Merrick Backcountry Kattenvoer Recensie

merrick back country kattenvoer revew

Vandaag gaan we Merrick’s Backcountry Raw kattenvoer reviewen, zowel de natte als de droge variant. Ik zal diep ingaan op alle categorieën, maar als je gewoon een breed overzicht wilt, is dit hoe Merrick Backcountry kattenvoer er voor staat:

 • Productvariëteit – 7.5/10
 • Soorten geschiktheid – 8/10
 • Ingrediënt Kwaliteit – 7.5/10
 • Prijs – 6.5/10
 • Marketing en Boodschap Overeenstemming – 6/10
 • Terugroep Geschiedenis 6/10
 • Totale beoordeling 7.5/10

Over Merrick

Merrick is in 1988 begonnen en is daarmee een van de oudste diervoedingsbedrijven die er zijn. Merrick begon met hondensnoepjes, breidde toen uit naar hondenvoer, en begon uiteindelijk, na meer dan een decennium in de dierenvoedingsindustrie te zitten, kattenvoer te produceren. Purina nam Merrick in 2015 over en kondigde aan dat “Merrick zal blijven opereren als een onafhankelijk bedrijf, met geen geplande veranderingen in het management of de activiteiten.”

Productvariëteit – 7,5/10

Merrick Backcountry heeft een verrassend aantal smaken om uit te kiezen. De natte versie heeft zeven variëteiten en het droogvoer heeft er twee. Veel van het natvoer bevat wat men zou noemen alternatieve of nieuwe eiwitten die sommige katten lekker kunnen vinden. De smaken zijn:

 • Rund
 • Kip
 • Kip & Forel
 • Eend
 • Konijn
 • Kalkoen
 • Witvis

Terwijl het droogvoer slechts twee formules heeft: Pacific Catch of Game Bird.

Over het geheel genomen is de productvariëteit uitstekend voor de natvoeropties, maar enigszins beperkt als het op droogvoer aankomt. Indien nodig, heb je ook de mogelijkheid om bepaalde eiwitten te vermijden. Dat is waarom ik Merrick Backcountry een 7,5 geef in deze categorie.

Soorten geschiktheid – 8/10

Merrick Backcountry kattenvoer heeft een welverdiende hoge score als het gaat om soorteigenheid.

Wat betekent het om soorteigen te zijn?

Het betekent dat het voer overeenkomt met wat uw kat in de natuur zou hebben gegeten. Het zal u niet verbazen dat de wilde voorouders van uw kat niet graasden in het veld of de korenvelden plunderden. In plaats daarvan jaagden ze op klein wild zoals muizen en ratten.

Maar dat zou je niet weten als je alleen maar kijkt naar het populairste kattenvoer dat tegenwoordig op de markt is! Ik gebruik graag Meow Mix als voorbeeld van een voeding die extreem soort ongeschikt is.

Hier zijn de eerste 5 ingrediënten in het standaard recept: Volle gemalen maïs, sojameel, kip bijproduct, maïsglutenmeel, rundvlees talg.

Er zit meer maïs en soja in dan er dierlijke eiwitten zijn. Niet alleen is uw kat een obligate carnivoor die dierlijke eiwitten nodig heeft, maar het spijsverteringsstelsel van uw kat is er niet op voorbereid om zoveel maïs te verwerken!

Merrick Backcountry kattenvoer houdt zijn ingrediënten soorteigen met een focus op dierlijke eiwitten en door hun voer graanvrij te houden. Maar onthoud dat graanvrij niet betekent koolhydraatvrij en terwijl de natte versies van Merrick Backcountry goed werk leveren bij het vermijden van koolhydraten, bevat de droge versie er toch een paar.

Over het geheel genomen, Merrick Backcountry blaast de meeste andere kattenvoeders op de markt weg in termen van geschiktheid voor soorten.

Ingrediënt kwaliteit – 7.5/10

Dat brengt ons meteen bij de kwaliteit van de ingrediënten. Merrick is trots op de kwaliteit van zijn ingrediënten en betrekt geen producten uit China.

