Petification Studio laat katten schitteren als royalty’s

Voor veel kattenliefhebbers houden we van alles wat met katten te maken heeft. En dit geldt vooral als het gaat om coole kattenspullen. Ana Milosevic uit Novi Sad, Servië is een meester in het omzetten van een gewone foto van een kat in een echt kunstwerk. Ze gebruikt haar ongelooflijke verbeeldingskracht om haar Petification Studio-portretten voor huisdieren tot leven te laten komen, en de resultaten zijn over-the-top purrfectie. Ze heeft de afgelopen jaren talloze portretten voor klanten gemaakt en hoewel ze zich vooral richt op katten, heeft ze van veel andere huisdieren koninklijke kunstwerken gemaakt.

We weten dat katten ooit in de oudheid werden aanbeden en ze hebben dit niet uit het oog verloren, en Ana’s verbazingwekkende kunstwerk laat zien hoe moeiteloos vorstelijk katten kunnen zijn. En in elk van haar portretten worden geen details weggelaten, van de uitdrukking van de kat tot de luxueuze ensembles die ze dragen.

Hoe lang maak je al portretten van huisdieren?

Ik maak deze portretten al 2 jaar! Het begon allemaal als een hobby toen de Covid-pandemie toesloeg en ik heb nu een geweldig ondersteunende community op Instagram waar ik erg dankbaar voor ben. Ik hoop dat ik dit nog minstens een paar jaar kan doen, want ik geniet echt van het creatieve proces erachter.

Heb je zelf katten die je inspireren?

Ja, ik heb er twee en ze inspireren me elke dag! Ik hou van alle dieren, maar ik ben altijd een kattenmens geweest. Mijn meisje heet Cheetah, een torbie (tabby met gemberspatten) met veel attitude, maar ze is ook heel lief als ze wil knuffelen. Zij is de zelfverklaarde heerser van mijn huishouden en niemand durft dat te betwisten. Mijn jongen heet Mrki (wat ‘de donkere’ betekent) en hij is gewoon een zachtaardige zwarte jongen met prachtige amberkleurige ogen die me constant door het huis volgt. Mijn man zegt graag dat zij de slimme is en dat hij schattig is.

Hoewel ik portretten maak van alle dieren, moet ik toegeven dat mijn favoriete portretten die van katten zijn. Ik hou gewoon zo veel van hun uitdrukking en ik denk dat ze zo goed passen bij de aristocraten en de hooggeboren samenleving.

Wat wil je dat anderen weten over de kunst die je maakt?

Ik hou ervan om elk portret waar ik aan werk aan te passen. Zelfs als er geen speciale verzoeken zijn, vind ik het altijd leuk om de kleuren en lichten in de sjablonen bij te werken om de perfecte match voor elk huisdier te maken. Ik hou er vooral van als ik een verzoek krijg voor iets nieuws of om een look te creëren waarvan ik denk dat die het beste bij hun huisdier past. Dan word ik het meest creatief.

Naast mijn Koninklijke portretten, hou ik er ook van om digitale aquarelportretten te maken en ze ook aan te passen. Ik krijg bijvoorbeeld veel verzoeken om een aantal favoriete bloemen in het portret op te nemen, dus ik doe altijd mijn best om elke wens te honoreren.

Als dierenliefhebber vind ik het ook altijd leuk om met elke reddingsorganisatie te werken en iets terug te geven aan de gemeenschap, maar ik heb ook een verwilderde kattenfamilie in mijn buurt die ik dagelijks twee jaar lang kan voeden vanwege Petification. Ik zou graag in de nabije toekomst de sterilisatie- en castratieoperatie van iedereen kunnen betalen, dus als iemand overweegt een portret te krijgen, moeten ze weten dat ze een vriendelijk doel zouden steunen en een 9-koppige verwilderde familie zouden helpen hun beste en gezondste leven te leiden.

We willen Ana bedanken voor het nemen van de tijd om onze vragen te beantwoorden. We raden je aan om haar Etsy-winkel en Instagram-pagina te bezoeken om meer van haar mooie ontwerpen te zien.