Moet ik mijn kat een pension geven?

Wanneer je een kattenouder bent, is reizen niet langer een zorgeloze en spontane onderneming. In plaats daarvan, vereist het nauwgezette planning en voorbereiding.

Afhankelijk van hoe lang de reis duurt, geven sommige baasjes, waaronder ikzelf, er de voorkeur aan hun katten thuis te laten waar ze zich veilig voelen. Ik laat meestal een vriend één keer per dag langskomen om voor de basisbehoeften van de katten te zorgen.

Maar als je bent zoals ik, dan maak je je misschien ook zorgen dat ze op een dag niet meer beschikbaar zullen zijn.

Dat is wanneer de grote vraag opkomt.

Moet ik in plaats daarvan mijn kat in huis nemen?

Pensionaccommodaties, zoals catteries, zijn veilige en betrouwbare omgevingen voor katten, met professioneel personeel dat ervoor zorgt dat uw kat goed wordt verzorgd. Bovendien kunnen de meeste catteries en dierenklinieken de routine en de speciale behoeften van uw kat ondersteunen terwijl u weg bent.

Als je nog nooit je kat in pension hebt gehad en je meer wilt weten over deze faciliteiten, maak je dan geen zorgen we nemen je mee door het hele proces, zodat jij en je kat weten wat ze kunnen verwachten.

Inzicht in de pensionopties voor uw kat

Reizen met katten is geen gemakkelijke taak, en u moet met alle kleine dingen rekening houden, zoals het kiezen van het juiste reismandje, en ervoor zorgen dat er voor het emotionele welzijn van uw kat wordt gezorgd.

Daarom is het soms het beste dat een kattenouder kan doen, zijn kat achter te laten in een veilige en beveiligde faciliteit.

Dus, laten we eens een kijkje nemen op wat boarding uw kat kan uitzien.

Cattery

Wanneer huisdiereigenaren op reis zijn en zij hun katten niet mee kunnen nemen of alleen thuis kunnen laten, is een kattenpension een andere plaats waar hun katten tijdelijk kunnen worden ondergebracht.

Catteries zijn pensions voor katten, die ook gebruikt kunnen worden wanneer de eigenaren verhuizen, of hun eigenaar in het ziekenhuis ligt. Deze inrichtingen zijn speciaal ontworpen voor katachtigen om een low-stress omgeving te creëren waar andere huisdieren zoals honden hun angst niet zullen verergeren.

Afhankelijk van het pension waar u uw kat naartoe brengt, zult u veel andere katten zien die er tegelijkertijd verblijven. Ze slapen meestal in aparte kamers, hutten, of kooien en ze kunnen een gemeenschappelijke ruimte delen.

In sommige gevallen kunnen katten hun eigen privéruimte hebben waar ze gedurende de hele tijd van hun verblijf verblijven, en hoeven ze hun ruimte niet te delen met andere katten.

Elke cattery kan verschillen in stijl, en ze kunnen verschillende leefomstandigheden bieden, evenals diensten.

Kattenhotel

In tegenstelling tot traditionele catteries, zijn kattenhotels meestal veel chiquer en duurder.

U kunt verwachten dat uw kat zijn eigen ruimte krijgt, met een bed, een eventuele kattenboom of zitstokken voor het raam, en een speelruimte. Als uw kat sociaal is, kan hij zelfs een deel van zijn tijd met andere katten doorbrengen.

Het personeel van het kattenhotel zal meestal meer aandacht besteden aan uw kat en hun behoeften, en ze zullen proberen de routine aan te houden die u bij uw eigen huis hebt ingesteld.

De kattenhotel omgeving is zeker vriendelijker en rustiger dan een cattery, maar dit betekent niet dat elk kattenhotel een luxe faciliteit van dezelfde standaard zal zijn.

In sommige gevallen kan een goed cattery een betere pensionoptie zijn dan een kattenhotel dat beweert luxueus te zijn terwijl het dat allesbehalve is.

Dierenklinieken

Als u niet zeker weet of een pension in staat zal zijn om goed voor uw kat te zorgen, vooral als ze speciale medische zorg nodig hebben, dan kunt u uw plaatselijke dierenziekenhuizen of dierenklinieken vragen of zij pensiondiensten aanbieden.