Droogvoer ingrediënten

Merrick’s Backcountry droogvoer voor katten wordt aangeprezen als rauw omdat het brokjes gevriesdroogde zalm in het kattenvoer bevat. Dit is een trend die we meer en meer zien in de dierenvoedingsindustrie en sommige voeders (zoals deze van Stella & Chewy) zijn volledig gevriesdroogd.

Ik hou echt van deze functie en de opname van gevriesdroogde vis toont in het eiwitgehalte dat komt tot 41%. Het is ook duidelijk te ruiken, want het droogvoer heeft absoluut een sterke visgeur!

Laten we de eerste 15 ingrediënten eens nader bekijken om echt een idee te krijgen van wat er in de Pacific Catch formule zit.

1. Uitgebeende Zalm

We verwachten altijd een hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt in kwaliteitsvoer voor katten. Zalm zonder been is een geweldig ingrediënt en een solide bron van eiwitten en essentiële vetzuren voor uw kat.

2. Zalm Meel

Zalmmeel is een soort geconcentreerd zalmeiwit. Zalm wordt behandeld met hoge hitte waardoor het grootste deel van het vet en vocht wordt verwijderd. Het wordt dan vermalen en dit is wat er achterblijft.

3. Witvis Maaltijd

Ook een geconcentreerd eiwit, net als het bovenstaande, maar met witvis in plaats van zalm. Het is goed om een andere eiwitbron op de lijst te zien, maar ik zou liever zien dat de eigenlijke vis hier genoemd wordt.

4. Aardappelen

Dit is het eerste koolhydraat op de lijst en het is pas ingrediënt nummer vier- wat goed is. Het is belangrijk op te merken dat graanvrij niet betekent koolhydraatvrij en dat aardappelen in kattenvoer steeds vaker voorkomen omdat de graanvrije trend blijft groeien.

5. Erwten

Een ander populair ingrediënt in graanvrije voeding, erwten hebben een relatief goed vezelgehalte, wat goed is.

6. Natuurlijke Smaak

Natuurlijk aroma heeft een zeer specifieke definitie van de FDA, maar het is in essentie een soort additief “waarvan de belangrijkste functie in voedsel het op smaak brengen is en niet de voedingswaarde.” Er is dus niet veel om je zorgen over te maken en zowat elk kattenvoer op de markt zal een soort natuurlijk aroma hebben.

7. Aardappel Eiwit

Hoewel aardappeleiwit waarschijnlijk niet schadelijk is voor je kat, is het wel mijn minst favoriete ingrediënt op deze lijst. Het grootste probleem is dat aardappeleiwit bij sommige katten snel kan worden omgezet in glucose, wat uiteindelijk het doel van het gebruik van eiwit tenietdoet! Over het algemeen geef ik Merrick Backcountry nog steeds een hoge score voor ingrediënten, omdat dit pas bij ingrediënt 7 naar voren komt.

8. Zoete aardappelen

Zoete aardappelen zijn een andere veel voorkomende bron van koolhydraten in graanvrije kattenvoeding. Hoewel koolhydraten in het algemeen niet geweldig zijn voor katten, zijn zoete aardappelen een optie die langzamer verteert en meer voedingsstoffen bevat dan veel andere opties.

9. Varkensvet

Ik vind het erg leuk om dit ietwat ongewone ingrediënt te zien en zou het graag hoger op de lijst zien staan. Uw vleesetende kat heeft een betere kans om dierlijke producten te verteren en Royal Canin stelt zelfs dat “Varkensvlees is zeer goed verteerbaar voor honden en katten en in sommige gevallen is de verteerbaarheid zelfs beter dan die van kip of vis.” Hoewel dat nogal een claim is, is het goed om meer dierlijke producten in onze top 10 te zien.

10. Witvis

Meer vis is precies wat ik wil zien. En volgens de AFFCO diervoeder definities, betekent het zien van dit vlees dat we elk bijproduct vermijden.

11. Forel

Meer genoemde vis! Dat betekent meer kwaliteitseiwitten en -vetten en een hogere algemene kwaliteit.

