Petlibro Granary Automatische Pet Feeder met Camera Review

petlibro graanschuur automatische feeder uitgelichte afbeelding

Toen het in 2021 werd uitgebracht, was de Graanschuur de meest geavanceerde voerbak voor huisdieren van Petlibro, met uitstekende beveiliging, een roestvrijstalen kom en versheidsfuncties om de brokjes van uw kat knapperig te houden. We hebben de Granary feeder dat jaar beoordeeld en noemden het Petlibro’s beste feeder tot nu toe.

In het jaar sinds we die beoordeling publiceerden, heeft Petlibro nog verschillende automatische feeders met WiFi-integratie en meer gelanceerd. Deze omvatten de Granary Camera Monitoring Feeder. Bovenop de functies die de Granary vorig jaar tot een favoriet maakten, voegt deze nieuwe release een 1080p groothoekcamera en een app toe waarmee je de feeder van veraf kunt volgen en bedienen.

In deze review leer je over de functies van de Petlibro Granary Camera Monitoring Feeder en of we denken dat het de prijs van $ 139 waard is.

Als u besluit om de Petlibro Granary Camera Monitoring Feeder zelf te proberen, vergeet dan niet om onze exclusieve couponcode te gebruiken. Wanneer u de couponcode invoert ALLABOUTCATS bij het afrekenen in de Petlibro-winkel ontvangt u 20% korting op een enkel product in uw eerste bestelling.

Klik hier om de Petlibro winkel te shoppen.

Waarom zou u ons vertrouwen?

Wessie eten van Petlibro Granary

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk tientallen van deze producten geprobeerd met mijn twee katten, Wessie en Forest. Ik heb feeders onderzocht, uit elkaar getrokken, schoongemaakt en getest, variërend van klassiekers zoals de PetSafe Healthy Pet Simply Feed tot hightech units met microchipdetectie en ingebouwde webcams. Daarnaast heb ik verschillende feeders uit de Petlibro-line-up specifiek beoordeeld, waaronder de originele Granary zonder WiFi of een ingebouwde camera.

Deze achtergrond geeft me zowel een goed begrip van wat Petlibro te bieden heeft als een gevoel van de kwaliteiten van goede feeders in het algemeen, inclusief waar ik op moet letten in een goede automatische feeder, welke gebreken dealbreakers zijn en de soorten feeders die het beste passen in verschillende huishoudens.

Lees verder voor de details over Petlibro’s Granary Camera Monitoring Feeder.

Laten we eerst eens kijken naar wat je in de doos krijgt.

De feeder wordt geleverd met zowat alles wat je nodig hebt. Optioneel kunt u een microSD-kaart en D-batterijen kopen voor back-upvoeding.

De feeder wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Naast het invoerlichaam, het deksel en de kom, wordt het apparaat geleverd met een USB-kabel en een 5V DC-adapter, een droogmiddelpakket, een handleiding en een paar stickers.

Als u video’s wilt opnemen en intern wilt opslaan, moet u een TF-kaart (microSD) kopen en deze in het apparaat plaatsen. En als u back-upstroom wilt in geval van een stroomstoring, moet u drie D-batterijen kopen.

Het monteren van de feeder is eenvoudig – steek het droogmiddelpakket in het deksel, schuif de voedseltank op de basis en schuif de kom op de basis.

Grootte en capaciteit

Eenmaal gemonteerd, meet het apparaat 13 x 7,5 x 7,5 inch of 34 x 19 x 19 cm en weegt het 3,75 lbs of 1,7 kg.

De trechter heeft een capaciteit van 5L, wat zich vertaalt in ongeveer 21 kopjes voedsel. Een volle trechter moet uw kat ongeveer een maand voeden en dankzij de strakke afdichting en het droogmiddelpakket onder het deksel moet het voedsel de hele tijd vers blijven.

Verbinding maken met de app

U moet het apparaat verbinden met de Petlibro Lite-app om de volledige functionaliteit te gebruiken.

Terwijl u de niet-WiFi-geïntegreerde versie van de Granary-feeder programmeert met behulp van knoppen op de unit, kunt u deze feeder alleen programmeren via de Petlibro Lite-app. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en is uw hub voor het bedienen en bewaken van de feeder.

