Petite Cuisine Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Petite Cuisine kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Petite Cuisine kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeel Petite Cuisine Kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.8/10

In totaal geven we Petite Cuisine kattenvoer een 47 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Petite Cuisine Cat Food

Petite Cuisine werd in 2004 opgericht door Eric Weber en is gevestigd in Rancho Cucamonga, Californië. Hun recepten worden op de website van het merk beschreven als “compleet en uitgebalanceerd met echte, gezonde ingrediënten die je herkent.” Maar is het eten bestand tegen de claims van het merk? Laten we het uitzoeken.

Inkoop en productie

De Petite Cuisine-website biedt niet veel anders dan algemene claims over het eten en basisproductinformatie. Op de pagina “Waar te koop” kunt u zoeken naar Petite Cuisine in winkels en online. Afgezien van informatie en een e-mail en telefoonnummer voor contact, is de website echter vrij schaars.

Wat Petite Cuisine wel zegt over hun producten is dat ze “zelfgemaakte goedheid” bieden en zijn gemaakt met “vlees van hoge kwaliteit en superfoods.”

Petite Cuisine wijst erop dat hun formules rijk zijn aan eiwitten en gemaakt met schone ingrediënten, maar ze zeggen niet waar die ingrediënten vandaan komen. Omdat het voedsel echter in Thailand wordt geproduceerd, is het waarschijnlijk dat de kip en vis daar ook vandaan komen.

Alle Petite Cuisine producten zijn vrij van maïs, tarwe en soja ingrediënten en ze zijn niet verdikt met carrageen.

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten, heeft Petite Cuisine nog nooit een product teruggeroepen.

Wat voor soort kattenvoer biedt Petite Cuisine?

Petite Cuisine is een merk dat alleen voor nat voedsel is. Ze bieden een half dozijn complete en uitgebalanceerde recepten voor natvoer, evenals twee toppers voor natvoer en twee likbare kattentraktaties.

De meeste formules van Petite Cuisine zijn op basis van kip of tonijn, hoewel sommige witvis of tilapia bevatten als een secundaire bron van dierlijke eiwitten. Al het ingeblikte voedsel komt in blikjes van 2,8 ounce, de voedseltoppers in zakjes van 1,3 ounce en de likbare traktaties in kleine buisjes.

Wat vinden klanten van Petite Cuisine Kattenvoer?

Ondanks dat Petite Cuisine bijna twee decennia geleden is opgericht, blijft het een schijnbaar onbekend merk. Terwijl het variëteitspakket van Petite Cuisine ingeblikt voedsel iets meer dan 100 beoordelingen op Amazon heeft, hebben individuele recepten minder dan 30.

Op basis van beoordelingen van klanten op Amazon en Chewy lijkt Petite Cuisine een beetje hit-or-miss te zijn met katten. Sommige klanten melden uitstekende reacties van kieskeurige eters, maar net zo veel (of meer) zeggen dat hun katten het niet eens zouden aanraken.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Petite Cuisine.

Positieve beoordelingen

Sommigen vinden het leuk!

“Ik heb 4 katten en 1 is allergisch voor kip, dus ik probeer voedsel te kopen dat ze allemaal kunnen eten en deze is bijna een overwinning. 3 van mijn katten zullen dit een deel van de tijd eten. Dat is een overwinning voor mijn huis.”– door Pleg Reviewing Petite Cuisine L’il Violet’s Tuna, Pumpkin & Tilapia Entree in Bouillon op 10 feb 2021

Veel vloeistof

“Dit kattenvoer is perfect voor mijn oudere kat die niet graag water drinkt en de neiging heeft om borderline uitgedroogd te raken. Ik giet er een blikje van in met een blikje van zijn gewone eten (kip in jus). Ze slurpt het allemaal op en wordt opgewonden als ik de kom eruit zet. Haar vacht ziet er na 2 weken zoveel beter uit De rest van mijn katten zijn onverschillig en kunnen het nemen of laten. Ik ben blij dat het perfect is voor mijn onwillige drinker!”– door Elle Reviewing Petite Cuisine Sweet Ivy’s Chicken Entree in Bouillon op 17 jul 2021

