Langharige Calico Kat – Wat schuilt er achter die vacht?


Langharige Calico Katten zijn inderdaad iets anders. Ze zijn uniek, opmerkelijk, en zeldzaam om te vinden. Sommigen zeggen dat ze geluk brengen, dus waarom zou je het niet uitproberen?

Calico katten zijn de staatskatten van Marylanden ze werden officieel in 2001. Wat zou daar de reden voor kunnen zijn? Deze katten zijn gekozen omdat ze dezelfde kleur hebben als het staatsinsect genaamd de Baltimore Checkerspot vlinder en de staatsvogel genaamd de Baltimore oriole.

De meerderheid van de Calico katten zijn vrouwtjesen slechts ongeveer 10% van alle katten kan een lange vacht hebben. De reden daarvoor is dat het recessieve gen voor lang haar, en dat betekent dat je langharige calico katten niet vaak ziet.

Laat ons u tonen wat de langharige Calico kat zo uniek maakt!

Wat is een Langharige Calico Kat?

Langharige Calico Kat kijkt naar beneden

Laten we het eerst hebben over de term die vaak misbruikt wordt voor calico katten, de tortie of tortoiseshell katten. Deze twee zijn totaal verschillende patronen.

Het belangrijkste verschil is dat een tortie een samensmelting van oranje en zwarte kleuren zal hebben met geen wit of een beetje wit op de vacht, terwijl onze geliefde calicos worden gezien met witte vlekken op de vacht.

Nu, recht op het doel af, wat maakt een langharige Calico kat tot een van de weinige?

1. Niet een ras, maar een kleurpatroon

Eerst en vooral moeten we verduidelijken dat de Calico kat geen ras is zoals Munchkin, Bengaal, Ragdoll, of Siamese katten. Calico katten worden vaak aangeduid als een kattenras, net zoals dat gebeurt met tabby katten.

De calico in hun naam is echter vanwege het driekleurige vachtpatroon dat sommige van hen hebben. Dat calico kleurpatroon zit vaak vol met vlekken van oranje, wit, en zwart. Een verscheidenheid van andere kleuren zoals grijs-blauw, crème, en rood-bruin kan echter voorkomen. Calico katten kunnen zowel lang haar als kort haar hebbenen het patroon heeft geen invloed op de lengte van de vacht.

De naam Calico is afkomstig van hun vachtkleur, die lijkt op calico stof die in India uit Engeland is ingevoerd. De geschiedenis van deze katten is een beetje onduidelijk. Het oranje mutante gen dat Calico’s bezitten wordt gevonden langs de Middellandse Zee in Griekenland, Spanje, Frankrijk, en Italië, maar de oorsprong ligt in Egypte.

2. Tri-Color Calico Patroon

We hebben geleerd dat calico de naam is van de calico stof uit Engeland, en hun driekleurige vacht is daar zeker de reden van. Maar om als Calico kat geclassificeerd te worden, moet een kat alle drie de kleuren hebben: zwart, oranje, en wit.

Eén kleur moet crème of wit zijn, met toegestane variaties op zwart en oranje kleuren die variëren van rood-aurood tot donkerbruin.

Tri-color katten, Calicos, zijn heel anders dan schildpadkatten die een rode en zwarte vacht hebben zonder witte kleur. In tegenstelling, Calico katten zijn voornamelijk wit met vlekken van die kleuren, zoals eerder vermeld. De witte vlekken maken ongeveer 25% tot 75% van de vacht uit.

Er zijn echter calico katten die lichter kunnen zijn dan die gewone calico katten, en ze worden genoemd verdunde calico’s genoemd.

Het is interessant te vermelden dat als men een tabby en een calico, of een tortie en een tabby kruist, men opmerkelijk gekleurde katten krijgt, daar de patched tabby bruine en oranje vlekken heeft die te zien zijn op de kop en de poten.

3. Langharige Calico Katten Kunnen Niet Gefokt Worden

De langharige Calico kat heeft uitzonderlijke genetica en kan daarom niet worden gefokt, omdat ze toevallig ontstaan. Als je erover denkt de langharige Calico kat te fokken voor hun patroon, weet dan dat dat tevergeefs is.

