangezien dit haar zal helpen uitstekende sociale vaardigheden te hebben wanneer ze opgroeit. Plus, ze zal niet bang zijn.

Over de verzorging, tandenpoetsen zou in uw verzorgingsplannen voor uw kitten moeten zitten. Als u geïnteresseerd bent, klik hier om de 7 beste kattentandpasta’s te vinden. Ook de nagels en oren moeten worden onderzocht.

GERELATEERD: Beste kattenbak voor oudere katten

Late Socialisatie

Tijdens de negen tot zestiende week is uw Ragdoll kat nog aan het leren om te socialiseren en pieken te spelen. Sociale conflicten over status kunnen opduiken.

Nu is de kat nieuwsgierig, en ze probeert alles om haar heen te verkennen en begint melktandjes te verliezen. Ze zal dol zijn op een geweldige boom, dus je kunt er hier een kiezen in onze lijst van de 7 beste kattenbomen die op echte bomen lijken!

Adolescentie

Tot de leeftijd van één jaar zou je Ragdoll haar seksuele rijpheid bereikt moeten hebben, en als je denkt aan de kat te steriliseren of te castreren, nu is de tijd om dat te doen.

Sociaal spel is in deze periode niet meer zo alledaags als het was, maar de wil tot spelen is er nog steeds. Kittens kunnen ondergeschikt zijn aan grotere katten; ze zullen echter vechten om status.

In deze periode wordt verwacht dat de kat volwassen voedsel van hoge kwaliteit begint te eten. Gezien hoe kostbaar deze schatjes zijn, zou u moeten denken aan het aanschaffen van een microchip om te weten of iemand haar steelt of dat ze wegdwaalt.

Volwassen

Dit is de periode waarin uw kat gevaccineerd moet worden en regelmatig door de dierenarts moet worden gecontroleerd. Daarnaast moet u letten op de voedselinname van uw kat en met haar bewegen door haar aan te moedigen actief te zijn.

We hoeven niet te vermelden dat het geweldig zou zijn als u goed en vriendelijk gedrag beloont. Als uw kat speeltjes heeft waar ze dol op is, is het aan te raden dat u afwisselt en wisselt van speeltjes om te voorkomen dat ze zich gaat vervelen.

De essentiële zaken zoals bed en kattenbak moeten dienovereenkomstig worden vervangen. Door een Ragdoll groeischema in de gaten te houden en het gewicht en de lengte te controleren, kunt u veranderingen opmerken en veel gezondheidsproblemen voorkomen.

De verzorging moet regelmatig gebeuren, en om u te waarschuwen, Ragdolls kunnen nogal verharen, dus de verzorging moet vaker worden gedaan dan bij een gewone korthaar.

Volwassenheid

Nadat uw kat de zeven jaar en ouder is, kun je veranderingen opmerken in Ragdoll’s eetlust, en het niveau van sociale interactie zal kleiner zijn.

Als er echter drastische veranderingen optreden, moet u hierover met uw dierenarts overleggen. Gezondheidsproblemen nemen toe met de leeftijd, dus je moet je meer bewust zijn van de gezondheid van je kat.

Hoe groot wordt mijn Ragdoll kat?

Ragdoll kat buiten met tuigje

We moeten rekening houden met hoe groot de gemiddelde huiskat is. Een gemiddelde huiskat kan opgroeien van 8 tot 10 centimeter hoog worden.

Er zijn echter enkele factoren die de groei en ontwikkeling van uw Ragdoll kat kunnen beïnvloeden, en die gaan we nu bekijken:

Verkeerd Dieet

Het is een feit dat Ragdoll katten zijn met een snelle groei, en die moet in acht worden genomen met de juiste voeding. Dat betekent meestal dat uw Ragdoll kitten moet voedsel van hoge kwaliteit en in voldoende hoeveelheden eten om een gemiddelde groei te behouden.

Het zou geweldig zijn als u contact opneemt met de dierenarts, omdat hij uw kitten in de gaten kan houden en het juiste dieet kan bepalen op basis van gewicht en andere factoren.

Speciale vitamine supplementen kunnen uw Ragdoll kat helpen haar ontwikkelingsspurt te bereiken. De dosis van deze supplementen voor uw gezwollen vriendin moet echter wel bepaald worden door de dierenarts.

Brokken zijn vaak de eerste keus omdat ze goedkoop zijn, niet omdat ze het beste van het beste vertegenwoordigen. Het beste is echter om met de dierenarts te overleggen over het dieet van uw kat.

Genetica

Als je je afvraagt hoe groot je Ragdoll zal worden, moet je zeker rekening houden met de DNA en genetica van de kat en de ouders van de kat.

Sommige katten zijn van nature groter, terwijl andere kleiner zijn, maar de grootte van uw Ragdoll zal zeker beïnvloed worden door de grootte en aanleg van haar ouders.