Negatieve beoordelingen

Passeer alle 3 kitties

“Al mijn katten houden van elk blikje met veel bouillon, maar ik kon het niet krijgen. een van hen om deze te eten, deze zal worden gedoneerd aan het asiel Ik weet zeker dat sommige kitties deze misschien leuk vinden, maar niet de mijne.”–bij Blkcatsrox Reviewing Petite Cuisine Variety Pack op 16 jan 2021

Het is meestal allemaal bouillon

“1/4 van het blikje is voedsel. 3/4 bouillon. Het gaat overal heen als je een blikje opent. Mijn perzische gaf niet om een van de variëteiten. Hij weigert Sweet Ivy’s en aardappel te eten. Lijkt echter op kwaliteitsvoedsel. Zag er goed uit en rook goed, maar heeft meer vlees nodig. Ik gebruik het als topper voor zijn drogen en roeren.” – door Lenny Reviewing Petite Cuisine Variety Pack op 8 mrt 2020

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Petite Cuisine te testen, bestelde ik een 12-can variety pack en een doos van de Consommé Tuna Recipe in Bouillon Grain-Free wet food topper. Mijn katten zijn voor elk kattenvoer gemaakt met vis – vooral natvoer. Ze worden gek zodra ik het blikje open en ze kunnen het niet snel genoeg opeten. Petite Cuisine was niet anders.

Ik vond het leuk dat zowel het natvoer als de voedseltopper veel zichtbare brokken vis hadden, hoewel ik het eens ben met wat verschillende klanten zeiden – sommige blikjes lijken meestal vloeibaar te zijn. Hetzelfde geldt voor de natvoertopper, maar dat is wat ik zou verwachten.

Ik had geen problemen met het product zelf, maar ik kan zien hoe de prijzige een probleem kan zijn voor katteneigenaren met een beperkt budget. Het voedsel komt alleen in kleine blikjes van 2,8 ounce en omdat het voedsel op basis van kip of vis is, is het zeer laag in calorieën. Zelfs een kleine kat zou duur zijn om te voeren als je Petite Cuisine exclusief gebruikte.

Petite Cuisine Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Petite Cuisine Sweet Ivy’s Chicken &Sweet Potato Voorgerecht in Bouillon Graanvrij Nat Kattenvoer

Koop op Chewy

Omdat ik het variëteitspakket kocht, kon ik twee op kip en twee tonijn gebaseerde ingeblikte voedingsmiddelen van Petite Cuisine testen. Dit recept bevat verse kip met zoete aardappel in kippenbouillon.

De lijst met hoofdingrediënten voor dit recept is vrij beperkt. Kip en zoete aardappel vormen het grootste deel van het product met zonnebloem- en olijfolie als bronnen van vet. Ik zou liever zien dat een dierlijk vet zoals zalmolie of kippenvet een of beide van deze vervangt. Niet alleen zijn dierlijke ingrediënten biologisch waardevoller voor katten, maar zonnebloem- of olijfolie zijn niet bijzonder rijk aan omega-3 vetzuren.

Het belangrijkste dat dit recept heeft, is het hoge vocht- en eiwitgehalte. Het recept bevat meer dan 66% eiwit op basis van droge stof, maar slechts ongeveer 13% vet. Omdat het vet- en caloriegehalte zo laag is, is dit misschien niet het beste recept voor opgroeiende kittens of oudere katten die moeite hebben om hun gewicht te behouden.

Het is ook vermeldenswaard dat hoewel geen van de natte voedingsmiddelen van Petite Cuisine carrageen bevat – een potentieel kankerverwekkend ingrediënt – ze verdikt zijn met guargom en tapiocazetmeel. Guargom is in verband gebracht met spijsverteringsstoornissen bij sommige katten en tapiocazetmeel biedt eenvoudigweg niet veel voedingsvoordeel.