12. Gedroogde Gistcultuur

Gist is een bron van eiwit met een relatief hoge verteerbaarheid bij katten. Het is niet een ingrediënt dat ik zou opzoeken, maar het is ook niet een waar ik me zorgen over zou maken.

13. Zout

Zout is een noodzakelijke voedingsstof.

14. Biologisch Gedroogd Alfalfa Meel

Er is enige controverse rond alfalfa in kattenvoer, maar hoewel het geen ingrediënt is dat ik prominent zou willen zien, is het een aanvaardbare toevoeging op de 15e plaats.

15. Choline Chloride

Dit natuurlijk voorkomende bestanddeel wordt als voedingssupplement aan het voer van uw kat toegevoegd.

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in de Merrick Backcountry Pacific Catch formule:

Zalm zonder been, zalmmeel (bron van omega-3 vetzuren), witvismeel, aardappelen, erwten, natuurlijk aroma, aardappeleiwit, zoete aardappelen, varkensvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), witvis, forel, gedroogde gistcultuur, zout, organisch gedroogd alfalfameel, Cholinechloride, mineralen (ijzer-aminozuur-complex, zink-aminozuur-complex, natriumseleniet, mangaan-aminozuur-complex, koper-aminozuur-complex, kaliumjodide, kobaltproteïnaat, kobaltcarbonaat), fosforzuur, taurine, Yucca Schidigera-extract, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine A-acetaat, D-Calcium Pantothenaat, Niacine, Thiamine Mononitraat, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Pyridoxine Hydrochloride), Gedroogd fermentatieproduct van Bacillus Coagulans, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Plantarum, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Casei, gedroogde fermentatie van Enterococcus Faecium, gedroogde fermentatie van Lactobacillus Acidophilus.

Droogvoer Ingrediënt Samenvatting

Hoewel er enkele minder gewenste ingrediënten in de top 15 staan, zien we ook dat 6 van de eerste 11 ingrediënten allemaal afkomstig zijn van dieren. Het belangrijkste punt van verbetering zou minder koolhydraten in de top 10 ingrediënten zijn. Over het geheel genomen krijgt Merrick Backcountry kattenvoer een solide 7,5 uit 10 voor de lijst van ingrediënten.

Natvoer ingrediënten

Vanwege het verschil in de manier waarop droog- en natvoer worden geproduceerd, is het niet ongewoon om te zien dat in natvoer ingrediënten van iets hogere kwaliteit worden gebruikt. Merrick Backcountry is hierop geen uitzondering. Het kalkoen recept, bijvoorbeeld, bevat dierlijke bronnen voor alle 6 van de eerste ingrediënten. Laten we eens wat beter kijken.

1. Kalkoen zonder been

We verwachten niets minder hier en zoals altijd heeft elk premium kattenvoer een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt.

2. Kalkoen bouillon

Het is typisch om bouillon te zien in een natvoer formule en ik vind het leuk om te zien dat deze bouillon overeenkomt met ons eerste ingrediënt.

3. Bouillon van Kip

Nog meer bouillon, maar het is goed om te zien dat het van een dierlijke bron komt. Veel formules bevatten de veel goedkopere plantaardige bouillon.

4. Kalkoenlever

Hoewel kalkoenlever door de AAFCO technisch gezien als bijproduct wordt bestempeld, kan ik met een gerust hart zeggen dat er een wereld van verschil is tussen kalkoenpoten, -koppen en -lever. Dus hoewel het technisch gezien een bijproduct is, vind ik het toch leuk om dit lever-ingrediënt te zien.

5. 5. Uitgebeende Kip

Het is ongebruikelijk om nog een ingrediënt van hoge kwaliteit te zien, zoals we hier zien. Ik vind het echt leuk om nog een uitstekende eiwitbron bij de eerste vijf ingrediënten te zien.

6. Gedroogd Eiwit

Ingrediënt nummer zes en we zien nog steeds dierlijke eiwitbronnen.

7. Aardappelzetmeel

Aardappelzetmeel wordt gebruikt als bindmiddel om voedsel bij elkaar te houden. Hoewel het een bron van koolhydraten is, ben ik blij dat we het pas bij ingrediënt nummer 7 zien.