Parasieten

De groei van een Ragdoll kan belemmerd worden door wormen en parasieten. Parasieten zoals haakwormen, spoelwormen, mijten, vlooien, teken en lintwormen kunnen een gezonde en goede ontwikkeling en groei van uw kat in de weg staan.

Om deze reden moet u ervoor zorgen dat deze parasieten zo ver mogelijk van uw Ragdoll kat verwijderd zijn!

Regelmatig ontwormen is een must, en elke keer dat u uw kitten verzorgt, moet u de huid controleren op mogelijke parasieten.

Ziekten

Dit is een belangrijke factor die van invloed kan zijn op de ontwikkeling van uw kat. Het is algemeen bekend dat Ragdoll katten vatbaar zijn voor vele gezondheidsproblemen, die hun ontwikkeling en groei kunnen beïnvloeden.

Aangezien Ragdoll katten in verband worden gebracht met veel gezondheidsproblemen, hebben de meeste van deze problemen invloed op de groei van uw Ragdoll kat. Aangezien Ragdoll katten middellang tot lang haar hebben, zijn haarballen een wijdverbreid probleemen de oorzaak daarvan is onjuiste en niet regelmatige vachtverzorging.

Als je dat wilt voorkomen, moet je haar regelmatig verzorgenAls u dat niet doet, zal ze zichzelf moeten verzorgen, en al die dode huid en haar zal ervoor zorgen dat ze krabt en likt de hand die ze had verzorgd met. Dat leidt tot haar consumptie.

Omdat katten hun eigen haar niet kunnen oplossen, ontstaan er haarballen, en dat kan braken en diarree veroorzaken. En je weet dat je niet redelijk kunt eten als je ziek bent. Dat is ook het geval met katten, die niet goed kunnen eten, wat betekent dat hun groei wordt belemmerd.

Als je merkt dat je Ragdoll kat zich anders gedraagt dan normaal, ga dan met haar naar de dierenarts als je gezondheidsproblemen wilt voorkomen die ertoe kunnen leiden dat de groei wordt uitgesteld.

Het onderdeurtje van het nest

Als je nog nooit gehoord hebt van het onderdeurtje van het nest, maak je geen zorgen, we hebben je gedekt. Wat is een onderdeurtje? Een onderdeurtje is een broertje of zusje dat zichtbaar zwakker of kleiner is dan de rest van de broers en zussen in een nest.

Dat kleine onderdeurtje heeft veel nadelen omdat het zo klein is, en het kan problemen hebben met gezag en concurrentie als het gaat om overleven en de afwijzing van de moederpoes.

Wat we willen zeggen is dat als uw ragdoll kitten toevallig het onderdeurtje is, u niet verbaasd moet zijn over de langzamere groei. Gewoonlijk is het onderdeurtje van het nest het kitten dat als laatste komt, waardoor speciale behandeling en hoogwaardige kittenvoeding nodig is.

GERELATEERD: Beste kattenvoer zonder carrageen

Wat is het gemiddelde gewicht van een volwassen Ragdoll?

Ragdoll kat liggend op de houten vloer

Het gemiddelde gewicht van een volwassen ragdoll, volgens de RFCI (Ragdoll Fanciers Club International is tussen 12 en 20 pond. Een Ragdoll die haar gezonde gewicht heeft bereikt, moet een goedgebouwd en lang lichaam hebben zonder extra vulling langs de ribbenkast.

Nu zullen we het gemiddelde gewicht van een Ragdoll kat zien, zowel mannelijk als vrouwelijk, samen met hun lichaamslengte en gemiddelde hoogte:

Het gemiddelde gewicht van een Ragdoll kat

Een gezonde vrouwelijke ragdoll kat wordt verondersteld ongeveer 8 tot 15 pond gemiddeld of meer. Het is ongeveer 3,63 en 6,80 kg als we het omrekenen naar kg.

Een gezonde en goed doorvoede ragdoll kat weegt ongeveer 8 tot 20 pond (3,6 – 9,1 kg)

De gemiddelde lichaamslengte van een Ragdoll kat

Laten we nu eens kijken hoe lang onze Ragdoll katten kunnen worden.

Een vrouwelijke Ragdoll kat die volledig ontwikkeld is kan lang worden, van 17 tot 19 inch. (43 – 48 cm) terwijl mannetjes een lichaamslengte kunnen bereiken van 17 tot 21 inch ( 43 – 53 cm)

De gemiddelde hoogte van een Ragdoll kat

En als laatste zullen we de gemiddelde hoogte van een Ragdoll kat zien.

De hoogte van een gezonde en volledig ontwikkelde vrouwelijke ragdoll kat is ongeveer 18 tot 23 cm (7 tot 9 inch), terwijl de lengte van mannen naar verwachting ongeveer 23 tot 28 cm wordt.