Omdat ze niet gefokt kunnen worden, zijn langharige calicos zo zeldzaam en speciaalen het is geen wonder dat mensen geloven dat ze geluk brengen.

We zijn gewend om alles te krijgen wat we willen, want in de wereld van vandaag is alles bereikbaar, maar geen Calicos. Calico’s zijn iets buitengewoons, en alleen een paar gelukkigen kunnen deze schatjes krijgen.

4. De Meerderheid van Calico Katten Zijn Vrouwelijk

Dit is misschien vreemd voor je, maar het is wat het is. Bijna elke Calico is vrouwelijk, en dat is niet vreemd aangezien oranje tabbies meestal katers zijn, en iets in het genetische proces heeft dat geslachtspatroon veroorzaakt.

Laten we dat eens grondig bekijken. Het driekleurenpatroon is in verband met het X-chromosoom. Om de driekleurige vacht te creëren, zijn twee X-chromosomen nodig. En de basis wiskunde is als je een XX paar chromosomen hebt, is het het vrouwelijk geslacht.

Als het gebeurt dat de kat één zwart-gecodeerde X en één oranje-gecodeerde X krijgt, zal de kat calico zijn met de witte vlekken. Dat gebeurt ongeacht de Y-chromosomen die het gen voor witte vacht dragen. Als je naar de Calico kat kijkt, denk je hoe mooi ze is, maar je hebt er nooit bij stilgestaan hoeveel werk er achter die vacht zit, toch?

Eens in je leven, of precies één calico kat op de 3000, kan een extra X chromosoom hebben, wat een XXY syndroom veroorzaakt of Klinefelter’s Syndroom. Het leidt ertoe dat Calico katten mannelijk worden, maar helaas zal het leiden tot veel gezondheidsproblemen vanwege hun genetische afwijking.

De gezondheidsproblemen die kunnen optreden zijn ontwikkelingsproblemen, cognitieve problemen, gedragsproblemen, kans op botbreuken, zwaarlijvigheid, enzovoort.

In veel zeldzamere gevallen, kan een mannelijke calico kat een chimera kat zijn. De genetica achter chimera is dat twee embryo’s samensmelten in een baarmoeder om zo één kat te vormen. Omdat deze katers vruchtbaar zijn, is het nodig om ze te laten castreren. Het uiterlijk van een chimera kat is echt iets bijzonders, en de helft van hun gezicht is totaal anders gekleurd dan de rest van hun lichaam.

5. Calico Katten brengen Geluk

Men gelooft dat Calico katten, met hun vachtkleuren, geluk brengen omdat ze zo zeldzaam en moeilijk te vinden zijn.

In de Verenigde Staten, worden Calico katten algemeen genoemd geldkatten genoemd, terwijl in Japan, mensen noemen ze Maneki Nekowat zich vertaalt in Beckoning Cat of Japanse Gelukskat.

Met dit feit, heb je iets te verliezen als je één Calico voor jezelf haalt?

6. Veel kattenrassen zijn Langharige Calico Katten

Zoals we geleerd hebben, betekent Calico de driekleurige vacht van de kat, niet het eigenlijke ras. Maar veel tamme kattenrassen kunnen calico zijn met lang haar. Dat zijn Perzisch, Siberisch, Maine Coon, Turks Angora, Noorse Boskat, Japanse Bobtail, Amerikaans Korthaar, Brits Korthaar, enzovoort. Zelfs Siamese katten kunnen driekleurige aftekeningen in hun patroon hebben.

Als je je afvraagt wat de persoonlijkheid van de langharige calico kat is, vraag je dan niets meer af, want wij gaan zeven kattenrassen beschrijven die langharige calico katten kunnen zijn.

7 kattenrassen die langharige Calico katten zijn

Maine Coon poseert voor foto

We hebben zeven kattenrassen uitgezocht die langharige Calico katten kunnen zijn. Laten we eens kijken naar hun uiterlijk en persoonlijkheden, zodat je een algemeen beeld krijgt van een langharige Calico kat.

