Mogen katten avocado eten?

Gelukkig Cinco de Mayo! We hopen dat je geniet van de vakantie met een stevige kom all-you-can-eat guacamole en tortillachips. Avocado is een gezond hoofdbestanddeel in veel van onze diëten, maar heb je je ooit afgevraagd: kunnen katten avocado eten? Het blijkt dat avocadovlees over het algemeen veilig is voor katten, terwijl andere delen van de vrucht mogelijk schade kunnen veroorzaken. Lees hieronder meer.

Anatomie van een avocado

Drie hele avocado's en een half gesneden avocado op een houten snijplank - kunnen katten avocado eten?

Zoals alle avocadoliefhebbers weten, is er meer aan de vrucht dan op het eerste gezicht lijkt. Er is de schil (exocarp), het vlees (mesocarp), de dunne binnenste laag (endocarp) tussen het vlees en de pit, en de pit (zaad). De meeste mensen eten het vruchtvlees van een avocado en gooien de schil en de pit weg.

Dus, kunnen katten avocado eten?

Dierenartsen zijn het erover eens dat katten veilig kleine hoeveelheden avocado kunnen binnenkrijgen vlees. Avocadovlees biedt gezondheidsvoordelen voor katten zoals het doet voor mensen, waaronder rijk zijn aan gezonde vetten, aminozuren en vitamine E, A en B6. Naast de voedingsvoordelen kan het consumeren van het fruit zich vertalen in een gezondere huid en haar voor uw kat.

Geef geen avocado aan katten met een voorgeschiedenis van gastritis of pancreatitis. Dr. Rebello, Emergency Medical Director bij NorthStar VETS, legt uit dat “omdat avocado’s veel vet bevatten, ze de maag van een kat van streek kunnen maken of het risico op pancreasontsteking kunnen verhogen voor katten met die reeds bestaande aandoeningen.”

Welke delen van een avocado moeten katten vermijden?

Laat je kat geen delen van een avocado binnenkrijgen die je normaal niet zou eten, inclusief de schil en de pit. Waarom?

De huid van een avocado bevat persine, een organische verbinding die als mild giftig voor katten en honden wordt beschouwd. (Het wordt niet als giftig voor de mens beschouwd.) Persin is krachtiger in Guatemalteekse avocado’s dan die uit andere regio’s. Notitie: Avocado’s worden als zeer schadelijk beschouwd voor bepaalde diersoorten vanwege het persinegehalte, waaronder vogels, konijnen, paarden en geiten.

De kuil van een avocado bevat ook persine, naast verstikkingsgevaar voor je kat. Verstikking of darmverstopping komt vaker voor bij het voeren van avocado aan honden, dus zorg ervoor dat je toezicht houdt wanneer je je harige vriend een voorproefje van deze vrucht geeft!

Hoeveel avocado is te veel?

Hoewel u wilt voorkomen dat u uw kat de schil en pit van een avocado geeft, moet u er ook rekening mee houden dat het consumeren van te veel avocadovlees kan leiden tot gastro-intestinale nood bij katten. Dit kan maagklachten, braken en diarree omvatten.

We raden aan om een klein stukje avocadovlees (niet meer dan een eetlepel) af te snijden en dat te mengen met het voedsel van je kat. Je kunt dit kleine bedrag ook aanbieden als een op zichzelf staande traktatie als je kat geïnteresseerd is.

Kunnen katten guacamole eten?

tortillachips met kom guacamole en kom salsa - kunnen katten guacamole eten?

Dus we hebben de vraag beantwoord, kunnen katten avocado eten? Je vraagt je misschien ook af, gezien het feit dat het Cinco de Mayo is: kunnen katten guacamole eten?

Katten mogen nooit guacamole eten. Waarom? Omdat guacamole zeer waarschijnlijk ingrediënten bevat zoals knoflook en uien, die zeer giftig voor katten. Lees daar hier meer over.

Zo, daar heb je het: Katten kunnen eet avocadovlees met mate, maar ze mogen nooit guacamole eten. Geniet van Cinco de Mayo door je snacks voor jezelf te houden!