8. Natuurlijk aroma

We zagen dit ingrediënt in het droogvoer (en je ziet het in zowat elk kattenvoer op de markt). Simpel gezegd, het is een niet-voedzaam additief dat niet op chemische basis is gebaseerd.

9. Guargom

Guargom is het meest problematische ingrediënt op deze lijst. Guargom wordt gebruikt om kattenvoer dikker te maken en ervoor te zorgen dat het niet uit elkaar valt tijdens het productieproces. Het is een controversieel ingrediënt dat volgens sommigen schadelijk is voor de spijsvertering van uw kat. Dat komt omdat guargom van bonen afkomstig is en zoals we al besproken hebben, is het vleesetende spijsverteringsstelsel van uw kat niet geëvolueerd om bonen te verwerken. Anderen beweren dat guargom juist helpt voor de spijsvertering van uw kat!

Over het geheel genomen, zou ik het beschouwen als een ingrediënt om in de gaten te houden. Hoewel guargom een populair ingrediënt is, kunnen sommige katten er last van krijgen in hun maag. Ik heb Merrick Backcountry bovenaan mijn lijst van beste kattenvoer voor stinkende poep gezet, maar als je dat probleem hebt, zijn er genoeg andere opties op die lijst zonder guargom om te proberen.

10. Natriumfosfaat

Natriumfosfaat wordt gebruikt om de pH van het kattenvoer in evenwicht te brengen en als bron van fosfor.

11. Zout

Zout is een noodzakelijke voedingsstof voor uw kat.

11. Kaliumchloride

Dit is een ander ingrediënt dat helpt de pH-waarde van het voer van uw kat in balans te brengen.

12. Taurine

Taurine is een essentieel aminozuur en van cruciaal belang voor de gezondheid van uw kat.

13. Zalmolie

Zalmolie is een bron van omega 3-vetzuren. Het geeft ook smaak en consistentie aan het voer van uw kat.

14. Choline Chloride

Cholinechloride is een opgenomen als vitaminesupplement.

15. Mineralen

Deze lange lijst van mineralen is opgenomen om een uitgebalanceerd micronutriënt te verschaffen

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in Merrick Backcountry kalkoen recept:

Kalkoen zonder been, Kalkoenbouillon, Kippenbouillon, Kalkoenlever, Kip zonder been, Gedroogd eiwit, Aardappelzetmeel, Natuurlijk aroma, Guargom, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Taurine, Zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Cholinechloride, Mineralen (IJzer Aminozuur Chelaat, Zink Aminozuur Chelaat, Koper Aminozuur Chelaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Natriumseleniet, Kaliumjodide), Calciumcarbonaat, Natriumcarbonaat, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine-supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine-supplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Vitamine D3-supplement, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Inuline, Rozemarijn, Salie, Tijm, Rozemarijnextract.

Natvoer Ingrediëntensamenvatting

De twee meest verontrustende ingrediënten op deze lijst zijn het controversiële guargom en aardappelzetmeel, maar over het algemeen is dit een indrukwekkende ingrediëntenlijst met meerdere hoogwaardige eiwitbronnen. In feite zien we dat de eerste 6 ingrediënten allemaal van dierlijke oorsprong zijn, waardoor Merrick Backcountry een 7,5 op 10 krijgt in de categorie kwaliteitsingrediënten.

Prijs – 6.5/10

Merrick Backcountry is niet het duurste kattenvoer, maar ik zou het zeker in de budgetkwaliteit plaatsen. Over het geheel genomen krijg je waar je voor betaalt en mag je verwachten dat je een premium prijs betaalt voor een premium kattenvoer. U kunt de prijs van vandaag van Amazon krijgen door hier te klikken.

Als u geïnteresseerd bent in een ander premium dat hoger scoort in de prijscategorie, bekijk dan mijn American Journey kattenvoer review.

Marketing en Boodschap Overeenstemming – 6/10

Merrick’s marketing richt zich echt op de eenvoudige start in Texas, ook al zijn ze nu uitgegroeid tot een enorm multimiljoenen bedrijf in dierenvoeding. Zij vermelden het zelfs als deel van hun “Vijf Sterren Belofte” waar zij zeggen dat zij doorgaan met “het vervaardigen en testen van elk recept in Garth’s [the founder] originele keuken.”