Ingrediënten

Kippenbouillon, Kip, Zoete aardappel, Zonnebloemolie, Cranberry, Tricalciumfosfaat, Guargom, Tapiocazetmeel, Olijfolie, Zout, Cholinechloride, Magnesiumsulfaat, Taurine, Zinkoxide, Gereduceerd ijzer, Vitamine E-supplement, Natriumseleniet, Thiaminemononitraat, Mangaansulfaat, Niacinesupplement, Vitamine A-supplement, Koper aminozuurcomplex, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Kaliumjodide, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Biotine Supplement (Vitamine B7).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 13.33%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 13.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 59.32%

Vet: 28.81%

Koolhydraten: 11.86%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip Zonnebloemolie Guar Gom

Tapioca zetmeel

Olijfolie

Pros

 • Verpakt met meer dan 65% eiwit op basis van droge stof
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten
 • Bevat geen carrageen, maïs, tarwe of soja

Tegens

 • Mogelijk niet hoog genoeg in vet en calorieën voor sommige katten
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardige vetten
 • Duur om uitsluitend te voeren

#2 Petite Cuisine L’il Violet’s Tonijn, Pompoen & Tilapia Voorgerecht in Bouillon Graanvrij Nat Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze ingeblikte voedselformule is vergelijkbaar met het eerste recept, maar met een paar swaps. Het is een op vis gebaseerde formule met tonijn en tilapia met pompoen in plaats van zoete aardappel als belangrijkste koolhydraat.

Met twee soorten vis is dit recept nog rijker aan eiwitten – meer dan 70% op basis van droge stof. Het is echter net zo laag in vet en calorieën. Nogmaals, dit kan een probleem zijn voor katten en kittens die een calorierijk dieet nodig hebben, maar kan heel goed een voordeel zijn voor katten met overgewicht of zelfs diabetische katten die een zeer koolhydraatarm dieet nodig hebben.

Net als de vorige formule vertrouwt dit recept op plantaardige vetten zoals zonnebloemolie in plaats van dierlijke vetten zoals visolie. Het voedsel bevat hetzelfde zetmeelrijke tapioca verdikkingsmiddel, maar verwisselt xanthaangom voor guargom. Helaas hebben beide kauwgom het potentieel om bij sommige katten bij te dragen aan spijsverteringsstoornissen.

Over het algemeen is dit een vochtrijk ingeblikt voedsel met een zeer hoog eiwitgehalte en een zeer laag vet- en koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Tonijn, tonijnbouillon, pompoen, tilapia, zonnebloemolie, tapiocazetmeel, tricalciumfosfaat, cranberry, xanthaangom, taurine, magnesiumsulfaat, zinkoxide, gereduceerd ijzer, vitamine E-supplement, natriumseleniet, niacinesupplement, mangaansulfaat, thiaminemononitraat, vitamine A-supplement, koper aminozuurcomplex, vitamine B12-supplement, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), calciumpantothenaat, riboflavinesupplement (vitamine B2), biotinesupplement (vitamine B7), Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Menadione Natrium Bisulfiet Complex.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 73.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 63.37%

Vet: 27.98%

Koolhydraten: 8.64%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Tilapia

Zonnebloemolie

Tapioca zetmeel

Xanthaangom

Vis

Pros

 • Bevat twee bronnen van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Aangevuld met pompoen voor ondersteuning van de spijsvertering
 • Bevat geen carrageen, maïs, tarwe of soja

Tegens

 • Duur om uitsluitend te voeren
 • Mogelijk niet hoog genoeg in vet en calorieën voor sommige katten
 • Vertrouwt voornamelijk op plantaardige vetten

#3 Petite Cuisine Consomme Tonijn Recept in Bouillon Graanvrije Nat Voedsel Topper

Koop op Chewy Koop op Amazon

Naast een handvol recepten voor ingeblikt voedsel, biedt Petite Cuisine twee toppers voor nat voedsel. Beide zijn op basis van bouillon met kip of vis als hoofdingrediënt.

Dit recept bevat tonijn en pompoen als hoofdingrediënten met tonijnbouillon voor vocht en visextract voor smaak. Het is licht ingedikt met guargom en xanthaangom, hoewel het product zelf nog steeds erg vloeibaar is.

