Kan ik mijn kat in een reismandje laten overnachten?

Kan ik mijn kat 's nachts in een reismandje laten?

Soms hebben onze katachtige vrienden een beetje hulp nodig om veilig te blijven terwijl wij slapen… of wij hebben gewoon een beetje gemoedsrust nodig terwijl wij slapen.

Het kan zijn dat u een nieuw kitten in huis heeft, een oudere katachtige die wat meer toezicht nodig heeft, of gewoon een nieuwe en nog niet volledig gevormde katachtige band die u overdag in de gaten wilt houden.

Wat de reden ook is, u begint zich misschien af te vragen wat de beste optie is om uw kat ’s nachts veilig en comfortabel te houden. Het reismandje kan lijken. als een goede optie- tenslotte, kratten werken voor honden, toch?

Kun je je kat ’s nachts in een bench laten?

Hoewel het mogelijk is voor een kat om ’s nachts in een reismandje te blijven, wordt het niet aangeraden, tenzij er geen andere optie is. A kleine kamer, zoals een badkamer, is een veel betere plaats om te overnachten, maar als u toch een reismandje moet gebruiken, zorg er dan voor dat uw kat voedsel, water en kattenbakvulling tot zijn beschikking heeft.

Waarom het geen goed idee is om katten ’s nachts in een reismandje te laten

Laten we eens nader bekijken waarom het reismandje geen goede optie is voor katten ’s nachts en dan bekijken we wat je in plaats daarvan kunt doen. Houd in gedachten dat sommige van deze problemen zijn hanteerbaar en het zal afhangen van de grootte van de drager die u kiest voor uw katachtige vriend!

Reden 1: Timing is belangrijk!

U hebt uw kat waarschijnlijk al eens de hele dag in één kamer zien doorbrengen en het kan een volkomen normaal kattengedrag zijn.

Dus je zou kunnen aannemen dat een vergelijkbare hoeveelheid tijd doorbrengen in een reismandje waarschijnlijk geen big deal is.

Maar het grote verschil hier is dat uw kat een keuze om de hele dag in één kamer door te brengen met de optie voor snacks, drinken en toiletpauzes- die keuze hebben ze niet altijd in een draagzak.

Daarenboven, kunnen katten niet naar het toilet gaan en een snack nemen wetende dat ze in een reismandje worden gezet en dat kan een groot probleem zijn. Een overnachting in het reismandje zou kunnen volgen op verscheidene uren zonder eten, drinken of naar het toilet gaan, hetgeen betekent dat katten het veel langer zonder deze dingen moeten stellen dan alleen de tijd dat zij in het reismandje zitten.

Dit is heel anders dan bij honden, want de meeste pups zullen begrijpen dat ze moeten profiteren van hun tijd buiten en honden zijn bijna altijd bereid om een snack te nemen. Katten, aan de andere kant, hebben de neiging om het leven op hun eigen voorwaarden te leven, dus als je je kat in de kattenbak stopt ter voorbereiding op de tijd in de reismand, is de kans groter dat je een vuile blik krijgt dan een potje pauzeren.

Omdat het moeilijk is om katten voor te bereiden op een langer verblijf in het reismandje, is het meestal geen geweldige optie, tenzij je in staat bent om alle katachtige benodigdheden te verstrekken.

Reden 2: Katten moeten altijd naar de badkamer kunnen

Het volgende grote probleem is dat de meeste dragers niet genoeg ruimte hebben om een kattenbak te plaatsen- vooral als je een grotere kat hebt.

Zoals ik al heb gezegd, zijn katten niet zoals honden en ze zullen er niet blij mee zijn om hun blaas of darmen op te houden tot je in staat bent om ze uit te laten. In plaats daarvan zullen de meeste katten besluiten te werken met wat ze hebben en naar het toilet gaan in hun reismandje.

In het beste geval eindig je met een rommelige kat en een rommelige reismand.

Maar in het ergste geval kun je een ongepast plasprobleem bij je kat aanmoedigen dat levenslange problemen kan veroorzaken.

Klinkt dat vergezocht?