Wanneer u uw kat in een dierenkliniek laat, kunt u er zeker van zijn dat ze ter plaatse medische zorg en gespecialiseerde aandacht krijgen van getraind personeel. Het enige nadeel is dat uw kat zijn tijd in een kooi moet doorbrengen.

Voor gezonde katten is een verblijf in een dierenkliniek misschien overbodig. Maar als je een oudere kat hebt of een kat met gezondheidsproblemen, dan is een dierenkliniek de perfecte plaats voor hen, waar ze de juiste zorg en de juiste medicatie kunnen krijgen.

Katachtige Resorts

Als u op zoek bent naar de meest superluxe kattenverblijven, dan zal een prestigieus kattenresort uw boogie kat uiterst gelukkig maken.

In deze luxe katachtige faciliteiten, ligt de focus op het gelukkig, ontspannen en veilig houden van uw kat.

De meeste resorts voor katten bieden uw kat een eigen, ruime verblijfplaats, met pluche beddengoed, planken aan de muur en een kattenboom bij het raam om ze bezig te houden.

Bovendien, het kattenresort van uw keuze zou themakamers kunnen hebben, zoals een serre met zachte kussens, en grote ramen met een vogelvoederhuisje, zodat uw kat naar buiten kan kijken en naar ze kan tjilpen. Of ze krijgen een vaste hoeveelheid tijd per dag in een grote speelkamer, met veel speelgoed.

Als uw kat een harige bal van pure energie is, dan zullen ze in staat zijn om hoge kattentorens te beklimmen en hoogwaardige krabpalen te gebruiken om te voorkomen dat hun klauwen splijten. Terwijl katten die aan de luie kant zijn het grootste deel van hun tijd kunnen doorbrengen op hangmatten, zachte dekens en zich kunnen verstoppen in kattenhoekjes.

Feline resorts hebben meerdere katachtige diensten zoals grooming, en door een extra vergoeding te betalen kan uw kat genieten van een even luxueus verblijf.

Als je echt bezorgd bent dat je kat je gaat missen terwijl je weg bent, dan kun je een beetje extra geld uitgeven en ze een vakantie van hun eigen in een katachtige resort geven.

Moet ik mijn kat een pension geven?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou overwegen uw kat in pension te nemen. Misschien gaat u op een lange vakantie, of misschien bent u uw appartement aan het renoveren.

Maar voordat u op zoek gaat naar een pension is het belangrijk om te begrijpen wat een kattenpension eigenlijk betekent voor uw dierbare kat.

Voordelen van kattenpension

Pensionfaciliteiten zijn speciaal ontworpen om uw kat zo veilig en gelukkig mogelijk te houden. Het belangrijkste is dat ze speciale regels hebben om ervoor te zorgen dat uw kat beschermd is.

Volgens InBrief, een juridische bron, zal de plaatselijke autoriteit in uw regio “trachten te verzekeren dat de dieren naar behoren worden gevoederd en geleid, en dat redelijke voorzorgsmaatregelen zullen worden genomen om de verspreiding van besmettelijke ziekten te voorkomen, en om brand te voorkomen.”

Dit betekent dat de cattery hoogstwaarschijnlijk wordt gerund door professionele verzorgers die weten hoe ze zich moeten gedragen rond katten, zelfs in geval van nood.

Afhankelijk van de faciliteit, heeft uw kat zijn eigen ruimte, weg van andere katten, mogelijk een eigen kattenverblijf met veel verstopplekken, en zacht beddengoed.

Catteries zijn ook verantwoordelijk voor het vermaken van uw kat door middel van dagelijkse speeltijdin gespecialiseerde speelruimtes die ze eventueel moeten delen met andere katten.

Ook al ben je weg van je kat, een pension zal u op de hoogte houden van het welzijn van uw kat en u kunt altijd inchecken en zien hoe het met uw pelsbaby gaat.

Algemeen, dit is een geweldig alternatief, vooral voor zelfverzekerde katten die meer gesocialiseerd zijn.

Nadelen van Cat Boarding

Zoals met de meeste dingen in het leven, zijn pensionfaciliteiten niet zonder fouten. Wat de pensionomstandigheden betreft, kunnen de zaken per cattery verschillen en afhankelijk van waar u woont, moet u misschien uitgebreid onderzoek doen en meerdere beoordelingen bekijken voordat u een waardig cattery boekt.