Hoewel deze voedseltopper alleen bedoeld is voor aanvullende voeding, heeft hij twee belangrijke dingen: hij bevat veel vocht en zit boordevol eiwitten. Het bevat ongeveer 80% eiwit op basis van droge stof en is hoger in vocht dan het gemiddelde natvoer. Omdat het weinig vet en calorieën bevat, kunt u het aan het voedsel van uw kat toevoegen zonder u zorgen te maken over het weggooien van zijn dagelijkse inname.

Ingrediënten

Tonijnbouillon, tonijn, pompoen, visextract, guargom, xanthaangom.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 6%

Ruw vet: 0.05%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 92.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 80%

Vet: 0.67%

Vezel: 1.33%

Koolhydraten: 18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 80.31%

Vet: 1.63%

Koolhydraten: 18.07%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingredients We Didn’t Like Veel voorkomende allergenen
Tonijn Guar Gom

Xanthaangom

Vis

Pros

 • Bevat ongeveer 80% eiwit op basis van droge stof
 • Eenvoudig recept met slechts twee hoofdingrediënten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Zeer laag in vet en calorieën, goed voor katten met overgewicht

Tegens

 • Alleen bedoeld voor aanvullende voeding
 • Kost meer dan $ 1 per zakje

Hoeveel kost Petite Cuisine Kattenvoer?

Petite Cuisine ingeblikt voedsel wordt alleen verkocht in blikjes van 2,8 ounce, verkrijgbaar in 24-verpakkingen van individuele smaken of een 12-bliks variëteitspakket. Een 24-pack van een enkele smaak kost $ 35,76, of ongeveer $ 1,49 per blikje en $ 0,53 per ounce. Als u het variëteitspakket koopt, betaalt u ongeveer $ 1,34 per blikje of ongeveer $ 0,48 per ounce.

De twee likbare kattentraktaties / voedseltoppers die Petite Cuisine te bieden heeft, worden verkocht in 12-verpakkingen van 1,3-ounce zakjes voor ongeveer $ 15.

Omdat alle Petite Cuisine-ingeblikt voedsel hetzelfde geprijsd is en een vergelijkbaar caloriegehalte heeft, is het gemakkelijk om de dagelijkse voedingskosten te schatten. Voor een kat van 10 pond zou je ongeveer $ 4,60 per dag betalen. Dit maakt Petite Cuisine een behoorlijk prijzig merk, vergelijkbaar met sommige ingeblikte kattenvoeding van Tiki Cat en de meeste recepten voor natvoer van Caru.

Kortom, is Petite Cuisine Kattenvoer een goede keuze?

Hoewel de productlijn van Petite Cuisine zeer beperkt is, zijn er gevallen waarin dit merk een uitstekende keuze kan zijn. De eiwitrijke, vetarme formules zijn ideaal voor katten die moeten afvallen en het lage koolhydraatgehalte is een ander voordeel. De recepten zijn ook vrij eenvoudig, met kip- of viseiwit.

Hoewel een vetarm, caloriearm dieet voor sommige katten geschikt kan zijn, kan het voor anderen problematisch zijn. Hoewel Petite Cuisine-recepten zijn geformuleerd voor alle levensfasen, bieden ze niet het soort calorierijke voeding dat opgroeiende kittens nodig hebben. Je zou zeker een kitten kunnen opvoeden met dit voedsel, maar hij zou er veel van moeten eten om aan zijn caloriebehoeften te voldoen en dat zal duur zijn.

Ik zou Petite Cuisine persoonlijk aanbevelen als voedsel om de eiwit- en vochtinname van je kat aan te vullen. Het is duur om uitsluitend te voeren, maar als je er het budget voor hebt, kan het een kwaliteitsvolle aanvulling zijn op het basisdieet van je kat.

Waar wordt Petite Cuisine Kattenvoer verkocht?

Petite Cuisine lijkt vooral verkocht te worden in grote supermarktketens als Meijer en Wegmans. Het wordt ook online verkocht door Walmart, Chewy en Amazon.