Ocicat Kleuren: Welke soorten vachten kunnen Ocicats hebben?

Nee, je wordt niet gek: Er woont zeker een mini wilde kat in je huis. Grapje, natuurlijk! Dat is gewoon de Ocicat.

Dit ras is gemaakt om eruit te zien als een afstammeling van een wilde kat, maar ze zijn erg gedomesticeerd. Ze gedragen zich net als elke andere kat, met de toegevoegde bonus van een verbluffend exotische look.

Niet veel mensen die je tegenkomt zullen een Ocicat hebben; als je het geluk hebt om er een te hebben, weet dan dat je de coole vriend bent. Het zijn zeer vriendelijke katten die willen dat je de hele dag door met ze speelt en communiceert. Als dit ras niet genoeg aandacht krijgt, kunnen ze verdrietig en eenzaam worden.

Ocicats zijn er in verschillende kleuren. Als je probeert te achterhalen welke kleur je Ocicat is, wees dan niet verbaasd als we je vertellen dat er nogal wat zijn om uit te kiezen.

Ocicat liggend op ronde tafel

Geschiedenis van de Ocicat

De geboorte van de Ocicat was eigenlijk een ongeluk. Een vrouw genaamd Virginia Daly experimenteerde met Siamees en Abessinisch kattenbakvullingen, die een nestje wilden maken met kittens die op een Siamees zouden lijken, maar met de markeringen van de Abessijn. Uiteindelijk werd een ivoren kitten met gouden vlekken geboren. Ze noemde hem Tonga.

Maar Tonga was niet wat Virginia voor ogen had, dus gaf ze hem, gecastreerd, door aan een liefhebbende familie. Geneticus Dr. Clyde Keeler was geïntrigeerd door dit goudgevlekte kitten en vroeg haar of ze dezelfde kat voor hem wilde fokken. Ze gaf Dr. Keeler een tawny spotted reu die vervolgens werd gefokt met een Amerikaanse korthaar. Het resultaat van deze koppeling was de Ocicat.

Toen verschillend gekleurde Amerikaanse kortharen in het fokproces werden geïntroduceerd, begonnen verschillend gekleurde Ocicats te worden geboren. Deze katten zagen er wild uit, maar gedroegen zich extreem speels en liefdevol. Het verwarde velen, maar intrigeerde het meest. De Ocicat werd een gewild ras met toegewijde volgelingen.

Ocicat naast boomstam

Hoe ziet een Ocicat eruit?

Een Ocicat ziet eruit als een miniatuur wilde kat, met hun gedefinieerde vlekken en markeringen. Ze zijn middelgroot tot groot en hebben een gespierde bouw. Het zijn compacte wezens, maar vanwege hun hoge activiteitsniveaus, ze houden hun gewicht goed.

Het meest opvallende kenmerk van de Ocicat is in feite hun jassen. Hun jassen zijn kort en satijnachtig, met een glans die schittert in de zon. Hun vlekken bedekken hun hele lichaam en reizen ook langs hun benen en staarten.

twee Ocicat kittens

In welke kleuren komen Ocicats voor?

Er zijn 12 herkende kleuren die een Ocicat kan weergeven. Elke kleur is mooi en uniek. Het maakt niet uit welke kleur je Ocicat heeft, je zult meteen verliefd op ze worden.

Er zijn verschillende klassen waar een Ocicat onder kan vallen: Chocolate Class, Dilute Class, Cinnamon Class, Silver Class en Tawny Class.

Chocolade

Chocoladekleurige Ocicats hebben diepbruine vlekken over een beige basiskleur. Deze basiskleur kan lichter of donkerder overkomen, maar dat is volledig willekeurig en te wijten aan genetica. Deze Ocicaten hebben vaak donkerrode neuzen met hints van donkerbruine en chocoladeroze voetzolen. De uiteinden van hun staart lijken misschien de donkerste delen van hun lichaam en verschijnen als een rijke chocoladekleur.

In sommige verlichting lijken deze katten misschien helemaal bruin, maar wanneer het zonlicht precies goed toeslaat, worden hun vlekken meer gedefinieerd en mooi. Het is niet verwonderlijk dat deze katten onder de Chocoladeklasse vallen.

Chocolade-zilver

Chocolade-zilveren Ocicaten zijn een dromerig gezicht. Ze hebben chocoladekleurige vlekken over een wit, bijna zilverachtig lichaam. Deze twee kleuren contrasteren mooi tegen elkaar en helpen de vlekken op te vallen. Deze katten vallen in de Silver Class.

Deze katten hebben roze neuzen met een donkerbruine omtrek, chocoladeroze voetzolen en een staart met chocoladepunt (helaas niet letterlijk getipt in chocolade).

Blauw

Blauwe Ocicaten maken deel uit van de Dilute Class of Ocicats. Hun basiskleur zal een blauwe of lichtbruine kleur zijn met blauwe vlekken verspreid over het lichaam. Alleen het verdunningsgen zou een potentiële zwarte kat kunnen veranderen in een blauwharige.

Deze blauw getinte katten hebben neusleer dat roze is gevoerd met blauw. Hun voetzolen en staartpunten zijn ook blauw. Wanneer deze lieve katten door een zonnestraal wandelen, kun je de diepte van het blauw duidelijker zien.