Meer zelfs, aan boord gaan vereist zorgvuldige planning, en het is geen beslissing die op korte termijn genomen moet worden. Deze voorzieningen zijn niet altijd gemakkelijk te boeken, en je moet het van tevoren doen.

Boardingfaciliteiten kunnen ook vrij duur zijnen dat moet je in gedachten houden als je over je budget gaat.

Je kat kan het ook moeilijk hebben met een verblijf in een cattery. De meeste katten houden er niet van als hun routine wordt verstoord, en ze vinden het zelden leuk om van huis weg te zijn.

De verandering van omgeving, vooral in een faciliteit die gevuld is met onbekende geluiden en geuren van andere katten en mensen, kan overweldigend en extreem stressvol zijn voor de meeste katten.

Hoogstwaarschijnlijk zullen verlegen katten het niet prettig vinden om een speelkamer te delen met een vreemde kat en dat kan leiden tot agressie en angst. Of ze kunnen zich verstoppen onder dekens en in de beschikbare hoekjes in hun kamer.

Moet u uw kat in pension plaatsen of thuis laten?

De meeste gezonde, volwassen katten kunnen een dag of een nacht alleen thuis blijven, maar alleen als ze vers water, voldoende eten en een schone kattenbak hebben. Maar als u van plan bent uw kat langer alleen te laten, dan moet u een kattenoppas regelen om op uw kat te passen terwijl u weg bent, of u moet uw kat een pension geven.

Natuurlijk begrijpen de meesten van ons dat katten gewoontedieren zijn, en de meesten van hen zouden liever thuis blijven in plaats van in een chique kattenhotel.

Meer nog, katten die als kitten niet goed gesocialiseerd zijn of zelfs oudere katten die zelden vreemde mensen en huisdieren zien, zullen het hoogstwaarschijnlijk moeilijk hebben om zich aan te passen aan de cattery.

Aan de andere kant hebben kittens regelmatiger verzorging en contact nodig, vooral in het begin, dus ze langere tijd alleen laten kan zowel geestelijk als lichamelijk gevaarlijk zijn omdat ze in de problemen kunnen komen.

Dat is de reden waarom als je geen vertrouwd persoon hebt om eens per dag of op zijn minst om de andere dag op je katje te letten, dan is het het beste om ze in pension te doen. Ondanks de mogelijke stress die uw kat kan ervaren, zijn deze faciliteiten te vertrouwen, en zij zullen ervoor zorgen dat uw kat alles heeft wat hij nodig heeft.

Als u denkt dat uw kat beter af zal zijn als hij thuis blijft terwijl u maar een kort weekendje weg bent, dan kunt u een automatische kattenvoerbak en een waterfontein aanschaffen om ervoor te zorgen dat uw kat goed wordt bewaterd en gevoed.

Voor degenen onder u die af en toe reizen of ’s nachts van huis blijven, is een automatische kattenbak zoals de Littermaid die verkrijgbaar is op Amazon, kan ook helpen bij het minimaliseren van de stress die uw kat kan ervaren bij het zien van een vies toilet.

Moet u uw kat een pension geven of een kattenoppas inhuren?

Elke kat heeft zijn eigen persoonlijkheid, en u zult een beter inzicht moeten hebben in de behoeften van uw kat voordat u de beslissing neemt om hem of haar een pension te geven.

De meesten van ons kunnen het er echter over eens zijn dat onze katachtige metgezellen niet weg willen uit het comfort van hun eigen huis.

Net zoals de meeste katten niet graag reizen, zullen ze het hoogstwaarschijnlijk ook niet leuk vinden om een nieuw en onbekend territorium als een cattery te delen met andere katten. In dit geval is een kattenoppas een geweldig alternatief voor catteries. Uw kat hoeft nergens heen te reizen en de kattenoppas komt voor uw kat zorgen op zijn eigen territorium en de aandacht die uw kat krijgt zal meer gepersonaliseerd zijn.

Een familielid of een vertrouwde vriend is de meest goedkope optie, maar als dat geen optie voor je is dan is een professionele kattenoppas de beste oplossing, en in sommige gevallen kan het minder duur zijn dan een cattery of een kattenhotel.

