Litter Champ vs Litter Genie: Hoe vergelijken ze zich? Onze 2022 vergelijking


Introductie

Het schoonmaken van de kattenbak is een dagelijkse klus die hoort bij kattenbezit en hoewel we van onze katjes houden, zou het nogal ver gaan om te zeggen dat we genieten van de geur van hun kattenbakvulling. Gewoon kattenbakafval bij het traditionele huisvuil gooien na het uitscheppen van de bak kan het huis minder goed laten ruiken.

Dus, wat kun je eraan doen? Nou, je kunt ofwel elke keer dat je de kattenbak schoonmaakt een uitstapje maken naar de vuilnisbak buiten, of je kunt investeren in een kattenbaksysteem. Kattenbakvullingen zijn populair geworden omdat ze een manier zijn voor katteneigenaren om de constante uitstapjes naar de vuilnisbak te verminderen en tegelijkertijd een fris ruikend huis te behouden.

De twee populairste kattenbaksystemen zijn de Litter Champ en de Litter Genie en wij geven je hier wat inzicht in hoe deze twee merken zich tot elkaar verhouden.

kattenpoot verdeler

Een snelle vergelijking

Merknaam Nest Champ Nest Genie
Opgericht 1985 1997
Hoofdkantoor Rancho Cucamonga, CA Montréal, Quebec
Productlijnen Nest Champ

Nest Pan

Training Champ

Dooty Champ

Easy Roll

Standaard emmer

Plus emmer

XL emmer

Afvalbak

Moedermaatschappij/ belangrijke dochterondernemingen Lucky Champ (Janibell Inc) Angelcare

Korte geschiedenis van Litter Champ

Nest Champ Geur

Litter Champ is onderdeel van Lucky Champ, een merk dat opereert onder het moederbedrijf, Janibell Inc. Janibell is gevestigd in Rancho Cucamonga, Californië en bestaat al sinds 1985. Ze zijn een wereldwijde distributeur van afvalverwijderings- en recyclingsystemen.

Het belangrijkste doel van Janibell is om voor zijn consumenten producten van hoge kwaliteit te produceren die de tand des tijds zullen doorstaan. Al hun producten, inclusief de Litter Champ worden geleverd met een fabrieksgarantie van 5 jaar om hun inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid te waarborgen.

Korte geschiedenis van Litter Genie

Nest Genie Plus Kat

Litter Genie valt onder het moederbedrijf Angelcare dat in 1997 werd opgericht door Maurice Pinsonnault. Het bedrijf is begonnen toen Maurice en zijn vrouw een meer geavanceerde babyfoon wensten die subtiliteiten voor hun pasgeboren kind kon detecteren.

In 2005 ontwikkelde Angelcare het zeer populaire luieremmer systeem. Ze werkten samen met Playtex om het nieuwe innovatieve verwijderingssysteem, de Diaper Genie, op de markt te brengen. Dit systeem was ontworpen om luiergeurtjes onder controle te houden in een veilig verwijderingssysteem, wat uiteindelijk de basis vormde voor de Litter Genie, die natuurlijk gericht is op katteneigenaren.

Litter Genie ondersteunt asielen in het hele land en heeft sinds 2017 meer dan 3000 emmers gedoneerd. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe partners om deel uit te maken van hun opvangprogramma. Ze hebben ook een “Healthy Cats” programma waar ze samenwerken met veterinaire faciliteiten.

Litter Champ Manufacturing

Hoewel Janibell Inc. zijn hoofdkantoor heeft in Rancho Cucamonga, Californië, geven ze geen specifieke informatie over de locaties van hun Lucky Champ fabrieken. Ze zeggen dat ze een wereldwijde producent zijn en de producten onder hun Litter Champ productlijn vermelden het land van herkomst als de Republiek Korea, onder de productdetails op Amazon.

Nest Genie Productie

Angelcare heeft zes vestigingen over de hele wereld, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Barbados. Zij verkopen hun producten in meer dan 50 landen wereldwijd en hoewel zij de precieze plaats van fabricage van de Litter Genie niet bekendmaken, vermelden de productbeschrijvingen als land van oorsprong de Verenigde Staten.

