Moet je je kat ’s nachts kratten?

Hoewel het misschien onnodig lijkt om uw kat op te sluiten, zijn er enkele gevallen waarin het ’s nachts in een bench houden van uw kat gunstig kan zijn voor u en uw kat. Er zijn kratten die speciaal zijn ontworpen voor het huisvesten van dieren, en deze variëren in materiaal, grootte en kosten. The Nest geeft ons een paar tips over het ’s nachts kratten van je kat.

Wanneer kratten

Er zijn een aantal situaties waarin het kratten van je kat een goed idee kan zijn. Over het algemeen zou een gelukkige, gezonde, goed aangepaste kat geen nachtelijke kratten nodig moeten hebben.

Als uw kitten of kat moeite heeft om de kattenbak goed te gebruiken, is het misschien het beste om uw kat ’s nachts in een bench te houden terwijl u haar traint om de kattenbak te gebruiken.  Overweeg voor het gemak van de training een automatische kattenbak.

Als uw kat ziek is en medicatie nodig heeft die moeilijk toe te dienen is, kan een bench een nuttige manier zijn om uw kat op te sluiten en te kalmeren terwijl hij zich niet helemaal zichzelf voelt.

Wanneer u een nieuw katachtig familielid in huis haalt, zult u merken dat een krat de overgang zal vergemakkelijken en een meer aimabele aan-elkaar-wennen-periode mogelijk zal maken.

Veel mensen gebruiken ook kratten om geadopteerde verwilderde katten te huisvesten, omdat dit kan helpen de kat te temmen en te verlichten in zijn nieuwe sociale omgeving.

De juiste krat kiezen

Er is een duidelijk verschil tussen een drager en een krat. De kleine, donkere, krappe reismand die u gebruikt om uw kat tijdelijk te huisvesten terwijl u hem naar de dierenarts vervoert, is niet hetzelfde als een bench. Gebruik nooit een kattenmand als “slaapkamer” voor uw kat. Een bench, vergelijkbaar met een kennel voor honden, is veel opener, zowel voor zicht als voor luchtcirculatie.

Of u nu kiest voor de metaaldraad- of nylongaasvariant, u moet rekening houden met de benodigde maat voor uw kat. Hoewel kratten er in alle maten zijn, wil je er waarschijnlijk een die bedoeld is om een grote hond te huisvesten, aangezien je ruimte moet hebben voor een kattenbak, een bed of deken, wat speelgoed en kommen voor water en voedsel.

Een kamer alleen voor Kitty

Een krat die open wordt gelaten, kan ook dienen als toevluchtsoord voor een kat die schichtig is rond nieuwe mensen of zelfs wanneer uw liefhebbende familiekat een beetje tijd alleen nodig heeft.

Houd het goed gevuld met een comfortabel bed of dekbed, een aantal favoriete speeltjes, een kattenbak en kommen voor voedsel en water. Deze bench kan de persoonlijke ruimte van uw kat zijn om te ontspannen.

Dus als uw kat een gedrags- of medisch probleem heeft, kan een bench een noodzakelijke aanvulling op uw huis zijn. Maar als het gewoon een kwestie is van je kat een beetje privacy bieden, dan ben je misschien gewoon op zoek naar gezellige kattenbedden en meubels!