Hoewel dat vrij duidelijk is en ik zeker weet dat Garth’s keuken er een beetje anders uitziet dan in 1988, is de rest van de beloften een beetje moeilijk te achterhalen. Als je belooft geen “conserveringsmiddelen, vulstoffen of iets kunstmatigs” te gebruiken, begin je een probleem met definities te krijgen. Er zijn immers veel verschillende definities van wat een vulstof eigenlijk is wanneer het op dierenvoeding aankomt.

Dus laten we de belangrijkste beloftes een voor een afbreken. Ik ga de keuken claim overslaan, omdat het meestal irrelevant is.

Real Whole Foods

Ze beweren gebruik te maken van “hoge kwaliteit vlees, versgevangen vis en echte groenten en fruit.” Ze gaan verder met te zeggen dat ze “Geen vulmiddelen, additieven, zoetstoffen, kleuren of conserveringsmiddelen gebruiken. Niets kunstmatigs, niets dan goedheid.” Ze gaan verder met uit te leggen dat het eerste ingrediënt altijd USDA gecertificeerd vlees of versgevangen vis gebruikt.

Over het geheel genomen, zou ik zeggen dat het klopt. Toen we de ingrediëntenlijst bekeken, zagen we een hoog aantal kwaliteitseiwitten op de lijst. Het probleem is wanneer we bij de vulstoffen komen. Hoewel de meeste koolhydraten ook helpen om het product consistent te houden, zijn het ook vulstoffen vanuit het meest strikte oogpunt. Vergeet niet dat uw kat niet nodig heeft. koolhydraten om te overleven- alleen vlees. Dus hoewel we geen typische laagwaardige vulstoffen zoals vleesbijproducten of maïs zien, kan de claim dat het geen vulstoffen bevat voor sommigen discutabel zijn.

Ingrediënten van hogere kwaliteit

Het is duidelijk dat de definitie van hoge kwaliteit zeer voor discussie vatbaar is. Hier is wat Merrick erover te zeggen heeft:

 • Betrouwbare Boeren en Partners: We kiezen alleen de beste ingrediënten en kopen altijd rechtstreeks bij boeren en veeboeren die we kennen en vertrouwen.
 • Strikte kwaliteitsnormen: Wij hechten de grootste waarde aan zowel versheid als veiligheid en zorgen ervoor dat onze ingrediënten zo weinig mogelijk tussen de boerderij en de kom hoeven te stoppen.

Hier dieper op ingaan valt buiten het bestek van deze bespreking, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat kopen bij boeren en veeboeren die je kent, eigenlijk niet veel betekent in termen van meetbare kwaliteit.

Gezondheid die je kunt zien

Merrick beweert dat u de gezondheidsvoordelen van hun voer zult zien in de algehele conditie van uw kat. Met toevoegingen zoals omega-3 en omega-6 vetzuren, is dit waarschijnlijk waar. Zoals met veel andere dingen op deze lijst, hangt het er ook vanaf waarmee we het vergelijken. Hoewel het vergelijken van het ene premium voer met het andere misschien geen merkbare verandering oplevert, ben ik het er wel mee eens dat u een aantal zichtbare gezondheidsvoordelen zult zien als u uw kat van iets als Meow Mix naar Merrick Backcountry overzet.

Marketing Boodschap Samenvatting

Hoewel sommigen problemen zouden kunnen hebben met de claim dat er geen vulstoffen in zitten, zou ik zeggen dat het valide is als je Merrick vergelijkt met de rest van de dierenvoedingsindustrie. Ik geef echter de voorkeur aan de marketingclaims van bedrijven als Blue Buffalo (zie mijn recensie van hun Limited Ingredient Diet), waar ze eenvoudigweg vermelden wat ze niet bevatten in plaats van vage termen te gebruiken als vulmiddel of gezond. Er is hier dus niets direct misleidend, maar het vergt wel wat graafwerk om het volledige beeld te krijgen, en daarom heb ik ze een 6 op 10 gegeven voor de overeenstemming van de marketingboodschap.

