Kunnen Britse korthaar katten met rust worden gelaten? Wat u moet weten!

Als je een kattenliefhebber bent, maar elke week een aanzienlijke hoeveelheid tijd van huis doorbrengt vanwege werk, heb je een kat nodig die het niet erg vindt om alleen te zijn. Omdat de Britse korthaar zo populair is, vragen velen zich af of ze het zelf goed doen. Gelukkig is de Brits korthaar is een geweldige keuze voor een zelfvoorzienende kat die met rust gelaten kan worden, en dit is waarom.

divider-catclaw1

Kan ik mijn Britse korthaar met rust laten?

Ja, zolang je ze alles geeft wat ze nodig hebben voor de dag, kunnen Britse korthaar katten 8-14 uur alleen blijven zonder al te overstuur te raken. Andere kattenrassen die het alleen goed doen zijn de Perzische, Himalayan, Maine Coon, American Shorthair, Russian Blue en de Norwegian Forest Cat. Ondanks dat uw Britse korthaar het alleen kan verdragen, moet u stappen ondernemen om zoveel mogelijk tijd met uw huisdier door te brengen.

Britse korthaar kat omringd met geschenken
Afbeelding Credit: Pixabay

Waarom kan de Britse korthaar met rust worden gelaten?

Intelligent

Britse korthaar katten zijn matig intelligente dieren met uitstekende probleemoplossende eigenschappen, waardoor het voor hen gemakkelijker is om zonder hulp met moeilijke situaties om te gaan. De meeste eigenaren melden dat deze katten in en uit kamers kunnen komen wanneer dat nodig is en in staat zijn om zichzelf uit de file te halen.

Observant

Een ander ding dat de Britse korthaar helpt om tijd alleen door te brengen, zijn hun observatievaardigheden. In veel gevallen kunnen deze katten je routine tot op de minuut leren, zodat ze weten wanneer het tijd is om te vertrekken en thuis te komen. Omdat ze weten wat ze kunnen verwachten, zullen ze niet van streek zijn als je vertrekt en geduldig wachten tot je terugkeert in plaats van meubels uit angst te beschadigen.

Eenvoudig te trainen

Britse korthaar katten willen hun eigenaar behagen, waardoor ze gemakkelijker te trainen zijn dan veel andere rassen. Training helpt hen meer tijd alleen door te brengen, omdat je ze kunt trainen hoe ze toegang kunnen krijgen tot voedsel en in en uit het huis kunnen komen. Sommige eigenaren leren hun Britse kortharige katten zelfs hoe ze het toilet moeten gebruiken in plaats van de kattenbak!

Kalm en vriendelijk

De Britse korthaar kat heeft een kalme houding. Deze katten brengen vaak een groot deel van hun dag ontspannen door in een raam of een andere hoge baars, zodat ze over hun omgeving kunnen waken, en ze zullen het waarschijnlijk niet erg vinden als je er niet bent. Ze zijn ook vriendelijk tegenover andere huisdieren, dus u hoeft zich meestal geen zorgen te maken over vechten.

Kattenkogelverdeler 1

Hoe kan ik het voor mijn kat gemakkelijker maken om alleen thuis te zijn?

Sitter

Een oppas kan een geweldige manier zijn om het alleen thuis zijn voor je kat gemakkelijker te maken. De oppas kan de hele dag blijven als je budget het toelaat, of je kunt ze een korte tijd laten langskomen om de kat een paar minuten te voeden en met hem te spelen. Hoewel het een paar dagen kan duren voordat je Brits korthaar gewend is aan een vreemde, zullen ze op zijn minst het gezelschap en een voedsel- en watervulling waarderen.

Brits korthaar binnen de bovenste ingang kattenbak
Afbeelding credit: Nils Jacobi, Shutterstock

Schone kattenbak

De meeste katten houden niet van een vuile kattenbak, wat een bron van angst kan zijn als je kat alleen is. Daarom is het een goed idee om de doos elke dag schoon te maken voordat u naar uw werk vertrekt, omdat het uw kat gelukkiger en comfortabeler zal maken om alleen thuis te zijn. Als je meer dan één kat hebt, kan het hebben van één kattenbak voor elke kat, plus een voor het huis, helpen het stressniveau van je katten te verminderen, vooral als je lang weg bent en ze niet altijd kunt opruimen.

Veel speelgoed

De meeste mensen vinden het leuk om het huis op te ruimen voordat ze vertrekken, maar als je veel kattenspeelgoed in de buurt hebt, kan dit je huisdier helpen iets te doen te vinden terwijl je weg bent. Je kunt ook verschillende automatische kattenspeeltjes kopen om ze te vermaken.

Open Tinten

Veel katten brengen hun dag graag door in het raam en het open laten van de gordijnen kan hen helpen de tijd te doden. Zelfs als de katten niet in het raam zitten, zullen de open tinten zonlicht binnenlaten, waardoor warme plaatsen ontstaan om in andere delen van het huis te zitten.

Britse korthaar kat Zilver chocolade kleur gele ogen
Image Credit: lowpower225, Shutterstock

TV of Radio

Een geweldige manier om uw huisdier te helpen zich comfortabeler en minder alleen te voelen terwijl u weg bent, is door de tv of radio op laag volume te laten staan. Het geluid van stemmen en muziek kan helpen om uw huisdier kalm te houden, vooral als het verkeer buiten vaak stress veroorzaakt.

Routine

Probeer elke dag alles hetzelfde te houden, zodat je Britse korthaar een routine kan ontwikkelen. Hoe gestructureerder elke dag is, hoe gelukkiger ze zullen zijn.

kattenpootverdeler

Conclusie

De Britse korthaar kan meer tijd alleen doorbrengen dan veel andere kattenrassen omdat ze intelligent en oplettend zijn. Deze eigenschappen helpen hen bij het oplossen van problemen en stellen hen in staat om comfortabeler te blijven in hun omgeving. Je kunt ze ook trainen om het toilet te gebruiken of zichzelf in en uit het huis te laten, zodat ze het gemakkelijker hebben als je weg bent. Het schoonmaken van de kattenbak en het voeren voordat je gaat, kan ook helpen om hun stressniveau laag te houden, net als het laten branden van de tv of radio, het openhouden van de gordijnen en het achterlaten van veel speelgoed. Als je kat het bijzonder moeilijk heeft om alleen te zijn, kan een oppas helpen zijn dag op te breken.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: SunRay BRI Cattery RU, Shutterstock