Afhankelijk van het dierenoppasbedrijf of de individuele dierenoppas krijg je misschien nog andere extraatjes van deze service, zoals het water geven van de planten rond je huis of het ophalen van de post. Voor katten die medische aandacht nodig hebben of handmatige hulp met de kattenbak, kunt u zelfs een oppas boeken om bij u thuis te overnachten.

Zoals ik al zei is een kattenoppas een meer persoonlijke service en krijg je uitgebreidere updates over het welzijn van je kat met eventuele foto’s en berichten.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het afzetten van je kat en het ophalen ervan als je terug bent van je avonturen. Het enige wat je hoeft te doen is terug te keren naar je katachtige vriend die goed verzorgd is in het comfort van hun eigen huis.

Helaas zijn kattenoppassers in bepaalde gebieden misschien niet zo gemakkelijk te vinden, vooral als je in een kleine stad of in een landelijk gebied woont. Dus, als je van plan bent om je kat tijdens de vakantie achter te laten, dan zul je zeker van te voren moeten boeken.

Tot slot, mijn favoriete deel van het hebben van een vaste kattenoppas is hoe comfortabel mijn katten zich voelen met het hebben van een bekend gezicht dat bij hen blijft terwijl ik weg ben. Maar als je kat heel sociaal is en er geen probleem mee heeft om nieuwe gebieden te verkennen, dan kan een kattenpension eigenlijk leuker en voordeliger zijn.

Misschien reageren ze wel net zo enthousiast op de nieuwe kattenbomen als deze Maine Coon!

Hoe vermindert u de stress van uw kat tijdens het pension?

Elke kat kan anders reageren op een pension. Zelfs de dapperste kat kan zich de eerste dagen ongemakkelijk voelen, en het is belangrijk dat we proberen de stress die ze kunnen ervaren te minimaliseren door vooruit te plannen en ze voor te bereiden op wat hen te wachten staat.

Kies de juiste faciliteit

Het eerste wat u moet doen is beslissen in wat voor soort faciliteit u uw kat wilt laten verblijven.

Sommigen van jullie beginnen hun onderzoek misschien met het bekijken van de plaatselijke catteries, of je zou kunnen gaan voor iets chiquers als een kattenhotel of een kattenresort, en als je kat gespecialiseerde medische aandacht nodig heeft dan zou je in plaats daarvan kunnen kiezen voor een dierenkliniek met pensiondiensten.

Als je eenmaal weet waar je naar op zoek bent, zul je wat moeten spitten om een pension te vinden dat de beste katvriendelijke voorzieningen biedt.

Zorg ervoor dat het kattenpension individuele kattencommodo’s heeft in plaats van kooien, die groot genoeg zijn om planken of een kattenboom te omvatten waar uw kat in kan springen en zijn klauwen kan scherpen. Ze moeten ook een paar schuilplaatsen hebben waar uw kat kan zoeken, en er moet genoeg ruimte zijn voor een comfortabel bed.

Zoals je misschien al weet houden katten er niet van als hun kattenbak naast hun voederplaatsen staat. Houd dus goed in de gaten hoe hygiënisch de omstandigheden in de genoemde cattery zijn.

Ik stel ook voor dat u een bezoek brengt aan een paar pensions, zodat u persoonlijk kunt zien wat ze aanbieden en met de mensen die er werken kunt praten over de verschillende diensten die beschikbaar zijn.

Vermijd pensions die honden en katten herbergen, zelfs als ze in aparte ruimtes zitten. Uw kat zal waarschijnlijk de inwonende honden horen en ruiken en dat zal waarschijnlijk hun angst vergroten.

Een andere goede tip is om al je zintuigen te gebruiken tijdens je bezoek, om te controleren hoe goed het kattenpension wordt onderhouden. Goede pensionfaciliteiten moeten er schoon uitzien, fris ruiken en zo stil en sereen mogelijk zijn.

Plan Vooruit

De wereld is gevuld met katten, en 37 miljoen Amerikaanse huishoudens zijn trotse katteneigenaren, dus u kunt zich voorstellen hoeveel mensen op zoek kunnen zijn naar een pension voor hun kat op hetzelfde moment als u.