3 kat gezicht verdeler

Litter Champ verwijderingssysteem

Materiaal: Plastic
Capaciteit: 4 gallon
Kleur: Grijs
Vorm: Cilinder
Gewicht: 19 pond
Afmetingen: 9.45 x 9.45 x 18.82 inches

Litter Champ heeft een cilindrisch verwijderingssysteem van 9,45 x 9,45 x 18,82 inch. Dit systeem heeft een capaciteit van 4 gallon en is gemaakt van rijdend, duurzaam ABS-hars. Het drievoudige afdichtingssysteem houdt de kattenbakgeuren opgesloten.

Litter champ heeft een kindveilig slot op het deksel om ervoor te zorgen dat er geen kinderen of huisdieren in het apparaat kunnen komen. Er is ook een handsfree voetpedaal om het deksel te openen, zodat het schoonmaken zo hygiënisch mogelijk verloopt, en een veerbelaste bovenkant die kan worden vergrendeld.

Deze kattenbakvulling is strak en modern vormgegeven en wordt alleen geleverd in grijs. De kattenbakschep kan handig worden opgehangen aan de haak die zich aan de zijkant bevindt.

De grootste minpunten die over Litter Champ worden gemeld door katteneigenaren zijn dat ze vinden dat de opening te klein is voor het werk en dat het na een tijdje lijkt alsof de geur in het plastic lekt.

Kattenbak Genie verwijderingssysteem

Afval Genie standaard emmer

Materiaal: Plastic
Capaciteit: 7 liter
Kleur: Zilver
Vorm: Rechthoekig
Gewicht: 27 pond
Afmetingen: 5 x 8.5 x 17 inches

De Litter Genie Standard Pail is de originele Litter Genie. Hij heeft een compact ontwerp en een meerlaagse vulling voor bescherming tegen geurtjes. Hij heeft een inhoud van 7 liter en kan tot 14 dagen kattenbakvulling bevatten. Deze emmer is compatibel met de Litter Genie standaard vullingen, die ongeveer 8 weken meegaan.

Deze emmer is ontworpen voor appartementen of kleine huizen. De grootste klachten van consumenten zijn dat ze vinden dat de bak broos is en dat de sluiting niet stevig is en niet vergrendelt, waardoor het apparaat gemakkelijk opengaat en geurtjes niet goed worden tegengehouden. Er zit geen voetpedaal op de Litter Genie, dus hij moet met de hand worden geopend.

Een persoon die kattenpoep in een afvalzak doet.
Image Credit: Anciens Huang, Shutterstock

Nest Genie Plus Pail

Materiaal: Plastic
Capaciteit: 7 liter
Kleur: Zwart, Zilver
Vorm: Rechthoekig
Gewicht: 26 pond
Afmetingen: 5 x 8.5 x 17 inches

De Litter Genie Plus Pail is vergelijkbaar met de Standard Pail, maar met een extra antimicrobiële functie. Deze emmer heeft dezelfde inhoud van 7 liter en gebruikt standaard vullingen. Deze emmer is verkrijgbaar in zilver of zwart en is de enige optie met antimicrobiële voordelen.

Er kan ook ongeveer 14 dagen kattenbakvulling in, afhankelijk van uw situatie. Net als bij de standaard versie van de Litter Genie, waren er klachten dat dit product te dun is en dat de vergrendeling niet op zijn plaats klikt, waardoor het apparaat gemakkelijk open springt en de geuren die u probeert te controleren bloot komen te liggen.

Kattenbak Genie XL

Materiaal: Plastic
Capaciteit: 5 liter
Kleur: Zilver
Vorm: Cilinder
Gewicht: 19 pond
Afmetingen: 5 x 8.5 x 22.5 inches

De Litter Genie XL Pail werkt net als de andere, maar heeft een veel grotere capaciteit en is geweldig voor huishoudens met meerdere katten. Hij kan tot 21 dagen kattenbakvulling bevatten en heeft 50 procent meer capaciteit dan de standaard en plus emmers.

Het heeft nog steeds hetzelfde compacte ontwerp, zodat het gemakkelijk in kleine ruimtes past. Er waren ook veel klachten dat dit product te broos en onhandig was. Er werden ook veel problemen met de vergrendeling van deze versie gemeld.

verdeler-kateklauw1

Nest Champ vs Nest Genie: Prijs

Nest Champ

Litter Champ is een betaalbaar kattenbakvulling systeem voor minder dan $30. Er zit wel een uitstekende garantie op. Het duurste deel van de Litter Champ zijn de voeringen die regelmatig vervangen moeten worden.