Blauw-zilver

Blauwzilveren Ocicaten vallen in de Silver Class. Bij deze kat komt de basiskleur wit of zilver over. Contrafgezet tegen de blauwe vlekken zullen deze blauwzilveren schoonheden echt opvallen. Hun neuzen zijn roze en bekleed met donkerblauw, en ze hebben blauwe voetzolen en een blauwe staartpunt. Als je denkt dat je een Snow Leopard binnen hebt gezien, kijk dan nog eens! Het is eigenlijk de blauwzilver Ocicat.

Kaneel

Cinnamon Ocicats maken deel uit van de Cinnamon Class en hebben een zeer warme beige base coat met diepere beige (kaneel) vlekken erop. Het contrast is nog steeds verschillend, ook al lijken de twee kleuren erg op elkaar.

Kaneel Ocicats hebben roze of donkerroze voetzolen en hun neus is roze en bekleed met een kaneelkleur. De uiteinden van hun staarten moeten een donkerdere kaneelkleur hebben en ze zullen gouden ogen hebben.

Deze kittens lijken misschien op een rode tabby voor sommige fervente kattenliefhebbers.

Kaneel-zilver

Kaneelzilver Ocicats hebben een veel duidelijkere kleur dan de kaneel Ocicat. Deze vallen in de Silver Class vanwege hun witte en zilveren achtergrond. Ze hebben kaneelkleurige vlekken over hun lichaam die een groot contrast geven met hun kleuring als geheel.

Deze schattige katachtigen hebben roze neuzen bekleed met kaneel en een staartpunt met een rijke kaneelkleur. Hun voetzolen variëren van licht tot donkerroze.

Fawn

Fawn Ocicats vallen onder de Dilute Class. Dit komt omdat het reekalf ocicat in feite een verdunde versie is van de kaneel Ocicat. Deze katten hebben fawn-gekleurde vlekken over een beige basiskleur. Het contrast kan klein zijn, maar is nog steeds merkbaar. Fawn Ocicats hebben de neiging om een zeer zachte uitstraling te hebben, waarschijnlijk als gevolg van de verdunning.

Fawn Ocicats hebben roze neuzen bekleed met een fawn-kleur, roze voetzolen en een fawn-staartpunt.

Fawn-zilver

Een andere Ocicat die in de Silver Class valt, de fawn-silver Ocicat heeft een veel duidelijker verschil tussen hun basislaag en vlekken. Hoewel ze nog steeds erg licht van kleur zijn, contrasteert hun zilverwitte basislaag mooi met de fawn-vlekken.

Hun neuzen zijn roze, bekleed met een fawn-kleur, evenals hun voetzolen. Hun staartpunt is ook reekalf.

Lavendel

Lavendel Ocicats vallen onder de Dilute Class omdat dit technisch gezien een verdunning van de chocoladekleur is. Deze verdunning van de chocoladekleur resulteert in een zachte paarse tint, die lavendel wordt genoemd. Het is echt prachtig.

Deze Ocicats hebben lavendelvlekken op een bleke ivoren basislaag. Hun neuzen zullen roze zijn maar bekleed met donkere lavendel, hun voetzolen zijn lavendelroze en ze hebben een lavendelkleurige staartpunt.

Lavendel-zilver

Een onderdeel van de Silver Class, lavendel-zilveren Ocicats zijn een opvallende kleur. Ze hebben lavendelvlekken op een zilverachtige achtergrond.

Hun neuzen zijn roze, bekleed met donkere lavendel, en ze hebben lavendelroze voetzolen en een lavendelkleurige staartpunt. Ze lijken erg op de lavendel Ocicat, maar wanneer het licht goed raakt, wordt het veel duidelijker dat lavendelzilver de eigenlijke vacht is.

Ebbenhout-zilver

Ebbenhouten ocicaten hebben zwarte vlekken tegen een witte of zilveren achtergrond. Deze lijken op blauwzilveren Ocicaten, maar de vlekken zijn donkerder en dieper.

De neus van een ebbenhouten zilveren Ocicat is donkerrood en bekleed met zwart, en ze hebben zwarte voetzolen en een zwarte staartpunt. Het contrast tussen de vlekken van deze Ocicat en de base coat is zeer prominent aanwezig.

Tawny

Tawny Ocicats zijn hun eigen klasse van Ocicat, die lijken op een bruin gevlekte tabby kat. In het geval van een tawny Ocicat zullen er zwarte of bruine vlekken op een beige achtergrond zijn. De neus is donkerrood en bekleed met zwart, en ze hebben een zwarte staartpunt met zwarte of donkerbruine voetzolen.

Deze katten zien er misschien uit als een typische tabby, maar hun vlekken helpen om ze te onderscheiden van elk ander kattenras.

Ocicat

Houden van een Ocicat

Ocicats hebben een ruimte nodig waar ze kunnen spelen, rondrennen, gezonde maaltijden eten, geliefd worden en gelukkig blijven. Ze willen zich geaccepteerd en geliefd voelen door hun mensen, en hun favoriete activiteit is tijd met hen doorbrengen. Ze zullen je overladen met genegenheid en aandacht zolang ze zich gewenst voelen.

Om iets terug te geven aan je Ocicat, moet je ervoor zorgen dat je het huis vollaadt met kattenspeelgoed en kattenmeubels, zoals kattenbomen, kattenplanken en krabpalen. Ze moeten mentaal gestimuleerd worden en van een goed spel houden. Je wilt ervoor zorgen dat ze goed verzorgd zijn en een schone kattenbak hebben (gemakkelijk gemaakt met behulp van een zelfreinigende kattenbak als Nest-Robot!).

Je zult merken dat hoe meer je doet voor je Ocicat, hoe meer liefde en toewijding je zult ontvangen!