Alleen al om deze reden, is het belangrijk dat u uw vakantie en het verblijf van uw kat op voorhand plant. Vooral als u van plan bent om te reizen of uw kat in een kattenpension achter te laten tijdens de vakantie of de zomer, moet u het pension bellen om de beschikbaarheid te controleren en een reservering te maken.

De meeste pensionfaciliteiten bieden online reservering aan, wat je vakantieplanning wat gemakkelijker kan maken, maar het is ook een leuke manier om de prijzen te controleren en te vergelijken die in het hoogseizoen hoger kunnen zijn.

Je moet het boekingsproces zeker niet voor het laatste moment laten!

Doe een proefvaart voor de reis

Een andere manier om er zeker van te zijn dat het pension geschikt is voor uw kat, is een kort proefverblijf van één nacht.

Niet alleen zal uw kat vertrouwd raken met hun condo, maar u zult ook zien hoe goed ze in het algemeen op het pension reageren.

U zult ook een meer diepgaande blik krijgen op hoe de faciliteit wordt gerund, en hoe de medewerkers uw kat tijdens hun verblijf zullen behandelen.

Tijdens de proefperiode kunt u ook bepalen of een kattenoppas een beter alternatief is voor uw kat.

Pak de benodigdheden voor uw kat in

Als je eenmaal hebt besloten in welk kattenpension je kat zal verblijven, is het jouw verantwoordelijkheid om hun koffer in te pakken met al hun essentiële zaken.

Dus, zorg ervoor dat je hun favoriete speeltjes inpakt, en dekens met hun bekende geur overal op. Misschien wilt u ook een shirt meenemen dat naar u ruikt, zodat het personeel het in de flat kan leggen.

U zult ook moeten voldoende kattenvoer meebrengen voor de hele duur van het verblijf van uw kat en vergeet niet de favoriete snoepjes van uw kat mee te nemen, zodat de verzorgers ze kunnen gebruiken om uw kat te motiveren tijdens het spelen of gewoon om hem op te vrolijken.

Hoewel sommige faciliteiten uw kat kunnen voorzien van hun eigen voedsel tegen extra kosten, is het meebrengen van uw eigen voedsel ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw kat geen maagklachten zal krijgen door een plotselinge verandering in hun dieet.

U kunt ook vragen of u moet zorgen voor kattenbakvulling en een kattenbak, water, en voerbakjes, evenals beddengoed, verzorgingshulpmiddelen, en alle andere mogelijke benodigdheden die uw kat nodig zal hebben voor een stressvrij en comfy verblijf.

Als uw kat medicijnen neemt, vergeet dan niet om die ook mee te nemen, samen met een kopie van het recept van de dierenarts en alle andere relevante informatie. die de verzorgers kan helpen bij de verzorging van uw katachtige metgezel.

Terwijl u uw kat in pension hebt, zullen de medewerkers u waarschijnlijk vragen om de medische en vaccinatiegegevens van uw kat te laten zien, evenals een kopie van uw huisdierverzekeringsgegevens voor het geval zich een noodgeval voordoet.

Bereid uw kat van tevoren voor

Zoals ik hierboven al zei moet u het pension de meest recente medische gegevens en vaccinaties van uw kat laten zien. Dus voordat u incheckt, moet u uw kat naar de dierenarts brengen voor een controle om er zeker van te zijn dat uw kat gezond is en volledig is ingeënt.

Het is ook mogelijk dat uw kat wordt blootgesteld aan meer vlooien en andere parasieten terwijl ze in het pension zijn.

Dat is de reden waarom om uw pluizige baasje te beschermen moeten ze vlooien- en tekenmedicijnen krijgen voor ze aan boord gaan.

Ik zou ook willen voorstellen om van te voren het pension te bellen en te informeren of ze specifieke gegevens nodig hebben en wat voor soort vlooienbestrijdingsbeleid ze in het algemeen hebben. U kunt hen ook vragen welke voorzorgsmaatregelen zij nemen om te voorkomen dat parasieten zich verspreiden onder de katten die zij in pension hebben.