Ik verzeker je, dat is het niet. Hoewel het urineren buiten de doos meestal wordt toegeschreven aan medische problemen, kan het ook het resultaat zijn van een specifieke voorkeur die katten ontwikkelen. Deze voorkeuren kunnen op verschillende manieren ontstaan, ook schijnbaar willekeurig, maar als u uw kat alleen een drager om in te plassen zou kunnen helpen om een voorkeur voor hardere oppervlakken te starten.

Dus als je hebt om uw kat ’s nachts of voor langere tijd in een reismandje te houden, ervoor zorgen dat uw katachtige vriend toegang heeft tot een soort kattenbak.

Als er geen andere mogelijkheden zijn, gebruik dan een ondiepe Tupperware bak of zelfs een Tupperware deksel voor kleinere katten, maar zorg ervoor dat je de gewoonte van het gebruik van kattenbak voor toiletpauzes en niet voor handdoeken of hard plastic.

Reden 3: Katten hebben regelmatig toegang tot water nodig

Katten voldoende water laten drinken is al een constante strijd. De voorouders van uw huiskat haalden het meeste water uit het eten van kleine prooidieren, maar modern kattenvoer bevat lang niet zo veel vocht als een rat of muis.

Als katteneigenaren willen we onze katten aanmoedigen om zo veel mogelijk te drinken. Meestal betekent dat constante toegang tot water en meerdere plaatsen waar de waterbak staat, uit de buurt van voedsel en kattenbak.

Met andere woorden, het complete tegenovergestelde van wat zelfs mogelijk is in een transporteur!

Het laatste wat we willen is de dingen erger maken door te nemen. weg de mogelijkheid voor water gedurende enige tijd of het ontmoedigen van de belangstelling van een kat voor water.

Nogmaals, katten zijn niet zoals honden die een “voorraad” water inslaan als ze hun bench verlaten. Katten zijn wat kieskeuriger en drinken eerder kleine hoeveelheden gedurende de dag – een gewoonte die we moeten aanmoedigen met meerdere kommen en zelfs waterfonteinen om in te spelen op de liefde van de kat voor bewegend water.

Toch is het, vergeleken met een kattenbak, over het algemeen vrij gemakkelijk om water in een reismand te krijgen, maar een goede scheiding van badkamer en voedselgebied zal onmogelijk zijn. Tenzij de kooi van uw kat beweegt, is er geen reden om uw kat geen vers water te geven.

Reden 4: Katten hebben ruimte nodig

We hebben de kwestie van ruimte al bekeken vanuit het perspectief van ruimte voor kattenbakvulling en water, maar katten hebben ook ruimte nodig om lichamelijk actief en geestelijk gestimuleerd te blijven – geen van beide is mogelijk vanuit een reismandje.

Daar komt nog bij dat katten crepusculaire wezens zijn, hetgeen betekent dat zij het meest actief zijn tijdens de schemeruren van de avond en de vroege ochtend.

Dat verklaart voor een deel waarom het zoemen ’s avonds of zelfs later op de avond lijkt te gebeuren! Maar het betekent ook dat als katten ’s nachts in een reismandje zitten, zij opgesloten kunnen zijn tijdens hun piekuren van activiteit.

Dit zal geen groot probleem zijn in een eenmalige noodsituatie, maar als het een regelmatige opsluiting is, kan het grote problemen veroorzaken voor katachtigen omdat ze niet de beweging en stimulatie krijgen die ze nodig hebben.

Waarom Kittens Niet In Een Draagzak Moeten Overnachten

Voordat we verder gaan met mogelijke oplossingen, laten we even kort stilstaan bij kittens…kan een kitten veilig ’s nachts in een reismandje slapen?

Hoewel het mogelijk is voor een kitten om ’s nachts in een reismandje te slapen, is het niet iets wat je zou doen tenzij er geen andere optie is. Een kleine kamer, zoals een badkamer, is een betere plaats om te overnachten, maar als u toch een reismandje moet gebruiken, zorg er dan voor dat het kitten voedsel, water en strooisel tot zijn beschikking heeft.

Zeer jonge kittens (6 weken oud of jonger) zijn de uitzondering en een reismandje is voor hen vaak de beste optie.