Er zijn drie manieren om verbinding te maken met de app: Bluetooth, een QR-code en ap-modus. Volg de stappen die worden beschreven in de handleiding of op het app-scherm om het apparaat met de app te verbinden.

Verbinding maken met WiFi

Er zijn drie belangrijke manieren om verbinding te maken met de app: Bluetooth, een QR-code en ap-modus, waarmee een speciale hotspot ontstaat.

In het begin had ik problemen om verbinding te maken met de app, maar nadat ik met petlibro-klantenondersteuning had gewerkt, kon ik de firmware bijwerken en vervolgens verbinding maken en de app gebruiken.

Voor degenen die de feeder niet met de app kunnen verbinden met behulp van de drie standaardmethoden, hebt u een microSD-kaart nodig (capaciteit kleiner dan of gelijk aan 32 GB) om de firmwareversie te upgraden en het verbindingsprobleem op te lossen.

Aarzel niet om contact op te nemen klantenondersteuning als u wi-fi-problemen ondervindt.

Programmeren van de feeder

Programmeren van de Petlibro feeder

De app maakt het eenvoudig om de feeder te programmeren.

Eenmaal verbonden met de Petlibro Lite-app, kunt u de dagelijkse maaltijden van uw kat aanpassen en hoeveel voedsel de feeder bij elke voeding zal afgeven. Met de app kunt u een uniek schema kiezen voor elke dag van de week en een andere hoeveelheid voedsel voor elke maaltijd.

Net als andere Petlibro-feeders worden de maaltijden van uw kat gemeten in “porties”.

U kunt uw kat een maaltijd geven variërend van 1 tot 10 “porties” in grootte. Eén “portie” is 10 g, wat overeenkomt met ongeveer een eetlepel droog kattenvoer. Je zult dat in je achterhoofd moeten houden en wat wiskunde moeten doen om erachter te komen hoeveel “porties” je in elke maaltijd wilt.

Het portiemeetsysteem werkt goed als u het eenmaal begrijpt, maar het gebruik van bekende meeteenheden – idealiter volumemetingen zoals theelepels of kopjes – zou de feeder gemakkelijker te programmeren en te gebruiken maken.

Naast het instellen van maaltijdtijden en portiegroottes, kunt u een “maaltijdoproep” selecteren en wanneer deze wordt afgespeeld.

Met behulp van de microfoon op het apparaat kunt u een spraakbericht opnemen dat bij de maaltijden van uw kat kan worden geleverd. Met de app kun je kiezen welke maaltijden een bericht krijgen en welke niet.

Zodra je de feeder hebt geprogrammeerd, is het tijd om hem te vullen met voedsel en uit te zetten voor je kat.

Hoe werkt de Petlibro granarium automatische feeder met camera?

Close-up feeder in werking

Maaltijden worden uitgedeeld in een katvriendelijke kom.

Bij elke geplande maaltijd komt de feeder in actie en geeft de door uw kat gekozen portie voedsel af. Lampjes aan de voorkant van het apparaat geven u informatie over de status van het apparaat, inclusief het voedselniveau van de tank en of de camera al dan niet is ingeschakeld. U kunt ook handmatig voedingen activeren met behulp van de knop op de unit of de Petlibro Lite-app.

Het serveert de maaltijden van uw kat gemakkelijk en consistent.

De feeder heeft een grote, brede kom die veel voedsel bevat zonder te morsen of vast te lopen. Maaltijden komen consequent en regelmatig met een zoemend geluid naar buiten. In tegenstelling tot sommige feeders, maakt het geen knellende of knakkende geluiden die uw kat bang kunnen maken.

Net als andere Granary-modellen is de feeder een fort voor het voedsel van uw kat.

Met een nauwsluitend draaiafdichtingsdeksel, diepe tuit en gepatenteerde trechterafdichting doet de feeder uitstekend werk om voedsel weg te houden van hongerige poten. Zelfs de meest vastberaden katten zijn niet in staat om in deze feeder in te breken.

Het is gemakkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken.

