Perzische Kat Verzorgingstips: 6 tips en trucs


Perzen hebben een opvallende verschijning met hun prachtige lange vacht. Dit unieke uiterlijk heeft ze behoorlijk populair gemaakt onder kattenliefhebbers, maar ook veel beginnende katteneigenaren laten hun oog vallen op deze luxueuze katachtigen. Maar voordat u vandaag nog een Perzische kat mee naar huis neemt, moet u zich afvragen of u aan hun meer dan gemiddelde verzorgingsbehoeften kunt voldoen. Maar hier zijn enkele dingen die u kunt doen om de vacht van uw Perzische kat zacht en donzig te houden.

kat gezicht verdeler 2

6 tips voor het verzorgen van Perzische katten

1. Kam dagelijks en wees strategisch over waar je kamt

perzische kat verzorging
Image Credit: slowmotiongli, Shutterstock

Perzen staan erom bekend dat ze matte vacht krijgen op verschillende belangrijke plaatsen op hun lichaam, namelijk rond de oksels, achter de oren, en het stuitje. Als vervilting niet in de eerste plaats wordt voorkomen, kan de kat lijden aan irritatie of infectie door de opbouw van matten in de vacht.

Het borstelen van de hele vacht is van cruciaal belang voor het welzijn van uw Perzische kat. Wij raden aan een metalen kam met brede tanden te gebruiken voor het comfort van uw kat. Een goede slickerborstel kan helpen bij het ontmatten en ontharen van de vacht, zodat uw kat schoon blijft en uw huis schoon blijft.

Het hebben van een kat betekent dat u een groot deel van uw tijd besteedt aan de verzorging van uw harige baby, wat u misschien niet erg vindt, maar zij vinden het waarschijnlijk niet zo leuk!

hepper-oranje-kat-wordt-geborsteld

Met de Hepper Kattenborstel, kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat elke verzorgingssessie net zo zacht en plezierig zal zijn als uw knuffelsessies. Wij vinden dit product gewoon te goed om niet te delen! Klik hier om het uit te proberen.

Bij Excited Cats bewonderen we Hepper al vele jaren en besloten we een meerderheidsbelang te nemen, zodat we kunnen profiteren van de uitstekende ontwerpen van dit coole kattenbedrijf!

thematische onderbreking

2. Breng de kat maandelijks in bad om het vuil dat in de vacht zit te verwijderen.

Perzische kat baden
Image Credit: 135pixels, Shutterstock

Veel langharige katten hebben last van een vacht die vuil vasthoudt. Door uw kat om de twee tot zes weken te baden, kunt u een zachte en zijdeachtige vacht behouden – en een schone vacht!

Om uw kat te baden, raden we aan eerst eventuele matten in de vacht te verwijderen, dan de vacht nat te maken en zachtjes met uw vingers te schrobben met een zachte shampoo die voor katten is samengesteld. U moet een shampoo kiezen die ontworpen is voor gebruik bij katten, omdat veel van de bestanddelen in hondenshampoos dodelijke gifstoffen zijn voor katten.

thematische onderbreking

3. Gebruik babypoeder om vet te verwijderen

vrouwenhanden wrijven de perzische kat
Image Credit: fayfena, Shutterstock

De vacht van Perzen kan behoorlijk vettig worden omdat ze zo dik zijn en gemakkelijk vuil en mat oppakken. Bestuif je kat met wat babypoeder om het vet uit de vacht te helpen verwijderen. Dit helpt ook om de vacht van uw kat zacht en glad te houden.

thematische onderbreking

4. Behandel Traanvlekken

schoonmaken van perzische chinchilla ogen met wattenschijfje
Image Credit: Image Credit: catinsyrup, Shutterstock

Perzen zijn zeer gevoelig voor traanvlekken vanwege hun platte gezichten. Het schoonmaken van de ogen is een essentieel onderdeel van het bezit van een Perzische kat. Was het gezicht van uw kat voorzichtig met een gezichtsreiniger voor dieren, en breng vervolgens een traanvochtoplossing aan op de verkleurde vacht om vlekken op de vacht te verminderen.

thematische onderbreking

5. Overweeg het trimmen van de romp

het verzorgen van de Perzische kat in de trimsalon voor huisdieren
Image Credit: Serhii Ivashchuk, Shutterstock

Je wilt niet dat de vacht van je kat hun uitwerpselen aanraakt terwijl ze poepen. Dat is gewoon smerig. Het trimmen of zoemen van het gebied rond de anus kan uw kat helpen zich comfortabeler te voelen in de commode. Door dit te doen wordt uw kat beter schoon en hoeft u minder werk te verrichten als u hem borstelt.

thematische onderbreking

6. Overweeg een professionele verzorger in dienst te nemen

professionele trimsalon die perzische kat verzorgt
Image Credit: artcasta, Shutterstock

Als je je niet comfortabel voelt bij het baden van je kat, kun je ze altijd eens per maand meenemen naar een professionele hondentrimmer om ervoor te zorgen dat hun vacht gezond en glanzend blijft. Er bestaat een misvatting dat trimmen alleen voor honden is, maar langharige katten hebben er ook baat bij! Maak je geen zorgen; een veteraan heeft iedereen gezien en gebaad, zelfs katten.

3 katten gezicht verdeler

Laatste gedachten

Deze tips zouden alles moeten zijn wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het gemakkelijk verzorgen van je Perzische. Natuurlijk, als je nerveus bent, kun je je kat altijd naar een trimsalon brengen voor de maandelijkse trimbeurt en het bad. Desondanks ben je goed op weg om een doorgewinterde Perzische eigenaar te worden!

thematische onderbreking

Featured Image Credit: rina oxilixo Danilova, Shutterstock