1. Maine Coon

Veel mensen zeggen dat de Maine Coon een van de beroemdste kattenrassen op aarde is, en laat me je vertellen, ze hebben het niet mis. Deze katten verschillen van andere kattenrassen door hun ruige pluizige vacht, fantastische grootte, hun kemphaan klinkt alsof er een leeuw in de kap zit, en hun oorpluimen. Maar hun persoonlijkheid is echt open, vriendelijk en warm.

Het uiterlijk kan je misleiden. Ook al zien ze eruit als een miniatuur leeuwtje, ze zijn graag bij mensen in de buurt, en verrassend genoeg houden Maine Coons van zwemmen.

De Maine Coon heeft waarschijnlijk een tabby vacht met chocolade en zwarte kleur; ze kunnen echter een uniek patroon hebben, dat natuurlijk een calico vachtpatroon is.

ZIE OOK: Zwarte Maine Coon

2. LaPerm

LaPerm is een unieke kat voor een unieke eigenaar. Dit kattenras is alleen geweest erkend in de jaren 1980. Hun pels is vrij krullerig, en zelfs sommigen zouden denken dat zij het product zijn van kruisingen, dat is niet het geval.

Ze hebben gewoon een stukje vreemd geluk om te muteren in de groep van alledaagse katten. Daaronder zachte, gekrulde vacht, er is een atletisch lichaam waardoor ze er goed uitzien. Ze behoren tot de Rex familie van de katten, maar ze zijn zeker uniek in die groep.

Hun persoonlijkheid is uitgaand, en u kunt verwachten dat deze kat u veel knuffels zal geven, omdat ze bekend staan als aanhankelijk zijn. Een ander geweldig ding over deze fluffies is dat ze minder snel allergische reacties veroorzaken ongeacht hun pluizige vacht.

LaPerm kunnen voorkomen in veel verschillende patronen en kleuren en vachten van verschillende lengtes, maar u kunt de langharige LaPerm herkennen aan hun gekrulde en met pluimen versierde staart met getextureerde vacht.

3. Japanse Bobtail

De Japanse Bobtail is een Calico kat, vertegenwoordigd door Maneki-Neko. Deze katten zijn voornamelijk wit met vlekken van zwart en oranje, met korte staarten.

Bedenk dat men gelooft dat deze kat voorspoed en geluk brengt. Deze kat wordt beschouwd als intelligent, speels, liefdevol, en zeer familie georiënteerd. Ze zullen voortdurend op zoek zijn naar speeltijd, en ze zijn een uitstekende pasvorm voor die gezinnen die toevallig veel leden hebben, zelfs huisdieren. U kunt verwachten dat de Japanse Bobtail goed overweg kan met honden en het gewoon naar zijn zin heeft in uw huishouden.

Japanse bobtails, zoals wij zeiden, zijn hoofdzakelijk wit-bekleed, maar zij kunnen in vele verschillende kleuren en patronen komen. De vacht is gewoonlijk kort en dicht, of als je een beetje geluk hebt, lang, maar het is niet echt lang, meer als een gemiddelde lengte.

Dit zijn katten die kwalificeren als weinig verharend, dus ze zouden een prachtige match kunnen zijn voor mensen die last hebben van allergieën.

4. Perzische Calico

Het Perzische kattenras is al sinds mensenheugenis bij ons, zou ik zeggen. En gedurende een lange periode is het trendy geweest. Een ding waar de Perzische Calico herkenbaar voor is zijn hun platte gezichten en veel pluisjes in hun vacht.

Calico Perzen staan bekend als energie-arme katten die trouw en zachtaardig zullen zijn. Hun easy-going aard zal gemakkelijk bij te houden zijn, en ze zullen niet op vreemden afrennen. U kunt nu zien waarom ze zo populair zijn.

Een verscheidenheid van vachtkleuren en patronen kan worden gevonden op dit ras van kat, van rood tot blauw tot tabby patronen, en op het einde, het calico patroon, maar dat is gewoon zeldzaam als het is.

5. Turkse Angora

Turkse Angora katten zijn elegant gebouwd en worden vaak omschreven als ballerina-achtig. De zijdeachtige vacht die hen siert is uit één laag bestaande lange vacht die gemakkelijk te houden is. Die vacht glinstert waarschijnlijk in het zonlicht en heeft de neiging vederachtig te zijn.