Redenen voor groeispurten bij Ragdoll katten

Blue bicolor ragdoll kat ligt thuis op de tafel te chillen

Het constant veranderen van het dieet van je Ragdolls of het overvoeren van haar voeding kan haar groeispurten stoppen. Dit kan ook gebeuren als uw kat is blootgesteld aan een nieuwe omgeving of als ze een ziekte heeft opgelopen.

De groeispurten kunnen worden verwacht tot de leeftijd van vier jaar, wanneer ze hun grootte-volwassenheid bereiken. Sommige kunnen echter belangrijker of zichtbaarder zijn om deze drie redenen:

Veranderingen in de voedselkwaliteit

Als u uw Ragdoll kitten voedsel van lage kwaliteit geeft, moet u niet verbaasd zijn dat uw kat niet haar volledige groeipotentieel bereikt.

Ragdoll groeispurten vereisen regelmatig hoogwaardige voeding. Zoals we al zeiden, kan het feit dat je het onderdeurtje van het nest bent ook invloed hebben op de groeispurts.

Herstel van een ziekte

Als uw kat een ziekte had, voelde ze zich zeker onwel. Het herstel van ziekte kan de ontwikkeling en groei voorlopig uitstellen. Uw Ragdoll kan zelfs vermageren en krimpen.

Van u wordt verwacht dat u alle zorg verleent die de dierenarts u heeft geadviseerd, en snel genoeg zal uw kat de herstelfase ingaan.

Nadat je alle mogelijke behandelingen hebt gedaan en je Ragdoll vrij is van ziekte, kun je een groeispurt zoals gewichtstoename opmerken. Die tijd is meestal tussen 2 en 4 maanden na het herstel.

Veranderingen in het milieu

Wanneer je een Ragdoll krijgt, is het duidelijk dat de kat sinds de geboorteplaats van omgeving is veranderd, en ruimte om te leven zijn twee verschillende dingen. Dat kan leiden tot een langzame groeispurt.

Het is echter helemaal aan u om uw kat te helpen wennen aan haar nieuwe omgeving. Omdat ze temperatuursveranderingen kan opmerken, verloopt de ontwikkeling meestal wat trager.

Maar, naarmate de tijd verstrijkt, zou je kat zich op haar gemak moeten gaan voelen in haar nieuwe omgeving, en dan zul je de echte groeispurt opmerken.

Wat betekent de term “volgroeid” voor een Ragdoll?

mooie ragdoll kat

De term volgroeid betekent dat de Ragdoll haar volledige grootte heeft bereikt, en dat gebeurt ongeveer rond 4 jaar oud.

In vergelijking met andere katten, is het duidelijk dat ze meer tijd nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen. Maar onze prachtige, zachtaardige reus heeft de tijd nodig om haar volledige potentieel te tonen.

Maar na ongeveer anderhalf jaar is de Ragdoll bijna uitgegroeid tot haar volle potentieel. Vanaf dat moment, groeit ze beetje bij beetje.

Hoe lang leven Ragdolls?

Ragdoll katten zijn volgroeid als ze 4 jaar oud zijn, maar ze worden geacht tot 15 jaar. Maar als je je kat geen goed voer geeft, en je haar niet goed verzorgt, kan dat aantal jaren lager uitvallen.

Daarom is het van vitaal belang dat u hiermee rekening houdt bij het aanschaffen van een Ragdoll kat, of welk ander kattenras dan ook, in feite.

Slotgedachten

Ik hoop dat onze Ragdoll-groeitabel u heeft geholpen te begrijpen hoeveel en wat u uw kat te eten moet geven voor een goede ontwikkeling.

Deze katten staan bekend als een zachtaardig, groot en lief kattenras dat Ann Baker, de fokker, ontwikkelde in Riverside, Californië. Ragdolls zullen inderdaad genegenheid en liefde tonen aan de eigenaar. Als u een van degenen bent die van knuffels houdt, is dit ras perfect voor jou.

Het gewicht van het Ragdoll kitten moet in de gaten worden gehouden, omdat hun metabolisme snel verandert, en het wordt aanbevolen om er minstens 15 minuten per dag mee te spelen.

Omdat ze, samen met de Maine Coon, een van de zwaarste rassen zijn, hebben ze genoeg ruimte nodig om te spelen en te rennen. Dat is iets waar u zeker rekening mee moet houden als u overweegt een grote kat als een Ragdoll aan te schaffen!

Gerelateerde inhoud

– 8 Beste Kattendragers voor Maine Coons (en grote katten)

– Grey Tabby Kat – Alles wat je moet weten

– Maine Coon Groeidiagram – Wat Moet Je Weten Zodat Maine Coon Kan Groeien