Terugroep geschiedenis 6/10

Merrick heeft verschillende terugroepacties gehad met de meest recente die in 2018 plaatsvond toen verschillende hondensnoepjes werden teruggeroepen vanwege een vermoedelijke toename van schildklierhormonen in rundvlees.

In 2010 had Merrick verschillende traktaties teruggeroepen als gevolg van vermoedelijke salmonella, maar gelukkig werden er in die tijd geen ziekten gemeld.

Er was ook een terugroeping in 2003 toen een ander dierenvoedingsbedrijf Merrick contracteerde om hun voedsel te produceren.

Over het algemeen heeft Merrick een redelijke terugroepgeschiedenis gezien de meer dan 30-jarige geschiedenis in de huisdiervoedingsindustrie. Ik zou ze hoger scoren, maar met de meest recente terugroepactie die in 2018 plaatsvond, denk ik dat ze op dit moment een 6 op 10 verdienen.

Beoordelingen van Merrick Backcountry Kattenvoer

Na het bijhouden van elke review die ik kon vinden over verschillende katachtige forums, blog posts en websites zoals Amazon en Chewy heb ik het samengevat in wat ik denk dat de belangrijkste lof en kritiek zijn op Merrick Backcountry kattenvoer.

Laten we eerst beginnen met de kritische recensies.

Wat klanten niet leuk vinden

Bij elk kattenvoer is er altijd een groot aantal mensen dat het voer slecht beoordeelt omdat hun kat het voer niet lekker vond. Dit zal met elk voer gebeuren, omdat katten, net als ieder ander dier, voorkeuren en afkeuren hebben. Het kan ook zijn dat ze het niet zo leuk vinden als u plotseling van voer verandert, dus zorg er altijd voor dat u langzaam overschakelt op een nieuwe voeding.

Kortom, we moeten altijd rekening houden met een groot aantal beoordelingen met één ster, simpelweg omdat katten het niet wilden eten. Deze beoordelingen vormen ook de overgrote meerderheid van de negatieve beoordelingen: en dat is maar goed ook.

De voornaamste klacht is dat katten het niet wilden eten en katteneigenaren ontevreden waren met het uitgegeven geld. Zolang u zich ervan bewust bent dat uw kat misschien geen voer lust dat u in huis haalt en uw verwachtingen managet, hoeft u zich nergens zorgen over te maken.

Waar klanten van houden

Er zijn WAY meer gelukkige katteneigenaren die enthousiast zijn om hun kieskeurige katten te zien kauwen op Merrick Backcountry. Hier is een van mijn favoriete reviews van Amazon:

Ik heb heel veel onderzoek gedaan naar kittenvoer en ben erg blij met Merrick Backcountry. De kittens zijn gezond met een zachte vacht en in tegenstelling tot sommige andere hoogwaardige merken, geven mijn kittens niet over of hebben vreselijke winderigheid. Ze zijn er dol op en gaan meteen voor de kipbrokjes, maar eten gretig alles op. En omdat de brokjes zo klein zijn, kunnen zelfs de kleinste kittens het eten, zolang ze tanden hebben. Kan niet genoeg goede dingen zeggen over dit voer en Subscribe and Save maakt het iets goedkoper.

-K. Medley

Interpreting Reviews

Over het algemeen geven katteneigenaren Merrick Backcountry een dikke duim omhoog over het hele internet. Als u klaar bent om het op te halen, kunt u hier klikken om de laatste prijs op Amazon te controleren.

Mijn algemene beoordeling 7/5/10

Ik geef Merrick Backcountry kattenvoer een uitstekende algemene van 7,5 uit 10. Hoewel ik de marketingboodschap niet geweldig vind, scoort het eigenlijke product goed in de categorieën geschiktheid voor bepaalde diersoorten (vooral het natvoer), productvariëteit en ingrediëntenkwaliteit.

Ik zou Merrick Backcountry aanbevelen aan de meeste katteneigenaren die er zijn.