Nest Genie

Geen van de Litter Genie emmers zijn duur. Ze zijn een van de meest betaalbare afvalverwijderingssystemen op de markt en kosten veel minder dan luierverwijderingssystemen. Elk Litter Genie product kost minder dan $25 voor het enkele verwijderingssysteem, waarbij de Litter Genie Standard Pail de goedkoopste van de drie is. Het duurdere deel van de Litter Genie is de constante behoefte aan vullingen voor de emmer.

Litter Champ vs Litter Genie: Garantie

Litter Champ

Litter Champ garandeert zijn product met 5 jaar fabrieksgarantie. Dit is zeer zeldzaam bij dit soort producten, dus hulde aan Litter Champ voor het staan achter hun product en hun klanten. U zult uw nieuwe Litter Champ moeten registreren zodra u het hebt gekocht.

Nest Genie

Litter Genie artikelen kunnen in originele staat worden geretourneerd voor een volledige terugbetaling of vervanging binnen 30 dagen na aankoop, zolang er een aankoopbewijs beschikbaar is. U kunt geen specifieke garantie-informatie vinden op hun website, hoewel hun moederbedrijf Angelcare bekend staat om het verstrekken van een beperkte fabrieksgarantie van 1 jaar op haar producten.

Litter Champ vs Litter Genie: Klantenservice

Litter Champ

Litter Champ heeft een uitstekende klantenservice. Terwijl de meeste klanten uiteindelijk rechtstreeks via de winkelier gaan als ze binnen 30 dagen na ontvangst moeten retourneren, wenden ze zich tot Litter Champ als het buiten het tijdsbestek valt.

Litter Champ heeft een telefoonnummer, e-mailadres, postadres en contactformulier voor de klantenservice die allemaal beschikbaar zijn op hun website. Ze reageren doorgaans zeer snel en werken tijdens hun normale kantooruren van maandag tot en met vrijdag.

Nest Genie

Litter Genie biedt een contactformulier aan op de Litter Genie website. Zoals het nu is ingesteld, moet je op de kleine “Help”-vraag rechtsonder in het scherm klikken om het contactformulier te laten verschijnen. Zodra je het formulier hebt ingevuld en de nodige bijlagen hebt bijgevoegd, wacht je tot ze contact met je opnemen. Litter Genie heeft geen telefoonnummer voor de klantenservice opgegeven.

kat buiten de kattenbak
Image Credit: Jennifer McCallum, Shutterstock

garenbalverdeler

Head-to-Head: Litter Champ vs Litter Genie verwijderingssystemen

Ons oordeel: Litter Champ

Nest Champ Geur

Als we de Litter Champ kattenbakvulling vergelijken met de producten van Litter Genie, dan is Litter Champ de duidelijke winnaar. Litter Genie heeft weliswaar het voordeel van drie verschillende opties om uit te kiezen en is ook iets betaalbaarder, maar Litter Champ is niet te verslaan qua ontwerp en algehele kwaliteit.

Litter Champ biedt misschien maar één product, maar het is veel steviger en handiger geconstrueerd. Litter Genie heeft geen speciale garantie op zijn producten, maar Litter Champ heeft ze zeker verslagen met een garantie van 5 jaar van de fabrikant, waaruit blijkt dat ze achter de duurzaamheid van hun producten staan.

De vergrendeling van alle Litter Genies vergrendelt niet, waardoor ze gemakkelijk opengaan. Ze missen ook het handige voetpedaal en het is meer een strijd om deze wegwerpers te openen om het afval weg te gooien.

De Litter Genie krijgt nogal wat klachten over zijn broosheid en constructie van goedkoop plastic, terwijl de Litter Champ een steviger, duurzaam plastic heeft waarvan je zelfs visueel kunt zien dat het superieur is.

Head-to-Head: Litter Champ Product vs Litter Genie Kattenbakken

Ons oordeel: Trek

Beide bedrijven maken hun eigen kattenbakken, wat logisch is gezien hun doelmarkt. Ze maken elk slechts één kattenbak en die van Litter Champ heeft een lage instap aan de voorkant en een hoge achterkant, dus ideaal voor kittens en senioren om gemakkelijk bij de kattenbak te komen en tegelijkertijd te voorkomen dat er kattenbakvulling uit de achterkant wordt geslingerd, terwijl Litter Genies hoge, dunne wanden heeft en handvatten voor gemakkelijke draagbaarheid.

Geen van beide kattenbakken is overdekt en beide zijn gemaakt van plastic. De box van Litter Champ ziet er veel strakker uit, terwijl die van Litter Genie schattiger en nonchalanter is. De Litter Champ’s Box is iets minder duur, maar veel katteneigenaren hebben klachten over kattenbakvulling die er gemakkelijk uit gegooid wordt door de lage instap.