Hun persoonlijkheid is sociaal en uitgaand, en ze gedijen bij een gezin dat bereid is om al hun liefde aan haar te geven. Deze kat heeft de neiging behoeftig te zijn, dus wees niet verbaasd als u uw kat op uw nek ziet slapen, u naar het toilet ziet volgen, of op zijn minst aan het voeteneind van het bed ziet slapen. Ze houden er niet van om alleen te zijn, en ze zullen elke gelegenheid aangrijpen om bij hun baasjes te zijn.

Aangezien Turkse Angora’s bekend staan om hun een hoog energieniveau hebben, Ze halen snel kattenkwaad uit, dus wees niet verbaasd als u thuiskomt en chaos in uw huis ziet. Daarom moet u overwegen om haar spannende speeltjes en een kattenboom te geven om haar bezig te houden.

Turkse Angora’s zijn gewoontedieren, dus probeer hun routines en dingen in huis niet te veranderen. Je zult haar erg ongelukkig maken als je dat doet!

6. Brits Langhaar Calico Kat

De Brits Langhaar Calico kat is de variant van het Brits Korthaar kattenras. Deze kat is het resultaat van een recessief gen dat bij beide ouders voorkomt, maar het vrouwelijke kitten moet zwarte en rode vachtkleur genen met een bont gen.

De kans dat je deze kat vindt is echt zeldzaam, dus waarom zou je de moeite nemen er een te vinden? Het antwoord is simpel; deze kat is zo schattig dat je het niet kunt weerstaan. Deze kat ziet eruit alsof ze altijd lacht. Grote wangen en korte kleine neuzen met ronde ogen maken ze perfecte wezens.

Stel je voor dat je moe en niet in een goede bui thuiskomt, en je ziet dit schatje naar je glimlachen. Wie zou er niet een willen?

Deze katten staan ook bekend om hun loyale aard, maar ze zijn van tijd tot tijd afstandelijk. Ze zijn graag omringd door hun familieleden en zorgen ervoor dat ze zich bewust zijn van hun omgeving.

7. Noorse Boskat

De Noorse Boskat heeft het uiterlijk van een of andere boskat die bij het bos hoort, maar zij is een huiskat. Dit is een grote kat, maar goed uitgebalanceerd met een gespierd lichaam. Door haar brede borst lijkt ze aan de buitenkant een beetje groot, maar dat is ze niet.

De Noorse boskat heeft een evenwicht tussen aanhankelijkheid en onafhankelijkheid want ze zal niet aanhankelijk zijn, maar van tijd tot tijd zal ze wel knuffels willen. Dat maakt deze katten echter niet afstandelijk; ze zijn erg gehecht aan hun baasjes en willen bij elk deel van hun leven betrokken worden. Maar, ze zijn liever bij je in de buurt dan dat ze op je klimmen en je lastig te vallen.

Deze katten hebben een speels, nieuwsgierig, en easy-going karakter. Deze persoonlijkheidskenmerken maken de Noorse Boskat een prachtige metgezel voor gezinnen met veel kinderenen ze kunnen zelfs overweg met goedgemanierde honden en andere katten.

GERELATEERD: Maine Coon vs. Noorse Boskat

Hoeveel is een Langharige Calico Kat waard?

Langharige Calico Kat buiten zittend

Als u besloten hebt een kat te nemen, wilt u natuurlijk weten hoeveel u moet investeren in de initiële kosten. Als u een nieuwe katteneigenaar, dan zult u veel dingen moeten kopen omdat u veel nieuwe spullen voor uw nieuwe gezinslid moet aanschaffen.

Echter, als je al een kat hebt of er een hebt, maar je wilt er nog een, dan zul je minder geld uitgeven. Buiten dat, bereid je je voor op gezondheidszorg, castratie of sterilisatie, inentingen en dierenartscontroles.

Laten we nu eens kijken hoeveel u opzij moet zetten voor een langharige Calico kitten.

Adoptie

Als je dat besloten hebt, ga je eerst op zoek naar asielen voor een Calico kat; goed voor jou! De meeste asielen zullen vele kattenrassen hebben die calico kunnen zijn, en je kunt zelfs kittens vinden in plaats van katten die liefdevolle huizen zoeken. De prijs die je kunt verwachten te betalen is ongeveer $100 tot $250.