Communiceer met de pensiongasten

Ik weet dat het ongemakkelijk kan zijn om iemand te bestoken met een miljoen vragen, maar communiceren met het catterypersoneel is zeker een van de belangrijkste punten op deze lijst.

Als uw kat speciale behoeften of een bepaalde routine heeft, moet u dat de faciliteit laten weten. Dit omvat de kleinste dingen, zoals waar ze wel of niet graag geaaid worden, wanneer ze graag gevoed worden, en wat voor soort verzorgingsgewoonten ze hebben.

Onze katten kunnen eigenzinnige gewoonten hebben, maar ook angsten. Mijn kat heeft bijvoorbeeld een hekel aan waterflessen, hij houdt niet van het geluid dat ze maken als je ze oppakt en ook niet van de manier waarop ze eruit zien.

Hoe onnozel de fobie van je kat ook klinkt, ik zou ervoor zorgen dat het personeel er alles over weet.

Open en eerlijke communicatie zal uw kat helpen zich veilig te voelen in deze nieuwe omgeving. Wees dus niet bang om veel vragen te stellen, over hun regels, het soort speeltijd dat ze in de faciliteit aanbieden, en wat er zal gebeuren als uw kat ziek wordt.

Meer nog, communicatie vóór het instappen en communicatie tijdens het verblijf van uw kat is even belangrijk.

Zorg er daarom voor dat de faciliteit open staat om u dagelijks op de hoogte te houden van het welzijn van uw kat en niet alleen wanneer er sprake is van een noodsituatie.

Hoeveel kost het om een kat in pension te nemen?

Elk pension biedt verschillende prijzen en extra kosten, afhankelijk van de diensten die uw kat nodig heeft.

Volgens Forevervets “De kosten voor het instappen van een kat kunnen variëren op basis van uw locatie en het soort instapservice dat u wenst, het nationale gemiddelde voor kattenpension ligt rond de $ 25 per nacht, met een breder prijsbereik tussen $ 15 en $ 45 per nacht.

VCA Ziekenhuizen bieden ook tarieven die beginnen vanaf 27$ per nacht met speciale upgrades zoals medicatie die 2$ per dag is.

Zij verklaren ook dat “wij een assortiment van activiteiten, diensten, en speciale traktaties voor uw huisdier aanbieden om zijn verblijf zo dicht mogelijk bij een “thuiservaring” te maken”.

U kunt ook gratis schattingen krijgen via een internet huisgids, en door uw postcode te gebruiken kunnen ze u een lijst presenteren van lokale kattenpensionhouders die voor uw kat in uw omgeving kunnen zorgen.

Vergeet niet dat deze prijzen ook kunnen veranderen tijdens het hoogseizoen, en dat er extra diensten kunnen zijn zoals borstelen, of medische onderzoeken.

Bovendien zou u extra kunnen betalen voor een taxiservice om uw kat op te halen voordat u vertrekt en bij uw huis af te zetten als u terug bent.

Als u wilt dat uw kat extra diensten krijgt bovenop de reguliere dierenverzorging die de faciliteit kan bieden, dan moet u erop voorbereid zijn dat ze met extra kosten komen, maar in sommige gevallen zijn deze diensten gratis en inbegrepen in de prijs van het pension.

Daarom is het belangrijk om met het pension te praten en een specificatie te krijgen van wat zij aanbieden en hoeveel een pension u uiteindelijk zal kosten.

Cat Boarding FAQs

Is het veilig om uw kat in een kattenpension te plaatsen?

De meeste officiële pensions worden gerund door erkende en professionele kattenverzorgers en het is hun taak om ervoor te zorgen dat uw kat op de best mogelijke manier wordt verzorgd.

De medewerkers van een kattenpension zijn verantwoordelijk voor het water geven en voeren van uw kat, het schoonhouden van de kattenbak, maar ook voor het spelen met uw kat en het vermaken van uw kat.

Natuurlijk betekent dit niet dat je elk cattery moet vertrouwen. Sommige cattery’s zullen verantwoordelijker zijn dan andere, dus u moet er zeker van zijn dat u de cattery bezoekt voordat u uw kat in pension neemt.

Dit is zelfs nog crucialer voor katten met medische problemen en oudere katten die misschien beter af zijn met een verblijf in een dierenkliniek met pensiondiensten.