Hoewel de overwegingen voor oudere kittens meestal dezelfde zijn als die voor volwassen katten, zijn er nog een paar andere factoren om te overwegen, dus laten we er eens dieper op ingaan.

Een goede zindelijkheidstraining is nog belangrijker voor kittens

We hebben al gezegd hoe belangrijk de toegang tot een kattenbak is voor onze volwassen katten, maar stel je eens voor hoe problematisch dit kan zijn voor een kitten dat de wereld nog moet leren kennen?

Kattenbak training gebeurt snel voor kittens en hoewel ze een sterk instinct hebben om echte kattenbakvulling te gebruiken, kan de vloer van een reismand voor hen werken in een noodsituatie! Kittens kunnen besluiten dat glad plastic een goede badkamer is, wat tot grote problemen zal leiden.

Als de enige optie is om je kitten de hele nacht in een reismandje te houden, zorg er dan voor dat je er een kattenbak in propt. Dit is veel gemakkelijker te doen met een kitten dan met een volwassen kat, omdat er zoveel meer ruimte zal zijn.

Water En Voedsel

Water is voor kittens net zo belangrijk als voor volwassen katten – ook al hebben kittens waarschijnlijk geen nierproblemen die door uitdroging geïrriteerd zouden kunnen raken.

Maar toegang tot voedsel is belangrijker voor kittens in vergelijking met volwassen katachtigen, vooral voor jongere katten. Zoals de deskundigen van Pet Health Network uitleggen: “Kittens, vooral die jonger dan 3 maanden, hebben hun vermogen om hun bloedsuikerspiegel (suiker) te reguleren nog niet volledig ontwikkeld.”

Als gevolg hiervan zijn deze kittens gevoeliger voor langdurig vasten en moeten ze constant toegang hebben tot voedsel.

Nogmaals, als je een kitten ’s nachts in een reismandje moet laten, zorg er dan voor dat ze toegang hebben tot voedsel!

Een reismandje is nog steeds het beste voor zeer jonge kittens

Dit gezegd zijnde, afhankelijk van de leeftijd van de kittens is een reismandje soms het het beste optie. Het is niet alleen de beste manier om een kitten van minder dan 2 maanden oud veilig te houden, maar het is meestal ook mogelijk om alles wat een kitten nodig heeft in een redelijk grote reismand te krijgen.

In het algemeen, zodra een kitten ongeveer zeven weken of ouder is, zullen ze beter geschikt zijn voor enkele van de andere opties hieronder.

Wat in plaats daarvan te doen?

Oké, dus als de transporteur weg is, wat is dan een betere optie?

Gebruik een kamer

Je zou niet willen dat een kat permanent in één kamer leeft, maar een katachtige ’s nachts in één kamer opsluiten is een veel betere optie in vergelijking met het reismandje. Zelfs een kamer zo klein als een typische badkamer zal genoeg ruimte hebben voor een kat om alle benodigdheden te hebben.

Als je in staat bent om een grotere kamer te gebruiken, dan kun je echt een geweldige ruimte voor je kat maken door een kattenboom toe te voegen voor extra beweging.

Natuurlijk is dit niet altijd mogelijk, dus laten we eens kijken naar de volgende beste optie.

Gebruik een draagbare behuizing

Er is een grote wereld van draagbare behuizingen voor katten en hoewel deze meestal voor buiten worden gebruikt, kunnen ze ook binnenshuis werken.

Nog beter, vele zijn draagbaar genoeg dat u deze zowel binnen en buiten voor katten. U kunt meer te weten komen over uw opties en onze favoriete buiten- en draagbare behuizingen voor katten hier bekijken.

Hoewel een draagbare behuizing meestal het beste is vanwege de veelzijdigheid die het biedt, is het geen vereiste en kunt u ook een meer permanente oplossing gebruiken zoals een grote kennel. De meeste mensen zouden dat gewoon een kooi noemen, maar of je het nu een kennel, omheining of kooi noemt, het idee is hetzelfde.

Wat als de drager uw enige keuze is?