Als je niet geeft om het kattenras van je calico, dan zul je er ongetwijfeld een vinden waarmee het klikt. Maak je geen zorgen over hun gezondheidscontroles, want alle katten in het asiel zijn gecontroleerd op gezondheid en klaar voor adoptie. In de prijs die u betaalt, zijn de veterinaire zorg en de kosten van het asiel inbegrepen.

Fokker

Echter, als je hebt besloten om een kat van een fokker te nemen, moet je weten dat je meer zult betalen. De prijs hangt volledig af van het ras, maar de prijzen voor Calico katten kunnen variëren van 200 dollar tot 2.000 dollar.

Het ras zelf kan van topkwaliteit zijn, maar de prijs zal lager zijn dan de totale prijs die u nodig zult hebben bij het zoeken naar en verzorgen van een kat.

Zoals we al eerder zeiden, is bijna elke Calico kat vrouwelijk vanwege het X-chromosoom betreffende die unieke kleur. Om een Calico te zijn, zijn twee exemplaren nodig. Daarom is het zeer zeldzaam en ongebruikelijk om een Calico kater te hebben, wat ertoe leidt dat een kater een X-chromosoom draagt dat het syndroom van Klinefelter veroorzaakt. We zeggen dit omdat we willen dat u weet dat u niet kunt verwachten een Calico kater te kopen.

Hoe Lang Leven Calico Katten?

Langharige Calico Kat op bed

Er wordt gezegd dat de gemiddelde levensduur van een kat ongeveer 15 jaar is of iets langer als de eigenaar van de kat zorgt dat de kat goed gevoed wordt en met de juiste gezondheidszorg. Dat betekent dat de vaak dierenartscontroles van essentieel belang zijn.

We kunnen de levensduur van de Calico kat eigenlijk niet bepalen, omdat ze geen kattenras is, maar een kleurpatroon. Om de gemiddelde levensduur van de Calico te weten te komen, moet je dus op zoek naar een ras. Echter, Calico’s, voornamelijk vrouwtjeskatten, zijn normale katten die kunnen leven rond 15 jaar worden.

Maar, onthoud dat ze verzorgd en geliefd moeten worden. Mannelijke Calicos, ook al zijn ze zeer zeldzaam, ze leven niet zo lang omdat ze lijden veel gezondheidsproblemen als gevolg van hun syndroom.

Wat is het verschil tussen een Langharige Calico Kat en een Kortharige Calico Kat?

Langharige Calico katten en kortharige Calico katten verschillen in hun vacht. Langharige Calico katten hebben een veel langere vacht en veel lagen; als gevolg daarvan, ze veel verliezen, terwijl kortharige katten een korte vacht hebben die niet zo veel verhaart als de vacht van langharige Calicos.

Begrijp me niet verkeerd, korthaar katten verharenmaar niet zo veel als die met een lange vacht.

Slotgedachten

Langharige Calico Kat liggend op bed

Ik hoop dat we het onderwerp van vandaag, de langharige Calico kat, goed hebben uitgelegd. Deze buitengewone katten zijn niet zo gewoon om elke dag te zien en zijn niet zo gemakkelijk te vinden, vooral als u een raszuivere kat wenst. Echter, als uw hart verlangt naar een kat die onderscheidend is en klaar om de blikken van iedereen te vangen, dan is de Calico de juiste keuze voor u.

Voordat u koopt, zorg ervoor dat u alles te weten komt over het gewenste ras van de kat omdat u moet weten hoe u voor haar moet zorgen en hoe u haar levensstijl moet beheren. Controleer op mogelijke gezondheidsproblemen, genetica, of ze een speciaal dieet hebben, enzovoort.

Maar welk ras van vrouwelijke Calico je ook besluit te nemen, ik weet zeker dat je veel plezier zult hebben en dat je zult genieten van de reis die je samen van plan bent te ondernemen!

Gerelateerde inhoud

– Huiskatten en Bobcats…Wat zijn de verschillen?

– Hoe verminder je kattenhaar (8 bewezen methodes)

– 12 beste kattenbakken voor een klein appartement