Oudere katten en katten met gezondheidsaandoeningen zullen meer zorg nodig hebben, mogelijk dagelijkse medicijnen en supplementen en u zult er zeker van moeten zijn dat het pension uw kat deze persoonlijke aandacht kan geven.

Dus, om ervoor te zorgen dat uw kat veilig is tijdens zijn verblijf in het kattenpension, moet u ervoor zorgen dat u de geloofsbrieven van die faciliteit dubbel hebt gecontroleerd.

Is het beter om uw kat thuis te laten?

Helaas kunt u er niet 100% zeker van zijn hoe uw kat op een cattery zal reageren, tenzij u voor de eigenlijke reis een proefreisje maakt.

Natuurlijk kun je verwachten dat de meeste katten zich geïntimideerd zullen voelen door een nieuwe omgeving die vol zit met vreemde bezienswaardigheden, geluiden, geuren en de aanwezigheid van andere katten.

Plotseling weggehaald worden uit hun huis en hun eigenaar is ook een stressvolle en voor sommige katten traumatische ervaring.

In zekere zin, uw kat thuis te laten bij een kattenoppas een veel betere optie. Op die manier kan uw kat in zijn eigen omgeving blijven, waar al zijn territorium alleen van hem is en hij niets hoeft te claimen. Dit geldt nog meer voor oudere katten en kittens.

De enige stress die je kat kan ondervinden door thuis te blijven bij een oppas is jouw afwezigheid, maar als er thuis dagelijks in hun behoeften wordt voorzien, dan hoef je je niet al te veel zorgen te maken over hun emotionele welzijn.

Dus, als je een optie hebt om een dierbare vriend te vragen een oogje op je kat te houden, of een kattenoppas in te huren, ga dan voor deze optie en laat de cattery als laatste redmiddel alternatief.

Hoe lang kan een kat in een cattery verblijven?

Een paar factoren kunnen van invloed zijn op de duur van het verblijf van uw kat in een cattery, en het zal allemaal afhangen van het pension van uw keuze.

Over het algemeen kan uw kat in de meeste cattery’s slechts één dag of een paar maanden verblijven.

Meestal laten huisdiereigenaren hun kat een weekend of een week in een pension achter, totdat ze terug zijn van vakantie.

In ieder geval zult u een kattenpension van tevoren moeten boeken, vooral in het hoogseizoen, meer nog als u wilt dat uw kat langer blijft.

Hoe lang kun je je kat alleen thuis laten?

De meesten van ons zijn werkende kattenouders, wat betekent dat onze katten een paar uur per dag alleen moeten doorbrengen.

Voor de meeste katten is dit geen probleem, en in sommige gevallen, kunt u uw kat een hele dag of een nacht alleen laten, zolang ze maar genoeg eten, water en een schone kattenbak hebben. Maar het is geen goed idee om uw kat alleen te laten als u langer dan dat wegblijft.

Volgens Purina “kun je een kat niet alleen laten als je op vakantie gaat. Als uw kat ziek wordt of gewond raakt terwijl u weg bent, zult u er niet zijn om de broodnodige zorg te bieden die ze nodig hebben.”

Purina voegt er ook aan toe dat “De beste optie in dit geval kan zijn om uw kat in een kattenpension te plaatsen of te regelen dat ze door een vriend of familielid worden verzorgd.”

Oudere katten en katten die speciale medische aandacht en verzorging nodig hebben, mogen niet ’s nachts alleen worden gelaten en een oppas is in hun geval de beste optie. Evenzo hebben jonge katten en kittens de hele dag door meer aandacht nodig.

Afsluitende gedachten

Je kat achterlaten is geen gemakkelijke beslissing, en persoonlijk heb ik altijd een immens schuldgevoel, ook al weet ik dat mijn vrienden goed voor ze zullen zorgen.

Ik kan me echter voorstellen hoe zenuwslopend het kan voelen om je kat voor de eerste keer in een pension achter te laten.

Maar zolang je je onderzoek hebt gedaan en je weet dat je kat het verblijf in een cattery aankan voor de duur van je vakantie, dan zal ze een goede en vooral veilige tijd hebben.

Laat ons weten hoe jij denkt over het achterlaten van je kat in een pension en zou dat je eerste optie zijn?