Zeker, deze opties zijn geweldig voor in huis, maar wat als u uw kat ’s nachts in een reismandje moet houden omdat u op reis bent? Hoe kun je het reismandje zo goed mogelijk maken?

Laten we eens kijken naar een paar dingen om te overwegen.

Zorg dat er genoeg ruimte is voor alles

We willen beginnen met ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor alle katachtige benodigdheden. Dat betekent een soort kattenbak, samen met water en voedsel.

Dit klinkt misschien moeilijk, maar als je een voldoende grote reismand koopt, is het zeker mogelijk. Als uw kat een paar nachten in de reismand moet doorbrengen tijdens het reizen, overweeg dan om een bench aan te schaffen die gemaakt is voor honden, vooral een voor vliegreizen. Zo blijft er genoeg ruimte over voor alles wat uw kat nodig heeft.

Gebruik een vlakke ondergrond

Nu dat we alle benodigdheden hebben binnen de creatie, willen we er zeker van zijn dat er niet gemorst wordt, dus zorg er altijd voor dat je de drager of krat op een vlakke ondergrond plaatst.

Water zal uw kat geen goed doen als het overal gemorst wordt en we willen zeker geen kattenbak gemors!

Voeg wat comfort toe

De meeste dragers zijn ontworpen om gemakkelijk schoon te maken, maar niet per se comfortabel. Zorg er dus voor dat je je katachtige vriend wat extra comfortartikelen geeft, zoals zachte dekens. Natuurlijk zijn deze bedoeld om in te slapen, maar sommige katten zullen het niet kunnen laten om ze te kneden en dat is maar goed ook. Uw kat heeft tenslotte iets nodig om de tijd te doden!

Veel Gestelde Vragen

Laten we snel enkele van de meest gestelde vragen behandelen!

Hoe lang kan een kat in een reismandje zitten voordat ze er een puinhoop van maken?

De meeste katten kunnen comfortabel enkele uren hun kommetjes en blaas inhouden maar moet u alles doen wat u kunt om niet test dit. Bied katten in plaats daarvan een kattenbak of iets gelijkwaardigs aan, zelfs op reis. Dit voorkomt niet alleen een smeerboel, maar het betekent ook een gelukkigere en gezondere kat.

Kattenbakvulling van houtkorrels is een goede optie voor onderweg, omdat de grotere deeltjes gemakkelijker op te ruimen zijn in geval van morsen.

Hebben katten een lichtbron nodig?

Dragers kunnen behoorlijk donker worden, vooral als je grotere, voor vliegtuigen goedgekeurde dragers gebruikt, maar ondanks dat hebben katten geen speciale lichtbron nodig. Niet alleen kunnen katten veel beter zien bij weinig licht dan wij, maar als crepusculaire wezens, is het volkomen natuurlijk voor hen om actief te zijn bij weinig licht.

Ook al voelt het misschien alsof de regels anders zouden moeten zijn voor kittens, hetzelfde geldt ook voor hen en zij zullen zich prima redden met wat er aan natuurlijk licht beschikbaar is, ook al is het maar heel weinig.

Is een reismand niet vergelijkbaar met de ruimte die een kat in een schuilplaats heeft?

Hoewel katten in veel asielen de hele dag (en nacht) doorbrengen in een kleine kooi of kennel, is deze nog steeds groot genoeg voor katten om aparte ruimtes te hebben voor voedsel, water, kattenbak en een plek om te rusten. Kleinere dragers die ontworpen zijn voor snelle trips naar de dierenarts komen hier niet eens bij in de buurt.

Deze ruimtes zijn ook speciaal ontworpen om tijdelijk te zijn en het doel is om katten zo snel mogelijk uit het asiel te krijgen.

Afsluitende gedachten

Hoewel het geen ideaal scenario is om een kat ’s nachts in een reismandje te houden, moet het soms toch gebeuren.

Maar zolang je de juiste voorzorgsmaatregelen en voorbereidingen treft, kun je er werk van maken – in ieder geval voor een nacht of twee. Maar zelfs met de juiste voorbereidingen is het niet iets waar je een gewoonte van moet maken, want katten hebben ruimte nodig die ze zichzelf kunnen noemen!