Het is misschien vrijwel onmogelijk voor een kat om in te breken, maar de feeder is een makkie voor mensen om uit elkaar te halen. Zodra je van de trechter bent gestapt en zowel de bodem van de kom als de roestvrijstalen voedingskom hebt verwijderd, is het gemakkelijk om de feeder met de hand of in de vaatwasser te wassen. Naast het feit dat het gemakkelijk schoon te maken is, is de roestvrijstalen kom bestand tegen bacteriële ophoping en helpt het acne bij katten te voorkomen. U kunt de basis reinigen met een vochtige doek of papieren handdoek.

Met de camera kunt u uw kat op elk gewenst moment in de gaten houden.

Kattengebruik monitoren met camera

U kunt uw kat bekijken, foto’s maken en zowel naar uw kat luisteren als met u praten met behulp van de camerafeeder.

Vanuit de Petlibro Lite-app kunt u de camera op elk gewenst moment inschakelen en uw kat bekijken. Zo mist u geen belangrijke momenten, bewegings- en geluidsdetectiemeldingen laten u weten wanneer uw kat in de buurt van de feeder is. U kunt zowel eenrichtings- als tweerichtingscommunicatie gebruiken om overal met uw kat te praten en te luisteren. De camera is gebouwd om uw vermogen om uw kat dag en nacht te zien te optimaliseren, met 1080p HD-ingang, een 145 ° groothoeklens en infrarood nachtzicht voor weergave bij weinig licht.

Over het algemeen presteert de feeder goed en doet hij alles wat je zou willen dat een automatische kattenvoeder doet.

Hoeveel kost het?

De Petlibro Granary automatische feeder met een camera kost $ 139,99 in de Petlibro-winkel en op Amazon.

Dit maakt het duurder dan de meeste andere automatische feeders op de markt, inclusief die met vergelijkbare technologie.

De Wopet 7L automatische kattenvoeder met een camera kost bijvoorbeeld $ 119,99, een volledige $ 20 minder dan het equivalent van Petlibro. Een vergelijkbare feeder van Arf Pets verkoopt voor $ 118,99.

Hoewel deze eenheden vergelijkbare technologie hebben, doen ze niet alles wat de Petlibro Granary doet. De Graanschuur houdt voedsel vers met een volledig afgesloten, afgesloten trechter en vermindert bacteriële besmetting met een hygiënische roestvrijstalen kom. De positionering van de camera is ook anders, waardoor u de kom en de inhoud ervan effectief kunt controleren, niet alleen uw kat en de omgeving.

Terwijl andere vergelijkbare feeders alle focus legden op het camerabewakingselement, presteerde de Granary goed op zowat elk gebied.

Bovendien werkt Petlibro met ons samen om u te helpen deze feeder voor minder dan de concurrentie te krijgen. Als u de couponcode ALLABOUTCATS invoert bij het afrekenen, krijgt u 20% korting op uw aankoop. Dat brengt uw kosten terug tot slechts $ 112 – een van de beste deals op internet voor dit soort feeder.

Algemene indrukken

De Petlibro Granary Automatic Feeder met camera combineert alle functies die u zou willen van een automatische feeder – flexibele programmering, een app voor afstandsbediening en monitoring, een camera waarmee u uw kat kunt zien, horen en praten, en uitstekende beveiliging om te voorkomen dat uw kat inbreekt en eet tussen de maaltijden door.

De Petlibro Granary Automatic Feeder met camera combineert alle functies die u zou willen van een automatische feeder – flexibele programmering, een app voor afstandsbediening en monitoring, een camera waarmee u uw kat kunt zien, horen en praten, en uitstekende beveiliging om te voorkomen dat uw kat inbreekt en eet tussen de maaltijden door. Dit is een van de sterkste feeders die we op alle prestatiegebieden hebben geprobeerd.

Waar kunt u de Petlibro graanschuur feeder met camera kopen?

De feeder wordt zowel via de Petlibro-winkel als Amazon verkocht. Wanneer u op de Petlibro-site koopt, wordt uw bestelling gratis verzonden naar adressen in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt deze ondersteund door hun 30-dagen geld-terug-garantie. Klik hier om te kopen in de Petlibro winkel.

Vergeet niet om de couponcode in te voeren ALLABOUTCATS bij het afrekenen om 20% korting te krijgen, waardoor uw kosten dalen tot slechts $ 112.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.