De kattenbak van Litter Genie is veel groter dan hij op de foto lijkt. Het krijgt ook veel rapporten voor het gemakkelijk kraken. Het is een beetje moeilijker om te scheppen door het gebogen ontwerp, maar het voorkomt ook dat de kattenbakvulling overal wordt verspreid.

Als het gaat om wie de beste kattenbak is, geven we deze twee een gelijkspel. Het zijn totaal verschillende ontwerpen die allebei hun ups en downs hebben.

Head-to-Head: Litter Champ Product vs Litter Genie Navullingen

Ons oordeel: Litter Champ

Als je de zakken van elk van de merken met elkaar vergelijkt, staat Litter Champ bovenaan. Hoewel ze allebei een doorlopende zaktechnologie gebruiken, gaat die van Litter Champ tot 10 weken mee, terwijl die van Litter Genie op ongeveer 8 weken wordt geschat.

De zakken van Litter Champ zijn licht geparfumeerd en 100 procent biologisch afbreekbaar. Ze hebben ook een 18-micron dikke film voor extra sterkte en duurzaamheid. De zakken van Litter Genies zijn zevenlaags en duurzaam. Ze hebben ook een ingebouwde geurbarrière-technologie om geuren en ziektekiemen onder controle te houden.

Litter Genie beweert niet dat deze zakken biologisch afbreekbaar zijn, maar ze hebben wel een zwarte waarschuwingsstreep die je laat weten wanneer het tijd is om de zak te vervangen.

3 katten verdeler

Algemene merkreputatie

Prestaties

Edge: Nest Champ

Zowel Litter Champ als Litter Genie zijn effectief in het veilig houden van kattenbakvulling binnen het systeem, maar Litter Champ is veiliger omdat ze geen los slotsysteem hebben en veel eenvoudiger te bedienen zijn.

Ze presteren allebei goed in het voorkomen van geurtjes en voorkomen dat katteneigenaren voortdurend naar de vuilnisbak buiten moeten lopen, maar over het algemeen zijn klanten veel meer tevreden over Litter Champ dan over Litter Genie.

Prijs

Rand: Nest Genie

Litter Genie wint het van Litter Champ in prijs. Zelfs hun duurste verwijderingssysteem (Litter Genie XL Pail) is goedkoper dan de Litter Champ. Wij vinden het ook prettig dat er meerdere keuzes beschikbaar zijn in plaats van slechts één product.

Duurzaamheid

Rand: Nest Champ

De kattenbaksystemen van Litter Champ zijn veel steviger en gebruiksvriendelijker. Hoewel elk merk zijn deel aan klachten heeft over verschillende kenmerken, zijn de klachten van Litter Genie te wijten aan de broosheid van de producten, wat een duidelijk teken is dat ze niet duurzaam zijn. Als je met zware kattenbakvulling werkt, geldt: hoe steviger, hoe beter. Litter Champ ondersteunt zijn duurzaamheid en lange levensduur zelfs met 5 jaar garantie.

Ontwerp

Rand: Nest Champ

Beide merken zijn compact en passen gemakkelijk in kleine ruimtes, maar door de gebreken van het sluitsysteem en het ontbreken van een voetpedaal op de Litter Genie, moeten we deze aan de Litter Champ geven. Het veerbelaste systeem in de Litter Champ is ook veel handiger en gemakkelijker te gebruiken dan hoe je de emmer bij de Litter Genie moet uittrekken om hem te openen.

De Litter Genie Plus Pail komt dan wel in zilver en zwart, maar het is het enige product dat dat doet. Litter Champ komt alleen in grijs, maar het is een strak ontwerp waar niets op af te dingen valt, dus we vinden niet dat de kleuropties Litter Genie hier een voorsprong geven.

kat + lijnverdeler

Conclusie

Litter Genie en Litter Champ zijn beide bekende kattenbakvulling systemen die kattenbakvulling geuren tot een minimum beperken en tegelijkertijd de constante uitstapjes naar buiten verminderen. Beide producten vereisen navullingen voor de kattenbakvulling en hebben elk hun gebreken in ontwerp en prestaties. In het algemeen zouden wij kiezen voor de Litter Champ als beste kattenbakvulling, omdat deze steviger is, een handiger ontwerp heeft en 5 jaar fabrieksgarantie heeft.